Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadiyah20

CZY DIANE TO ŚRODKI ANTYKONCEPCYJNE Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA ????????????????????

Polecane posty

Nie wiem, po co to drążę ;) ale twoja koleżanka jest żoną twojego brata, tak? Zawsze się gubię w \"nazwach\" i koligacjach rodzinnych :O

Gość no wiesz dla każdego
jedo szwagierka czy szwagier będzie w końcu kolegą koleżanką

Gość Diane 35
Diane 35 to przede wszystkim tabletki antykoncepcyjne 1-fazowe (dajace takie samo zabezpieczenie jak Cilest czy Harmonet), posiadaja jednak zwiekszona dawke hormonow dzieki czemu przy okazji lecza tradzik, jesli jednak nie masz klopotu z cera to lepiej bierz lagodniejsze srodki antykoncepcyjne. DIANE 35 DAJE CI TAKA SAMA PEWNOSC JAK POZOSTALE PIGULKI!

Gość CO ZA bzdura
DIANE TO NIE TAB.ANTY...!

Gość jejqqq
ggrecki pyszczek ale sie usmialam z tego co piszesz(w sensie pozytywnym)to naprawde bylo bardzo zabawne z tym ze kmpela urodzila bratanice,lol2>tez sie nie moglam polapac:)super wielki buziak dla ciebie!!tu takie kloctnie a ty rozladowalas ta atmosfere:)

Gość antyyy
bralam diane 35 ale nie ze wzgledow antykoncepcyjnych bo to nie sa tabletki anty ! ich skutkiem ubocznym jest takie dzialanie.... mimo to stosowalam 8 miechow i nie narzekam :) teraz biore juz stricte anty :)

Gość lo ludzieeeee
Skutek uboczny Diane 35 to antykoncepcja? to dlaczego nazywaja sie tabletki antykoncepcyjne? matkoooo... :O wiele tabletek anty reguluje gospodarke hormonalna organizmu, diane 35 przez zwiekszona dawke hormonow przy okazji walczy z tradzikiem, ale to przede wszystkim srodek antykoncepcyjny! :O

Gość diane 35
hehe, no niezle, jak to skutkiem ubocznym jest antykoncepcja??? wiec wg ciebie ktos wymyslil lek na pryszcze, ktory sie bierze codziennie o tej samej porze, i przy okazji, co ciekawe, ten lek zapobiega ciazy? w zyciu nie slyszalam wiekszej bzdury. To tabletki antykoncepcyjne 1-fazowe, ktore przy okazji eliminuja tradzik. Zreszta ogolnie tabletki antykoncepcyjne wplywaja na polepszenie cery.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
diane 35 maja uboczny skutek w postaci dzialania antykoncepcyjnego i nie powinno sie dluzszy czas ich uzywac bo maja bardzi duzo hormonow i sa niebezpieczne dla zdrowia. uwazane byly za bardzo dobry lek na tradzik ale teraz lepsze sa yasmin, ja np mam po nich piekna cere

Gość diane 35
zgadzam sie z tym, ze diane 35 ma konska dawke hormonow DLATEGO JESLI NIE MAMY KLOPOTOW Z CERA LEPIEJ UZYWAC SLABSZYCH TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH. Ale zabezpiecza przed ciaza rownie skutecznie jak inne pigulki 1-fazowe!!!!

Gość antyy
tak, dzialanie anty jest skutkiem ubocznym ! a to lek miedzy innymi na "pryszcze" i lecznie nadmiernego owlosienia ! a dzialanie anty wystepuje jesli bierze sie je codziennie o tej samej porze ! jesli to antykoncepcja to dlaczego w takim razie w przeciwienstwie do innych tabletek jest REFUNDOWANY 50% przez fundusz zdrowia:>??? i dlaczego nie mozna go stosowac dluzej niz pol roku hmmm:>???

