Gość Mamitka Napisano Lipiec 8, 2009 Bylam dzis u lekarza, zeby pokazac list z kasy chorych i zapytac co on na to. Powiedzial, ze musze isc przed sad, a koszty okazac sie moga wieksze niz operacja, a czy wygram, nikt tego nie wie. Wedlug tych wymiarow odleglosci sutka od czegos tam mam 33 cm i 32 cm. Z tego co sie dowiedzialam, to powyzej 30 cm koszty sa pokrywane, albo waga jednego cycka jest powyzej 1,5 kg. Probowalam sie zwazyc, tak jak kasia. Raz mi maz trzymal, innym razem powiesilam cycki na pasku ( a ubaw mialam przy tym niezly). No i wyszlo za kazdym razem co innego. Ale w sumie 4 kilo mniej, jak wyposrodkowalam. Chcialam jeszcze udac sie do tych lekarzy co mi wystawili zaswiadczenia, ale niestety dopiero wolne terminy sa na koniec sierpnia, poczatek wrzesnia, a mam tylko miesiac na odwolanie. I ortopeda i ginekolog. Best-bra nie musisz miec wyrzutow z powodu stanika. Oni nie maja zielonego pojecia o dobranych stanikach. A zwlaszcza chlopy.Jak popatrzylam co maja do zaoferowania w tych ich specjalnych sklepach, to mi rece opadaja. 75 to najmniejszy obwod pod biustem. Ramiaczka grube na 5 cm, bez fiszbin, a miski nadaja ksztalt kaczych dziobow. Zaczynam powaznie myslec o zalozeniu sklepu z nietypowymi rozmiarami. Od jakiegos czasu obserwowuje kobiecie piersi i rzeczywiscie malo ktora biusciasta ma dobrze dobrany stanik. Chyba zrobie operacje w kraju. Tylko, co ja zrobie w razie komplikacji. Jezdzic po 800 km w jedna manke z malymi dzieciakami. Czy ktoras cos slyszala o dr. Jurek z tarnowskich gor. Ona ma jakas metode brazylijska, po ktorej blizny sa malo widoczne. Wydaje mi sie konkretna i kompetentna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klementyka26 0 Napisano Lipiec 8, 2009 mamitka jak ty załatwiałaś tą operację? przez NFZ? bynajmniej to tak zrozumiałam.Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja we Wrocławiu, czy inne dziewczyny nie załatwiałyśmy przez NFZ tylko przez poradnie chirurgii plastycznej, tzn każdy szpital który ma oddział chirurgii plastycznej ma swoją przychodnię.Bo powiem ci szczerze, że mi nikt nie mierzył ani nie ważył piersi, a komisja składała się z samych chirurgów. Lekarka mnie tylko obejrzała, dotknęła piersi i zapisała mnie na operację. We Wrocławiu jest dobry dr Jarliński (operował dwie moje koleżanki) i dr Niemkiewicz, z tym że tego drugiego nie znam, czytałam tylko pozytywy o nim na necie.Ja tak w ogóle to zanim poszłam na tą komisję to ja byłam prywatnie w klinice bo chciałam się zoperować prywatnie, ale lekarz mi powiedział żebym załatwiła to państwowo bo mam zbyt duży biust i on się nadaje do operacji szpitalnej a nie w prywatnej klinice. Bo np moja koleżanka przez tydzień czasu miała sączki założone. Paniusia 1 ty też tak miałaś? bo jak to by miało być w prywatnej klinice gdzie po max 2 dobach cię wypuszczają? Mamitka trzymam za ciebie kciuki, strasznie mi przykro że tak u ciebie wyszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska 75E/F Napisano Lipiec 8, 2009 mamitka ty w niemczech dobrze pamietam???napisz krotki wiederspuch tzn odwolanie napisz zwykle krotkie!!a mialas pismo od siebie napisane tzn takie oswiadczenie od ciebie dlaczego chcesz sie zoperowac!!!4kg??kurna nie wiem ile musza warzyc zeby sie do operacji zakwalifikowac????moje 7 kg warzyly:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska 75E/F Napisano Lipiec 8, 2009 mamitka tak ty w niemczech