Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość kaska75E/F
witam! do paniusia..dzieki kochana za info!trzaba bedzie sobie zakupic pare staniczkow sportowych po operacji...a ile juz nosisz staiczek?i ile jesccze bedziesz nosic???ale normalnie mozesz nosic na nie wszystkie ciuchy???i wogole jak tam:-)????dziwne uczucie jak patrzysz w dol i widzisz duuzo mniejsze piersi???ja wlasnie nie moge sie tego doczekac i tego wyobraic:-)nawet moje kolezanki co mnie znaja kupe lat i sa przyzwyczajone do moich duuuzych cyckow nie moga sobie mnie z mniejszymi z normalnymi w sumie wyobrazic;-);-)ja dzis bylam na zakupach ale w sumie mozna powiedziec nic nie kupilam oprosz pary kolczykow ale nawet juz nie che nic kupowac bo bez sensu!!!i jak mialam w rekach bluzki np .bez ramiaczek a lbo bez plecow jakies ladne mowilam do mojego misiaka taka sobie kupie niedlugo ,hehe achhh nie moge sie juz doczekac....:-)pozdrawiam;-);-);-)

Gość marta76
witam przeczytałam całe forum i mam pytanie do dziewczyn które robiły zabieg u dr MURASZKOz clinica medica w gdyni.pytanie jest nastepujące cz wasze piersi po operacji mają taki sam kształt i są tej samej wielkości? bardzo mnie to interesuje poniewaz sama chce sie poddac operacji u dr muraszko ale po tym co zrobił mojej koleżance jestem przerazona.dziewczyna ma rózne piersi mają różną wielkość i ale przede wszystkim każda ma inny kształt jedna stoi na baczność i ma małą otoczkę a druga sobie leży jak naleśnik i ma dużą otoczkę wiem co piszę widziałam na własne oczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy to możliwe że muraszko który jest tutaj tak zachwalany przez inne dziewczyny tak oszpecił moją koleżankę.Dlaczego dziewczyna nie miała tyle szczęścia co WY?

Gość paniusia1
DO KAŚKA 75.. Staniczek noszę już od 2 doby po zabiegu w tej chwili mija już ponad 2 tyg, mam jeszce go nosić z 2,5 mies. niestety bluzeczek na ramiaczkach to raczej nie mogę zalożyć, bez pleców też jeszcze nie, ale to dla mnie nie problem na sukienki z szerokimi szeleczkami jest ok, wczoraj byłam u kumpla na urodzinach i wszyscy faceci mi mówili jak to ze mnie laska teraz hahaha, nie mogli się nadziwić, już wszystko się powoli goi, i jest coraz lepiej :) DO MARTA Jestem pełna współczucia dla twojej koleżanki, nie wyobrażam sobie takiego stanu rzeczy, ja w tej chwili jestem bardzo zadowolona, cycuszki stoją oba ha, bólu już właściwie zero, jeżeli taka sytuacja nastąpiła to jedymym elementem jest poprostu założyć sparwę w sądzie i tyle, lekarzy też trzeba uczyć odpowiedzialności :(

DO MARTA 76 ja miałam operowane piersi u dr Muraszko równo 2 miesiące temu. piersi są równe i maja taki sam kształt, ale jest to bardzo rozległa operacja i istnieje duże ryzyko różnych komplikacji, asymetria jest niestety jedną z nich. twoja koleżanka musiała mieć pecha po prostu.Ile jest po zabiegu no i co powiedział jej lekarz. czy on uważa to za normalne czy mówił coś o poprawce???

Gość zapraszamy
Po dwoch tygodniach juz ponad 300 uzytkownikow,duzo fotek z zabiegow,porady pacjentow i pytania,ktore byc moze i Ciebie nurtuja...a moze potrafisz udzielic odpowiedzi...Przyjazna atmosfera!Prawie 400 tematow i ponad 1500 postow....zapraszamy na www.feelbeauty.eu/forum Milego dnia!

