Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka5

połóg

Polecane posty

Gość fiolka5

heja,zawsze po porodzie rozmawiamy o dzieciach ...a ja sie zastanawiam jak wy przechodzicie połóg? Jak długo powinno sie krwawic? czy po cieciu wasze krocze wygląda tak samo jak wczesniej tylko z blizną? Ja mam jakieś dziwne te krwawienia. Na początku miałam jasno czerwone i dośc silna przez pierwsze 2 dni , potem malutko właściwie z jedną dwoma wkładkami potem po ok 10 dniach jakiś prawie krwotok z skrzepkiem potem znowu prawie nic i teraz 2,5 tyg po porodzie ciemno czerwone prawie czarne. Kiedy to sie skończy? Poza tym jakieś niewielkie swędzenie w pochwie czuje

Gość Wiosna123
Witaj! Ja niestety plamiłam całe 6 tygodni, z różnym natężeniem, ale raczej więcej niż mniej :( To swędzenie może być spowodowane szwami.

Gość orrrany
chyba nie chcę mieć dzieci:o

Gość Wanka
Ja niestety też krwawiłam 6 tygodni. Muszę Wam powiedzieć, że różnie "to" wyglądało. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.

Gość fiolka5
a czy jakies powikłania po porodzie mogą się ujawnic w trakcie połogu?

Ja krwawiłam po pierwszym i drugim porodzie tyle samo, czyli tylko 3 tygodnie. Jednak po drugim porodzie bardzo bolała mnie kurcząca się macica. Płakałam z bólu.

Gość no ładnie
mojej koleżance lekarz zostawił gazik w kroczu , po 4 tyg ciagle silnie krwawiła dostała gorączki....lekarze myśleli że zapalenie piersi w ostatnim momencie ją uratowali ale innej dziewczynie tak sie nie poszcześciło i zmarła.

Gość ojej..
no to ładnie moje kwawienie nie wygląda książkowo napewno!!!!

Ja jiałam normalne krwawienie przez 3 dni.Potem przez ok tygodnia małe plamienie takie że wystarczyła malutka wkładka. Były dni takie że przez 4-5 dni nic a potem znów 4-5 plamienie i tak na opak miałam przez ok 5 tygodni.

Gość mamusia24.00
Ja krwawiłam około 6 tygodni,ale to tez było z przerwami.Raz leciała zywa czerwona krew,a raz skrzepy brązowe.Za to pierwsza miesiączka po porodzie u mnie była fayalna.Tak krwawiłam ,ze nie mogłam przejść z pokoju do łazienki.Bo leciało ciurkiem.Nie mogłam wtedy tez nosic córki-bo tez leciało.Chciałam isc do gina,ale akurat był to weekend.Poczekałam do poniedziałku i troche na szczescie spowolniło.Miesiączke miałam równe 14 dni.

Gość Ona 24
karmie juz ponad pol roku piersia i ani razu jak dotad nie mialam okresu.. mam wybrac sie do lekarza?!

Gość do ona 24 -----------------
Jeśli się stresujesz to idź ale ja karmie piersią do tej pory (córka ma rok i 2 miechy) i dopiero kilka dni temu dostałam 1 okres

A ja w 5 tygodniu po porodzie dostałam miesiączki, która trwała jakieś 3 dni i bardzo bolała. Potem były dwa tygodnie przerwy i znów mam okres, ale teraz wcale nie czuję bólu. Jestem 8 tygodni po poradzie. Mam nadzieję, że teraz już każda miesiączka będzie bez bólu, bo przed ciążą to miałam takie bóle, że mdlałam i na pogotowiu musieli mi dawać zastrzyki. Gin powiedział, że po ciąży mogą ustąpić i chyba w moim przypadku się sprawdziło, chociaż podobno to różnie bywa. Jestem ciekawa czy okres 2 tygodnie po poprzednim to po poradzie normalnie się zdarza czasami, czy to patologia?

Gość paulonina
ja karmilam 2i pol roku a pierwszy okres dostalam prawie po 3 latach-takze nie masz sie czym przejmowac! teraz jestem w 6 tyg pologu i nadal cos tam jeszcze leci

Gość Obolała
Przy pierwszym dziecku dostałam okres po 9 miesiącach(karmiłam piersią),a teraz jestem 4 tyg po porodzie i np kilka dni nic a dzisiaj leci.Ale mam inny problem...coprawda jeszcze się goje .ale jestem obolała i czuje się jakby posiniaczona "tam".Wyczułam mały guzek przy myciu i to w tym miejscu gdzie jestem najbardziej obolała.Zaraz po porodzie położna mówiła mi po badaniu że w tym miejscu dlatego tak boli bo pękło jakieś naczynko i jest siniak.Ale teraz czuje go pod skórą.Zaczynam się martwić,położna ma przyjść dopiero we wtorek.Miała któras z was tak??????