Gość o ludzieeee
nie tylko Diane jest refundowane, i nie tylko w braniu Diane trzeba robic przerwy. Oczywiscie, ze aby byl skuteczny musisz go brac o tej samej porze, tak jak i inne tabletki anty. Zalecany jest na tradzik, bo posiada duza dawke hormonow, ale diane 35 nazywaja sie 1-fazowymi tabletkami antykoncepcyjnymi i maja dokladnie takie samo dzialanie jak inne tabl. anty. Ile jeszcze mozna tlumaczyc? przeczytajcie sobie ulotke od Diane albo zapytajkcie sie lekarza. jak bierzesz diane 35 to ryzyko zajscia w ciaze jest identyczne jak przy innych tabletkach tego rodzaju (Marvelon, Mersilon, Femoden, Minulet, Cilest)

Gość diane 35
Obecne na rynku światowym hormonalne środki antykoncepcyjne można podzielić na: ze str: http://www.lmm.pl/porady/cykle/antyk-horm.html Tabletki dwuskładnikowe, zawierające estrogeny i progestageny. Tabletki dwuskładnikowe zawierają stałą proporcję pomiędzy estrogenami i progesteronem, tzw. I- fazowe np.: Marvelon, Mersilon, Femoden, Minulet, Cilest, Diane 35 lub II-fazowe: Anteovin, i III-fazowe: Tri Novum, Tri Regol, gdzie proporcje zmieniają się 2,3-krotnie w ciągu każdego 21- dniowego cyklu przyjmowania. Tabletki zawierające wyłącznie progestageny. W Polsce dostępny preparat Postinor 0,75 mg lewonorgestrelu, jako tzw. ""antykoncepcja po stosunku"", Depo - Provera ( w Polsce gł. stosowany w HRT - hormonalna terapia zastępcza ) W latach 90-tych wprowadzono ponadto preparaty gestagenne w iniekcjach i implantach oraz tzw. wkładkę domaciczną z progesteronem - Mirena

Gość antyy
tak tylko, ze w trakcie stosowania "normalnej" antykoncepcji przerwe sie robi po ok 2 latach natomiast diane nie mzona brac dluzej niz pol roku! wiec nie jest to normalna tabletka tylko lek i ulotke czytalam dokladnie nawet 2 razy :)

oj dziewczyny, diane to najgorsze tabletki hormonalne jakie istnieja, ale nam (bo m.in. mnie) pomagaja w leczeniu np pco ale dalabym wiele zeby miec inne :( autorka najwyrazniej chciala inna odpowiedz i atakuje kazdego kto powie inaczej, ajc :/ no ale zdarza sie, tylko po co pytac jak sie wie swoje??!!

Gość facet 32
bezzebna, najezdzasz na nadie a na innych topikach obie piszecie takie same bzdury(o stosunkach i zjsciu w ciaze) diane to tabl.anty i pomoc przy laczeniu trądziku itp. a tylko stosowac do pół roku ze względu na duza dawke. Boze -działanie antykoncepcyjne jako uboczny skutek- to zdanie do ksiazki o kawałach.

Gość antyy
w takim razie do ksiazki o kawalach wiekszosc ginekologow powinna trafic bo nie wymyslilam sobie tego tylko uslyszalam od 2 "fachowcow"

Gość prawda jak...
jestem farmaceuta (choc pewnie i tak nikt mi nie uwierzy ;) ) i racje maja te osoby, ktore pisza ze dzialanie antykoncepcyjne Diane jest skutkiem ubocznym. Dlaczego? Ano dlatego, ze typowa tabletka dwuskladnikowa sklada sie z estrogenu (etynyloestradiol) oraz gestagenu (w tej roli wystepuje szereg zwiazkow). Tego drugiego zwiazku w Diane35 nie ma, jest on zastapiony octanem cyproteronu(zwiazek o dzialaniu antyandrogennym). Nie znaczy to, ze Diane35 nie maja skutecznosci antykoncepcyjnej. Maja jak najbardziej, ale jest to ich dzialanie UBOCZNE. PS. ZresztaDiane35 nie sa zarejestrowane w Polsce jako srodki antykoncepcyjne i dlatego wlasnie sa refundowane :)

najsmieszniejsze sa te panienki, ktore wysmialy, ze antykoncepcja przy Diane 35 jest skutkiem ubocznym:D:D:D takie dzieciątka gówno wiedza, kieszonkowe nie starcza im na normalne tabletki anty wiec zaciekle bronia diane:o jestescie zalosne z tymi textami:o

