Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4 ósemki

Czy mozna usunąć chirurgicznie zeby pod narkoza

Polecane posty

Gość 4 ósemki

Byłam u lekarza niestety stwierdził że powinnam usunąć 2 dolne 8mki -ale ja nie dam rady.Przeczytałam że znieczulenie nic nie pomoaga a to w dodatku 2 zeby!!! Zastanawiam się czy nie można tego zrobic pod narkozą i odrazu wyrwać te górne z którymi tez mam problem (ósemki) Czy ktos wogóle miał wykonywany prywatnie zabieg- jak to wyglada np cenowo???

Gość mama-
przeczytaj sobie moją wypowiedż na tym forum.Tytuł:PRZEKLĘTE ZĘBY MĄDROŚCI.Moje pseudo to mama:-)

Gość życze powodzenia
tak,a le ja widziałam od tej drugiej strony jak to wygląda jak już pacjenta uśpią-Boże NIGDY TEGO NIE DAM SOBIE ZROBIĆ!! Przed narkozą to wszyscy mili i wogóle a potem....

Gość ósemka
witam w klubie! ja mam do usuniecia jedną a i tak trzese portkami.Zapraszam na "przeklete zeby madrosci"

Gość usunieta
Ja co prawda nie miałam usuwanych 8, ale trzy zdrowe 4 i jezlei chodzi o zniecuzlenie to nie wiem kto Ci nagadal ze nie pomaga. Ja nie czulam nic gdy mi wyrywano no oprocz tego ze machali mi glowa na lewo i prawo bo ciezko szlo:P Bol jets dopeiro wtedy gdy znieczulenie odchodzi a i to nie jest taka wielka tragedia:P Pozdrawiam :D

Gość to nieprawda że znieczulenie
nie pomaga!!!!!!!!!!!Pomaga i to bardzo!!!!!!Dobre znieczulenie sprawi,ze nic nie poczujesz-ja miałm usuwana jednocześnie 8 i dwa korzenie i NIC NIE BOLAŁO!Znieczulenie było naprawdę dobre,nic nie poczułam,jak przestało dziłąc też mnie nic nie bołalo;)Popros dentyste o DOBRE,MOCNE znieczulenie,to nie jest szkodliwe a pomaga bezbolesnie i bez krzyku usunąćzęba!!!!!!!!!!!!!!!

Miałam chirurgicznie usuwany (szpikulcem) korzeń czwórki, dostałam silniejsze znieczulenie i nic nie bolało. Także na pewno przy wyrywaniu ósemek też nic nie poczujesz :) Właśnie rośnie mi trzecie ósemka

Gość afle
Wiesz co , z narkozy to czasami można się nie obudzić. Rodziłaś? Bolało? 2 zastrzyki i po krzyku, ekstrakcja nie boli, boli dziura po zębie, nawet kilka dni, ale od tego są antybiotyki, które lekarz zawsze przepisuje w powyższym przypadku. Śmieszą mnie te dziwne strachy przed leczeniem i usuwaniem zębów.

Gość afle
Miałam usuwany korzeń, bo z zęba nic nie zostało, w znieczuleniu miejscowym, dentystka musiała rozerwać dziąsło, nic nie bolało, tylko ona wkładała mnóstwo wysiłku, żeby te trzy ogromne korzenie wyszarpnąć