Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flamenco

do ktorego miesiaca rosna psy?

Polecane posty

Gość flamenco

moj ''maly''piesek zacyzna sie robic jak jakis brutus i tak z trwoga codziennie na nieog spogladam haha.Ciesze sie jak matka,kiedy widzi ze jej dzieck orosnie,ale z drugiej strony chyba lepiej by bylo gdyby byl maly a nie duzy. dodam ze to mieszaniec huskyi bodaj wilczura.\ dzieki pozdrawiam

Gość fąfel
najczęściej do pażdziernika !

Gość flamenco
dzieki:) bardzo mi pomogles,naprawde! przeciez nie pomylilam sie specjalnie haha. do ktorego miesiaca swojego psiego zycia te psinki rosna? Fąfel,a moze naprawde wiesz?

Gość fąfel
, tego to nie wiem

Gość trednyyy
hm... myśle ze jak będzie miał juz rok, to jużnie urośnie. jedynie jeszcze masy nabierze... jak będzie miał 2 lata mozesz mieć pewność ze już się wcale nie zmieni :)

Gość trednyyy
ale tak w miesiącach?? to ciężko powiedziec, nie chce Cię skłamać. myśle ze moze tak do 10??? heh.. naprawde cięzko powiedzieć. ale mimo wszystko wydaje mi się ze jednak do roku psy "wzrostem" rosną, a do 2 mężnieją

Gość trednyyy
jak miałam kiedyś dobermana to od 10 miesiące już nie rósł.. ale był z niego taki duzy szczeniak i wyglądał jak..."pies anorektyk" potem do drugiego roku bardzo zmężniał, ma mięśnie.. rozbudowała mu sie klata itp.

Gość flamenco
fąfel...a tak sie wychylales i madrzyles,ze do pazdzierniak,a teraz nie wiesz?;) trednyy dziekuje:) z jednej strony mnie pocieszyles,ale z drugiej to az mi slabo.Rok? przeciez przez 4 miesiace,ktore mu do roku brakuja to juz w ogole niedzwiedz z niego wyrosnie! :) dzieki!

Gość flamenco
trednyy przepraszam, w moim poscie powinna byc żenska forma ''poiceszylas''! przepraszma jeszcze raz:) no moj tez byl ''duzym szczeniakiem''.Jest strasznie tlusty bo sie wypasl przez zime i wyglada jak niemowle niedzwiedzia:)moze dlateog mnie przeraza. najwiecej postow dostalam od Ciebie,wiec jeszcze skorzystam z okazji i zapytam: czy mialas jakies problemy z ulozeniem psa? moj jest tak rozpieszczony i przyzwyczajony do tego,ze caly czas sie ktos z nim bawi,ze poprostu jak nas nie ma chwile w domu to jak wracamy to chce nas zagrzc ze szczescia!skacze przy tym strasznie,a w koncu nie wazy 15kg.tylko pewnie z 40!doslownie! Nie wiem jak go tego oduczyc.Przeciez nie moze za kazdym razem sie po nas rzucac. z gory dzieki za rade:) ide spac,odbiore wiadomosc jutro

Gość trednyyy
hmmm.. z moim nie miałam problemów.. jakoś tego typu. teraz mam małego pieska: terier tybetański, jak była młodziutka to sikała ze szczęscia... ale pies się przyzwyczai.. moja jest w domu sama przez 6h i jakoś jest ok :) a no jeżeli Twój pies ma 8 miesięcy to musisz sie liczyć z tym ze napewno urośnie. a i napewno zmężnieje jeszcze. powiększy mu się klata, łapy, pysk, itp... jak jest taki spasły to go odchudź :P:P:P

Gość trednyyy
a z tym rzucaaniem... heh.. nie wiem... mój sie nigdy nie rzucał jakoś. wiem ze mojej kolezanki bokser strasznie się rzucał co mnie przeorutnie wkurw... niestety.. tereserm nie jestem nie chce Ci zaszkodzic. może trzeba go karcić??? ale z drugiej strony to wasze przyjście do domu bedzie mu się źle kojazyło... hmm cięzka sprawa! zapytaj się weterynarza, albo kup dobrą ksiązke. :) pozdrawiam!

Gość trednyyy
ja miałam skolei z tym dobermanem problem tego typu, że był strasznie zazdrosny i agresywny. jak był w pobliżu to nikt sie nie mógł do mnie zbliżyć nawet, ale podejżewam ze to dlatego iż bardzo się do mnie przywiązał, a ten piesek trafił do mnie po bardzo cięzkich przejsciach i przykrościach ze strony ludzi.

To zalezy od rasy pieska... A raczej od wielkosci... Male psy szybciej rozna do ostatecznych rozmiarow, duze dluzej... Mniej wiecej jest to tak jak ktos napisal... Do roku rosnie, pozniej nabiera masy... Moze troche dluzej - w przypadku duzych psow...

sposób na skaczącego psa - kiedy stoi na dwóch łapach - przydepnij mu lekko tylną łapę. Będzie sobie kojarzył ból ze skakaniem i po 10-15 razach odechce mu sie wspinania. Tylko delikatnie, żebyś mu nie połamała palców :) Ja miałam właśnie boksera - skakał od początku i to bardzo, ale pomogło. To normalne, że jak się pies cieszy z naszego przyjścia, to chce nas polizać w usta i po to skacze (zachowanie wilków - starszy wraca do legowiska - przynosi żarcie w psyku, liżąc go po pysku szczeniaki dostają żarcie; nie wchodząc w szczegóły, w jaki sposób ;) ) Warto poczytać jakąs dobrą książkę o psich zachowaniach i o układaniu psów. Jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć, z takich praktycznych spraw, to w stopce masz moje gg

Kup sobie książkę o psach,a z takim mieszańcem idż na tresurę -nauczysz się rozumieć zachowanie psa,a on twoje! Bez kar !!! Z nagrodami ! Tymczasem jak jak jest agresywny możesz potrząsać puszką po napoju zaklejoną taśmą z wrzuconymi do środka drobnymi,lub kamykami-to go trochę ostudzi !

Gość Brondynka
Mój pies też skakał mi na głowę, ale go ignorowałam i nauczyłam go, że zostanie pogłaskany i wytarmoszony, gdy będzie spokojnie siedział i teraz gdy się zbliżam to siada i wyciąga głowę do głaskania ;)

Gość sandrunia248@tlen.pl
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=985316845 POMÓŻ ZNALEŹĆ DOM NIE BĄDŹ OBOJĘTNY INACZEJ TA UROCZA ODDANA SUCZKA TRAFI DO SCHRONISKA ROZEŚLIJ TĄ WIADOMOŚĆ DO ZNAJOMYH/RODZINY MOŻE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ KTO MA MOŻLIWOŚĆ I CHĘCI ABY ONA ODDAŁA MU SWE SERCE