Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Capricornus

Ktoś wie, czym są te pulchne wybrzuszenia u wylotu odbytu ? Poduszeczki takie

Polecane posty

Gość Capricornus

Chodzi o to, że nie są to hemoroidy - bo one krwawią i są wewnątrz odbytu a jedynym symptomem ich istnienia jest krwawienie, kiedy pojawiają się na zewnątrz - powodują już oprócz krwawienia ból. No chyba, że to jakies wczesne stadium :-0 Te "moje" miękkie poduszeczki nie bolą, nie krwawią, pojawiły się u mnie w wyniku porodu. Nie wygląda to ładnie, czasem jest normalnie - jak normalny odbyt, a czasem własnie wyłażą te poduszeczki. Na razie nie chcę iść do lekarza, bo nic się z tym nie dzieje, a poza tym co powiem ? Wypnę się i spytam: co to ? Ja czuję dyskomfort estetyczny. Czasem blokuje mnie to w trakcie sexu - zwłaszcza oralnego. Ktoś wie co to i jak się tego pozbyć ? Za podszywy dzięki z góry Dla mnie to naprawde ważny problem ...

Gość mnbvcxz
Z tego co wiem hemoroidy moga byc nie tylko wewnetrzne,ale i zewnetrzne i na moje oko masz wlasnie hemoroidy.

Gość new
mogą to być hemoroidy. Ja mam coś takiego, ale dodtakowo krawaienie i swędzenie i uzywam czopików hemorectal i maści rectosec i jest ok:-) Może kup samą maść i sprawdź czy się nie polepszy (kosztuje ok 11zł). Aha, i ja nie jestem jeszcze po porodzie.

Gość mnbvcxz
A poza tym radzilabym ci isc do lekarza, przeciez to zaden wstyd. Lekarz wlasnie jest od tego,zeby pomagac w takich wypadkach, to jego praca i wierz mi nie bedzie to dla niego nic dziwnego. Poza tym nie musisz sie od razu wypinac, mozesz mu po prostu opisac,jak to wyglada,a potem sciagnac spodnie,jesli bedzie taka koniecznosc.

Gość new
i jeszcze jedno, mam to już dość długo, ale na początku miałam włąsnie tylko takie poduszeczki i żadnych innych objawów

Gość Capricornus
Dzięki, zwłaszcza new Te preparaty są na receptę ? Pomagają Ci ?

Gość hiha
To żylaki odbytu(hemoroidy zewnętrzne). Ja też nabawiłam się tego po porodzie. Stosyję czoki Posterisan i Procto-Glivenol (sa bez recepty). Za kilka dni idę na zabieg wciągnięcia ich do środka metodą Hemoron (bezbolesny i niestety nie jest refundowany).

Gość mariom
a ile ta "rzyjemność" kosztuje ? bo chyba też mnie to czeka

Gość hiha
W zależności od stopnia nasilenia choroby( I stopień- jedna wizyta+Hemoron 300zł, II st-dwie wizyty 300+250zł, IIIst- trzy wizyty 300+250+250, IV st-lekarz ustala bo to ostatnia faza choroby)

Gość Capricornus
chodzi o to, że to chyba jest jakas pierwsza faza, więc czy sama maść wystarczy cz czopki sa konieczne ? :-0 I jakie jest ich działanie ? Masci i czopków ...

Gość new
te co podawałam też nie jest na recepcte. Jeśli też masz już krwawienie to mogą byc dodatkowo czopiki. Rectosec kosztuje tak jak pisałam ok 11zł, a hemorectal czopiki 8 zł (10 szt). Po 5 czopikach już mnie nic nie boli ani nie krawie , a maścia jeszcze smaruje (ma działanie przeciwbólowe, odkażające i ściagające)- niektórzy też troche maści wciskają zamiast czopików i tez pomaga, ale sama nie próbowałam. O tych lekach dobrze sie wypowiadają ludzie na forum. Możesz też dodatkowo podpytac Pania w aptece. Życze powodzenia i pozdrawiam

Gość new
RECTOSEC® maść T.P.-H. SecFarm Sp. z o.o. Wskazania: zewnętrzne żylaki odbytu (hemoroidy). Działanie: lek przeznaczony do stosowania zewnętrznego. Środek znieczulający miejscowo – benzokaina – powoduje szybkie ustąpienie bólu, uczucia pieczenia i swędzenia. Pozostałe składniki działają przeciwzapalnie, wysuszająco i gojąco. Przeciwwskazania: nadwrażliwość na składniki preparatu. Dawkowanie i sposób użycia: maść należy stosować na umytą skórę odbytu 1-3 razy na dobę. Skład: 100 g maści zawiera – benzokaina 2,898 g, tlenek cynku 5,797 g, balsam peruwiański 4,347 g, tran leczniczy 14,492 g, lanolina 14,492 g, wazelina biała 57,971 g.

