Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość agaml
Klementynko26, jaki byl powod, ze musialas zostac w szpitalu az 10 dni po operacji? wlasnie to mnie zastanawia, dlaczego po refundowanej operacji pozostaje sie tak dlugo w szpitalu a po prywatnie placonej tylko 24 godziny.

Gość martenka87
no właśnie ciekawe czemu tak długo... klementynka a Ty gdzie miałaś robioną operację? Ja czekam w Gdańsku. Biustonosz kupowałaś sama prawda? Jak zadzwonili do Ciebie że będziesz miała operację to ile miałaś czasu na przygotowanie się? Po jakim czasie od telefonu byłaś w szpitalu?:) Pozdrawiam

Dziewczyny!!!!!! widzialam cycuszki klementynki i powiem wam ,ze sa cudne. Caluski klementynciu;)

Hej:) W szpitalu tak jest że sie leży od chyba 7-10dób po operacji i myślę, że to nie chodzi o to, że NFZ nie zwróci im kasy jak się nie leży ileś tam dni czy coś w tym rodzaju. W ogóle każdy dostawał po operacji antybiotyki dożylnie przez kilka dni. Mi dopiero zdjęli na 5 dobę opatrunki szyte na sutkach, a na 2 dobę dreny wyciągnęli. W szpitalu całkiem to onaczej wygląda niż w prywatnych klinikach, nie mam pojęcia dlaczego.Ale nie narzekam na długi pobyt w szpitalu, bo chociaż miałam non stop opiekę i np środki przeciwbólowe przez pierwsze 2czy 3 dni dają w kroplówkach (szybciej działają). Ja np dzien przed operacją i 3 dni po operacji dostawałm zastrzyki w brzuch. Stanik musiałam mieć swój. założyli mi go dobę po operacji na opatrunki. Samo to, że przez ten cały pobyt codziennie zmieniał mi opatrunki lekarz i pielęgniarka opatrunkowa (nawet w weekendy):) Jeżeli chodzi o opiekę i fachowość w szpitalu klejowym we wrocławiu to nie mogę narzekać:)

Ja nie czekałam na żaden telefon ze szpitala. Ja miałam na skierowaniu dokładną datę kiedy mam się pojawić w szpitalu. mi się jeszcze udało w terminie dostać na oddział, bo wiem że od lutego już wstrzymali te operacje i trzeba czekac na telefon co do daty. No i jak się jest na oddziale to cierpliwie się czeka aż poinformują o terminie:) ja czekałam 3 dni.

Gość martenka87
no to super, tylko pozazdrościć!!! Ja poczekam jeszcze z 1,5 roku bo w Gdańsku są podobno straszne kolejki.... Klementynka a jak znosiłaś ból po operacji? Że tak powiem, ja jestem strasznie wrażliwa na ból, widok krwi itp... najchętniej to bym tylko mdlała;P Najbardziej boję się bólu i powikłań po operacji, ale jak pomyślę... jak bardzo będę szczęśliwa;D Klementynko a czy mogłabym zobaczyć Twoje nowe nabytki? Czy mogłabyś mi udostępnić Twoje zdjęcia przed i po operacji? Jestem bardzo ciekawa efektu.... Pozdrawiam!!!

Rzeczywiście z tym jeżdżeniem samochodem to może być sprawa indywidualna. Tak sobie ustawię życie, żeby nie jeździć , zakupy mam zamiar robić przez sklep internetowy. Ugotuję wcześniej dla rodziny obiady na kilka dni, Muszę dać radę. Nastawiam się na 3 tygodnie siedzenia w domu, przynajmniej tyle lekarz zalecił. Jutro dzwonię potwierdzić termin, badania , no i ustalić kiedy mam wpłacić zaliczkę :))))))))))))) I długo się zastanawiałam nad rozmiarem jaki chcę , w końcu doszłam do wniosku, że chcę miseczkę C. Przez ostatnie miesiące schudłam ponad 10 kg i wprawdzie biust mi zmalał ale są teraz wiszące wory, Bleeeeee Mam ochotę resztę mojego życia przeżyć z małym rozmiarem. Ciekawe, czy medycznie damy radę. Lekarz powiedział, że rozmiwar ustali jak będzie robił rysowanki :) przed zabiegiem. Ech, fajnie mi się myśli o tej zmianie. Trochę boję się narkozy ale już miałam 2 razy i nic się złego nie działo. Trochę ten przypadek szwedki mąci w głowie. ps: Klementynko prześlesz fotki ??????????? plizzzzzzzz

zycze wszytskim by w przyszlym roku cieszyly sie malymi biustami:)))) spokojnych swiat dziewczyny:)

