Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieci-nie

Dla Pań niepragnących dzieci i niestarających się o nie

Polecane posty

Gość dzieci-nie

Jest mnóstwo topików dla chcących zajść w ciążę, będących w ciąży, a nie znalazłam topiku dla Pań, które nie planują dzieci. Dla tych które, mają pociechy, ale już więcej nie chcą. Lub nie mają i niechcą. Zapraszam

Gość cztyajaca
a co mam napisac ze mam juz dziecko i nie che juz wiecej i stosuje zastrzyki raz na trzy miesiace ?? nie wiem nie wiem..

Gość pretty cool
ile kosztuja takie zastrzyki? jakos nie mam do nich zaufania..cz dzieiki nim okresy tez staja sie mniej bolsne tak jak po tabletkach??

Gość dzieci-nie
Można napisac cokolwiek. Ja równiez posiadam pociechę. Interesują mnie pobudki, dla których nie chcemy mieć więcej dzieci. Ja nie chcę więcej dzieci przede wszystkim ze strachu, że stracę pracę...

Gość pytanko mam
W ogóle biorąc zastrzyki jest okres?

Gość dfgdfg
dziwny temat, nie chcesz mieć dzieci to nie, nie ma co tu deliberować, i o czym będziesz pisać, co? Te, które chcą mieć dziecko, zajść w ciążę, wymieniają się informacjami bo jakbyś poczytała ich topiki, to wiedziałabyś, że to nie takie proste jak się wielu wydaje

Gość dzieci-nie
Ale ja nie mówiłam, że łatwo jest się starać o dzidzię. Równie ciężko jest nie mieć dzieci. Żyć z myślą, ze wpadnę i całe moje zycie legnie w gruzach.

Gość dfgdfg
"Żyć z myślą, ze wpadnę i całe moje zycie legnie w gruzach"- przepraszam, ale to najśmieszniejsza rzecz jaką usłyszałam ostatnio.. Czy my żyjemy w jakimś( nie ujmując krajowi) Bangladeszu? Są setki sposobów antykoncepcji, dostępnych dla wszystkich, tylko trzeba trochę pomyśleć. Nawet jak się człowiek zapomni w seksie i rozkoszy, to też jest sposób (postinor).( nie popieram aborcji)

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ale glupi topik. przeciez forum antykoncepcja jest glownie dla tych ktore nie planuja miec dzieci co to za roznica czy juz maja jakies? dziwny tok myslenia osoby ktora zalozyla ten topik, a np jak ci sie odwidzi za 10 lat i bedziesz chciala miec jednak dziecko,albo planujesz miec za 10 lat pierwsze to do jakiego topiku nalezysz?

Gość przesada
własnie ze anty zajmuja sie anty czyli anty zlaciny zapobiaganie ! wiec mamy topik o anty i tyle

Gość pytanko mam
Przestańcie obrażać autorkę topiku,przecież można rozmawiać dlaczego nie chce mieć się dzieci,czego się boimy,co nas denerwuje itd.

Gość czytam
http://erotyka.wp.pl/OID,9165865,kat,3896,wid,298940,opinie.html?redir_url=http%3A%2F%2Ferotyka.wp.pl%2Fkat%2C3896%2Cwid%2C298940%2Cwiadomosc.html%3F

Gość pozdrawiam
autorke topku :) fajny temat zaczelas skoro pozwlasz sobie na 1 dziecko to po co masz miec drugie trzecie i tak dalej !?

Gość dzieci-nie
Ja jestem zabezpieczona spiralką i nie mieszkam w Bangladeszu. Po prostu sie boję, że zabezpieczenie zawiedzie. Nie krytykuję Pań, które starają się o dzidziusia, więc i wy sobie oszczędźcie. I także jestem przeciwniczką aborcji. Wiem, że jakbym wpadła to pokochałabym to dziecko. Nie wyobrażam sobie oddania go do adopcji. Nie jestem złą kobietą, po prostu przyszło mi do głowy, że takich kobiet jak ja, jest wiele. Takich kobiet, które nie chcą, bądź nie moga pozwolić sobie na dziecko. W głębi duszy chciałabym maluszka, ale strach przed utratą pracy, a co za tym idzie , brak możliwości zapewnienia dziecku życia w odpowiednich warunkach, oddalają ode mnie takie myśli.

mnie równiez smieszy ten topik, i co beziecie tak co dziennie rozmioawac na temat jak nie zajsc wciaze, jakie metody antykoncepcyjne stosowac itd. przeciez szybko wam sie skoncza wspolne tematy do rozmowy

Gość uał
ee jak was smieszy nie piszcie tutaj i juz nie trzeba tylkopisac o anty mozna czasem posmiac sie w czegos pogadac o sexiku i sloneczku :)

Gość japonkaa
ja:-) nie mam i nie chce - dlatego ze poród jest dla mnie najgorszym koszmarem - ne ma dla mnie nic gorszego - moze kiedys adoptuje

Gość kurczaczkowa
ja narazie nie mam zadnego dziecka ale nie wyobrazam sobie nawet jak urodze z dziesiecioro dzieci powiedziec ze niechce miec dzieci.. pomimo tego ze wlasciwie sie jeszce ucze i jestm na utrzymaniu rodzicow wiem ze przez dziecko moje zycie nie leglo by w gruzach bo to byc matka to cos pieknego . Autorko topiku czy Twoja dziecko to wpadka???sory ze pytam ale mowiesz o tym tak oschle jak by to dziecko zwalilo Ci zycie anastepne to juz wogole...mam nadzieje ze sie myle bo nie rozumiem jak mozna powiedziec NIE CHCe miec juz dzieci!! penie wiele zwas powie zebym sie nie odzywala skoro nie jestm matka ale ja to wiem ..mam malutką sioste ktorą niewyobrazalnie kocham a co mowic o dziecku swoim..