Nie ma mnie jeden wieczór i już afera ... Nie poniżaj dziewczyn które używają Diane bo nie stać je na lepsze :/ te czy inne kosztują !! Ja przeliczając gumki w ciągu jednego miesiąca wyszło mi że ok. 45 złotych !!!!a więc co stać mnie na lepsze niż Diane więc nie poniżaj tych które liczą na Diane i swoją metodę antykoncepcji popatrz lepiej na swoją !!!!!!!! Mnie nie zraża twoja opinia i to że Diane są tańsze a co tańsze gorsze ?? Ciekawe jakie Ty kupujesz ?? Materialistko pieprzona !!!!!!!!!!!!!!!!

Kurw... czy wy jesteście zacofane ?? Bratanica córka brata !! A jego żona moja dobra kumpela widzimy się codziennie :) a wy ty jakąś afere rozsiewacie że Nadja córka brata ma przyszywaną mamę !! No wyście chyba oszalały !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozostawiam wam już ten topik :) ja nie chce już tutaj sie wypowiadać ciąhle tylko czepianie się o każde słowo nawet o przecinek !!!!!!!!!

Gość antyy
tansze nie znaczy gorsze :) sama stosowalam diane przez 6 miesiecy i naprawde nic do nich nie mam bo czulam sie po nich swietnie i dzidziusia tez nie ma:) ale temat topicu jest "czy diane to tabletki z prawdziwego zdarzenia" - a diane to przede wszystkim lekarstwo :) pozdrawiam :)

Gość kinga2
hej ja brałam dianema dwa działania antykoncepcyjne i lecznicze leczy tradzik zazywałm 10 miech potem odstawiałm bo miałam straszne migreny to były moje pierwsze tabsy i juz bym do nich nie wróciła buziki nie polecam

Gość facet 32
bezzebna gdzie ty tu słyszysz krzyk :) oooo i brzydkie słówka.-zdenerwowałas sie biedactwo. jak ktos niema wiedzy tylko teorie podwórkowe to tak własnie reaguje na zdanie przeciwne niz ma on sam.niepotrafi racjonalnie bronic swojego zdania tylko zaczynaja się bluzgi. a po twoich wypowiedziach na innych topikach ,widze ze jestes jeszcze głupiutka.

Gość facet 32
Nadiah co do twojej przedostatniej odp. to musze sie z toba zgodzic. ale jak juz pisałam ,ona zaczyna atakowac osoby które maja inne zdanie.niema argumentów ,wiec startuje z nizszej półki-atak i bluzgi. diane sa tabletkami anty ,nie sa rewelacja ale niesa najgorsze , i dodatkowo mają inne własciwosci ale to że sa anty to nie skutek uboczny. skoro ginekolodzy przepisuja je młodym kobietom tzn. ze sa ok. ale fakt sa lepsze(mniej hormonów,niezatrzymuja wody w org. itp.) ale nieznaczy ze diana "jest do dupy" i niech jabierze która chce(tzn jesli lek. przepisze) bez wzgledu na zawartosc portfela.

Gość pomyśl troszeczkę nad
swoją płcią podpisujesz się facet32 a piszesz facet 32 Nadiah co do twojej przedostatniej odp. to musze sie z toba zgodzic. ale jak juz "pisałam" , to co w cudzysłowiu, pierwszy raz widzę żeby facet pisał pisałam :O