mieszkasz i zalatwiasz bo przez chwile zwatpilam:-)mamitka opisz co mialas i od poczatku jak zalatwialas?i w jakiej kasie jestes?jak bende mogla to ci pomoge???!!!pozdrawiam jarlinski slyszalam ze spoko lekarz dobry specjalista!!! a niemkiewicz sama nie wiem jedna moja kolezanka ma nawet ladnie powiekszala ale miala mase komplikacji i sie najezdzila do wrocka a inna ma straszne cycki mjakies takie dziwaczne mi sie wydaja dwa inne!?no coz kwestia gustu:-)pozdrawiam:-)ps. w sobote jade bo mili zobacze moze jakis znajde stroj na ostatni urlop z duzym biustem:-);-);-)mam nadzieje ze benda jakies ladne..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paniusia1 Napisano Lipiec 9, 2009 WITANKO ! DO KLEMENTYKA26 Oczywiście, że miałam załozone redony przez 5 dni ( jak nie 6) wyciągneli mi jak już nic się nie sączyło, w tej chwili jest ok, wszystko się powoli goi, już nawet nie czuję , że miałam zabieg:), czasem tylko na zmiane pogody mam takie szczypanie w piersiach ale to taki przejściowy stan , musze teraz oszczędzić na opatrunki silikonowe drogie jak cholerka ale wygodne i w miarę skuteczne podaje Wam link http://www.sklepuroda.pl/index.php?cPath=4 pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mamitka Napisano Lipiec 9, 2009 Klementynko, tu w Niemczech jest duzo gorzej niz w Polsce. Kasia ty jestes szczesciara, ze ci sie udalo. Mialam wszystkie zaswiadzenia od 4 specjalistow i od siebie tez. Mam miesiac na zlozenie odwolania, ale z tego co pisza, to sprawa trafi pod sad. I lekarz mowi, ze moze to latami sie ciagnac. Kasiu, co napisac w wiederspruch? Nie moge nic pisac o mojej psychice, bo kazali mi isc na psychoterapie, a skoro mam papier, ze bylam u psychiatry, to wedlug nich to powod, zeby jednak operacji nie robic, bo po moze byc jeszcze gorzej. No i kazali kupic te ochydne staniki z grubymi ramiaczkami. A to, ze cycki mi wisza, to naturalny proces starzenia i operacja nie pomoze. Tylko czemu moja mama ma ladniejsze cycki mimo, ze jest 20 lat starsza i moze smigac bez stanika. Skomplikowalam chyba sprawe i niepotrzebnie uderzylam do psychiatry. Wedlug nich u mnie chodzi tylko o estetyke, a nie o zdrowie, a za to nie pokrywaja kosztow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klementyka26 0 Napisano Lipiec 9, 2009 Mamitka strasznie ci współczuję. Kurde aż człowieka trafia,że jacyś obcy ludzie decydują o tym jak mamy wyglądać, kto się kwalifikuje a kto nie na tą operację. Ale po innych postach dziewczyn które opisują jak się w Niemczech załatwia to nic dziwnego. A szkoda, bo to kraj bogaty i wydawałoby się że to u nas w Polsce powinny być większe trudności. Kurde przerażają mnie te dreny. To jak to jest jakbym robiła w prywatnej klinice gdzie po dwóch dniach idę do domu? tam drenów nie dają? Mnie najbardziej przeraża to, że tak długo będę leżeć w szpitalu i że dziecka nie będę widzieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska 75E/F Napisano Lipiec 9, 2009 mamitka to prawda nie wiem czy pamietasz jak pisalam ze j ja do psychiatry nie ide bo to wedlug mnie bez sensu kurna a co bylo u ortopedy czy on stwierdzil ze on uwyza ze powinnas sie zoperowac?!bo oni raczej patrza czy zagraza zdrowiu np bole plecow itd...napisz odwolanie!!!!! Hiermit widerspreche ich dem antrag vom xy(data).Ich bitte sie diesem antrag noch mal zu prüfen.Ich bitte sie ein unabhäniges Gutachten zu erstellen. Mit freunlichen