Gość PASSI
NO JA CZEKAM AZ SIE KOLEJOWY ODEZWIE KAZALI ZNOWU DZWONIC PO 15 STYCZNIA WIEC ........KOCHANE ŻYCZĘ WAM ŚWIĄTECZNIE BYŚMY W PRZYSZŁYM ROKU SPOTKAŁY SIENA FORUM ZDROWE UŚMIECHNIETE I Z MAŁYMI CYCUSZKAMI - POZDRAWIAM

do biaziczka- kochana prosze cie odezwij sie na forum, badz podaj maila. mam mnostwo pytan do ciebie. za rowny miesiac moja operacja, u tego samego lekarza wiec rozumiesz ze jestes dla mnie swego rodzaju "wyrocznia" i chcialabym cie zapytac o kilka spraw. bo zaczynam panikowac teraz i potrzebuje jakiegos menatlnego wsparcia i odpowiedzi na kilka pytan by sie uspokoic i pozbierac w sobie.

Gość zzca
moja siostra robila u dr Pawla Szymanskiego

Dziewczyny po operacji powiedzcie jak goja sie Wam rany? albo nawet nie rany tylko blizny ? ja jestem po operacji dokladnie 3 tyg w ubiegly pon zdjeli mi szwy i poki co mam wrazenie ze nie pa zadnych cieniutkich "niteczek" jak do tej pory czytalam tylko ogromne czerwone pregi (zwlaszcza idace od brodawki na dol) pod piersia jest w miare ok. jeszce mam pare strupkow ale nie chce ich odrywac. powiedzcie jak u Was bo nie wiem czy mam zaczac panike ;)

Dziewczyny po operacji powiedzcie jak goja sie Wam rany? albo nawet nie rany tylko blizny ? ja jestem po operacji dokladnie 3 tyg w ubiegly pon zdjeli mi szwy i poki co mam wrazenie ze nie pa zadnych cieniutkich "niteczek" jak do tej pory czytalam tylko ogromne czerwone pregi (zwlaszcza idace od brodawki na dol) pod piersia jest w miare ok. jeszce mam pare strupkow ale nie chce ich odrywac. powiedzcie jak u Was bo nie wiem czy mam zaczac panike ;)

Asienia79 nic nie zrywaj samo wszystko się powoli zagoi:)))Spokojnie wszystko z czasem zniknie tzn nie tak dosłownie blizny będą tylko będą w kolorze Twojego ciałka.Wszystko będzie dobrze:)) Ja miałam operacje jakieś 4 lata temu w Bydgoszczy na kase chorych i wiecie co to było jak nowe urodziny:)))

Gość Martenka87
a czy może któraś z Was moje drogie Panie miała robioną operację PRZED ciążą? Ja jestem PRZED i narazie nie zamierzam mieć dzieci, będę miała robioną operację na NFZ. Mam trochę obawy co może się dziać gdy już w ciąże zajdę... Jeśli jest taka osoba to proszę piszcie... Pozdrawiam;-)

Witam!! Nie raz zaglądałam na to forum, ale zawsze kwestię napisania na nim odkładałam na później!!! Pewnie to, że wczoraj był taki dzień a nie inny zmobilizowało mnie do tego. Nie odzywam się z mężem kilka dni, bo zapłaciliśmy za Sylwestra i musieliśmy go odwołać bo nigdzie nie kupiłam odpowiedniej sukienki!!! Jestem już przekonana, że chcę zmiejszyć te BIBMAŁY ale mam problem z wyborem lekarza. Mieszkam w woj. świętokrzyskim, ale jeśli polecicie mi coś konkretnego np. w Warzawie to chętnie skorzystam!!! Proszę o pomoc!!!!!!!!!