Gość anulek102
Hej dziewczyny czytałam posty na forum z zapartym tchem - redukcja piersi czeka mnie w połowie lipca - zawsze o niej marzyłam i teraz marzenie ma się spełnić, nienawidzę swojego obwisłego wielkiego biustu,chciałabym mieć miseczkę D a teraz mam 75 H - nie mogę się doczekać> Dziwię się a zarazem cieszę,że ból po takiej rozległej operacji jest niewielki - pozdrawiam cieplutko ;)

Gość anulek102
Jeszcze jedno - muszę sama kupić stanik - czym się kierować przy wyborze? - lekarz mi mówił, że piersi na nowo się muszą uformować więc biorąc na logikę musi to być biustonosz z dobrze wyprofilowanymi miseczkami żeby piersi się ładnie ukształtowały te sportowe nie mają uformowanych miseczek - co robić?

Gość paniusia1
DO ANULEK102 Zaraz po zabiegu nie możesz nosić biustonosza z miseczkami, nawet te chirurgiczne są wygladu sportowego, ja kupiłam stanik sportowy, bo tak mi nakazał lekarz, on ma ci w pełni podtrzymać biust, poza tym nie ma się wżynać, musi mieć stablilny zabudowany dół bo tam bedziesz miała najwiecej szycia, ramiączka tez nie mogą się ci wżynać tylko mocno trzymać, ja mam ten stanik od samego poczatku, nic mi się dzięki bogu nie zdeformowało, cycuszki mają powietrze, wiec się wietrzą, bo materiał jest specjalnie oddychający pozdrawiam

Gość 75JJ
Ja mam 2 biustonosze z tej firmy: http://www.lipoelastic.com/index.php?action=bandaze-prsa Moje to model "PI classic", ale nie mam ich na tej stronie. Jeden dostałam od doktorka na drugi dzień po operacji - 75 C kolor biały, był w cenie zabiegu. Drugi kupiłam tydzień po operacji za 1000 koron - 75 B kolor czarny. Mniejszy dlatego, bo już zeszła mi opuchlizna i mogłam założyć już coś mniejszego. Są bardzo wygodne. Na dole mają szeroką ok. 5 cm gumową taśmę, która bardzo dobrze trzyma biust. Z przodu są zapinane na 2 rzędy haftek 10 szt. Regulacja ramiączek z tyłu jak w tradycyjnych biustonoszach. Są mocno zabudowane z przodu do góry, ale i z drugiej strony mocno wycięte pod pachami i na plecach. Piersi mają w nich ładny okrągły kształt, ale robi sie tzw. jedna pierś - brak rozdzielenia / przedziałka pośrodku. Generalnie są ok. Ja mam 2 szt. i myślę że to w zupełności wystarczy na okres 2 miesięcy, przez który mam je nosić. Nie ma sensu kupować większej ilości bo później nie będą potrzebne. No chyba że do siłowni albo coś takiego. Ja po operacji zamierzam nakupować sobie i nosić super piękną i seksowną bieliznę. Nie ma mowy żebym nadal chodziła w jakiś monstrualnych namiotach albo sportowych biustonoszach ;-)

Gość kaka75E/F
Witam! Do Marty...no ja rowniez wspolczuje kolezance...no widzisz wystarczy lekarz ma jakis zly dzien i ooo!!! kurde no wlasnie dlugo trzeba ten stank nosic az 3 miechy i ciekawe jak jest z urlopem moj misiek strasznie chce na urlop ja nie wiem jak to bedzie czy wogole bende mogla a nawet jak op bedzie w lipcu to na urop dopiero we wrzesniu troszke za pozno...ja tam na urlop ni musze dla mnie jak narzie liczy sie tylko operacja samlubna jestem co:-)pozdrawiam

Gość anulek102
Dla mnie też urlop nie jest ważny - liczy się operacja - marzyłam o niej od lat więc urlop teraz czy później - pojadę jesienią;) Po operacji zmienię garderobę i bieliznę i najważniejsze że w końcu będę mogła spojrzeć na siebie i się uśmiechnąć - w końcu znikną worki do pępka - jeszcze tylko miesiąc ;) Zazdroszczę tym babeczkom które mają to już za sobą ;)