Gość new
HEMORECTAL® czopki doodbytnicze SKŁAD 1 czopek zawiera: bizmutawy galusan zasadowy 42,4 mg bizmutawy tlenek 17,4 mg bizmutawy oksyjodogalusan 0,6 mg rezorcyna 17,4 mg kwas borowy 357,0 mg cynku tlenek 212,0 mg balsam peruwiański 35,4 mg substancje pomocnicze: czerwień koszenilowa (E 124), tłuszcz obojętny (Witepsol H-15, Estaram H-15) DOSTĘPNE OPAKOWANIA 10 czopków CO TO JEST HEMORECTAL® I W JAKIM CELU SIĘ GO STOSUJE Hemorectal® działa przeciwzapalnie i przyspiesza proces gojenia. Usuwa objawy podrażnienia w stanach zapalnych okolicy odbytu, zmniejsza dolegliwości związane z żylakami odbytu, co umożliwia bezbolesne i łatwiejsze oddawanie stolca. Hemorectal® ma właściwości ściągające i wygładzające błonę śluzową okolicy odbytu, dzięki czemu zostaje ona wzmocniona i staje się bardziej elastyczna. Wskazania do stosowania: żylaki odbytu (hemoroidy) i stany zapalne błony śluzowej odbytnicy. ZANIM ZASTOSUJE SIĘ HEMORECTAL® Nie należy stosować preparatu Hemorectal® jeśli występuje uczulenie na którykolwiek ze składników preparatu. Zachować szczególną ostrożność stosując Hemorectal®: W przypadku krwawienia z odbytu lub nasilenia dolegliwości, należy przerwać leczenie i skonsultować się z lekarzem. Ze względu na fakt, że hemoroidy mogą towarzyszyć innym schorzeniom, jeżeli po 3 tygodniach stosowania preparatu nie nastąpi poprawa, należy zasięgnąć porady lekarza. Należy zachować ostrożność w przypadku stosowania preparatu na uszkodzoną lub otartą skórę, ponieważ rezorcyna i kwas borowy może ulec wchłonięciu. Ciąża: Przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza. Lek może być stosowany w ciąży jedynie w przypadkach, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu. Nie przeprowadzono odpowiednio liczebnych, dobrze kontrolowanych obserwacji u kobiet ciężarnych. Karmienie piersią: Przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza. Nie przeprowadzono odpowiednio liczebnych, dobrze kontrolowanych obserwacji u kobiet w okresie karmienia piersią. Prowadzenie pojazdów i obsługa maszyn: Preparat nie wpływa na zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych i obsługiwania urządzeń mechanicznych w ruchu. Ważne informacje o niektórych składnikach preparatu Hemorectal® Preparaty zawierające bizmut stosowane długotrwale i w dużych dawkach mogą działać toksycznie na tkankę nerwową. Stosowanie innych leków: Interakcje preparatu Hemorectal® z innymi lekami nie są znane. JAK STOSOWAĆ HEMORECTAL® Preparat podaje się doodbytniczo. Zazwyczaj stosuje się 1 czopek przed snem. W cięższych przypadkach rano i wieczorem po 1 czopku. Nie zaleca się stosowania preparatu u dzieci. W przypadku wrażenia, ze działanie leku jest za mocne lub za słabe, należy zwrócić się do lekarza. W przypadku pominięcia dawki preparatu Hemorectal®? W przypadku pominięcia dawki leku Hemorectal® należy kontynuować zalecone dawkowanie preparatu. Nie należy zwiększać zalecanej dawki. W przypadku zastosowania wiekszej dawki preparatu Hemorectal® niż zalecana: Ze względu na postać farmaceutyczną preparatu przedawkowanie jest mało prawdopodobne. Preparaty zawierające bizmut stosowane długotrwale i w dużych dawkach mogą działać toksycznie na tkankę nerwową. Jeśli zastosowałeś wiekszą dawkę leku niż należy, niezwłocznie powiedz o tym lekarzowi lub farmaceucie. MOŻLIWE DZIAŁANIA NIEPOŻĄDANE Jak każdy lek, Hemorectal® może powodować działania niepożądane. Rzadko może pojawić się podrażnienie, pieczenie błon śluzowych i obrzęk. W przypadku zaobserwowania nastepujących objawów: krwawienia z odbytu lub nasilenie dolegliwości, należy odstawić lek i natychmiast skontaktować się z lekarzem. U niektórych osób w czasie stosowania preparatu Hemorectal® mogą wystąpić inne działania niepożądane. W przypadku wystąpienia innych objawów niepożądanych nie wymienionych w tej ulotce, należy poinformować o nich lekarza.

Gość capricornus
dzięki new, bardzo mi pomogłaś myślę, że maść wystarczy, to naprawdę pojawia się nie zawsze a bólu, krwi, pieczenia i swędzenia nie czuję tylko te obrzydliwe wypukłości :-0 Dzięki

mam36 lat choruje na nerwice i teraz dopadły mnie hemoroidy juz troche sie z tym mecze ale mam na zewnatrz talkie poduszeczki i fioletowy odbyt co robic bardzo boje sie ze to morze byc rak a jednoczesnie mam lek przed lekarzami POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Klasyczna Muzyka
Chcialabym isc do lekarza ale si ewstydze

Gość fdgfdfdg
.

Gość sakekek
ja tez chce takie poduszeczki

Gość Obstruktor
W czasie sexu oralnego ci przeszkadza? Czy oznacza to że masz hemoridy w buzi:P

Gość jolaa42
Ja stosowałam Anurex. Wczesniej brałam czopki, maści etc. Nic nie pomagało. Później zastosowałam Anurex i rzeczywiście pomogło. To leczenie metodą krioterapii. Robisz to w domu, a ta metoda jest zupełnie bezpieczna i naturalna. Poczytaj sobie jeszcze na ten temat w internecie :) Pozdrawiam