Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teletubiś

Wolne media?

Polecane posty

Witam, przeprowadzam ankietę dla magazynu studenckiego (www.patos.pl). Odpowiedzcie z uzasadnieniem proszę na pytanie: Czy w Polsce są wolne media? pozdrawiam

Gość zapytaj Kaczyńskiego

wiekszosc mediow ma kapital zagraniczny . gazeta jak i radio czy Tv dziala na zasadach biznesu wiec mocodawca daje mocodawca wymaga. tvn - kapital holenderski , prasa wiekszosc tytulow na zachodzie Polski szwabskim kapitalem.dziennikarz ma szefa i musi sie mu podporzadkowac wiec wolnego dziennikarstwa praktycznie nie ma.

Gość mediagirl
wydawcy niekiedy cenzurują

Gość to forum na pewno nie jest
wolne Cenzura na maxa

W Trybunie Opolskiej przed wyborami pewien redaktor grzmiał,że Obowiązek,że nawet KARY dla nie głosujących,a kiedy okazało się ,że nie zagłosowali na jedynie słuszną partię,czyli PO,zaczął ludzi obrażać ,że to wieśniaki,głupki,itp.

nie, nie istnieją, ksenofaryna ma rację, że zwłaszcza lokalne często uwikłane są w nieczyste układziki:O o tym nie pisz, bo nam pieniądze daje, ten - to przyjaciel naszego przyjaciela, o nim RACZEJ pozytywnie, o wrogu naszego przyjaciela oczywiście najlepiej tylko w złym świetle... albo wcale, żeby go w ogóle nie promowac... :O

Gość oj nie ma
Jasne ze nie ma wolnych mdediów. Nie tylko lokalne, ale równiez te ogolnopolskie... ja ogladająć TV widze jak windują PO a jakdą cały czas po PiS

Gość j9
dziennikarz pisze tak jak kaze szef w telewizji jest identycznie dzinnikarze przedstawiaja poglady wlasciciela(li) stacji telewizyjnych i radiowych , jestes za pis pracujesz w trwam , radiu maryja, albo naszym dzienniku, jestes porzeciw pozostale stacje i gazety. Ale wbrew pozorom najwieksza sile przebicia maja media katiolickie bo w Polsce ponad 60% Polakow jest Katolikami.

taaa... lubię sobie kilka razy w tygodniu zrobić maraton - najpierw Informacje Polsatu, potem Fakty TVN, na końcu Wiadomości w publicznej (do tego również inne media). Nie tylko sposób przedstawienia wydarzenia, ale równiez kolejność emisji materiałów ma znaczenie..

Gość j9
posluchaj Radia Maryja , albo idz do Kosciola i wysluchaj kazania

heh, zajrzałam na stronę tego magazynu (www.patos.pl) i ryknęłam, kiedy spojrzałam na na nazwisko autora topiku:D brzmi dokładnie tak samo, jak naczelnego pewnej gazety w moim mieście:D śmieszy mnie to, bo jego nazwisko pasuje do dyskusji o wolnych mediach, jak pięść do nosa;) ksenofaryna, jeden komentarz do tego, co napisałaś: o w mordę! (chyba kojarzę to miasto)

Gość a mnie nikt nie mówi
co mam pisać

Gość j9
nie bede z Toba dyskutowac , bo taki argument jest dla mnie smieszny. zrob sam badania jesli chcesz poznac prawdę. Radio Maryja jest jedynnym radiem w Polsce gdzie na rozpoczecie audycji i na zakonczenie puszcza sie Hymn Polski, kiedys robil to rowniez pierwszy, drugii i trzeci program Polskiego Radia . patriotyzm , Koscioł jest niszczony przez lewice,ostatnia afera jaka rozpetali z playboyem to zenada po prostu, ale Katolicy nie dali sie złapac, ciekawe nad czym teraz pracuja, piora wam mozgi i tyle w tym temacie.

