Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dlugo

jak dlugo trwal wasz porod????

Polecane posty

Gość jak dlugo

Gość bo iwka miała cesarkę

Gość niemamocy
20 h

Gość już mammma
8 godzin

Gość **********
1h i 20 min. - poród naturalny; do Iwki - długość porodu liczysz od momentu wystąpienia partych? Sorry ale wydaje mi się to niemożliwe, aby poród trwał 20 min. Sama miałam dość krótki poród, ale przecież są jeszcze skurcze rozwierające, które nie trwają kilka minut? Przyjechałaś do szpitala z bólami partymi?

Gość to były ciężkie chwile
15 h.

Tak ja liczę od długości partych bo tylko takie miałam:p miałam 4 skurcze parte i dzidziuś był na świecie:) Do szpitala przyjechałam prawie z pełnym rozwarciem i bez żadnych bóli pojechałam poprostu na kontrolę bo byłam po terminie...i już zostałam:)

Gość **********
Iwka - no to fajnie - rozwierające miałaś utajone :) chyba tak się to zwie. Super

Gość eeeehhhhhhhhhhhhh
Iwka, może jakaś recepta co robiłaś przez ostatnie dni przed porodem, że ujście tak pięknie i bezboleśnie sie otwarło??? Ja tez tak chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość 17 godzin...

Gość mamamamammamamaam
27 h

Gość malutka_de
3 h i 7 min sam porod ze skurczami bedzie jakies 5 h ;)

Gość 36 godzin pierwszy poród
reszta szybciej

Od pierwszych słabych skurczów 11,5 h; w tym 55 minut partych po których mały wyskoczył na świat:-)

Gość przeminiki
pierwszy porod 3 godz 30 min. caly porod (4 skorcze parte i dzidzia juz byla), bezbolesny

Gość mamcia21
a ja cyba pobiję Ivcię - 10 minut.Nawet w karcie tyle mam wpisane.Nie wiedziałam,że już rodzę :) Pierwsze dziecko.

ehhhhhh nie znam recepty na szybki i łatwy poród:)ja całą ciążę bardzo dobrze się czułam i cała byłam spokojna zero stresów(jednak to chyba też ważne) urodziłam synka który ma juz prawie 8 miesięcy i jest taki spokojny i kochany:D Moja mam miała nas czworo ostatnie dzieci to blizniacy i wszystkie porody przechodziła łatwo:):)i też nie miała tych pierwszych skurczy:) pozdrawiam i życzę tez takich łatwych i szybkich porodów ps.no mamcia pobiłaś mnie:D

Gość pierwszy poród
równo 5 godz i 5 min, tak naprawdę bolało ze... 3 godz. Oby ten za 19 tyg.... był taki sam.... Ech..................

Gość a wiec...
pierwszy porod-prawie 6 godzin, za to drugi godzinke, liczac od pierwszych skurczy:)

Gość pierwszy poród
ja też tak chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daj receptę ;) u mnie tak nie bedzie bo córa ma 11 latek.... Strasznie dawno.............

o 6.30 - 7.00 pierwszy skurcz I -szej fazy, II faza trwała ok. 15-20 minut...Wiecie, myślałam, że byłam naprawdę szybka, a tu figa... Chyba trzeba napisać WIEEELKI banner dla tych co przed porodem \"poród nie usi być długi i bolesny!\"...

Moj pierwszy porod trwal 14 h liczac od pierwszych boli,ostatnia faza porodu jakies pol godz. 4 skurcze parte i juz. Teraz mam nadzieje ze za miesiac urodze szybciej, podobno jest szybciej z drogim dzieckiem????? a jak bylo u was????pytanie do dziewczyn ktore przynajmniej dwa razy.

Gość do VIKI2
Nie chcę Cie straszyć, ale słyszałam (z doświadczeń koleżanek), że za drugim razem wcale nie musi być łatwiej, zwłaszcza jak masz większe dziecko.

Gość kopikos
od pierwszyc skurczy regularnych co 5 min do porodu7 godzin, skurcze parte i sam poród trwało 15 min.

u mnie pierwszy poród był dłuższy w pierwszej fazie ale krótszy w II fazie , chociaż mała miała ponad 4 kg i urodziła się z rączką przy głowie. A drugi odwrotnie, chociaż mały był pół kg lżejszy, ale był obwiązany pępowiną i musieli go odwiązać. Miał też obwód głowy większy o 1 cm, to chyba bardziej istotne niż waga. Dużo moich znajomych rodziło dzieci ponad 4 kg i zgodnie twierdzili, że rodzi się je łatwiej niż te mniejsze. Może siła nacisku większa, czy co.

Gość aneti
ja probowalam i maliny, i homeopatie na rozszerzenie szyjki macicy, i porzadki domwe, byl tez sex i nic, przenosilam podobno stymulowanie, podraznianie brodawek wplywa na wydzielanie oxytocyny co moze spowodowac skurcze.