Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Svetłana

guzek na przedramieniu-czy to tłuszczak?

Polecane posty

Gość Svetłana

Witam, zauważyłam u siebie guzek na przedramieniu, wielkosci ok 2 cm, szer.1,5 cm, znajduje się pod skórą, skóra jest w tym miejscu zaróżowiona (to nie jest czyrak). Generalnie nie boli, tylko przy dotykaniu sprawia lekki ból (taki jak przy siniaku). Nie uderzyłam się w ostatnim czasie, więc nie wiem skąd się to wzięło. Przeszukałam strony medyczne i znalazłam zdjęcia takich guzów jak mój z opisem, że jest to tłuszczak - nowotwór łagodny. Szczerze mówiąc, ta wiadomość bardzo mnie zmartwiła. Czy ktoś z Was miał lub ma tłuszczaka ?czy zdecydowaliscie się na operację? Będę wdzięczna za opinie.

Gość uni
Idz z tym do lekarza.

Gość uni
Idz z tym do lekarza.

Gość jakas taka smutna dzis
ja mialam podejrzenie tluszczaka, potem, jak poszlam do chirurga, okazalo sie, ze to kaszak (na plecach), zabieg trwal tylko 10 minut;) niestety blizna nie chce mi zejsc i nie wiem co z tym zrobic

Gość lusija310
Witaj...ja równiez mam takie coś, w dolnej części pleców, po prawej stronie. byłam z tym u lekarza, powiedział, że to tłuszczak. Jest wielkości mniej-więcej śliwki. Pod skóra, przesuwa się, równiez nie boli, tylko przy dotyku. Nie wiem, co o tym mysleć..:-( Mam skierowanie do chirurga. Ide 19 maja, zobaczymy, co mi powie..pozdrawiam serdecznie..