Gość eweewe23
u mnie wyglada ze wszystko jest w porzadku, a to juz 6tydz pologu... Ja juz prawie cala sie oczyscilam z tych "odchodów" :) a tu trzy dni temu dostałam okres. Najpierw takie czarne wysuszone cos mi sie osadzalo na wkladce a zaraz potem zaczelam krwawic jak zazwyczaj gdy mialam okres. a dodam ze od poczatku karmie tylko piersia:) Kazda kobieta chyba troche na swoj sposob to przechodzi:) Buziaki dla mojej córeczki - Anitki!!!

Gość jagoda-78
Czesc.Jestem 8 tydzien po porodzie,to mój drugi synek.Wszystko układa sie dobrze,karmię piersią.I wlasnie dlatego mam pytanie do innych mam-poniewaz od 2 dni mam krwawienie i wygląda na to ze to miesiaczka,chcę spytac czy to normalne?Z pierwszym synkiem dostałam okres dopiero gdy przestałam karmic piersią.

Gość co wy piszecie..............
ja poraz pierwszy raz miesiaczke dostałam 6 tygodni po porodzie i karmiłam tylko 1 miesiac malca :-(

Gość Martussska
Ja krwiłam 6 tygodni, stopniowo się to krwawienie zmniejszało az zanikło. Co do rany, to pierwsze 2 tygodnie były ciężkie, ni mogłam siadać ani chodzić za szybko koszmar, ale teraz to nawet nie widać blizny, miałam tylko 3 szwy. W listopadzie dostałam zastrzyk (antykoncepcja) a teraz mam taki skąpy okres... yhh

Gość himena
witajcie. u mnie mialo byc pieknie, ale w 9 dobie dostałam krwotoku - brak łyzeczkowania po porodzie. w 10 łyzeczkowanie. plamiłam/krwawiłam 3 tygodnie po zabiegu. potem tylko sluz. w 28 dniu po zabiegu zaczełam plamic, malutko, trwało 5 dni (jak okres), potem 1 dzien przerwy i znów plamie :/ teraz mocniej, pobolewa mnie brzuch, podobnie jak na okres :/ tylko ta krew ma jasniejszy kolor niz taka "ciemna" :/ to okres? a moze plamienie przed? sama nie wiem :/ HELP :(

Gość KSiOreK
ja mam pytanie czy w czasie trwania pologu mozna zajsc w ciaze? seks uprawialam w 3 tygodni bez zabezpieczenia ale raczej nic sie nie wydazylo chce tylko miec pewnosc:) czekam na odpowiedzi . . . Pozdrawiam:]

jak najbardziej można zajść w ciążę. Jeżeli tylko będzie owulacja to możesz zajść w ciąże jeszcze przed powrotem okresu

Gość Kacha8917
a ak nie zaczela sie jeszcze owulacja? tylko dalek trwa połog?? dalej wylatuja ze mnie skrzepy;/

Gość Kacha8917
wiem jak wyglada u mnie okres a to raczej okresem jeszcze nazwac nie mozna;] chociaz nie wiem:] zrobie sobie test:]

Gość mama alanka
witam wszystkie pani:) jestem jestem 11 tygodni po porodzie i jeszcze nie mialam mieisiaczki:( nie karmilam piersia wogole bo moj synek mial skaze bialkowa od mojego mleka u mnie krwawienie w czasie pologu trwalo jakies 3 tyg i szczerze mowiac bylo znosne:)lekkie plamienia i to wszystko chociaz w sumie to najgorzsze byly 2 pierwsze dni po porodzie wtedy to myslalam ze sie wykrwawie:( tydzien temu dostalam zastrzyk antykoncepcyjny na 3 miesiace wczoraj nawet zrobilam sobie test ciazowy czy czasem znowu nie jestem w ciazy... bo moze np zastrzyk by nie dzialal ... no ale nie jestem czy to normalne ze nie mam jeszcze miesiaczki??? a moze cos mi jest:( odpiszcie mi

Gość mama alanka
moze powinnam znowu isc do lekarz

Gość dzis dni pologu

Gość w 9 tygodniu znowu krwawię :(
po porodzie krwawilam 6 tygodni a teraz znowu.. bylam wczoraj u lekarza który wyciągnął mi fragment błony płodowej (!) i powiedzial ze powinno byc ok, ale krwawię dalej.. czy któraś z was też tak miala?