Gość marta76
przepraszam ,że piszę w imieniu koleżanki ale próbuję uzyskać od dziewczyn operowanych przez muraszko jakieś informacje ,które mam nadzieję pocieszą moją koleżankę jest w bardzo złej formie psychicznej całkiem się załamała.Lekarz mówił ,,,,,że porawka będzie możliwa za rok na koszt mojej koleżanki ale jak tu żyć z tak oszpeconymii piersiami jeszcze cały rok ,miało być lepiej a jest koszmar Wiem lekarz to też człowiek ma lepszy i gorszy dzień ale moja koleżanka od pierwszej wizyty nie wspomina dr muraszko sympatycznie cały czas mówi ,że byl inny niż ten ,którego wy tu opisujecie czuła się zle w jego towarzystwie i jeszcze ten zabieg się nie udał to bardzo przykra sprawa ,że sa równi i równiejsi nawet jeśli pierwsi i drudzy płacą taki same pieniądze za lepszą jakość życia

Hej wszystkim, jak czytam post o tym lekarzu to aż dreszcze mnie przechodzą. Kurde, człowiek czeka po kilka miesięcy na operację, wywala kupe kasy a tu taka lipa:( MARTA twoja koleżanka powinna nie zgodzić się na drugą operacje odpłatnie, bo to on spartaczył robotę, a nie że koleżance coś się nie podoba. KAŚKA a ty już masz wyznaczony termin operacji? ja nawet nie myślę o wczasach, teraz to zastanawiam się jakie witaminy brać od września, żeby nie przeziębić się, bo wtedy minie mnie moja operacja. Jejku, jak ja się nie mogę doczekać. Tyle fajnych ciuchów jest na lato i co.... i nic, wszystko za małe:(

Gość monioooo
Witam wszystkich dawno tu nie zaglądałam i miałam troszke do poczytania :D:D:D marta jestem przerażona tym co napisałaś bo ja zdecydowalam się na dr Muraszko i mam wyznaczony termin na 24 sierpnia, choć nie powiem że po tym co przeczytałam zaczynam się wachać..... a doktor powiedział twojej koleżance co spowodowała asymetrie?? zgadzam się z klementynką że twoja koleżanka nie powinna godzić się na odpłatną poprawke. 75JJ mam pytanko na co wpływa ten masaż blizn?? pomaga w gojeniu czy jak?? Pozdrowienia dla wszystkich z duuużymi cycuszkami i tymi co mają już mniejszy obwód :D:D:D:D:D:D

Gość anulek102
Dziś chirurg wyznaczył termin mojej operacji - 27 lipiec ;) a 26 lipca mam się zgłosić do szpitala - w moje imieniny;) Mam nadzieję że będę zadowolona z rezultatu - pozdrawiam cieplutko ;)

Gość 75JJ
moniooo, Wizyta u mojego doktorka trwa tak błyskawicznie, że nawet nie zdążyłam sie zapytac po co te masaże ;-) Jak będę go odwiedzać za tydzień to sie dopytam. Moja mama jak miała operację woreczka to też musiała sobie masować blizny. Tak więc to się chyba tyczy wszystkich cięć, nie tylko operacji biustu. Moim zdaniem, to ma zapobiegać robieniu sie zrostów, które są bardzo nieprzyjemne i bolesne. Ale zapytam jeszcze doktorka o co chodzi z tymi masażami.

