Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona zupełnie

Jednolity kolor czy pasemka ?

Polecane posty

Gość fryz
witam, pasemka wyszły juz z mody, teraz modne są kolory zbliżone do naturalnych, a powiązane z jaśniejszym pasmem na grzywce, albo na końcówkach (o max 1-2 tony)takie włoski świetnie wyglądają. Swiatłocień też robi swoje, niby mało ale wprowadza ruch we włosach. Do tego fajne kreatywne strzyżenie podkreslające kolor :)pozdr

Gość Lomka
A ja uważam, że tak pasemka jak jednolity kolor - oba są zawsze modne. A kwestia tego, które się chce mieć na głowę to już indywidualna sprawa. Ja bardzo długo miałam jednolity kolor, a teraz mam już 2-3 miesięczne pasemka na ciemnej farbie platynowe i mimo, iż włoski odrosły... typowych odrostow zupełnie nie widać. Przy pasemkach to łagodnie wygląda i można dłuzej nie farbować. Poza tym jak się robi różne fryzurki to wyglądają bardziej fantazyjnie. Przy jednolitych szybciej neistety widac odrosty. Ktoś napisał, że pasemka jest ciężko utrzymać, pielęgnować i drożej... pierwsze słyszę.

Gość katarzyaaaa
odezwie sie teraz weteranka eksperymentow na wlosach... Bylam juz blondynka, ryda, czarnulka, mialam brazowe wlosy, pasemka w roznych kolorach, bylam nawet fioletowa i zielona. Co ja nie robilam z wlosami... Powiem ci, ze kazdej pasuje cos innego. Ja kiedy bylam czarna, robilam sobie pasemka filetowe i wygladalo to troszke tak, jakbym miala wyjatkowo blyszczace wlosy, nie bylo widac koloru. Kiedy bylam blondi, mialam rozowe pasemka i to wygladalo ekstrawagancko. Teraz mam granatowe wlosy (jednolite) i powiem ci , ze w pasemkach czuje sie lepiej... :)

Gość Anq25
A teraz odezwie sie ktos kto sie na tym zna:P Ogolnie spotykam sie na codzien z tym, ze jak klientka chce zmiany to chce zmienic kolor włosow...a ja bardzo to odradzam jezeli masz naturlany kolor włosów...a juz zupelnie domowe metody ci odraDZAM! Proponuje lepiej zrobic jakies radykalne cięcie i chodzic inna trasa do pracy (glupie ale naprawde dziala!!! Zawsze to powtarzam, ze idac inna droga, poznajac nowy teren nagle wszystko wydaje sie inne). Jak raz zafarbuejsz wlsoy stajesz sie niewolnikiem farby. Odrosty sa czy to farba jednolita, czy pasemka, czy refleksy rozjasnione. I zeby wygladac jako tako nalezy systematycznie wlosy farbowac co 4-5 tygodni. Farbowanie na zblizony odcien nie ma sensu jezeli szukasz zmiany..niszczysz włosy a bedziesz czuc niedosyt i za miesiac zrobisz jasniejsze lub ciemniejsze i kolo sie zamyka. Koloryzacja ton w ton ma sens jezeli masz brzydki kolor naturalny i łagodne rysy ktore chcesz podreslic, lub cere ziemista ktora kolorem ozywisz. W twoim przypadku potrzbna jest zmiana konkretna. Dlatego proponuje strzyzenie (ostre co nie znaczy ze z dlugosci...zobacz te dwa zdjecia ponizej, ta sama dlugosc a zupelnie inne fryzury) i uzyj wyjatkowo szamponetki nadajacej odcien na kilka myc (panmietajk tylko ze kolor z szamponetki musi byc ciemmniejszy od naturalnego i to max 2 poziomy, czyli jak zapewne jak wieszosc polek masz sredni brąz lub sredni mysi braz to wez cos w braz, wisnie itp. Zmaine poczujesz na pewno:) Ewentualnie idz do salonu gdzie pracuja na Welli lub Matrixie i tam popros o poltrwala koloryzacje (wella colortouche, matrixcolor sync), te farby schodza po max 2 miesiacach i nie niszcza wlosow bo pigment okleja wlosy a nie zastepuje naturalny). http://ikf.com.pl/fryzury-srednie/fryzura208097.htm http://ikf.com.pl/fryzury-srednie/fryzura213954.htm

