Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Poziomka a to nie chodzi o poziom hormon贸w 偶eby sprawdzi膰 czy to nie one powoduj膮 wzrost piersi i nawet jak ci je zmniejsz膮 to nadal b臋d膮 ros艂y przez nadmierne wydzielanie tego hormonu? tak co艣 s艂ysza艂am...ale pewna nie jestem. Nalicza ja nie pomog臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mimimimimimi
Natal.... 鉂わ笍 My艣l臋, 偶e pooperacyjnie tydzie艅 to du偶o. Ja jestem 2 tygodnie po operacji. Mia艂am pe艂en przeszczep brodawek, ale 艂adnie si臋 wygaja i wida膰, 偶e wszystko super, blizna ta od brodawki w d贸艂 cieniutka jak nitka, ta pod piersi膮 grubsza. A pod jedn膮 piersi膮 zrobi艂a mi si臋 male艅ka ranka... chyba odparzenie. Sprejuj臋 cycusie neomycyn膮 i przyk艂adam gaziki. Nic nie boli, ale na brzuchu jeszcze spa膰 nie mog臋. Po zdj臋ciu szw贸w (min臋艂y dwie noce) co艣 mi lekko z brodawek pociek艂o, gaziki si臋 za 偶贸艂ci艂y. Tak偶e taki jest stan 13 dni po operacji :) Piersi maja pi臋kny kszta艂t, test o艂贸wkowy przechodz臋 bez problemu ;) Ja kostium ju偶 kupi艂am, przedwczoraj, ale... mam 75D a w niekt贸rych fasonach E. Tak偶e jest tego cysia ci膮gle troch臋 ;) By艂am dzisiaj w Licheniu... przera偶aj膮 mnie troch臋 takie miejsca bo uwa偶am, 偶e nie tak powinno by膰, ale... moje subiektywne zdanie. W ka偶dym razie pomodli艂am si臋 za wszystkie Dziewczynki na forum, te przed, 偶eby si臋 nie ba艂y i szcz臋艣liwie wszystko przesz艂y i za te po...aby si臋 艂adnie goi艂o i aby艣my ju偶 nigdy nie wr贸ci艂o to czego si臋 pozby艂y艣my ;) Jecha艂am now膮 autostrad膮, wczoraj w nocy oddan膮, hehe ;) Poziomki 馃尰 Ja mia艂am farta jak ju偶 pisa艂am, ale....by艂a jedna Kole偶anka z forum Naszego i terminy s膮 2 miesi膮ce. Mia艂am za艣wiadczenie od pulmonologa...ja akurat jestem uczulona na niekt贸re leki i ona mi napisa艂a, kt贸rych nie moge bra膰, ale i ja na wszelki wypadek wszytsklim m贸wi艂am. Po operacji super, nic, zero skurczu oskrzeli... Leki bra艂am te co bior臋 normalnie, jeden dysk i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwonki
mimimimimimi dzi臋ki za modlitw臋 ;-) Do艂膮czam si臋 po cichutku do niej. Ja jestem 1.5 miesi膮ca po operacji. Czuj臋 si臋 艣wietnie, goj臋 si臋 pi臋knie i rosn臋 w wewn臋trzn膮 si艂臋 :-) Jak za dotkni臋ciem czarodziejskiej r贸偶d偶ki znikn膮艂 kompleks, kt贸ry niszczy艂 mnie od lat. Dlatego wszystkim wahaj膮cym si臋, boj膮cym 偶ycz臋 si艂y i odwagi. Podj臋cie decyzji o zabiegu by艂o trudne, ale warto, warto, warto. Patrz臋 na mnie i inne kobietki TU - nie jest strasznie i szybko wraca si臋 do formy - to cieszy!!! Pozdrawiam was cieplutko - zw艂aszcza moje biusty kwietniowe: aagnee i elessi, kt贸re r贸wnolegle ze mn膮 znosi艂y pooperacyjne przygody. Odezwijcie si臋 :-)

