Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpiaca

czy ktos wyleczyl sie z fobii społecznej

Polecane posty

Gość cierpiaca

bez zadnej terapii grupowej, bez brania leków? Tylko pracując nad soba samodzielnie?

Gość uuupppppppp

Gość Omegga
Niestety ja się nie wyleczyłam z fobi społecznej bez brania leków. Biore leki i jest lepiej, natomiast probowalam bez leków, przezwyciężyc to w wszystko sama ale to trwało zbyt długo i nie przynosiło rezultatów najwyzej na krotki czas. Dlatego biore leki gdzies od 2 tygodni.

Gość uuupppppppp

Gość roadrunner
a mnie dobrze z osobowościa a raczej pokuszę się o stwierdzenie osobliwością aspołeczną...i dobrze...bo ludzie są źli

Gość Malwinaaaaaaaaa
Ej a czy ktos sie wyleczył z fobii szkolnej???:):):):):):ja mam inny problem z ludzmi sie dogaduje mam wielu znajomych kocham buszowac po sklepach łatwo nawiazuje kontakty jestem nwet ankietrką od 2 miesiecy!!!!!Ale w szkole była masakra strasznie bałam sie nauczycieli wogle nie potrafiłam z nimi rozmawiac jak mnie pytali to wtedy zaczynala sie moja fobia):):):):)Strasznie sie bałam nie reakcji klasy ale tego co sobie taki nauczyciel pomysli!!nie znosiłam z nimi rozmawiac od dziecka nawet zwolnienie trudno było mi im dac podeisc do takiego nauczyciela to było dlamnie prawdziwe wewanie!!!!Oni mysleli ze ja poprostu nie smiała jestem a ja byłam cholernie smiała tylko z nimi rozmawiac nie potrafiłam!!!Podkreslam ze było małe grono nauczycieli z którymi sie dogadywałam ale zdarzało sie to niezmiernie rzadko!sorry za błedy i nieco chaotyczna wypowiedz ale mam dysortografie a poztym jestem bardzo zmeczona.Miał ktos taka fobie?

Gość oszołomka
A tak na powaznie.......czytałas moze ksiązke lub cos na temat wyciszenia?? Moze "zen"?? Bardzo pomaga!! Pozdrawiam!!

Gość a na czym ten
ZEN polega?

Gość oszołomka
Depresja...lęki...nerwica dopada prawie kazdego :-( Dlatego zamiast odrazu łykac tabletki trzeba postarac sie leczyc samemu. Zen to dobra metoda. Opisane są tam rozne sytuacje i jak z nim zyć. Np. kiedy jakis lęk dopada Cie niespodziewanie np. na miescie...w pracy...musisz tak jak wskazane liczyc oddechy i gleboko sie koncentrowac (chyba do 10...wdech i wydech). Ja tego nie stosowałąm ale moja kuzynka....mama mialy powazne problemy z nerwica... W skelpie nie mogły ustac w kolejce....bała sie jezdzic samochodem bo cos ją nachodzilo......szybkie kolatanie serca......duznosc i uczucie ze musi wyjsc na powietrze.....jak najdalej od ludzi . Kiedy przeczytala "zen" i miala napady klatania serca liczyla wdech i wydech.....uspakajała sie i po 3.......5 min to ustępowało... a jak szla do pracy brala tabletki hydroksizinum czy cos ale po terapii "zen" juz nie lyka zadnych tabletek.... Ten oddech to tylko 1 przykład . pozdrawiam

Gość uuupppppppp

Gość do malwiny
tez miałam taką fobie jak sie nieuczyłam):):):):

Gość uuuuppppppppppppp