Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuśka111

Badanie poziomu hormonów płciowych

Polecane posty

Gość martuśka111

Chciałabym zrobic takie badanie, ale nie wiem czy musze isc najpierw do ginekologa-endokrynologa po skierowanie czy moge od razu zapisac sie na takie badania? Jak to przeważnie jest?? Chdzo mi np. o Damiana albo Luxmed. Ostatnio zauważyłam u siebie na szczęce przy uchu ciemne włosy, których nie było wcześniej, nie rzuca sie od razu w oczy, ale po światło widać, ze jest ciemne (a jestem jasną bolndynka). Czy moze byc to tylko taki defekt urody czy w takim przypadku powinnam udać sie do lekarza, okres mam raczej regularny. Jakie problemy zachodzą przy zahwianu gospodarki hormonów płciowych?? Proszę o odpowiedź dziewczyny, które mają takie problemy i/lub robiły takie badania. Thx

Gość lolipoop
Nie robiłam takich badań, ale chyba musisz isc najpierw do lekarza, zeby Cie skierował na takie badania, to lekarz decyduje czy potrzebne Ci takie badanie czy nie, nawet jezeli to prywatna przychodnia. Ja tez myslałam o takim badaniu, ale nie bardzo wiedziałam co mam wymyślić:) Nie wiem czy tzreba byc owłosionym jak facet, miec zaburzenia okresu czy wystarczy poprosic:)

Gość kasieńkaaaaaaaaaaaa
badania możesz zrobić bez skierowania ale tylko prywatnie, a i jak będziesz miała skierowanie to za to zapłacisz. ale radzę pójść do lekarza

Gość macymacy
Nie sądze, nie mzoesz od razu zapisac sie w rejestracji na badania hormonów, najpierw idziesz do lekarza, ja tez nie zapisałam sie od razu na rehabilitacje tylko najpierw poszłam do ortopedy, to lekarz decyduje chyba

Gość można zrobić prywatnie
1 hormon kosztuje około 25 złotych. Jakby tak każdy chciał się zapisywać państwowo bez skierowania to w budżecie zamiast na leczenie wszystkich chorób i ludzi kasa musiałaby iść tylko na badania, nie sądzisz?

Witaj Martuśka111. Czy masz wykupiony abonament w którejś z tych klinik? Ja jestem w luxmedzie i badania hormonalne potrzebne do zdiagnozowania jakichkolwiek odchyleń od normy typu testosteron, progesteron, prolaktyna, czy dhea-so4 przepisał mi internista, ale po bardziej specjalistyczne należy zgłosić sie najlepiej do ginekologa-endokrynologa. Dobry specjalista bedzie potrafił ocenic które badania w twoim przypadku będa wskazane. Mając abonament wykonasz te badania bezpłatnie. Pozdrawiam