Grüßen....mamitka:-) i najlepiej jakbys poszla jeszcze rza do ortopedy niech ci dobre zaswiadczenie napisze!!!!bo to rzeczywiscie wedlug nich musi byc problem zdrowotny to wkoncu kasa chorych:-)dzialkaj nie ma sensu odpuszczac!!!!pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tolla Napisano Lipiec 10, 2009 do Mamitka.... kochana bardzo mi przykro że nie dostalaś refundacji zabiegu, ja mam etap zmniejszenia piersi za sobą i powiem szczerze że nie zaluje ani przez chwilę swojej decyzji, ja nie miałam takiego kłopotu jak Ty, mopje 75 F już mi przeszkadzalo. Teraz mam rozmiar c, ladny zgrabny biuścik. Zabieg wykonywalam w Szczecinie w Klinice Artplastica (mialam iśc tam do Pani Doktro Jurek ale koniec końców zrobiłam u dr Pastucha). U Ciebie podejrzewam iz istnieje ryzyko odnośnie brodawek, przy rozmiarze J, napewno nalezałoby dość sporo je przesunąć ku gorze. Myśle ze bardzo wiele informacji uzyskasz kontaktując sie z Kliniką i przesylająć zdjęcia do konsultacji. Przynajmniej przygotujesz sie na jakąkolwiek rozmowe z innym lekarzem, gdyby ta Klinika z jakiś wzgledow Tobie nie odpowiadała. Trzymam kciuki byś wreszcie pozbyła sie swojego balastu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klementyka26 0 Napisano Lipiec 10, 2009 Z tymi brodawkami to jest tak, że przy bardzo dużym biuście i dużej ich redukcji to oni odcinają te brodawki (sorry za brak fachowego nazewnictwa:))a później je na nowo przyszywają, ale wtedy nie ma się czucia brodawek. Chyba że jest mała redukcja to oni tylko wycinają trochę tych gruczołów i naciągają tylko brodawkę i wtedy ma się czucie w brodawkach. Tak mi mówił chirurg jak byłam na konsultacji, bo kazał mi się zastanowić jaką metodę wolę, bo on sobie zdaję sprawę że młode dziewczyny chcą mieć czucie:) ale ja się zdecydowałam na tą większą redukcję i gdzieś mam czucie w brodawkach,chcę mieć małe piersi!!! Mamitka ty lepiej posłuchaj się KAŚKI, bo my ci możemy doradzać, ale w Polsce to jednak jest całkiem inna procedura, a KAŚKA tam załatwiała to w Niemczech to ci bardziej pomoże. Ja ci mówię napisz to odwołanie, co ci szkodzi, a może uda się:) trzymam kciuki i pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paniusia1 Napisano Lipiec 11, 2009 DO KLEMENTYKA Ja ci powiem szczerze, że w tej chwili mam czucie w brodawce, jest ono jeszcze tajkie szczypiace ale jest, sama jestem w szoku, bo mówiono mi że nie bedę miała min przez pól roku ale jak widac kazdy organicz jest inny pozdrawiam, a co do drenów nie przejmuj się jest wszysto dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mamitka Napisano Lipiec 12, 2009 Uwielbiam to forum. Wy wszystkie jestescie tak pozytywnie nastawione. Sprobuje sie odwolywac. Mam tak malo czasu, a wszyscy moi lekarze na urlopach. Chce jeszcze uderzyc do chirurga plastyka, jakies 20 km od mojego miejsca zamieszkania. Zobacze co on na to. Moze mi cos doradzi. Do tego moj chlop zaczyna krecic nosem, bo ja o niczym innym nie potrafie myslec, tylko o tej operacji.A jak mu powiedzialam, ze 2 tyg. bedzie mial zajmowac sie dziecmi, to nagle jest przerazony i zaczyna mi robic jakies wyrzuty. A ile to kasy kosztuje, a a komplikacje, a przeciez wygladam dobrze i nie potrzebuje tego. Jeszcze tego mi potzreba, zebym z nim walczyla. W sumie kase odlozylam na ten cel i mam go w d..., ale czuje sie zawiedziona, bo myslalm, ze pomoze mi w tym. Buziaczki i dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska 75E/F Napisano Lipiec 12, 2009 hmmm mamitka...no szkoda jak bliscy traca zrozumienie,ale ja mialam podobnie bo tez miaalm moment gdzie moim celem byla tylko operacja i o niczym innym nie mowilam nie myslalam tylko operacja...i wiem ze juz draznilam w pewnym momencie wszystkich bliskich i sie nie dziwie...jesli masz kase a czujesz sie zdeprymowana przez ta odmowe i nie chcesz albo nie masz sily walczyc to poprostu postaw na swoim znajdz dobra klinike np w polsce ...a maz napewno cie rozumie a jesli mowi ze wygladasz ok to fajnie kocha cie i toleruje twoje wszystko...:-)achhh te cycki tyle problemow przez nie,hehe pozdrawiam i buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klementyka26 0 Napisano Lipiec 12, 2009 Dziewczyny u mnie było podobnie. Mój mąż na początku podszedł do tego bardzo sceptycznie, a później mówił, że jak ma mi to poprawić nastrój i życie to nie ma sprawy i pół kasy na operację mi dołoży. Ja mam trochę inną sytuację bo mogę liczyć na swoją mamę i rodzeństwo i oni obiecali mi pomoc po operacji, a konkretnie przy dziecku. Mamitka jak masz jeszcze siłę do walki to się spróbuj odwołać, a chociażby dlatego, że w prywatnej klinice po dwóch dobach cię wypuszczą do domu, a jednak w szpitalu się dłużej leży i jakby ne patrzeć jesteś pod stałą kontrolą lekarza. Zobacz, Paniusia miała założone dreny przez kilka dni, moja koleżanka też, a w prywatnej klinice to chyba inaczej wygląda to bo krócej leżysz. Ja oczywiście też chciałam zrobić prywatnie, zapłacić i mieć spokój, nie prosić się o zaświadczenia, nie wysłuchiwać negatywnych opinii o moim zamiarze, dopiero lekarz chirurg jak zobaczył mój biust to powiedział że bezpieczniej będzie w szpitalu to zrobić. Ja wiem, że w Niemczech jest ciężej to załatwić, ale czy warto tak się poddawać. Im łatwiej wydać negatywną opinię niż pozytywną bo to się wiąże z dalszymi kosztami. ja trzymam kciuki, jak ci się nie uda, to chociaż będziesz mieć czyste sumienie, że zrobiłaś wszystko. Pozdrawiam wszystkich pa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska 75E/F Napisano Lipiec 13, 2009 tyyy grzesiu a ty co tez masz duze cycki i czujesz sie z nimi rewelacyjnie czy co??????HAHAHAHAHAHAAHA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2xbigcyc Napisano Lipiec 16, 2009 Czy któraś z Was moje drogie zmiejszała piersi u dr Ireny Grobelny? Trudno o niej znaleźć jakieś informacje na necie - niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska 75E/F Napisano Lipiec 16, 2009 hej dziewczynki:-) nikt nic nie pisze wchodze codziennie z ciekawoscia czy ktos cos nowego napisal a tu nicz:-(2 bigcyc ja nic o niej nie wiem powiem ze pierwszy raz czytam to nazwisko na forum...niestety dziewczyny piszcie cos co tam u wac paniusia ania klementynka mamitka???ja tmamw sumie nie mam jeszcze co pisac:-(moja operacja dopiero za poltora miesiaca czekam:-)lece na urlopik w czwartek ostatni urlop z cycuchami:-);.)piszcie cos nooo:-)pozdrawiam buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lys Napisano Lipiec 17, 2009 Przypadkowo trafilam na to forum i bardzo sie ciesze, dzisiaj zdecydowalam sie na operacje u dr.Polaka (wlasnie dzisiaj wplacilam zaliczke) Po latach zdecydowalam sie! To forum upewnilo mnie ,ze ta decyzja byla wlasciwa. Dziekuje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ON_nowy Napisano Lipiec 17, 2009 Dziewczyny zastanówcie się co wy