Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marrsha

STREFA MROKU !!

Polecane posty

Gość Marrsha

Czy pamięta ktoś z was niesamowity serial "Strefa mroku"? Jakie zrobił na was wrażenie i czy chcielibyście, żeby powrócił na ekrany? Który odcinek najbardziej utkwił wam w pamięci (zazwyczaj wszystkim przychodzi na myśl odcinek o manekinach :D) A czy widział ktoś czarno - białą wersję w Canal + kilka lat temu? Piszcie proszę co sadzicie o tym filmie :-)

Gość zzzzzzzz
Jak pewna kobieta opowiadala swojemu ojcu czy dziadkowi historie ktorych nie dokanczala od razu tylko na nastepny dzien i zaczynala nastepna opowiesc i tak w kolko podtrzymujac go w ten sposob przy zyciu dzieki ciekawosci i zyl juz ponad 100 iles tam lat :D

Gość zzzzzzzz
Ale ten serial pamietam ze ogladalem jak bylem jeszcze dzieckiem czyli slabo

Gość Marrsha
Tak, był taki odcinek :D ale to chłopiec opowiadał swojemu pra, pra, pra pra pra dzoadkowi, który miał chyba więcej niż sto lat :D a ta kobieta, to była nauczycielka tego chłopca ...

Gość gigi54
ja chyba coś kojarzę... czy tam był taki odcinek, gdzie zakochana para zamieniła się w wilki??

Gość Marrsha
O wilkach też był (oni patrzyli na jakiś obrazek, który był brama do innego świata). Zamienili się w wilki ona była białym, a on czarnym wilkiem :D

Gość gigi54
nonononono!! :D Ych, ale się bałam, mały szczyl był ze mnie, ale jak to człowiekowi w głowę zalazło... :classic_cool:

hm a mnie sie wydawalo zawsze ze to byla strefa zmroku ale mniejsza o to...czarno-biala wersja na canal+ byla swietna...moj ulubiaszczy odcinek to byl o kobiecie manekinie ktora nie chciala przyjac do wiadomosci ze jest manekinem ..bo byla przekonana ze jest zywa istota i drugi to o atronautach ze niby wylecieli w kosmos mieli wypadek i szukali jakichs oznak zycia pozywienia i wody i przez to wpadli w szal i jeden z bohaterow zabil pozostala dwojke a na koniec pokazali znak Mc donalda ...na planecie ktorej wyladowali...ktora co juz jest oczywiste okazala sie byc Ziemia :P...

Gość Marrsha
Tak, już sama "czołówka" była przerażające :D, muzyka i zdjęcia na początku. A pamiętacie odcinek o Elvisie P. i jego bracie bliźniaku (faktycznie go miał), albo właśnie ten o manekinach z domu towarowego?

Gość zzzzzzzz
ale potem ona tez opowiadala bo skonczylo sie tak ze ona wlasnie opowiadala te historie swojemu dziadkowi czy prapra a on zapytal sie co bylo dalej a ona odpowiedziala o tym powiem ci jutro ....

Gość Marrsha
gałązka bzu---> a mnie z tej starszej wersji najbardziej podobał się odcinek o pewnym hipochondryku, który zawarł układ z diabłem na niesmiertelnośc i niezniszczalnośc i ..... dostał dożywoacie w więzieniu :P i jeszcze ten o ludziach, którzy ukradli mnóstwo złota, a następnie uśpili się na kilkadziesiąt lat, kiedy się obudzili złoto nie było już nic warte, bo ludzie nauczyli się je sami wytwarzać, był jeszcze odcinek o aparacie fotograficznym, który fotografował to co miało się wydarzyć za kilka minut :-)

Gość Marrsha
zzzzzzzz---------> dokładnie tak własnie było, oni musieli dożyć następnego dnia by dowiedzieć się zakonczenia opowieści. A ten odcinek (jeden z pierwszych chyba) zakończył się tak, jak staruszka pyta: " I co, i co, czy to był tan chłopiec". Odcienk zaczął się jak nauczycielka rozpoznała w starszym panu tego swojego ucznia.... :D

ja pamietam jeszcze jeden odcinek ...historia dzieje sie zaraz po wojnie jak niby wracaja zolnierze z pola bitwy i taka babka stoi przed domem stara sie z nimi porozumiec a na koniec okazuje sie ze oni wszyscy nie zyja..brr...

