Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuska_7

potrzebuje informacji o usg

Polecane posty

otoz jestem w 37 tyg ciazy i poraz kolejny usg wskazuje roznice pomiedzy pomiarem głowki dzidzi a pozostalymi czesciami otoz glowka wskazuje na 34 tydz a cala reszta na 36 czy to powod do zmartwienia???!!! ufam swojemu lekarzowi oczywiscie w pewien sposob nie bezgranicznie wiec nie dziwia moje obiekcje boje sie i mam rozne mysli czy ktoras z was miala podobny problem prosze o informacje

wielkie dzieki... prze okrutnie sie denerwuje naczytalam sie roznosci na temat malo rozwinietej glowki :(

witaj U mnie jest podobna sytuacja, mi lekarz powiedział że naprawde nie ma się czym martwić. Napewno tłumaczył CI ze głowa zamieniła się w \"jajo\" i jest dłuższa niż szersza. Taka może być uroda :) Lekarz mi tłumaczy że to nic złego po porodzie może się okazać, że źle zrobione są pomiary :) po drugie dziecko może mieć ułożenie miednicowe , wtedy pomiar wychodzi właśnie mniejszy o dwa tygodnie istnieje również tolerancja ok 2 tygodnii Jakie miałaś wyniki na usg połówkowym?? bo jeżeli ok to teraz też musi być wszystko wporządku :) Pozatym mózg napewno rozwija się dobrze. Ja co jakiś czas mam stracha i się zamartwiam, ale nawet znam dziewczynę która miała podobnie, okazało się że dziecko było właśnie młodsze o te dwa tygodnie

mam taka nadzieje ale to moje pierwsze dziecko wiec jestem przewrazliwiona moja dzidzia ma polozenie podluzne glowkowe... ojej wierze ze wszystko bedzie ok ale im blizej tym bardziej sie boje i mam hustawki nastroju

dzisiaj wrocilam z 3 dniowego pobytu w szpitalu i jestem niezle nakrecona zarowno pozytywnie jak i negatywnie... oczywiscie po powrocie jak tylko uslyszalam o roznicy odczytow usg pierwsze co zrobilam mimo poswiadczen lekarza ze jest ok zaczelam szukac info na necie i powiem szczerze przerazajace rzeczy znalazlam.. ale koniec mysle pozytywnie!!! :)

no te info na necie czasami są bardzo niebezpieczne, ja ostatnio dosłałam jakąś wysypkę na brzuchu, na necie znalazłam takie info że myślałam że umrę za godzinę i chciałam jechać na pogotowie :D na szczęście dziewczyny na kafe czasem naprawde potrafią uspkoić :)

oj cos mi sie wydaje ze przez najblizszy tydzien bede czestym gosciem!!! :)... naprawde mozna nabawic sie choroby nerwowej jak czlowiek zaczyn szukac informacji... decyduje sie na znieczulenie zewnatrzooponowe nie wiem czy faktycznie tak dziala jak opisuja zreszta lekarz zapenia ze pomaga... hmmm... ehhh im blizej tym wiecej pytan rodzi sie w glowie

mojej koleżance lekarz po usg powiedział, że mała ma bardzo krótkie nogi /o 2 tyg. \"za młode/\". Ona się naczytała na necie, że jak głowka duża, a nogi krótkie to Down czy coś, a mała jak się urodziła, to faktycznie miała krótkie nóżki, a po dwóch miesiącach tak jej zaczęły rosnąć, że teraz ma dłuższe od mojego synka (są w tym samym wieku) a on naprawdę jest niemały. Tak, że spokojnie, będzie dobrze. Poza tym, maszyna często się myli.