justina81,polecam dr Szczta z Warszawy. Bardzo duzo pan z tego rofum robilo u niego cycuszki.Ja tez bde bo jeszcze jestem przed;) Opinie o dr Szczycie studiowalam jakies 1,5mc.Odwiedzilam wszystkie mozliwe fora i przeczytalam wiekszosc artykulow o tym swietnym specjaliscie. Terminy s dosc dlugie ale czasem nie warto ryzykowac u partaczy ... jak wytrzymalas pare lat to i rok tez;) Takie jest moje zdanie;) pozdrawiam

agatgo!! czy jetseś już umówiona na konsultacje u dr Szczyta, czy już może po?? Bo mam pytanie- jak długo czeka się na konsultacje, a później na sam zabieg?? Też jestem już zdecydowana na tego lekarza, więc iteresuje mnie jak najwięcej szczegółów. Mam już nawet część funduszy na ten cel!!!

JUSTINA81,mailowalam z dr Szczytem.Mialam kilka propozycji,midzy innymi taka aby w tym samym czasie np.w cigu 1mc zrobic operacje poprzedzajz pierwsza wizyta plus badania...jednak wszystko sie troszke skomplikowalo. Tak czy inaczej na pierwsza wizyte czekasz bardzo krotko,ja moglam miec termin po 2tyg.ale w moim przypadku nie jest to takie latwe. Proponuje abys jutro zadzwonila na recepcje i zapytala,tak bdzie najprosciej;) Wizyte mam juz niebawem. Co do ternimu operacji to 8 do 10mc ale czsto inne pacjentki sie chc zamienic.Aha i z tego co mi inne dziewczyny podpowiedziala aby ustalic termin operacji musisz wplacic jakby piedna z 1raty(o ile mozna to tak nazwac)w wysokosci 1000zl.Pewnie to takie zabezpieczenie aby pacjentki nie wycofywaly sie a co najwyzej przekladaly terminy operacji. W innym razie bylby haos mega wielki;) jak cos to na dole jest moj mail.. pozdrawiam

do justina81- ja mam operacje u dr szczyta zaplanowana na 26 stycznia. co prawda probuje ja przelozyc o 2 tyg (na poczatek lutego) ale narazie nie ma chetnego. jezeli chodzi o wizyte to zalezy w jaki czas sie "wstrzelisz". bo ja np czekalam na konsultacje ponad ... dwa miesiace. mialam konsultacje 9 kwietnia 2010 r, a termin operacji 9 mies pozniej czyli wlasnie teraz 26 stycznia. jedyne co ci moge poradzic to nie czekaj na nic tylko dzwon, umawiaj sie, i wplacaj zaliczke 1 tys zl bo i tak na operacje bedziesz czekac dluuuugo, chyba ze zamienisz sie z kims terminem. niestety, oni w klinice nie zamieniaja, i trzeba radzic sobie samemu przez roznego rodzaju fora wlasnie.

Gość agaml
do justina81, mozesz rowniez sprobowac w Krakowie u dr. Malka. Jest sprawdzonym, b. dobrym specjalista a terminy operacji i konsultacji o wiele krotsze.

Gość marcela08
Dziewczyny pomozcie? Jestem miesiac po operacji i jak do tej pory uwazalam ze moje piersi sa ok, przezylam dramat jak poszlam na zakupy. Ciagle nic nie pasowalo :( przyszlam do domu i przymierzylam wszystkie moje staniki i sa o niewiele niz przedtem, niektore nawet spokojnie moge nosic i teraz. Mialam miseczke e i bardzo chcialam miec c ( i moj dr dobrze wiedzial o tym nawet tuz przed op) na drugi dzien od razu pytal sie mialo byc d tak? myslalam ze zartowal a teraz nie wiem co robic. Na ostatniej wizycie kazal jeszcze czekac ale ile moze ta opuchlizna schodzic? i co mam robic w tej sytuacji?! Tyle pieniedzy i nerwow stracilam...