Gość marta76
witam myślę,że to będzie chyba mój ostani post w imieniu mojej koleżanki twierdzi ona ,że i tak tymi postami niczego nie naprawię ,a tylko was wystraszę ,a być może wy będziecie miały więcej szczęścia niż ona.Na koniec chciałabym podzielic się z wami pewnym spostrzeżeniem ,a mianowicie któraś z was napisała ,że to rozległa operacja i jej negatywnym skótkiem możę być asymetria piersi chcąc być obiektywnym nie trudno się z tym nie zgodzic może lekarzowi się wydawało ,że na tzw. oko są równe,ale nikt mi nie powie ,że przypadek sprawił,,,,ze otoczki mają różną wielkośc sama jestem po konsultacjach w tej samej sprawie i wiem a nawet widaiałam ,że do otoczek przykłada się takie metalowe kółko i według niego wycina się mniejszy rozmiar otoczki PPPPPProszę was wytłumaczcie mi jakim cudem się tak stało ,że dziewczyna ma jedną otoczkę małą a drugą dwa razy tak dużą ,dlaczego lekarz nie pomniejszył ich do takiej samej wielkości ?????????????????????????????????????????ma przecież oczy i widział,że są różne po co to zrobił ,chyba nikt z was nie chciałby tak mieć moja koleżanka też sobie tego nie życzyła

Gość kaska75E/F
witam:-) klementynka...ja mam 24 .06 konsultacje w klinice i dopiero dowiem sie o terminie operacji mam nadzieje ze jak najszypciej!!!!od 15 sierpnia zaczynam prace w owej firmie wiec nawet olalabym byc po nie wiecie pozatek kariery w pracy i juz bym poszla na zwolnienie no nie bardzo...no zobaczymy...ja wogile mam termin 27 lipca ktory zrobilam juz w styczniu u kufy w pradze ale nie pojade musze ja raczej odwolac bo musialabym zas jakis wniosek pisac ze chcee za granica i zas to moze 2,3 tygodnie trwac a pozatym jesli zrobie na miejscu to wrazie czego jestem ubezpiczna...ciekawe co tam bedzie na konsultacji...no bo jak bylam u kufy to sie mnie gosc zapytal aha chce pani zmniejszyc pokazalam ze tak powiem cyci on mi powiedzial no trzeba wypisal ceny na karteczce i dowidzenia ja sobie wiecej wyobraalam...siedzial na krzeselku jakby sie naoprawde bardzo spieszyl!tal...ale facet trzeba przyznac jest przystojny:-)hehe pozdrawiam:-) hehe

Gość Janina M.
Witam,chciałam w końcu zabrać głos na forum,które śledzę już od dłuzszego czasu.A mianowicie od momentu podjecia decyzji o zmniejszeniu piersi.Dziś jestem już 3 tygodnie po operacji i tak jak wcześniej czytałam wypowiedzi dziewczyn po zabiegu,tak sama chce sie podzielić swoimi uwagami.Zabieg miała przeprowadzony w szpitalu,przez lekarza chirurga specjalizujacego sie w operacjach piersi(redukcja,mastektomia)Operacja trwała 4,5 godziny,usunieto 1,2 kg z każdej piersi.Ból pooperacyjny niwelował podawany przez 5 dordzeniowo srodek.Dreny zdjeto po 6 dniach.Ze szpitala wypisano po 9 dniach.Przez okres pobytu w szpitalu lekarz sam zmieniał opatrunki ,jednoiczesnie monitorujac stan piersi.W domu sama juz zmieniam opatrunki pielegnując piersi według zaleceń.Z niedowierzaniem czytam oferty prywatnych klinik o 2 dniowym pobycie w szpitalu ,pielegniarce ktora zmieniła opetrunek i odesłała do domu itp.Jest to BARDZO poważna ,trudna i bolesna operacja.Na efekty trzeba czekać cierpliwie.Dla tych,które się wahają:trzeba być pewnym,że się tego chce,że jest się gotowym na ból i cierpienie.