Gość dziecko-nie
Moja kochana, wielbiona, cudowna, najpiękniejsza, najmądrzejsza córka była wpadką, ale świadomą. Po prostu przestałam brać tabletki i zdałam się na los. Nie umiałam podjąć decyzji czy to już czas na malucha. Zaszłam w ciążę, byłam szczęśliwa. Urodziłam śliczną dziewuszkę, ale... Pojawia się jedno ale. Kiedy postanowiłam wrócić do pracy, okazało się, że właśnie redukują moje stanowisko. Zostałam bez pracy. Co miesiąc zastanawiałam się, jak przeżyć miesiąc z pensji męża. Znalazłam pracę w prywatnej firmie. Jest ciekawa i daje mi satysfakcję. Mogę ubrać córkę w nowe ciuszki, kupić jej zabawkę, zabrać ją do kina. I załóżmy, że teraz zachodzę w ciążę, jak myślicie co się stanie?

Gość mitakulinka
swiadomo wpadka :)wiem ze bylo by na pewno ciężko ale nie bylo by przecierz tragedia..trzeba byc optymista i wierzyc ze np znajedziecie lepszą prace ja jakos żyje z 3 dzieci..mąz gdy dowiedzial ze ze jestm wciazy cacząl sie doksztalcac znalazl super prace i teraz zyje namsie znacznie lepj niz gdy mialam jedno czy dwojke dzieci i jestem szcesliwa z tyloma bachorkami:Pi na kazdą ciaze patrzylam z wielka radocia anie jak by to byla tragedia dlatego nie rozumiem Ciebie

Gość dziecko-nie
Nie musisz mnie rozumieć. Zakładając topik myślałam o kobietach, które nie chcą mieć dzieci z różnych względów, a tu się okazuje, że ja jestem winna wszystkim nieszczęściom tego świata.

Gość absolutnie nie
buźki dla założycielki

Gość Olunia-nia
Ja nie chce miec dzieci, ale jesli zajde w ciaze to nie usune. To jeszcze nie znaczy,ze uwazam autorke topiku za osobę, którą trzeba potępiać. Nikt nikomu nie każe tu wchodzić i się wymądrzać. kto spodziewa się dziecka lub chce je miec to może wejść na odpowiedni topik. Tu jest ten, na którym wpisują się kobiety bez instunktu bądż te, które nie chcą mieć dzieci w konkretnej *swojej sytuacji, Ja nie chcę, nie lubię dzieci, nie chcę przez 9 miesięcy ciąży i ileśtam następnych podporządkować się dziecku.. i co? jestem zła?? nie, nie jestem, bo nie ma obowiazku BYĆ MATKĄ. pozdrawiam autorkę topiku i wszystkie panie które nie chcą mieć dzieci, ale też te które są mamami - i proszę wszystkich - nie potępiajmy nikogo - niezależnie od chęci czy niechęci do posiadania dzieci

Kobiety ale wy jesteście zawistne, mężowie zmuszają was do rodzenia, rodzice wbili do głowy, że każda kobieta musi mieć dzieci i teraz owładnięte tą myślą nie dajecie żyć tym bardziej inteligentnym i wiedzącym czego chcą. Autorka wyrażnie napisała, że topic jest dla kobiet niepragnących dzieci, więc po cholerę na siłę wciskacie tu swoje cztery litery. \"Wrześniówki łączmy się\", \"marcówki przybywajcie\" taki e topicki są dla was, a jak się komuś coś nie podoba to zawsze można wyłączyć komputer. Nie rodziłam, nie rodzę i nie będę rodzić i dobrze mi z tym, dzieci nie mam z tysiąca powodów, nie przytoczę ich tutaj ponieważ już kiedyś je wypisałam i jest ich tyle, że pisanie zajęło mi 5 h.

Gość olivierka
czyli kobiety ktore chcia meic dzieci są nieinteligentnei nie wiedzą czego chcą??smieszne jest to co napisalas

Gość misisti
Ktoś kto nie ma dzieci i mówi,że się nie nadaje do macierzyństwa to głupota to tak "jak szczerbaty mówił o sucharach skoro nigdy ich nie próbował" Rozumiem kobiety które odsuwają od siebie fakt zostania matką /powody materialne, praca, brak warunków/, każdy kto się zabezpiecza nie robi tego ot tak by truć sie hormonami tylko po to by zaplanować kiedy i jak.Mam jedno dzieciątko,/13 lat/ które kocham ponad wszystko na kolejne jakoś nie mogę sie zdecydować może poprzez wygodnictwo nazywajcie to jak chcecie a czas leci do młodziutkich już nie należę. Sytuacja materialna niezła no o gdzie przyczyna?? Nie wiem..

olivierka nie nazwaółabym rodzących głupimi, ale ich opinie świadczą o nich samych, wypisują jakieś kompletne bzdury, nabijają się z nierodzących, wyzywają od egoistów i oszołomów, to nie jest normalne. Rozumiem, że dziecko może przyćmić cały świat, ale nie powinno wyżerać mózgu, a niektóre opinie o tym świadczą.

Gość olivierka
nikt tu sie znikogo nie wsymiewa no procz ciebie nazywajac kobiety decydujace sie na dzieci nie inteligentnymi i z wyzarym mozgiem...