Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on85

Winko wieczorkiem....

Polecane posty

Gość on85

lubicie wypisc sobie winko wieczorkiem, tak bez okazji... nawet w samotnosci (jesli nie ma innej mozliwosci oczywiscie)?? ostatnio chyba wpadłem w manie winiarska.. ;p czyz nie jest milo spozywac ten trunek?? cholera a moze to alkoholizm?? i zeby nie bylo nie chodzi mi o "Platona" za 3,5 PLN ... ;p

Gość szefowa1969
JAK NAJBARDZIEJ! WLASNIE WYPILAM LAMPKE I IDE SPAC.

Gość on85
czyzbym zostal sam z winkiem??

Gość anielka_24
ja tak, z tym, ze preferuje martini :) ale potem mam fazy, zaczynam na przuyklad pisywac o 1 w nocy na babskich forach. albo palic przy otwartym oknie, a o tej porze roku wieje przeciez jeszcze silny wiatr i jest chlodno :)

Gość aga..
hmmm lampkę pewnie ,że jest przyjemnie wypić nie tylko przed snem ,ale jak na niej poprzestac;)?

Gość on85
z tym poprzestaniem to faktycznie jest problem... ;p z kazdym lykiem staje sie coraz lepsze... ;)

dopilem ostani lyk.... pora isc spac... ;)

Ech, gdyby nie te antybiotyki... zamieniłabym się w butelkę wina... Smacznego, kolego! 🖐️

ah te wieczorne winkowanie..i nie mowie o lampce wina..i zapewne niebawem odezwie sie krytyczny glos tlumu sfrustrowany zyciem ale co mi tam...ja uwielbiam takie wieczorki siadam przed komputerkiem tudziez przed tv(niestety brak blizszego towarzysza do oprozniania butelki) i sacze winko..kieliszek dwa i czesto konczy sie to na pustej butelce..nie sadze by to byl przejaw alkoolizmu..czasem po prostu trzeba sie odizolowac z butelczyna i spedzic samemu czas..a co do czasu to . chybamusze powrocic do dawnych nawykow..z winkowaniem:)....pozdrawiam i milego wieczoru

no jak bym czytal opis moich upodoban... :) faktycznie czesto sie konczy na pustej buteleczce, ale warto... delektowac sie tym jakze szlachetnym trunkiem... :)

Gość czlowiek o wys. napieciu
to przejaw alkoholizmu... ale moj psychiatra zapytal tylko czy mni to pomaga ...ja na to ze pomaga... on na to:NO. TO CALA ROZMOWA NA TEMAT popijania.

To bardzo zdrowo :) Lampka czerwonego wina wieczorkiem to same plusy, bo masz i lepszy nastrój, i zdrowsze serducho, i w ogóle świat jest piękniejszy... :) Pozdrowionka z Krakowa!

...zwlaszcza jesli winko nie jest winem pisanym patykiem tudziez lane z kartonu...:P...i zdecydowanie biale..choc czerwonego polwytrawnego winka bym nie wylala :)....

wczoraj saczylem biale polslodkie (teoretycznie polslodkie) ale musze przyznac ze to moje ulubione... :) choc czerwone wytrawne tez sa rewelacyjne :)

...zdecydowanie potwierdzam :)...narobiles mi niezlego smaka...i wrecz zazdrosc we mnie wzbudziles...jutro wyruszam po jakies winko...i powinkuje jak za niedawnych czasow :)

to moze jutro sie spotkamy przy lampce.. :) a tym czasem kolejny lyk.... ;)

Gość czlowiek o wys. napieciu
chcialbym dac komus wpierdol!!!

macie jakies swoje ulubione wina?? konkretny rodzaj... godne polecenia?? :)

...osobiscie polecam polslodkie biale (muscat tokaji lunet m.in)...czy czewona polslodka kadarke(milo wspomina sie jej winkowanie)...:)...

Kadarke ostatnio pilem ... ale chyba jednak nie polubila sie z moim podniebieniem... :| moim ulubionym jest biale polslodkie Liebfraumilch, reńskie bardzo dobre winko.

Gość very
moimulubionym winkiem jest cała butelka na raz popita gingersem cynamonowym- jak dzisiaj :-D

no to zdrowie :) ja wlasnie popijam czerwone polwytrawne.. wino- moj ulubiony napoj wieczorowa pora.. a czy to juz alkoholizm-malo mnie to interesuje ;)

Gość pomaranczowsza
nie mam ulubionych konkretnych win, ale wole czerwone, raczej wytrawne. od paru lat juz winkuje, z moim fiaciem codzien wieczorem do kolacji i potem juz tak godzinami siedzimy i gadamy, z reguly pojdzie z poltorej do dwoch butelek. fakt winkowania mnie zbytnio nie martwi, bo wino jest zdrowe, szczegolnie czerwone na serce, a biale slyszalam ze na sprawy kobiece... jakkolwiem chetnie ograniczylabym ilosc ze wzgledu na pieniadze i czasami kaca ... ale tak to juz jestm ze tak sobie siedzimy i gadamy, a winko szybko sie konczy i nastepne idzie w ruch ;) niejestem jednak uzalezniona, bo w innych warunkach (np. na wyjezdzie) wcale mnie nei ciagnie do alkoholu. tak samo mam zreszta z paleniem.

a z kalifornijskich za rozsadna cene lubie rozowe Carlo Rossi... czerwonym tez nie pogardze.. :)