Gość Anq25
jak masz blond to nie kombinuj z saszetkami ani farbami bo skonczysz jak kurczak zółty. Wtedy oddaj sie w rece fryzjera i niech ci tonerem nada glebszy odnien bez rozjasnianai.

Gość pasemka na włosach
Mam czarne włosy, a chciałabym mieć pasemka w części, która zwykle jest związana w koński ogon. Ufarbowałam włosy na swój naturalny kolor, czyli czarny, w sobotę wieczorem. Zastanawiam się, czy będzie wszystko ok., jeśli dajmy na to w środę zrobię pasemka? http://www.handsomemen.pl/porady,Pasemka,328,jasne_pasemka_na_kitce.html

Gość Syllucha
Hej :) Mam takie pytanko.. a raczej prosbe zeby ktos mi cos doradzil.. bo mam rude wlosy z natury :) podchodzi pod miedz bardziej :D i chcialabym cos z nimi zrobic, poniewaz znudzily sie mi sie juz.. Np. jakies pasemka ciemneijsze, jasniejsze ? nie wiem jakie by mi pasowaly.. moze ktos cos doradzi :)

ja mam pasemka ,ale wyglądają bardzo naturalnie (na blondzie takie lekko jaśniejszy blond) wiele osob nawet nie chce wierzyć ,że mam farbowane włosy bo jestem naturalną blondynką więc u mnie blond nie wygląda jak tleniony. uwazam ,że niemodne są tylko takie , ktore od razu widać ,że są nienaturalne np brąz na blondzie

A co jeśli ma się tendencję do szybkiego siwienia? Ja mam 28 lat i sporo siwych włosów na moim naturalnym kolorze (ciemny blond). Fryzjerka mi doradziła, że najlepiej zrobić pasemka bo wtedy siwe włosy się zgubią w nich. Tylko jakie pasemka będą najlepsze? Kolorowe dla mnie odpadają (nie czułabym się dobrze w takich). Bardzo proszę o radę bo w piątek idę do fryzjera i potem będzie za późno ;)

Gość szu_szu
Przy wychodzących siwych włosach to faktycznie rozjaśniane, delikatne pasemka będą lepszym wyjściem no i ekonomiczniejszym (odpada koszt miesięcznego farbowania) Ale pasemka to tylko przy jasnych włosach, jeśli włosy są ciemniejsze to postawiłabym na farbę. Zresztą chyba najlepiej przedyskutować to z fryzjerem, najlepiej jakimś dobrym. Osobiście polecam Instytuty Kerastase (sama jestem klientką warszawskiego La Belle) Z tego co się orientuję to jakoś usług i poziom zaawansowania stylistów jest b.wysoki. Można spokojnie porozmawiać (NIE PRZEZ LUSTRO) jak w większości salonów, co doprowadzało mnie do ch...

Gość parróvva
To chyba zalezy od człowieka, od jego usposobienia itp. Mi jest najlepiej we włosach z refleksami. Cienkie pasemka, nie za duzo, tylko minimalnie rozjasnione. Bo wprowadza mi we włosy jakis ruch, zycie. W jedolitych czuje sie jak mimoza, jak grzeczna panienka ze stancji. Ale są osoby, których jest nieładnie w pasemkach, a za to super w jednolitych kolorach

Gość Ada789
Ja stawiam raczej na jednolity kolor ale wczoraj byłam w Pure Diamond i Pani namówiła mnie na pasemka:) Wyszły bardzo ładnie, z resztą wcale się nie dziwię bo jeszcze się nie zdarzyło abym wyszła niezadowolona z tego salonu:)