Gość paniusia1
Witam wszystkie biuściaste wiecej i mniej :) Wczoraj byłam zdjąć szwy z brodawek, jest bardzo dobrze, nic mi na chwilę obecną się nie dzieje - brodawki dzieki Bogu równe, blizny cały czas trzeba masować okrężnymi ruchami, to powoduje rozmiękczania zrostów i bliznowaceń, stanik mam nosić 2 miesiące najmniej, trzeba masować całyczas, smarować witaminą A - w celu natłuszczania. Jestem zaskoczona faktem, że dr Muraszko każe sobie zapłacić za poprawkę - przecież to on spartolił sprawę, uważam za stosowne tylko do sądu a poprawka u kompetentnego lekarza.!!!! Poza tym ja też byłam w szpitalu w sumie 11 dni z tym 8 dzień po zabiegu mnie wypuszczono- nie wyobrażam sobie wcześniejszego powrotu do domu - w szpitalu zmieniano mi systematycznie opatrunki, codziennie ogladał mnie lekarz, ból ustpił właściwie w 3 dobie, ale dreny usunieto mi dopiero w 6 dobie po zabiegu, dla mnie osobiście było by tragedią iść na 2 dobę do domu, zabieg trwał ponad 3,5 godz - nie należy on do łatwych i szybkich. A co do staników to wydaje mi się że te co pokazujecie są ok, ja mam te sportowe i cycki też supper :) pozdrawiam

Gość rena3
Hej Dziewczyny!A kiedy mozna zacząc stosowac masci na blizny?Ja juz jestem równy miesiąc po i nie wiem czy juz moge...

Gość anulek102
Dziewczyny czy poddałybyście się bez wahania tej operacji jeżeli można by było cofnąć czas??

Gość paniusia1
DO ANULEK102 JA PRZEDE WSZYSTKIM ZROBIŁABYM TO DUŻO WCZEŚNIEJ NIŻ DOPIERO 34 LATA, NA POCZATKU NIE MIAŁAM KASY, PO DRUGIE NIE BYŁO TAK ŁATWO ZROBIĆ TEGO NA NFZ - TERAZ ZELŻAŁY KRYTERIA I DLATEGO DOPIERO MAJĄC 34 LATA ZROBIŁAM ZABIEG, DLATEGO MOJA DECYZJA BYŁA BY TAKA SAMA, POZDRAWIAM :)

Gość Janina M.
Ja znowu bym nie spieszyła się z decyzją.To musi być decyzja przemyślana,należy rozważyć wszystkie za i przeciw.Mam 35 lat,urodziłam dwoje dzieci,piersi miałam od zawsze duże,z wiekiem zaczęły się powiększać i uprzykrzać mi życie.Ale jeśli jesteś młodsza,nie rodziłaś,nie masz partnera "na dobre i złe".To przemyśl to sobie dobrze.Końcowy efekt może Cię zaskoczyć niemile,możesz żałować.Niech myśl o tym dojrzewa,bo po operacji nic nie będzie już takie same .

Gość Janina M.
Do Anulek102 Nie czytałam wcześniejszych postów,ale widzę że decyzja zapadła.Zyczę w takim razie powodzenia,niech dobra myśl Cię nie opuszcza.Pamietaj,że opinie na forum są bardzo subiektywne.Każda z nas ma inne piersi,inaczej przechodzi ból,jest prowadzona przez innego lekarza,inaczej przebiega proces gojenia itp.Na wszystko potrzeba czasu...,bo czas jest najlepszym lekarzem...Pozdrawiam

Gość anulek102
Kochane mam 37 lat - okropne piersi na które nie mogę patrzeć, wiele lat nosiłam się z tą decyzją ale jak już pisałyście problemy z kasą nie pozwoliły mi na operację ale teraz udało mi się - operację sfinansuje fundusz zdrowia, chciałabym poczuć się atrakcyjna. Mąż wspiera mnie w mojej decyzji, wie że zawsze tego chciałam - pokocha moje blizny ;)

Gość kaska75 E/F
witam1 do janina no napewno kazda z nas tutaj dokladnie przemyslala wszystkie za i przeciw zanim podjela decyzje o zrobieniu operacji.. ja moze i mam 24 lata nie uwazam ze jestem na operacje za mloda...mam cale zycie przed soba iwole sie nim cieszyc z mniejszymi piersiami a nie meczyc z moimi bimbalami!!!ja tam dziecka nie rodzilam przez najblizsze 6 lat nie mam zamiaru!a rozmawialam z pania ginekolog ze sa tabletki krore powoduja ze nie gromadzi sie mleko w piersiach i piersi niekoniecznie musza urosnac w czasie ciazy zreszta jakos o tym nie mysle... PANIUSIA ciesze sie ze wszystko jest OK u Ciebie:-)a co do pobytu w szpitalu rowniez slyszalam ze od 4 minimum do 8,9 dni sie powinno lezec w szpitalu tez mnie troszke zadziwia ze w pradze mialabym lezec 2dni a w tej klinice u polaka 1 dzien!!!ja tam wole dluzej polezec!!!pozdrawiam:-)