Marcela08 ,pisz prosze szybko u kogo robilas? Matka,az nie moge uwierzyc w taka pomyslke... szok

Asienia 79- nic się nie martw i nic nie odrywaj. Blizny na początku nie wyglądają najlepiej, ale z miesiąca na miesiąc będzie coraz lepiej. Musisz tylko o nie dbać tzn smarować i masować. Po kilku 6-7 miesiącach blizny nie będą już czerone tylko blado różowe a po roku będą miały kolor twojego ciała. Martenka87- ja robiłam operację przed ciążą. Również zamierzam mieć dzieci. Lekarze ostrzegają że po operacji nie można karmić piersią, ale nie było to dla mnie tragedią. Przed operacją miałam rozmiar 75 JJ i nie wyobrażałam sobie karmienia ( nie wiem jaki rozmiar mogłyby osiągnąć wtedy :) ) Dla kobiet które miały operację zminiejszneia piersi najlepiej po zajściu w ciążę jest branie leków zapobiegających laktacji.

Dziewczyny!! Dzięki za odzew!!! Myślę, że zdecyduję się na dr Szczyta!! Tylko zastanawia mnie ten strasznie długi okres oczekiwnania (miałam nadzieję, ze tyle to czeka się na NFZ a nie prywatnie)!!! A tak poza tym, to czy na tych konsultacjach to od razu robi się te badania o których pisze na stronie dr Szczyta?? Acha i jeszcze jedno- od czego tak naprawdę zależy ta cena konsultacji (200-300 zł) i cena operacji (10000-12000 zł). Ale nie ma przeproś- jutro dzwonię do kliniki!!!!

Gość Martenka87
monalicious kochana w takim razie jesteś dla mnie skarbnicą wiedzy! Dawno robiłaś operację? Prywatnie czy na NFZ? Jakie było Twoje samopoczycie po operacji? Słyszałam że te leki na powstrzymanie laktacji mają baaaardzo dużo hormonów i że się mocno od nich tyje... Myślisz, że to prawda? Co prawda wolę przytyć, bo schudnąć zawsze można, a z piersi za bardzo nie schudniesz... Mówił Ci lekarz ile czasu PO operacji można się starać o dzieci? Mi mówił ok 1,5 roku, ciekawa jestem czy tyle czasu wystarczy(?) Pozdrawiam!!!

Hej dziewczyny!! Właśnie umówiłam sie na konsultacje do dr Szczyta na 8 lutego. Powiem Wam, że nie mogę się już doczekać. Martwi mnie tylko ten długi termin oczekiwania (już teraz terminy są na październik!!!!!!!!!!) Przeraża mnie to!!! Czy któraś z Was miała teraz konsultację u niego??

do Martenka87 !!! Ja już mam dziecko i chcę Ci coś powiedzieć. Mam spory biust (75 J). Wyobraź sobie jaki on był w ciąży i w czasie przewidywanego karmienia!!! Niestety (albo stety) nie karmiłam piersią, bo nie miałam pokarmu. Dostałam ostrego zapalenia piersi i 42 st. gorączki. Dostałam leki na wstrzymanie laktacji (chyba "bromag"). Wcale po tym się nie tyje, a poza tym bierze się je krótko (coś ok 2-3 tygodni). Szczerze!!! Gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądało już dawno temu zrobiłabym operację. A tak wstrzymywałam sie bo chciałam karmić piersią. Ale większość dziewczyn, która miała duży biust nie mogła karmić. A najgorsze były te stare pielęgniarki, które twierdziły że im większy biust tym więcej pokarmu!!!! (gó.....no prawda)!!! Dlatego dziewczyny !!!!! nie przejmujcie się za bardzo karmieniem- z dużymi cyckami i tak to prawie nierealne!!! Pozdrawiam Was serdecznie!!!!

Gość marcelao8
Ja operacje robilam w polanicy, nie powiem u kogo bo jak juz powiedzialam wszystko bylo dobrze, poza rozmiarem. Szwy sa malutkie, rowne i szybko wrobilam do formy, po paru dniach. Dlatego sama nie wiem co mam w moim wypadku robic, czekac az zejdzie opuchlizna czy walczyc o swoje, ale jak sobie pomysle o drugiej op to mi sie plakac chce. Myslalam ze moje marzenia w koncu sie spelnily, a tu.... owszem sa podniesione ale nie zmniejszone :((

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się