robicie! Natura was hojnie obdarzyła a wy chcecie to zniszczyć ? Wiem że jest ciężej z bielizną, ciuchami ale nie niemożliwe do dostania! Dziś to nie te czasy co kiedyś ze nic nie ma. Dobry stanik (dobrze dobrany) to podstawa! + ćwiczenia regularne. Wasz niby„kompleks” jest waszym atutem! Sam wyleczyłem z takiego kompleksu kobietę która sobie ubzdurała że źle wygląda z taki biustem. W tym miejscu jest duża rola faceta/przyjaciela/kolegi – kogoś zaufanego, który uzmysłowi że taka operacja to okaleczanie siebie i swego kobiecego piękna. Jako facet nigdy bym nie pozwolił kobiecie na taka operacje, a jeśli by ona sobie taką mimo wszystko zrobiła – obwiniał bym siebie o to że ją nie dowartościowałem wystarczająco. Kobiety nie róbcie tego (pomijam już możliwość późniejszych powikłań) akceptujcie swoje piękno! Ps. zazdroszczę waszym facetom i dziwię się, że wam tego nie wyperswadują (np. poprzez rozmowę czy kupowanie dobrej bielizny) i udowodnią że jesteście piękne i seksowne właśnie takie jakie was natura stworzyła. [ON gg3196699] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ON_nowy Napisano Lipiec 17, 2009 mialo być "hojnie" nie wiem czemu system zmienił na ch* ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mamitka Napisano Lipiec 17, 2009 Bylam dzisiaj u plastyka. Az sie trzese z wrazenia. Konsultacja nie trwala dlugo. Nic nowego sie nie dowiedzialam, bo wszystko wiem z netu i od was. Napisze mi cos dla kasy chorych, ale powiedzial, ze mam sobie nie robic duzych nadziei.Jak zaplaca to bede szczesciara, a jakby co to 3-4 tys z wlasnej kieszeni. Ale okazal mi zrozumienie i powiedzial, ze on jako lekarz zaleca mi redukcje, bo piersi sa ciezkie, a zeby kasa chorych oplacila mi koszty, to musialby mi wyciac ponad kilo gruczolu z jednej piersi, a wtedy mi nic nie zostanie. Dzieki Kasia za ten wiederspruch. ON Nowy. Jak bym miala ladne sterczace cycuchy, to moze bym je zostawila. Kiedys byly seksi, ale teraz wstydze sie rozebrac przed wlasnym mezem. Od trzech lat mnie na golasa nie widzial. Moze tobie jako mezczyznie trudno sobie wyobrazic co to znaczy.Najlepij ubierz sie w stanik i wloz tam workipo 2 kilo w kazdy i nos przez caly dzien. Zadna przyjemnocha, albo pobiegaj z tymi worami. Ja musze sobie trzymac, bo inaczej mam wrazenie, ze chca mi odpasc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska 75E/F Napisano Lipiec 17, 2009 mamitka kochana nie ma za co po to sie tu mamy zeby sobie pomoc w razie potrzeby:-)2,4 tysiace to 12,16 tys zlotych...no w polsce troszke taniej ale w razie czego musiyz do polskie wtedy jechac...a w niemczech jestes ubezpieczona..no to zalezy jak stoisz z kasa... a co do ciebie ON_nowy powiem ci ze mile to co napisales ale tak jak mamitka napisala zebys wsadzil sobie po 2 kg albo tak jak moje po 3,5 kg to ci mina szybciutko zbrzydnie...jak juz kiedys pisalam i sie powtorzeTO NIE JEST MOJE ANI NASZE jesli moge pisac w imieniu innycg dziewczyn ZADNE WIDZIMISIE ANI NIE DECYDUJEMY SIE NA DOS POWAZNA OPERACJE Z NUDOW!!!!!!!!pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monalicious 0 Napisano Lipiec 17, 2009 DO 2X BIGCYC- znajoma robiła sobie u dr Ireny Grobelny w Gdańsku i jest bardzo zadowolona. ja też się nad nią zastanawiałam, ale w końcu wybrałam klinikę w Gdyni, Z tego co wiem to dr. Grobelny przyjmuje tez w Clinice MEdice w Gdyni, ale tylko raz w miesiącu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska 75E/F Napisano Lipiec 17, 2009 dziewczyny ja tak moze nie do tematu ale my juz tu prawie jak rodzina:-):-)wlasnie mi sie moj facet oswiadczyl hihi:-)powiedzialam TAK:-)do szczescia jeszcze mi nowych cycuszkow brakuje hihi (wrocilam do tematu)heh pozdrwaim serdecznie:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aldaaldona Napisano Lipiec 18, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aldaaldona Napisano Lipiec 18, 2009 witam was Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aldaaldona Napisano Lipiec 18, 2009 mam rowniez ten piekny duzy biost,ale strasznie bolace plecy ,mam 45 lat no i juz jest czas .mieszkam w poznaniu, chce zeby to zrobil bardzo dobry chirurg plastyczny niemusi byc w poznaniu.prosze was o podanie adresu lekaza ktoremu moge powirzyc moje piersi .musze napisac ,ze dzieki wam zdecydowalam sie zeby to zrobic ,zaufanie mam do dziewczyn ,ktore juz to zrbily i jastam dumna z was. pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anulek102 Napisano Lipiec 18, 2009 Cześć Kochane ;) Ja ciągle czekam na termin - już jestem niecierpliwa - nic nie mogę zaplanować bo czekam na telefon od chirurga - i te wielkie cycki :( Ale pocieszam się że to ostatnie wakacje z balastem ;))))) Buziaki i miłego weekendu :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klementyka26 0 Napisano Lipiec 18, 2009 Hej laski:) KAŚKA GRATULACJE!!! Czyli ślub z nowymi cycuchami:):):) Ja się nie odzywałam bo we wtorek mam obronę pracy mgr i trochę siedziałam nad książkami. ON NOWY tu już nie jedna osoba nas przekonywała,że duży biust jest atrakcyjny. Ja ci powiem jedno: nasze biusty nie są takie jak np DODA czy tam inna laska. Wejdź sobie na jakąkolwiek stronę prywatnej kliniki chirurgii plastycznej i pooglądaj sobie zdjęcia z redukcji piersi przed i po operacji. My mamy te przed operacją.Jak je obejrzysz to daj znać czy one są dla ciebie atrakcyjne. Bo dwa wielkie zwisające worki nie są atrakcyjne, a my wstydzimy się własnego ciała. Dołączam się do mamitki. Pomimo, że mój mąż cały czas utwierdza mnie w przekonaniu że dla niego jestem piękna, ja się wstydzę przed nim rozebrać. To miłe, że jest ktoś taki kto mówi takie słowa, ale wierz mi- ta operacja jest dosyć bolesnym zabiegiem, który na jakiś czas robi z ciebie kalekę (bo nie ma co ukrywać że wszystko boli, nie można nic podnieść itp.) ale skoro my decydujemy się na to, to musimy być w niezłej determinacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klementyka26 0 Napisano Lipiec 19, 2009 muszę wam się pochwalić, że postanowiłam do operacji schudnąć do wagi jaka miałam przed ciążą.wyobraźcie sobie, że cały czas chudnę:)nie należy to do łatwych rzeczy i wcale nie przychodzi mi to łatwo, ale co stanę na wagę to zawsze parę gram mniej:)i to mnie strasznie motywuje. Wiecie co ja dalej mam wątpliwości co do tych tab antykoncepcyjnych. Bo poszperałam na necie trochę i znalazłam info, że powinno się odstawić tabletki min 1-3miesięcy przed operacją, a koleżance lekarz powiedział że obowiązkowo min dwa miesiące.Ja oczywiście nie biorę, bo już odstawiłam jak tylko przyznano mi operację, ale teraz tak mi się rozregulował okres, że boję się, że wypadnie na termin operacji:(I co najgorsze nie mogę sobie go wyliczyć:(człowiek tyle czeka na operację i czar pryśnie. Pozdrawiam wszystkie i miłej niedzieli:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach