Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość sloneczko406
mało sie teraz odzywam, bo jestem zawalona robotą i ustawianiem tego wszystkiego, no i nastoj nie ten chwilowo :( Ale Nowym małobiuściastym gratuluję serdecznie :)))))))))))))) jeju, ale to cudowne uczucie. Mnie tez piersi malo bolaly,najbardziej tylek od spania na plecach, ale juz od jakis 2 tygodni na luzie spie na boku- jej jak cudownie :)))))))))) Moje piersi goja się bardzo szybko! z każdym dniem Wasze beda wygladaly lepiej,zejdzie opuchlizna i widok bedzie inny...warto czesto zmieniac opatrunki, ja rany posypywalam dermatolem i bardzo szybko to zeszlo wszystko,na zdjeciu szwow lekarz byl bardzo zaskoczony ze tak szybko to zaczelo tak ladnie wygladac. Ale gojenie to tez indywidualna sprawa. Ja po operacji przestalam jesc slodycze i zrezygnowalam z alkoholu zeby goilo sie szybciej. Zyczę Wam zebyscie szybko mogly paradowac ze swoimi nowymi cycuszkami :)))) teraz to i tak juz z gorki...z kazdym dniem bedzie cudowniej :))))))) Nigdy nie zapomne swoje radosci po przebudzeniu :))))))))))

Gość Naneli
słoneczko406 Dziękuję Ci, że znalazłaś chwilę, żeby trochę napisać. Mogę sobie tylko wyobrazić przez co teraz przechodzisz, ale musisz być dzielna! Dużo zdrowia dla Twojej Mamy! Mimo tego wszystkiego fajnie, że odpisujesz i doradzasz. Mi póki co ciężko się patrzy na te rany, ale na pewno z dnia na dzień będzie lepiej. Pozdrawiam i trzymaj się dzielnie, wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą. Jesteś trochę jak taka biuściasta rodzinka :)

Gość Naneli
*JESTEŚMY TROCHĘ JAK TAKA BIUŚCIASTA RODZINKA ;)

Gość młoda cycasta
DO PAŃ JUŻ PO kobitki mogły byście mi podać wskazówki gdzie mogę dostać biustonosz ortopedyczny... i jakie wy miałyście lub macie i czy je polecacie czy nie ? bo nigdzie nie mogę znaleźć a z allegro to się trochę boję...

Gość niemiecka alicja..
rako ..ja mam 2 dzieci nie dam rady jezdzic i zbierac opini lekary w polsce, zreszta jestem tylko w niemczech ubezpieczona..dziewczyny napiszcze ile placilyscie za operacje i gdzie robilyscie, moze dam rade... kurde jak ja wam zazdroszcze i zycze szybkiego powrotu do formy po operacji..

Gość te sznurki
Juz sama teraz czytajac ten watek nie wiem czy lepiej jest miec małe piersi czy duże.I przy jednych i drugich jak widac jest niemały problem.Sek w tym zeby znalezc dobrego specjaliste.

Gość Naneli
niemiecka alicja Ja robiłam operację w artplastice w Szczecinie u dr Jurek kilka dni temu i za zabieg redukcji i podniesienia piersi zapłaciłam 12000 zł, nie liczę 700, które zapłaciliśmy z moim mężem za pobyt z pełnym wyżywieniem. młoda cycasta Chodzi Ci o biustonosz taki pooperacyjny? Powiem Ci, że ja dostałam od kliniki zwykły biustonosz z triumpha, tylko bez fiszbin ani żadnych usztywnień. Dzisiaj w triumphie kupiłam sobie drugi żeby mieć na zmianę, ogólnie nie ma czegoś takiego u nich jak pooperacyjny, ja akurat wybrałam taki dla kobiet w ciąży, miękki bez fiszbin z delikatnego materiału - bardzo wygodny. :) Jeśli chodzi Ci o ten pooperacyjny to mam nadzieję, że trochę pomogłam, natomiast jeśli chodzi Ci o typowo ortopedyczny to niestety nie umiem pomóc.

Gość sloneczko406
Naneli dzięki za słowa otuchy :))))))) nie wiesz nawet ile to daje :)))))) jeśli w czymś bede mogla pomóc to bardzo chętnie :) odzywaj się i pytaj :) niemiecka alicja ja zabieg redukcji i zmniejszenia piersi robiłam w łodzi - u dr.Bartosia i dr,Rykały - zapłaciłam 12.700, młoda cysasta ja stanik dostałam w klinice...zwykły bez fiszbinow,od bon prixa.A tak w ogole to po zdjeciu szwow lekarz powiedzial zebym w ciagu dnia troche czasu spedzala bez zeby wietrzyc rany i zeby powietrze tam dochodzilo, zeby goilo sie to.

Gość sloneczko406
Naneli po zdjeciu szwow warto zebys blizny natluszczala oliwka albo wazelina wtedy ladnie to wszystko bedzie wygladalo.... polecam Ci ten dermatol na rany - taki żółty proszek - on je osusza i jest antyseptyczny. Super też działa octenisept albo woda utleniona. Nie wiem jak u Ciebie ale mi sutek troche chorował w lewej piersi z powodu zmiany miejsca i gdyby nie te srodki to pewnie bym z tym walczyla do dzisiaj. Ale też wiem jak sie czujesz...spoko,lada moment a bedziesz zdziwiona jak ten czas szybko leci. Na bolącą kość ogonowa polecam masazery...kilka razy dziennie i w sklepach medycznych mozna kupic taki fajne poduszki. kosztuja ok 12 zl wiec jakos da sie zniesc to, szczegolnie ze jakis czas jeszcze bedziesz spala na placach... ja od niedawana spie na boku.... Sciskam i pozdrawiam serdecznie ! Jeju pisz jak tam wrazenia :))))))))))

Gość vitamina1
@Naneli, Ares212 Gratulacje!! juz jestescie po. Zszycia sa i dlugo beda widoczne ale musicie byc cierpliwe bo goja sie i coraz jest lepiej Ja mialam zmniejszanie 3 marca i mam miejsca,ze prawie nic nie widac tylko cieniutka kreseczka ale mam tez miejsca ze jest gruba czerwona krecha!(tez mnie to denerwuje) po paru miesiacach jak zaczniecie juz nosic normalne staniki to uwierzcie mi piersi tak pieknie leza w tych staniczkach i pod bluzeczkami tak fajnie wygladaja,ze pomalu zapomnicie ze sa blizny -a zeby bylo bardzo malo widac to potrzeba co najmniej rok albo i dluzej Musimy byc cierpliwe. Pozdrawiam was wszystkie

Gość niemiecka alicja..
vitamina1..a gdzie robilas operacje?... dziewczyny dziekuje wam za odpowiedz, w sumie te dwa miasta szczecin i losz odpowiadaja mi najlepiej;)...i zabieg jest duzo tanszy niz w niemczech..ja sprobuje jeszcze z kasa chorych, a jak nie to zrobie w polsce..i bede taka szczesliwa jak wy:)

Gość Naneli
sloneczko406 Dziękuje za wszystkie rady, są one bezcenne!:) Stosuje ten octenisept, także mam nadzieję, że wszystko się ładnie wygoi. Mi Pani pielęgniarka poleciła maść dermatix jak już zdejmą mi szwy, czy coś o niej wiesz? Interesuje mnie też inna rzecz, jak z jazdą samochodem? Bo niestety nie mam automata, więc u mnie wchodzi w grę zmiana biegów, po jakim czasie udało Ci się wsiąść znowu do autka?:)

Gość Naneli
Vitamina1 Dziękujemy za gratulacje ;) Nie wiedziałam, że małe piersi mogą dać tyle radości :) Mi tez właśnie pani dr mówiła, że ostateczny efekt jest po roku. Mi się kształt moich piersi bardzo podoba, ale zszycia trochę przerażają, ale wszystko jest lepsze od tych dwóch wiszących placków, a fe!:)

Gość Senza29
Gratulacje dla świeżynek :-))) Trzymałam za Was kciuki !!! niemiecka alicja Ja również tak jak sloneczko i wiele innych dziewczyn z forum operowałam się w Łodzi i Rykały i Bratosia (cena ta sama). Jestem zachwycona opieką, profesjonalizmem, a co najważniejsze wynikiem zabiegu; minęło już kilka miesięcy więc mogę to obiektywnie powiedzieć. Mnie przekonało m.in. zdjęcie u nich na stronie z operacjami nietypowymi. Tam były foty po redukcji GIGANTYCZNYCH piersi. Pomyślałam, że skoro z czymś takim sobie poradzili to i ze mną dadzą radę ;-) Wybór to ważna decyzja, musisz to na spokojnie przemyśleć, sama tak miałam... młoda cycasta stanik miałam z bon prix, taki sportowy. Buziole dla Was kochane!

Gość sloneczko406
Naneli kochana moja nie mam prawka wiec Ci nie powiem jak z jazda autkiem ale mysle ze z miesiac minie zanim siedziesz za kolko tak zeby ci bylo wygodnie i bezpiecznie bo np.przed zdjeciem szwow one ciagna i nie masz komfortu ruchu....skupiasz sie na tym zeby nic sobie nie zrobic.... co do masci to nic o niej nie wiem to masc na blizny ale mi lekarze absolutnie na razie zakazali jej stosowania...powiedzieli ze samo natluszczanie.... Senza29 a jak z tym u Ciebie bylo????? w ogole jak z bliznami?

Gość ares212
@niemiecka alicja zabieg redukcji miałam w Poznaniu, u dra Dydymskiego, całkowity koszt 10.000zł Vitamina, Senza 2xbigcyc....., dzięki, chociaż Naneli już za mnie też podziękowała. Dzisiaj mija 6 doba od op. Ale ten czas leci.Jutro minie równo tydzień, jak trzęsłam portkami przed zabiegiem, a tutaj proszę- prawie tydzień po. @Naneli, czy ty na fakturze masz cenę zabiegu liczoną z podatkiem czy bez? Ja w zaleceniach mam napisane min. : unikanie wysiłku przez 6 tyg, natłuszczanie i masowanie -Linomag, Po ok 3 tyg-natłuszczanie blizn-Veraderm. A tak a pro pos gojenia cycuszków czy też miałyście uczucie czegoś w rodzaju kłucia i delikatnego mrowienia ?

Gość Naneli
*sloneczko406 Na pewno poczekam z 3 tygodnie zanim siądę za kółkiem, zobaczę jak wtedy będzie mi się prowadziło i zdecyduję czy to już czas czy warto jeszcze trochę poczekać. Nie ma co świrować, w końcu to była poważna operacja. Mi właśnie pielęgniarka mówiła wręcz przeciwnie, że właśnie po zdjęciu szwów tym dermatixem, że niby blizny są o wiele mniejsze. *ares212 Kochana nie mam policzonego żadnego podatku, w rubryce VAT jest "0". Właśnie o to samo chciałam się zapytać jeśli chodzi o to mrowienie i kłucie! Mam to samo! To chyba normalnie w takim razie ;))) Hehe a ten czas leci bardzo szybko, u mnie już w piątek minie tydzień ;) Mam jeszcze jedno pytanie do wszystkich dziewczyn PO W zaleceniach pooperacyjnych mam napisane tak (zaznaczam, że mam szwy rozpuszczalne wszędzie) 7 dni po zabiegu ZCIĘCIE SZWÓW Z OTOCZEK 14 dni po zabiegu ZCIĘCIE SZWÓW zapomniałam się o to zapytać, ale myślałam, że szwy rozpuszczalne to się rozpuszczają i już i nic nie trzeba przycinać, czy któraś z Was mogłaby mi to wytłumaczyć?:)

Dziewczynki!!! Jeśli chodzi o VERADERM to jest to bardzo gęsty przezroczysty żel (trochę jak klej). Ja jestem już po operacji prawie trzy miesiące i wyrzuciłam to świństwo ponieważ jak zaczęłam nim smarować to otworzyła mi się ranka która do dziś dnia czasami się sączy. Podejrzewam, że to ma właśnie za zadanie rozpuszczenie tych blizn, ale ja serdecznie dziękuję za niego. Jest to maleńka tubka i kosztuje 80 zł, dermatix działa na tej samej zasadzie i kosztuje 150 zł, ale nie wiem jaki jest. Będę za tydzień w klinice na kontroli to się zapytam dlaczego tak się stało i co dalej!!!! nateli Jeśli chodzi o te szwy to rozpuszczalne są te w środku a to co na zewnątrz to trzeba usunąć (mi gdzieś zostało trochę to z początku bardzo mi sie to ciapało). Co do stanika popderacyjnego to szczerze polecam z Triumfha triaction sportowy!!!!!!!!! Ja dostałam w klinice z firmy Medical- specjalny pooperacyjny i produkowany w tym celu, jednak na zmianę kupiłam właśnie z triumpha!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Was serdecznie!!!!!!!!!

Gość sloneczko406
Neneli z tymi szwami to tak, że na opakowaniach pisza ze szwy rozpuszczalne ale one potrafia i 5 lat być po operacji. Tez mnie to zainteresowalo i zapytalam lekarza czemu je sciaga i powiedzial mi o tym :)))) a tak szybciej sie tez goi poza tym 5 lat a czasem wiecej to duzo...no i estetyka....firmy farmaceutyczne kantuja niestety.

Gość ares212
@ Naneli, ja też w rubryce Vat mam kwotę 0. z czego przeogromniasto się cieszę :) Dzisiaj chciałam "podpatrzeć" moje cycusie, ale doktorek tak mnie pozaklejał plastrem, że tam gdzie bym mogła popatrzeć i gdzie wzrok siegnie -jestem zaklejona! No nic, muszę cierpliwie czekać do piątku :( Trochę się boję pierwszego ich widoku, nie wiem czego oczekiwać. Że będą sine, opuchnięte? @justina81, dzięki za info. Poczytałam w necie o tych żelach(dermatix i veraderm) i opinie oczywiście są różne. Jak dowiesz się od dra dlaczego otworzyła się ta ranka to pisz- czekam na wieści ;) Ile dałaś za stanik ? Bo też klinika daje mi 1, no, ale wiadomo ,że na zmianę też musi być jakiś. A może reszta dziewczyn PO się wypowie , jakimi maściami, żelami smarowałyście blizny ? Czy jesteście zadowolone z efektu czy raczej nie bardzo. Opinię justina 81 już znam :(, czekam na kolejne wypowiedzi ;) @młoda cycasta, dopiero w piątek będę mogła ci powiedzieć jaki dr dał mi stanik(na konsultacjach też wspominał o firmie Trumph)

Gość młoda cycasta
a wiecie coś na temat TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE czy któraś z was je przyjmowała przed zabiegiem ? bo mi niby pielęgniarka powiedziała że to bez znaczenia czy przyjmuję czy nie, a kiedyś gdzieś czytałam że kolo 3 miesiące przed zabiegiem muszę zaprzestać je brać i teraz nie wiem czy nadal je brać czy nie

młoda cycasta!!! Tabletki można brać (ja biorę bez przerw od kilku lat) i przed zabiegiem można brać, chyba że masz powyżej 40 lat i masz sporą nadwagę. Wówczas zmienia się obraz i krzepliwosć krwi i w takim wypadku trzeba przestać brać tabletki przed zabiegiem. Myślę, że jednak Ciebie to nie dotyczy!!!!! Pozdrawiam