Gość Asia.pl
Powiem szczerze, ze jestem bardzo BARDZO zaskoczona ta historia z dr. Muraszko. Sama mialam u niego operacje i powiem tak: ja i wszystkie inne dziewczyny z tego forum co sobie u niego cos robily sa megazadowolone i z efektu i z samego kontaktu z lekarzem. Facet ma fanastyczne opinie wystawiane na www.trojmiasto.pl. ( http://www.trojmiasto.pl/CLINICA-MEDICA-o2388.html#wyniki) Jak chodzilam do niego (zmiany opatrunkow, konsultacje, itd), to zawsze do niego byla kolejka, ludzi w przeroznym wieku, oby plci, poznalam tez tam w poczekalni dziewczyne, ktora miala u niego zaplanowane 3 operacji, byla po drugiej, zachwycona, nie mogla sie trzeciej doczekac. Ja sama chodze do ginekolozki, ktora mi go polecala jak rozmawialam z nia o operacji, mowiac, ze do niego z Wielkiej Brytanii, czy Szwecji pacjentki przyjezdzaja na operacje. Ja nie mowie, ze facet jest bogiem chirurgii plastycznej, pewnie i jemu zdarzaja sie potkniecia. Jest t w sumie jedno z powazniejszych ryzyk zwizanych z decyzja o operacji plastycznej. Ale naprawde jestem w szoku, zwlaszcza jesli chodzi o to nieprzyjemne traktowanie. Po prostu chodzi mi o to, ze jesli to prawda, to szczerze wspolczuje, ale jesli to jakis zart, to jest to wyjatkowo glupie i nieodpowiedzialne posuniecie, bo zasieje lek i niepewnosc w sercach dziewczyn, ktore czekaja na swoje "drugie zycie" po operacji. Natomiast jesli pacjentka ma sama placic za poprawe operacji...skandal, po prostu skandal.

zgadzam się w 100% z Asią. jest to pierwsza historia o tak niezadowolonej pacjentce dr. Muraszko o której słyszę. Ja sama jestem nawet bardziej niż MEGA zadowolona.piersi są rewelacyjne , mają ładny kształt i są symetryczn, blizn prawie nie wida a jestem dopiero 2 miesiące po. Nigdy nie spotkałam się z nieprzyjemnym traktowaniem z jego strony. wręcz przeciwnie, po narkozie miałam zapalenie nerwu obwodowego i podczas ataku bólu przyjechał w ciągu 20 min, choć nie musiał bo to sprawa dla neurologa a nie dla chirurga plastyka, tylko po to aby podać mi coś przeciwbólowego. Jeśli chodzi o płatną poprawkę to też jestem w szoku. miałam mały problem z gojeniem się szwu pionowego i lekarz od razu powiedział że jeśli blizna zostanie spora to bedzie do poprawki za pół roku.BEZ DODATKOWEJ OPŁATY. mi blizny nie przeszkadzają i niechętnie podjęłam temat, natomiast dr Muraszko stwierdził że jak on nie będzie zadowolony z efektu to zmusi mnie do poprawki. Myślę ( jeśli ta historia to prawda) to dziewczyna musi iść do doktora i z nim porozmawiać poważnie i na spokojnie.jeśłi to rzeczywiście jego wina, co oczywiście jest możliwe, bo nawet najlepszym zdarzają się wpadki to powinien to zrobić za darmo. do marta76. a co dokładnie powiedział lekarz twojej koleżance, jak wytłumaczył wygląd jej piersi???? to ja pisałam o tym,że asymetria jest jednym z głównych powikłań po tego typu operacji, natomiast ciężko jest wytłumaczyć różną wielkość brodawek, z tym się zgodzę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się