j9, no i co się spinasz? który mój argument do Ciebie nie trafił? bo za cholerę nie wiem, o co Ci chodzi:D zadałam pytanie, skąd masz tak dokładne dane, Ty piszesz o źródłach, które nie są - według mnie - obiektywne, bo są... subiektywne:P I nie mów mi, że to ja mam zrobić badania, bo to Ty podajesz dane, które należałoby podeprzeć źródłem:) rzetelnym źródłem, dodam. Wygląda więc na to, że dane są wyssane z palca. Tak się wlasnie pisze w dziesiejszej prasie:O Mam nadzieję, że dziennikarzem nie jesteś, bo ten zawód zawsze kojarzył mi sie z rzetelnością i światłością (utopia, no nie?;) ) i śmiesz mówić coś o wypranych mózgach?

\"heh, zajrzałam na stronę tego magazynu (www.patos.pl) i ryknęłam, kiedy spojrzałam na na nazwisko autora topiku brzmi dokładnie tak samo, jak naczelnego pewnej gazety w moim mieście śmieszy mnie to, bo jego nazwisko pasuje do dyskusji o wolnych mediach, jak pięść do nosa\" He he, zbierznośc nazwisk, miejscowośc w której mieszkam liczy sobie ledwo 900 osób, więc na pewno nie mówimy o tej samej. Nie byłem i nie jestem (i nie mam zamiaru być) zamieszany w żadne układziki. Pytanie czy PATOS jest wolny? NA pewno są rzeczy, których nie mógłbym opublikować, ale czy bym chciał? Poczytajcie w wolnej chwili PATOS, zajrzyjcie na forum (www.patos.pl/forum) polecam ;)

Może jeszcze parę osób dodałoby swój komentarz? Mam około 2 dni na zrobienie reportażu.

Wolne media - no, dla mnie jeżeli gazeta jest wolna od polokatolicyzmu i kultu JP2 a obecnie też B16 - to już dużo... problem w tym że z ogólnopolskich czasopism wolny jest tylko 1 dziennik, 2 lub 3 tygodniki i parę magazynów comiesięcznych lub kwartalnych. Oczywiście nie jest to ostateczne kryterium.

Co do stacji radiowych to się nie wypowiadam bo nie słucham. Z kolei 3 główne telewizje są uwikłane w układy do kwadratu i bynajmniej nie chodzi tu o układ wg kaczora bo on sam w nich tkwi... a tak w ogóle, tendencyjność i zakłamanie to jedno, a ogłupianie ludzi tandetną pseudorozrywką na debilnym poziomie to drugie, znacznie gorsze.

ksenofaryna - pieprzysz głupoty i tyle :O :O:O takie lokalne, miejskie gazetki to nic innego jak tuby rządzącej władzy. u mnie w mieście jest to samo, z tym, że ja dokładnie śledzę to co się w takiej gazecie pisze w różnych okresach życia miasta, czyli w czasie kadencji kolejnych prezydentów. Ta sama gazeta, ci sami dziennikarze a jakże zmienne poglądy :O:O:O Kiedy w moim mieście prezydentem i jego przydupasami byli ludzie z prawicy dziennikarze owej gazetki zawsze wychwalali osiągnięcia tychże :O teraz, gdy urzęduje lewica nadal ci sami dziennikarze w tej samej gazecie wychwalają rządy lewicowego prezydenta - nawiasem mówiąc skurwiela jakich mało . czy to jest wina prezydenta, czy owych pismaków.....

nie, nie jest;) Uczelnia, która je współfinansuje jest katolicka. A ankieta ma zebrać opinie ludzi o różnych światopoglądach. Gdybym chciał uzyskać określone tresci, spytałbym w seminarium:P To, że zadaje pytanie na tym forum, też o czymś świadczy;)

A to miło, szkoda tylko że mało kto ma ochotę pisać i ja muszę robić na frekwencję. Natomiast, oprócz wymienionych gazet , których tytułów nie muszę wymieniać, cenię sobie kilka innych neutralnych lub indyferentnych wobec religii i kleru, np. \"Obywatel\".