Gość Naneli
Hej dziewczyny! Ja miałam mieć jutro przycięte szwy wokół brodawek, ale chirurg przyjmował dzisiaj u mnie w przychodni dlatego dzisiaj pojechałam. Jeden dzień to nie tragedia. ;) Doktorek powiedział, że mam tak tymi rozpuszczalnymi te brodawki zszyte, że nie ma co tam ruszać i tylko uciął mi to co wystawało. Kurde już sama nie wiem. Ale była kolejna okazja żeby pooglądać moje cuda:):):) Jestem taka szczęśliwa!:) Mówił doktorek, że za tydzień zdjęcie całości i wtedy to już będzie co ściągać, ale mam nadzieję, że nie będzie bolało, bo dzisiaj troszkę poczułam ;) Ale ogólnie powiedział, że ładnie się goi :) ares212 Już jutro zobaczysz swoje cudeńka w całej okazałości ;)! Nie bój się!:):):) Może być trochę siniaczków, opuchlizna już po ponad tygodniu jest znacznie mniejsza niż na samym początku! Będziesz nimi zachwycona! Że tak sterczą, są okrągłe i MAŁE!:) Czekam z niecierpliwością na relacje!!!:)

Gość 2xbigcyc
slonczko406 Jak tam samopoczucie twojej Mamy? - ja jestem z Pomorza

Gość młoda cycasta
- Justina81 nie no ja mam 20 latek i można powiedzieć że nie dowagę... a po ujęciu piersi to już całkiem suchar będę :) dziękuje za wyjaśnienie i również pozdrawiam :)

Gość Biała Niedziela !
Biała Niedziela Drzwi Otwarte w gabinetach medycyny estetycznej w całej Polsce ! http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/66/180911-biala-niedziela-drzwi-otwarte-w-gabinetach-medycyny-estetycznej-w-calej-polsce.html 18 września w godzinach od 10:00 do 18:00, już po raz drugi w tym roku, Certyfikowani Lekarze Medycyny Estetycznej w całej Polsce otworzą swoje gabinety, by udzielać bezpłatnych porad i konsultacji wszystkim zainteresowanym. Osoby zainteresowane udziałem w bezpłatnych konsultacjach w ramach Białej Niedzieli Estetycznej, proszone są o uprzednią rejestrację w wybranym przez siebie gabinecie. http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/66/180911-biala-niedziela-drzwi-otwarte-w-gabinetach-medycyny-estetycznej-w-calej-polsce.html

Gość ares212
Witajcie dziewczynki, właśnie wróciłam z kliniki. Jestem przeszczęśliwa! Bałam się tego, co ujrzę, ale niepotrzebnie. Kiedy zobaczyłam moje cuda, to chciało mi się skakać z radośći :) Zero siniaków, stoją na baczność, symetryczne . No po prostu cud i miód. Dr też zadowolony, bo wszystko jest ładnie zagojone, nawet był zdumiony, że w fałdzie podpiersiowym jest lepiej niż się spodziewał. No i w końcu mam na sobie STANICZEK :), a nie wór na ziemniaki hi, hi . Teraz czuję się jak prawdziwa kobieta, a nie jakieś monstrum. To taka relacja na gorąco. Muszę ochłonąć .... Jeszcze za bardzo do mnie nie dociera,ze w końcu moje marzenie jest słodką rzeczywistością :) :) :) Pozdrawiam Was cieplutko ;)

Gość sloneczko406
2xbigcyc dzięki za troske... dzisja mama zglosila sie do szpitala na badania, w poniedzialek operacja... teraz dostala przpustke na weekend.... no coz...bedzie miala mastektomie prawej piersi...ale to zwieksza szanse ze skonczy sie na samej operacji. Mamy nadzieje, że nic wiecej nie bedzie trzeba robic. Jakoś sie czuje spokojna. Dziekuje za wsparcie, nie masz pojecia ile to mi dalo :)))))))))))))))))

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się