Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość royalka

ślub cywilny i co potem???

Polecane posty

Gość royalka

1-ego kwietnia br bierzemy ślub cywilny we Wrocławiu. Skromnie, będzie 12 osób. Nie mam pomysłu co zrobić później, czy obiad czy na słodko. No i gdzie, bo w domu nie mam możliwosci. Chcieliśmy tez gdzieś pojechać na 2-3 dni ale nie możemy sobie pozwolić na duże wydatki. Może gdzies w okolice Wrocławia?? proszę pomóżcie

Gość royalka
powinnam jeszcze dodac że załozenie było zupełnie inne: Marzyłam że wyjdziemy wczesnym popołudniem z pracy, że weźmiemy skromny ślub, bez żadnego przebierania sie i bez gości, ale to tylko świadkowie i dzieci. Trzeba gdzieś z nimi na chwilę usiąść.

czesto jest mozliwosc realizacji czegos w kawairniach powinnas miec duzy wybor co 12 osob w wiekszosci lokali sie zmiesci

Byc moze szybko się zniechęcam ale byłam w dwóch i ceny za torta, szampana, kawę i soki dla dzieci krzykneli około 500 zł. Spróbuję jeszcze ale może masz jakiś pomysł na wyjazd??

Gość do royalka
co do wyjazdu to zależy gdzie mieszkasz, jesli na północy to proponuje wyjazd nad morze, teraz ceny są naprawdę małe, nawet od 20 zł za osobę (bez wyżywienia)

widzialam pzryjatko po slubie cywilnym w jednej kawiarni ktora lubie i wydaje mi sie ze najlepiej po prostu nie mowic po co zarezerwuj stol na 12 osob pozwol kazdemu sobie cos zamowic powinnas sie spokojnie zmiescic w 20 zl/osobe (no chyba ze planujecie tam dluzej siedziec) ciatko+kawa to wydatek z rzady 10 zl jak ktos sobie zamowi deser to tez cie to duzo nie wyniesie o ile masz sprawdzona kawiarnie w rozsadnej cenie jestes z wroclawia royalka?

Gość misia pisia sisia
To prawda , nie wymieniaj słowa "ślub" , to będzie dużo taniej

Tak jestem z Wrocka :-) Dzieki za rady ale jak nie powiem że chodzi o ślub to może połowy rzeczy nie będzie, a na zamówienie będziemy czekać godzinę. Do marcy:-) chcemy wyjechać na 2-3 dni. Myślałam zeby skorzystać z tanich lotów (do 200 zł za osobę w obie strony) ale wyglada na to ze takie są tylko w reklamach :-(

ja 21 kwietnia biore slub cywilny o 14 na 15 zapraszam gosic do restauracji bedize skromnie bo to tylko cywilny koscielny bierzemy za rok zaplanowalam sobie to tak: 14 - cywilny, toast 15 - do restauracji zaczynamy od kawy i tortu 16 - owoce ciasteczka 18 zimna plyta 19-20 kolacja za kawe i zimna plyte i kolacje place 46zl od osoby osb bedize 12, napoje alkohol, ciasta owoce swoje

JA TEZ CHCE MIEC SLUB CYWILNY I TEZ BEDZIE SKROMNY ALE UROCZYSTOSC WYPRAWIE W RESTAURACJI, PONIEWAŻ NIE TRZEBA MYSLEC CZY ŁYŻECZKI KOMUŚ BRAKUJE, PYTAC SIE CIAGLE CO KTO SIE NAPIJE, CZY KOMUŚ TALERZYKA BRAKUJE ITD. W RESTAURACJI JEST WYGODNIEJ I DUZO MNIEJ SIE ZAPLACI NIZ W DOMU SIE BEDZIE WYPRAWIAC UROCZYSTOSC.

Gość kalinka25
A może masz kogoś bliskiego kto mógłby Ci wypożyczyć dom na te kilka godzin, może teściowa albo rodzice?? Skoro będzie mało osób szkoda kasy na restauracje czy kawiarnie, lepiej byłoby zrobić jakiś obiad w domu, a potem jakieś ciasto. Ja za pół roku również biorę narazie tylko ślub cywilny, wieczorem jedziemy na wycieczkę, to będzie bardzo droga wycieczka, wzamian za to, że tak mało wydamy na przyjęcie. Poczęstunek zorganizujemy w moim rodzinnym domu, będzie tylko 15 osób.