Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po cesarce

CIĘCIE CESARSKIE - PYTANIA

Polecane posty

Gość po cesarce

Mam trzy pytania w związku z cięciem cesarskim: 1. Po jakim czasie od cesarki rozpoczęłyście współżycie? 2. Kiedy możliwa jest kolejna ciąża po cesarce? Po jakim czasie? 3. Czy można zacząć się gimnastykować? A może można zakładać specjalne pasy zmniejszające brzuszek? Proszę o odpowiedzi 🌼

1. ja bym zaczekała aż do badania ginekologicznego 2. różne wersje lekarze mają ale najczęsciej spotykana to 1,5 roku 3. nie zakładaj żadnych pasów bo poczujesz co to ból ! A gimnastykę wprowadzaj sobie powoli i z umiarem Było już mnóstwo tego typu topików - wpisz w szukaj \"cesarka\"

ja też jestem po cesarce,współżycie zaczęłam po 4 tygodniach,ale ja nieytrzymałam,bo wskazany jest cały połóg,ciąża jak mi wiadomo po 2 latach,ćwiczenia po pół roku,ja nosiłam majtki wyszczuplające.Pozdro.

radzilabym ci to jeszcze przemyslec... podobnie jak ty nie wyobrazalam sobie innego porodu jak przez c.c. jestem w 37 tyg i wlasnie zmienilam decyzje po dlugich rozmowachz moim lekarzem nie bede sie opisywac o skutkach ubocznych bo pewnie jestes oczytana w tych sprawach skoro sie na to decydujesz... ja wybralam jednak porod rodzinny ale oczywiscie ze znieczuleniem zewnatrzooponowym..

Gość po cesarce
mamuska_7 - ja już jestem po cesarce (nie miałam wyboru)

mam nadzieje ze wszytsko jest ok.. nie wykluczone ze i ja stane przed c.c. bez wyboru ale tego to do konca nie mozna byc chyba pewna... gratuluje dzidzi!!! :)

1. ja byłam u gin. po 4 tyg. od cesarki i powiedziałą że jesli sie czuje na siłach to moge uprawiać seks..ale ostroznie.. 2. po 2 latach 3. a co do ćwiczeń i pasów..nie wiem ile jesteś po cesarce..ja jestem 5 tyg. i nadal cieżko mi sie podniesć z łóżka..wiec gdzie tam do cwiczeń..a poza tym to zwykła operacja wiec jak bedziesz ćwiczyć..a pewno mówisz o brzuszkach to macica moze nazwyczajniej w świecie pęknąć..a brzucha lepiej niczym nie ściskac..nie dość że cholernie boli..to jeszzce żle wpływa na obkurczajaca sie macice..

1.Zaczeliśmy 7 dni po cc 2.Mi lekarz wspomniał o 2 latach 3.Ja nie zakładałam żadnego pasa bo było mi nie wygodnie.Brzuszek i tak mi wrucił do normy gdzieś po 2 miechach

Kangurek po tygodniu??hmm..no ja po tygodniu to ledwo chodziłam..każdy ruch sprawiał mi ból i o bzykaniu sie nawet nie miałam sily myśleć..a nie bałaś sie ze mozę Ci sie coś stać..??

Gość maluśka 75
Wykluczone współżycue w okresie połogu-tj do 6 tygodni. Mówi się,że 2-letnia przerwa jest optymalna pomiędzy pierwszą,a drugą ciążą przy cc. Polecam pas wyszczuplający, znajoma nie zakupiła i ma teraz taki niefajny flaczek z brzucha :) no i nie ćwiczła też to fakt... W ogóle polecam cc, nie wyobrażam sobie inaczej.

gabcia21 - powiem Tobie szczerze że na początku o tym nie myślałam że moze mi coś się stać npo że szwy puszczą czy nabawie się krwotoku. Rozum przyszeł z czasem.Jedynie co się bałam to żebym odrazu nie zaszła w ciąże(chyba tak każda ma)

Gość niewiedza
A jakie są skutki uboczne po cesarce? A jeżeli osoba, która jest w ciąży ma np. arytmie serca czy nadcisnienie to może rodzić siłami natury?

Gość niewiedza
odpowiedzcie mi prosze

Ciaza po 2 latach JA zaczlam nosic pas po tygodniu po cesarce i cwiczenia tez jakos tak oczywiscie na poczatku niezbyt intesywne ale z kazdym dniem wieksza ilosc A co to wspolzycia to ja jestem zdania ze poczekac te 6 tygodni

Murcielago-a co za różnica po jakim porodzie???Brzuch po takim i takim porodzie jest nieciekawy...

niewiedząca- jakie są skutki uboczne?? napisze Tobie to co wiem. Zawsze jest ryzyko że szew Tobie pójdzie,że uszkodzą Ci macice,że dostaniesz krwotoku (o takich się dowiedziałam na szkole rodzenia). Co do serca to moja przyjaciółka ma coś z komora oczywiscie chcieli zrobić jej cc bo przy naturalnym mogło by być niebezp. i dla niej i dla dizecka ze względu na te serce ale uparła się przy naturalnym i już.

hmm..no współżyć po 6 tyg. a cwiczyc po tyg.. to chyba sie troszke mija z celem..bo chyba chodzi o to zeby dać organizmowi troche odpoczać..a nie forsować go..wiec jak Aniu zaczełaś ćwiczyc po tyg. to ja cie naprawde podziwiam..a mozęsz napisać o jakich konbkretnie ćwiczeniach mówisz??

Gość olka222
hej ja tez mialam cesarke 2 tyg temu... niestety to byla koniecznos z powodu nadcisnienia i powiem wam ze nie wiem co jest gorsze cc czy normalnhy porod... po cc pierwsze dwie doby sa koszmarem przynajmniej dla mnie byly! teraz mijaja te 2 tyg i czuje sie swietnie,chcialabym juz zaczac cwiczyc i energia mnie rozpiera ale wole nie ryzykowac i dac organizmowi odetchnac, co do pasa to wlasnie sobie zamawiam przez internet i zobaczymy....wspolzycie.. ?! ja poczekam 6 tyg:) wole nie ryzykowac:) jedynym moim utrapieniem jest ten brzuszek...;/ a raczej to co po nim zostalo:( ale wierze ze dam radę i wroce do figury z przed ciazy!