Gość dziwne ale
też doskonale pamietam ten odcinek z manekinami w supermarkecie, które ozywaja.... byłam mała, bo wtedy czytałam dziennik adriana mola lat 13 i 3/4 (a bochater wydawał mi sie dorosły) wiec miałąm może ok 10 lat?. Podobne w narracji i formir aczkolwiek rózne w treści były opowiesci z krypty. Ale manekiny do dziś mi sie przypominają... Swietne kina, metafizyka,hmmm....

Gość Marrsha
gałazka---> tego to akuat chyba nie widziałam, ale był jeszcze odcinek o karcie kredytowej, za każdymm razem kiedy właściciel wybierał pieniądze znikał ktoś z jego rodziny, albo jakiś przedmiot, np, samochód. kiedy o to pytał kogoś to nikt nie wiedział, zeby on to kiedykolwiek miał. W ostatniej scenie kiedy wraca do domu, to domu nie było a na jego miejscu lezała owa karta....

Gość Nie wiem za co
Kwasior ściga tego chłopa-przecież nie powiedział nic nowego co by wszyscy nie wiedzieli !!! :D:D:D KRÓL JEST NAGI !!!!!!!

A ja pamiętam - \"Czy boisz się ciemności\" z taką zapałką na wstępie :classic_cool: a potem bałam się przejść z pokoju do pokoju.. hehe co bajki z dzieckiej robią :P

Gość litanka
kurzcze mi tez o tych manekinach utkwił, pamietam jak lecial po poludniu w niedziele na tvp 2.

Gość Twilight Zone
Taki byl jego oryginalny tytul. Uwielbiam ten serial i chcialabym zeby powrocil na ekrany :)

W naszej kochanej telewizji potrafią po sto razy powtarzać beznadziejne filmy i seriale, a to co jest naprawdę ciekawe puszczają w godzinach, gdy zmęczeni śmiertelnicy przewracają się na drugi bok, bo rano do roboty. Bardzo lubiłam ten serial, ten jak i wiele innych kojarzy mi się z dzieciństwem, fantastyczną muzyką i dreszczyliem na plecach,gdy ieczorem wchodziłam do ciemnego pokoju. Strasznie chciałabym, by wreszcie powtórzono \"Miasteczko Twin Peaks\" (ah ta fenomenalna muza), no i może jeszcze angielską serię \"Robin Hood\" z muzyką Clannad. Miodzio!

Gość filmoteka
Strefa Mroku było postokroć lepsza od serialu LOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Pseudonim anomim
Całe nasze życie jest krótkim urlopem ze strefy mroku............:P:D

Gość a ja pamiętam
odcinek o człowieku, który obudził się w tajemniczym miejscu i wszyscy spełniali jego żczenia, przynosili mu to co było potzrebne do zycia. TV, lodówka i takie tam. Któregoś dnia otwiera oczy i widzi, tłum przyglądajacych mu sie osób, a przed klatką, w której mieszkał napis "CZŁOWIEK W JEGO NATURALNYCH WARUNKACH"

Gość wozduch
też oglądałam, jak byłam mała, nieraz bałam się trochę pamiętam odcinek z chłopcem (bodajże), który wpadł w pętlę czasu i postarzał się nagle (czy jakoś tak..)

Gość wozduch
do "dziwne, ale" jestem rocznik 76, ty chyba zbliżony? ;)))

W czarnobiałej wersji była fajna historia o przestepcy, który po śmierci trafił do miasteczka, w którym wszystko mu się udawało. Napadał na banki - a straż nie reagowała. Grał w pokera - wygrywał. To niebo całkiem mu się podobało, przez jakiś tydzień; w końcu nie mógł wytrzymać samych sukcesów, i zwrócił się do swojego opiekuna, z zażaleniem że to niebo jest nudne: nic mu nie grozi, kumpli nie ma i jeżeli tak ma wygladać Raj, to on woli to inne miejsce. A na to opiekun: \"ależ w czym problem? To właśnie jest to inne miejce\". Z tego typu seriali, TVP czasem puszcza "Po tamtej stronie" - zwykle w porze nocnej. Niektóre odcinki sa niesamowite, z moim ulubionym "Myśleć jak dinozaury", o paradoksie związanym z teleportacją.

Gość odżwiezam temat
czy ktos wie jak sciagnać strefe mroku albo po tamtej stronie? to pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! plisss

Gość trzecii
dobry programik, jak już nie ma strefy mroku to crime stories, opisują zabójstwa, pokazują seryjnych morderców, ktorzy działali w usa liklanaście lat temu. polecam, też 3ma w napięciu

Gość suvac
strefę mroku pamiętam jak przez mgłę, ale to był naprawdę niezły serial, tak kojarzę. a crime stories na zone biją na głowę wszystkie obecne losty i prisonbrejki.