Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaaa

WYSUSZONE PLAMY NA TWARZY, od podkładu czy czego?- WEJDZCIE DZIEWCZYNY!!!!!!!

Polecane posty

Gość zmartwionaaaa

Dziewczyny, mam tłusta cere i ostatnio uzywałam podkładu LIRENE CITY MATT oraz pudru pasowanego z avonu. Co mycia cery żel oczyszczający i krem matuj.acy garnier. Nie wiem co przyczyniło sie do tego, ale 1 raz w zyciu na policzkach pojawiły mi sie czerwone wysuszone plamy i schodzi skóra. Czym mogłam sie tak doprawic???? Jak to 'wyleczyc'??? Prosze pomozcie!

Gość ja mysle ze
moze za duzo takich wysuszajacych kosmetykow jednoczesnie - jesli to nie jakas alergia to powinien pomoc krem bambino - taki dla dzieci, jest z cynkiem wiec dobry nawet dla cery tlustej, a jednoczesnie bardzo delikatny, kilka lat temu polecila mi go dermatolog jak mialam takie suche placki na twarzy. Najlepiej posmarowac sie na noc, taka grubsza warstwa.

Gość PODNOSZEEEEEEEEEE

Gość natluszczac

Gość slonce sssssssss
moze masz teraz za mocna wysuszona skore, ale teraz na sile jej nie natluszczaj, bo skoro "normalnie" masz tlusta, to to sie mija z celem najlepiej byloby isc do dermatologa..chyba, ze nie jest az tak zle polecam LOCATOP -taka masc, bardzo dobra, ale nie mozna jej zbyt czesto uzywac ja mam problemy czasem z z cera sucha, pomaga to, ale jest na recepte....

Gość jeżeli masz
tłustą cerę to nie znaczy że masz używać samych kosmetyków matujących i wysuszających, ja też mam tłusta ale używam również kremów na dzień i na noc

Gość tez tak mam
jak za dlugo pudru uzywam - w okresie zimowo jesienno wiosennym:( Powinnas po prostu zaczac zmywac makijaz mleczkiem- na noc koniecznie krem tlusty, a na pewno nawilzajacy mocno... No i przed nalozeniem podkladu tez jakis dobry krem - moze warto zebys zaopatrzyla sie w krem ziaji(kolor niebieski jasny) ktory ma wlasciwosci odzywczo-kojace. Rob peeling raz na dwa tygodnie zeby pozbyc sie naskorka. I to chyba powinno wystarczyc. W kazdym razie- powtarzam - nawet jesli masz tlusta cere - to i tak masz ja nawilzac, odzywiac.Uzywaj wiec kremo nawilzajacych-zwlaszcza pod podklad;)

Jesli zaczniesz uzywac kremow nawilzajacych a Twoja skora nadal bedzie w oplakanym stanie - zglos sie do dermatologa - to moze byc np luszczyca... Nie sadze bys ja miala ale lepiej Cie ostrzec;) Zastosuj sie wiec do powyzszych rad - a jak nie poskutkuja - biegiem do lekarza!!

Gość *kajka*
Czerwone wysuszone plamy + kosmetyk z Avonu .... znam tą reakcję , na inny kosmetyk , ale dziwnym zbiegiem okolicznosci tez z Avonu. Dwukrotnie przeprowadzałam próby w okresie późniejszym - dwukrotnie wystąpiły czerwone ,suche, łuszczące się + swędzące plamy . Nie wiem czy Twoje swędzę , ja ich nie miałam na twarzy a na szyi. Klasyczna ostra reakcja uczuleniowa . Odstaw ten badziew.

możesz przecież sprawdzac po kolei co Cię uczula...