Udost臋pnij ten post

A ja musze sie z Wami podzielic dobra wiadomoscia - miesiac temu przestalam karmic i moje piersi sie zmniejszyly :-))) taka mala zmiana tak mnie cieszy, a co bedzie po operacji? Czytajac Wasze posty uzmyslawiam sobie, ze za rok, bede chodzic w bluzeczkach i sukienkach na ramiaczkach. Bede mogla sobie kupic kazda bluzke, koszule, sukienke, kurtke, plaszczyk. Bedzie jak w raju :-) Ciesze sie Waszym szczesciem i zazdroszcze, ze Wam juz jedt tak dobrze. Ciesze sie ze sie pieknie goicie, ze nie boli i ze jestescie takie dzielne. Ucze sie od Was :-) Na razie nikomu nie mowilam jakie mam plany, ale nie wiem, czy wytrzymam jeszcze 9 (niecale) miesiecy. Oczywiscie maz wie. Mimimimimimi dzieki za modlitwe :-) Pochwal sie i wyslij zdjecia. Kiedy wracasz do pracy?

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny! Zaczn臋 od ko艅ca. Mam termin! Co prawda dopiero na 27 marca:/ ale JEST:) i to bez problemu! A teraz od pocz膮tku. Naszuka艂am si臋 troch臋 Poradni, obecnie jest na izbie przyj臋膰, jak si臋 wchodzi to za rejestracj膮 po lewej. Poza jednym zdebilnia艂ym gburem, wszyscy przemili! Obs艂uga naprawd臋 super! Wesz艂am, powiedzia艂am o co mi chodzi o dr bez problemu obejrza艂 za艣wiadczenia i od razu zacz膮艂 robi膰 mazaki po piersi i zdj臋cia. Potem dosta艂am skierowania do szpitala i ju偶! Nie trzeba by艂o si臋 tak denerwowa膰:) Naprawd臋 bardzo sympatycznie:)

Udost臋pnij ten post

hexe_asuu ciesze si臋 i r贸wnocze艣nie ci zazdroszcz臋, w szpitalu or艂owskiego b臋dziesz robi膰, dobrze pami臋tam?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
Hexe...m贸wi艂am, 偶e b臋dzie dobrze :) Ciesz臋 si臋 z Tob膮. Pami臋tam M艂oda cycatka przesy艂a艂a Nam zdj臋cia, przed i Po...robi艂 tam jej jaka艣 pani doktor...cycunie przecudne jej wysz艂y :) I widzicie, nie, 偶e po jednej... co to za chory pomys艂 operowa膰 na dwa razy...ehhhh U mnie w domu gor膮czka przed meczowa...i mnie to nakr臋ci艂o :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
Zuzuzanna 馃尰 Ja jestem na d艂u偶szym zwolnieniu nie zwi膮zanym z zabiegiem. Tak偶e mam spoko czasu i si臋 nie spiesz臋 ;) Zdj膮tka zaraz przerzuc臋 na kompa i co艣 pode艣l臋 ;)

Udost臋pnij ten post

Mimimimimimi Dzi臋ki;) Ja by艂am u dr K. i wola艂abym u niego mie膰 operacj臋 i raczej tak b臋d臋 mia艂a, bo ju偶 obfotografowa艂 i narysowa艂 na piersi jak to wszystko ma wygl膮da膰 i te偶 zdj臋cia zrobi艂, 偶eby si臋 do operacji przygotowa膰;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
Wiem, kt贸ry K :) Hexe Ja w艂asnie do niego mia艂am trafi膰...by艂am dwa razy i ani razu jego nie by艂o :( Widzisz Farciaro :D To Oki, teraz mo偶esz spokojnie czeka膰 na sw贸j czas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Ja o doktorze K. te偶 du偶o dobrego s艂ysza艂am i czyta艂am. Mnie konsultowa艂 pan prof. ale to nie znaczy, 偶e on b臋dzie operowa艂. Nie bardzo jeszcze wiem jakie tam procedury obowi膮zuj膮.

Udost臋pnij ten post

Dzwonki Cze艣膰 kochana! Nie wchodz臋 ostatnio na forum bo przybita jestem. U mnie nadal komplikacje. Za tydzie艅 znowu k艂ad臋 si臋 na st贸艂 偶eby zrobi膰 poprawki. Moja prawa brodawka jest zniekszta艂cona i delikatnie m贸wi膮c zmasakrowana ;( Ju偶 min膮艂 6 tydzie艅 po zabiegu a ja nadal jestem w opatrunku, nadal myj臋 si臋 na raty i ko艅ca nie wida膰. Opr贸cz tej brodawki b臋d臋 mia艂a przycinan膮 sk贸r臋 z boku prawej piersi bo jako艣 dziwnie wygl膮da, odstaje poza obrys cia艂膮... Mo偶liwe, 偶e jeszcze co艣 pomi臋dzy piersiami. Zabieg w znieczuleniu miejscowym wi臋c mniej stresu ale znowu b臋d臋 mia艂a szwy, nadal b臋d臋 chodzi膰 pozaklejana.... Jestem okropnie zm臋czona bo ile mo偶na. Chcia艂abym mie膰 tak jak inne dziewczyny po zabiegu a tu takie cyrki. Ciesz臋 si臋 niezmiernie, 偶e u Ciebie wszystko dobrze. Mam nadziej臋,偶e Elessi te偶 ju偶 powoli zapomina o wszystkim. 艢ciskam Was mocno moje biusty kwietniowe!

Udost臋pnij ten post

aagnee Teraz wszystko ju偶 MUSI by膰 dobrze;) Jestem dzielna!! Podziwiam Ci臋! B臋d臋 robi艂a wszystko 偶eby w艂a艣nie dr K. mnie operowa艂;) Te偶 sporo o nim s艂ysza艂am i czyta艂am, wi臋c jemu jestem gotowa zaufa膰. Najgorsze teraz b臋dzie czekanie, bo to praktycznie 10 miesi臋cy:/ a dalsze zmagania z wag膮 robi膮 si臋 ju偶 praktycznie niemo偶liwe, ze wzgl臋du na coraz wi臋ksze b贸le plec贸w, po tym jak nieco zwi臋kszy艂am intensywno艣膰 i d艂ugo艣膰 膰wicze艅:( I tak jestem niesamowicie szcz臋艣liwa, 偶e b臋d臋 mia艂a operacj臋! Najch臋tniej zapad艂abym w sen letnio-zimowy i obudzi艂a si臋 pod koniec marca:D Rety! Jak ja si臋 ciesz臋!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Hexe aaaa suuuperrrr!!! to teraz odliczanko:) kochana pomy艣l 10miesi臋cy i b臋dziesz mia艂a cycuszki n贸weczki nie艣migane za darmola:) a ja mia艂am operacj臋 w ci膮gu 3tygodni za to b臋d臋 j膮 sp艂aca艂a jakie艣 5lat. tak偶e chyba warto poczeka膰:D Aagnee ehh przykro si臋 czyta:( bardzo ci wsp贸艂czuje, ale dlaczego tak si臋 sta艂o? ja pr贸buje rozkmini膰 czy faktycznie komplikacje si臋 zdarzaj膮 w wi臋kszo艣ci przypadk贸w na NFZ? czy jakie艣 inne osobiste wzgl臋dy tutaj wchodz膮 w gr臋? czy taki przypadek? g艂owa do g贸ry i trzymaj si臋! wchod藕 cz臋艣ciej kochana, pocieszymy, wirtualnie przytulimy i b臋dziesz mog艂a si臋 wygada膰. U mnie mini cipi tipi problemik- od pierwszego dnia mam czucie w sutkach i brodawkach z tym 偶e ostatnio zrobi艂o si臋 to m臋cz膮ce poniewa偶 s膮 NADWRA呕LIWE! jak 艣wie偶a poparzona s艂o艅cem sk贸ra...przejdzie to? mia艂a kt贸ra艣 z was takie atrakcje? ciekawa jestem czy tak ju偶 zostanie czy z czasem przejdzie i si臋 unormuje.. poza tym mia艂y艣cie problemy z cyklem po operacji? poprzestawia艂y si臋 wam miesi膮czki? ja si臋 pogubi艂am:)

Udost臋pnij ten post

NatalLodz Jasne, 偶e warto czeka膰, tyle 偶e ju偶 si臋 niecierpliwi臋;) Ju偶 si臋 widz臋 jak biegam po lesie i ludzie spotykani po drodze w og贸le si臋 za mn膮 nie ogl膮daj膮 i si臋 nie 艣miej膮:D CUDO!!!;)

Udost臋pnij ten post

Hexe_asuu, NataliaLodz Dzi臋ki za wsparcie! Operacj臋 mia艂am robion膮 prywatnie i jak ju偶 pisa艂am wcze艣niej, nie mam zastrze偶e艅 do lekarza. Po prostu si臋 sta艂o i niczyja to wina. Praw膮 brodawk臋 mia艂am ni偶ej ni偶 lew膮 wi臋c musia艂a by膰 bardziej podniesiona i taki skutek. Mia艂am powa偶ne niedokrwienie, jeden strup przez ponad 4 tygodnie. Pod strupem zrobi艂a si臋 blizna, kszta艂t si臋 zmieni艂 i nie mo偶na by艂o tego naprawi膰 p贸ki si臋 nie zagoi. Teraz ju偶 jest r贸偶owe i za tydzie艅 chirurg b臋dzie mi to poprawia艂, ponaci膮ga szwami 偶eby by艂 艂adny kszta艂t ale nie wiem jak b臋dzie to wygl膮da膰. Ciesz臋 si臋, 偶e w og贸le uda艂o si臋 uratowa膰 brodawk臋 bo ostatnio lekarz mi powiedzia艂, 偶e mia艂 ju偶 czarne my艣li ;( Co tydzie艅 jestem u lekarza, bokiem mi ju偶 to wychodzi. G艂upio mi tu teraz wchodzi膰 bo si臋 czuj臋 jak Grinch jak tak marudz臋 ca艂y czas ;) Nie chc臋 nawet wiedzie膰 co musz膮 prze偶ywa膰 dziewczyny, kt贸re mia艂y martwic臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
Natal...o艣wieci艂a艣 mnie :) Kurcze nie wiedzia艂am jak to powiedzie膰 i jak przeczyta艂am to co napisa艂a艣...dok艂adnie TAK o艣wieci艂a艣 mnie. Ja od zdj臋cia szw贸w tak mam...permanentnie odczucie na piersiach a w sutkach w szczeg贸lno艣ci stanu jakby ci膮g艂ego poparzenia s艂onecznego ... Aagnee, tak mi przykro ... Jak tak czytam o r贸偶nych do艣wiadczeniach Dziewczyn to umiej臋tno艣ci Lekarza oczywi艣cie absolutnie s膮 najwa偶niejsze, ale tez zapewne uwarunkowania fizyczne, predyspozycje indywidualne. To jak szybko sie goi, jak reaguje organizm na leki itd 呕ycz臋 Ci aby艣 wreszcie mog艂a si臋 cieszy膰 nowymi cycuniami bez troski o ich stan i aby艣 szybko wr贸ci艂a do zdrowia. Ja dzisiaj zas艂ab艂am... to sie tak wydaje ale ta operacja pomimo, 偶e np Ja w sumie wszystko przesz艂am leciutko i Pan Doktor i Ja zadowolona z efektu i mojej kondycji to jednak jest to ogromny szok dla organizmu. Troch臋 si臋 wczoraj sforsowa艂am wyjazdem, duzo bardzo chodzi艂am by艂 upa艂, dzisiaj duszno bardzo by艂o, pojecha艂am na zakupy, niby nic nie robi臋 nie d藕wigam, oszcz臋dzam si臋 to jednak.... My Kobietki tak mamy... zamiast troch臋 dac na luz, wycofac si臋 z zaj臋膰, to heja... zaraz sprz膮tanie, gotowanie, dzieci.... a to trzeba jednak przej艣膰 ten czas rekonwalescencji....

Udost臋pnij ten post

Mimimimimimi W moim przypadku to chyba s膮 predyspozycje indywidualne ;) Co do Twojego zas艂abni臋cia. To jest naprawd臋 du偶a operacja i pozostawia 艣lad po sobie. Ja mimo, 偶e mam dobr膮 kondycj臋 to 艣wie偶o po zabiegu dostawa艂am zadyszki na spacerze ;) Trzeba si臋 oszcz臋dza膰 ale my kobiety chyba faktycznie nie potrafimy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwonki
aagnee, martwi艂am si臋 co z tob膮, bo jakby by艂o super pewnie szybciutko by艣 si臋 tym podzieli艂a... a tak mo偶e niekoniecznie chcesz o tym m贸wi膰... Jest mi strasznie :-( przykro, 偶e tak d艂ugo ju偶 si臋 wszystko ci膮gnie i wierz臋, 偶e jeste艣 bardzo zm臋czona. Wiem, lekko mi si臋 m贸wi, bo mam najgorsze za sob膮 - ale ja serio tak mocno ci kibicowa艂am i wierzy艂am, 偶e jednak wszystko dobrze sie sko艅czy. Pewnie ci臋偶ko ci si臋 czyta, bo my tu wszystkie takie zadowolone, a ty ci膮gle w opatrunkach... Kochana, zapewniam 偶e my艣lami dalej jestem z tob膮 i jeszcze mocniej trzymam kciuki. Chcia艂abym pom贸c wi臋cej, ale nie mog臋... S艂u偶臋 mailem:-) do wygadania sie. Wierz臋, 偶e ten zabieg bedzie ostatnim etapem i potem ju偶 tylko z g贸rki.Nic nie marudzisz, zadnym Grinchem nie jeste艣 no co ty ;-) Jeste艣 zm臋czona, ale poza tym cholernie wytrzyma艂a i dzielna.Pisz kiedy mozesz i masz si艂臋. Nikt tu nie przechodzi tego co ty, ale jeste艣my tu przecie偶 nie tylko na dobre, ale i na z艂e te偶, nie? Elessi si臋 nie odzywa, ale my艣l臋, ze kiedy艣 wpadnie i pochwali si臋 co u niej... Pozdrawiam Ciebie i ch艂opaka, niech dalej si臋 wytrwale troszczy o Ciebie!!! hexe_asuu gratuluj臋 ci z ca艂ego serducha!!! niech ci ten czas szybciutko zleci!! stukn臋艂o nam 200 stron!!! Cudnie, 偶e jest to forum, 偶e tyle os贸b zagl膮da, opowiada, przekazuje wra偶enia, odczucia i informacje... a poza tym tyle ciep艂a i pozytywnych emocji!!! Dzi臋kuj臋 Wam :-) ;-)

Udost臋pnij ten post

Ja pami臋tam jak wychodzi艂am do domu taka nie obola艂a, nie zm臋czona, pe艂na si艂 (dopiero w domu mnie s艂abo艣膰 dopad艂a) i kochana moja piel臋gniarka Pani Ewa odwozi艂a mnie do domu, na koniec powiedzia艂a 偶e je艣li tak super si臋 czuje, mam dwoje dzieci to pewnie b臋d臋 chcia艂a lata膰 od razu wi臋c mam UDAWA膯! bo jak my si臋 super czujemy to ju偶 mniej si臋 na nas zwraca uwag臋, 偶e jeste艣my po powa偶nej operacji. Co to za powa偶na operacja jak czujemy si臋 tak dobrze? Dlatego spacerki owszem ale przez tydzie艅 nie robi艂am nic, tzn stara艂am si臋 niczego ci臋偶szego nie tyka膰- odkurzania, mycia pod艂贸g, zakup贸w, wszystkiego co m臋czy. 5dnia zosta艂am sama z dzie膰mi w domu to te偶 nic nie robi艂am poza zajmowaniem si臋 nimi-偶adnych prac domowych. Tak偶e kobitki- udawa膰 nawet przed sam膮 sob膮 偶e jest si臋 bardzo s艂abym, obola艂ym i chorym:) chocia偶 przez tydzie艅. jutro jad臋 na moje pierwsze zakupki stanikowe, wiem wiem jeszcze za wcze艣nie ale za tydzie艅 wyje偶d偶am na wakacje to jutro kupie staniczki i kostium i sobie pole偶膮 do wyjazdu, 偶ebym potem nie lata艂a. Obstawiam 偶e rozmiar mam pe艂ne D a nie pe艂ne C/ ma艂e D ale co tam, i tak lepsze to ni偶 H czy I. Aagnee opr贸cz lekarzy, osobistych predyspozycji itd wa偶nym czynnikiem komplikacji jest skala operacji. Niestety im wi臋ksze piersi tym trudniej si臋 goj膮 po zmniejszeniu-wiem wiem 偶adnych rewelacji nie m贸wi臋:) widz臋 偶e zmniejszenie z miseczki H obj臋te jest mniejszym odsetkiem powik艂a艅 ni偶 J czy K, poza tym w gr臋 wchodzi kondycja biustu wi臋c im bardziej opadaj膮ce, im wi臋ksza odleg艂o艣膰 przeniesienia brodawki tym gorzej i trudniej:( ehh na to nic si臋 nie poradzi. Ja jedynie pomy艣la艂am 偶e z du偶ym biustem nie wolno czeka膰, nie ma sensu czeka膰 a偶 biust z wiekiem bardzo opadnie, karmienie piersi膮 robi te偶 swoje, doradza艂abym jednak 偶eby operacje robi膰 jak najszybciej tylko mo偶na...

Udost臋pnij ten post

Dzwonki, NataliaLodz Dzi臋kuj臋, naprawd臋 lepiej mi jak mog臋 si臋 wygada膰! Ch艂opak mi pomaga, je藕dzi ze mn膮 do lekarza i robi masa偶e ale nie wie jak to jest chodzi膰 si贸dmy tydzie艅 z opatrunkiem, nie m贸c si臋 normalnie umy膰, zobaczy膰 w艂asnego cia艂a czy ca艂y czas si臋 martwi膰, 偶e brodawka odejdzie od cia艂a razem z opatrunkiem... Jeszcze kolejny zabieg! Wiadomo, 偶e skala mniejsza dla mnie to jakbym musia艂a od nowa przechodzi膰 wszystko. Znowu szwy, plastry, opatrunki, kolejne wizyty! Wiecie co jest najbardziej przykre?? To, 偶e w og贸le musia艂y艣my robi膰 ten zabieg! Piersi cho膰 艂adne i kszta艂tne to nigdy nie b臋d膮 tak pi臋kne jak naturalne. Blizny s膮 ma艂e ale s膮! Jak ja bym chcia艂a po prostu mie膰 ma艂y biust i nawet nie my艣le膰 o tym, 偶e by艂o inaczej. Wiem, 偶e niekt贸rym mo偶e si臋 to wydawa膰 niepowa偶ne ale kto艣 kto nie by艂 w naszej sk贸rze nie zrozumie. Koniec Grincha ;) Tak z innej beczki-mam w 艂贸偶ku dwa psy i dwa kr贸liki! Kto艣 mnie przebije ?? Taka ma艂a dygresja na dobranoc ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Aagnee U mnie tylko jeden, skromny piesek wystraszony wuwuzelami i pilkarskimi okrzykami. Niestety nie przebilam cie ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
Ja mam jedna piesuni臋, ale... nie 艣pi ze mn膮 :( chocia偶 kiedy艣 spa艂a i Ja to uwielbia艂am... Obecny M贸j Kolega Osobisty ;) nie lubi, a i piesunia si臋 przyzwyczai艂a... ma wielk膮 kanap臋 do dyspozycji w salonie i ze trzy swoje pos艂anka w r贸偶nych cz臋艣ciach domu, a wa偶y co艣 ze 3 kg ;) Natal...udanych zakup贸w :) Ja kupi艂am sobie kostium taki na pr贸b臋 za ca艂e 40 zeta w auchan ;) Ale wi臋ksze zakupy poczyni臋 chyba na tej stronie... www.biskocia艂a.com.pl Tam jest fajnie bo przy ka偶dym staniczku jest do艂膮czona tabela rozmiar贸w. Rozmiar贸wka producent贸w si臋 r贸偶ni...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Kupie mezowi na urodziny ;-) ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WieczoramiSzept
Witajcie! Trafi艂am na wasze forum przypadkowo, ale od razu poczu艂am, 偶e jeste艣cie mi bardzo bliskie. Poczyta艂am przed chwil膮 kilka ostatnich waszych historii (ca艂y w膮tek zajmie mi troch臋 wi臋cej czasu;) ) i taka rado艣膰 bije z post贸w dziewczyn kt贸re ju偶 s膮 po, 偶e a偶 mi艂o si臋 czyta :) Mam ten sam problem ... du偶y biust... 70F/G przy wzro艣cie 160 cm. Obecnie jestem w ci膮偶y wi臋c jest jeszcze wi臋kszy. Dwa miesi膮ce do porodu a tu ju偶 70 HH. Nie wiem co b臋dzie jak dojdzie pokarm po porodzie. Kr臋gos艂up ledwo zipie. Posiedz臋 5 min i musz臋 albo wsta膰 albo si臋 po艂o偶y膰. Na plecach le偶e膰 si臋 nie da, bo piersi mnie "mia偶d偶膮" i oddycha膰 ci臋偶ko (pomijaj膮c ci膮偶臋 :) ) Siedz臋 i czytam o zmniejszaniu, bo po urodzeniu i karmieniu piersi膮 ch臋tnie bym si臋 pozby艂a a偶 takiego balastu. No, ale u mnie podobnie jak i u Was by艂o/jest pe艂no obaw. Z jednej strony my艣l臋 sobie, 偶e mo偶e jak wykarmi臋 dzieci臋 piersi膮, po膰wicz臋 troch臋 to one same zmalej膮 (o ja naiwna :|). Z drugiej strony w g艂owie k艂臋bi膮 mi si臋 my艣li, 偶e to marzenie 艣ci臋tej g艂owy :/ Kolejna sprawa ... to moje pierwsze dziecko ... w przysz艂o艣ci chcia艂abym mie膰 kolejne, ale po takiej operacji karmienie piersi膮 podobno odpada, no i nie wiadomo czy w kolejnej ci膮偶y ju偶 po operacji piersi znowu by nie uros艂y. Nie wiem czy wytrzyma艂abym z takim balastem jeszcze kilka lat tylko dlatego, 偶eby karmi膰 piersi膮. My艣l臋 nad operacj膮 na nfz, bo nie ukrywam, 偶e nie sta膰 mnie na prywatn膮 :( No i nie wiem czy by mnie zakwalifikowali w og贸le. Pe艂no mam obaw, pe艂no pyta艅. No w艂a艣nie mi si臋 nasun臋艂o kolejne. Skoro teraz czekam na maluszka i chc臋 karmi膰 piersi膮 to kiedy w og贸le zabra膰 si臋 za za艂atwianie tego wszystkiego. Czy skoro czeka si臋 par臋 miesi臋cy to jeszcze w trakcie karmienia (ale wtedy czy mi nie powiedz膮, 偶e one du偶e od pokarmu:/), czy jak sko艅cz臋 karmi膰, czy jeszcze inna opcja - ile艣 miesi臋cy od sko艅czenia. Ech ... wybaczcie ... troch臋 zagmatwany ten m贸j post, ale tyle my艣li na raz mi si臋 k艂臋bi w g艂owie. Tak bardzo chcia艂abym mie膰 ma艂y biust :|

Udost臋pnij ten post

WieczoramiSzept czytam Twoj post i mam wrazenie, ze piszesz o mnie :-) tylko ja jestem juz w fazie oczekiwania na operacje. urodzilam w lipcu 2011, piersi z 75G urosly do 75J podczas karmienia. juz miesiac nie karmie i spadly do 75I. nie sadze zeby wrocily do stanu sprzed ciazy - w sumie to mi to teraz jest obojetne, bo i tak beda malutkie i ladniutkie. w styczniu zaczelam zalatwianie spraw zwiazanych z operacja, a teraz cierpliwie czekam. tez chce miec jeszcze dziecko, ale jak nie bede mogla karmic piersia, to jest jeszcze buteleczka :-) karmienie piersia to fajna sprawa, ale ja wstydzac sie moich balonow chowalam sie w najciemniejszych zakamarkach, spod pachy nie karmilam bo sie balam ze zadusze mala itd...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WieczoramiSzept
Zuzanna a powiedz mi jeszcze czy jak zacz臋艂a艣 za艂atwianie wszystkiego to karmi艂a艣 jeszcze piersi膮? Czy kto艣 o to pyta艂 czy jeszcze karmisz albo czy dawno przesta艂a艣? Ja im wi臋cej czytam tym bardziej jestem za zmniejszeniem. Najwy偶ej tak jak m贸wisz nast臋pne b臋d臋 karmi艂a butelk膮 :) I gdzie b臋dziesz robi艂a operacj臋?

Udost臋pnij ten post

Czesc Dziewczyny, znalazlam was i zaczelam czytac i w koncu poczula, ze jestem we wlasciwym miejscu. Czekam na operacje ktora ma sie odbyc 5 lipca, problem oczywisty duzy biust, moje najwieksze utrapienie od zawsze, nigdy przez nikogo nie rozumiana-"to przeciez najwiekszy atut kobiety" wiecznie slyszalam, dokladnie"najwiekszy" od okolo 15 lat o niczym innym nie mysle jak tylko co tu zrobic zeby zniknal. Operacja sie zbliza, a ja chyba troszke zaczynam sie bac, pomozcie!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