Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 40-stka
U mnie w艂a艣nie min臋艂y 4 m-ce i rzeczywi艣cie w jednym miejscu mam lekkie zgrubienie, tam gdzie mia艂am rozerwany szew, ca艂a ta blizna jest nie za 艂adna, do艣c szeroka w tym miejscu, to jest przy otoczce. Mo偶e pan dr pos艂ucha艂 mnie, bo m贸wi艂am mu, 偶e mog臋 by膰 nawet poci臋ta w plasterki i zszyta na okr臋tk臋 byle by艂o l偶ej :). Czekam cierpliwie i nie niepokoj臋 si臋, zupe艂nie mi to nie przeszkadza. Ci膮gle nie stosuj臋 ma艣ci, bo nie mam czasu jej kupi膰. Teraz to ju偶 zaczekam do pi膮tku i zapytam lekarza jak膮 poleca.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dzwonki
Haftka warto pisa膰... ja mi臋dzy innymi dzi臋ki tym historiom zdecydowa艂am si臋... bo najbardziej boisz si臋 nieznanego ;-) a ja im wi臋cej wiedzia艂am tym bardzej sk艂ania艂am si臋 ku zabiegowi. a tak naprawd臋 we w艂asnym otoczeniu ci臋偶ko znale藕膰 kogo艣 kto zna wszystkie odowiedzi. Lekarze cz臋sto s膮 oschli, niewyrozumiali i zniech臋caj膮 do dalszych dzia艂a艅. Rodzina i bliscy nie zawsze s膮 z tob膮. Ja 艂apczywie czyta艂am przez kilka lat wszystko co znalaz艂am na temat operacji. A tu? fajnie, 偶e mamy tyle historii i tyle odpowiedzi w jednym miejscu! i mo偶e kto艣 jeszcze przestanie si臋 ba膰 ;-)??? Ja tymczasem odwiedzi艂am mojego lekarza. Mia艂o by膰 ostatni raz, ale zaprosi艂 mnie jeszcze w lutym do siebie, bo jeszcze raz chce poogl膮da膰 jak si臋 wszystko zabli藕ni艂o, zagoi艂o... Ch臋tnie pojad臋... mimo 偶e jestem spokojna, zagojona jeszce raz uslysz臋 jak lekarz to widzi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AGAMA#
Witajcie. Trafi艂am na wasze forum par臋 dni temu i jestem zaskoczona 偶e jest tyle pa艅 kt贸re maj膮 ten problem.My艣la艂am 偶e to ja mam najwi臋kszy cyc na 艣wiecie;)Zawsze mi si臋 wydawa艂o 偶e operacja plastyczna to dla mnie kosmos,ale z ka偶dym przeczytanym wpisem mam coraz wi臋ksz膮 nadzieje.dlatego chcia艂am poprosi膰 o wskaz贸wki od czego mam zacz膮膰 do jakiego lekarza si臋 uda膰 偶eby si臋 zakwalifikowa膰 do zabiegu (nfz) M贸j rozmiar 80I lub J sama nie wiem bo staniki nosz臋 ma艂awe.B臋d臋 wdzi臋czna za ka偶d膮 informacje. Dzi臋ki (za wszystko) Pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Cze艣膰 Agama no sporo nas, sporo i wszytskie z takim samym problemem. Poradz臋 Ci 偶eby艣 przede wszystkim po艣wi臋ci艂a par臋 dni (bo tyle pewnie to zajmie) na prze艣ledzenie forum. Jak przeczytasz wszystkie informacje (no dobra przynajmniej 100 stron :) to ju偶 du偶o informacji do Ciebie trafi i temat Ci si臋 rozja艣ni. W艣r贸d nas s膮 zar贸wno dziewczyny po operacjach prywatnych jak i na nfz. Napisz z jakiego jeste艣 miasta, nie we wszystkich szpitalach - nawet takich gdzie jest oddzia艂 chir.plast. - wykonuj膮 zmniejszenie piersi, to kwestia jakie umowy szpital ma podpisane z nfz. Procedura nie nale偶y do naj艂atwiejszych i kr贸tkich, ale jest do przej艣cia i zapewniam, 偶e warto troch臋 powalczy膰. Jak ju偶 poznasz og贸lne zasady to pisz i pytaj. Dostaniesz tu MEEEGA wsparcie i zrozumienie jak nigdzie indziej. Tak pokr贸tce: potrzebujesz skierowanie od lekarza 1-szego kontaktu do poradni chir.plast. i za艣wiadczenie/opini臋 od ortopedy/neurologa, 偶e operacja jest wskazana ze wzgl臋du na stan kr臋gos艂upa. Pewnie w mi臋dzyczasie b臋dziesz musia艂a zrobi膰 nowe rtg kr臋gos艂upa (zanim p贸jdziesz do ortopedy, 偶eby mia艂 jakie艣 podstawy). Ja mia艂am jeszcze za艣wiadczenie od dermatologa o cz臋stych otarciach od bielizny (nikt na nie nie patrzy艂). Z tym zestawem zapisujesz si臋 do poradni chir.plast. i czekasz na wizyt臋. Na tej wizycie kwalifikuj膮 do operacji i wyznaczaj膮 jej termin. A potem to ju偶 tylko pe艂nia szcz臋艣cia. Taka - w skr贸cie - by艂a moja 艣cie偶ka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwonki
Agama fajnie, 偶e znalaz艂a艣 forum. Mi prze艣ledzenie ca艂o艣ci da艂o spor膮 wiedz臋 i dzi臋ki niej odwag臋. Ba艂am si臋 straszliwie, ale im wi臋cej wiedzia艂am st膮d i od lekarza by艂am pewniejsza i strach mala艂. napisz sk膮d jeste艣 dziewczyny z twojego regionu na pewno pomog膮!!! Trzymam kciuki za ciebie, pierwszy krok ju偶 zrobiony!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AGAMA#
Witam ponownie.Dzi臋ki za podpowiedzi,ja mieszkam w okolicach Katowic ale jestem sk艂onna doje偶d偶a膰 (je艣li zajdzie potrzeba)Jestem ju偶 po lekturze oko艂o 60 stron i powoli wiem od czego zacz膮膰.Mam tylko w膮tpliwo艣ci czy jak powiem z czym przychodz臋 m贸j "wioskowy szaman" wystawi jakiekolwiek skierowanie.Wizyta po niedzieli b臋d臋 pr贸bowa膰,nie wiem tylko czy powiedzie膰 wprost czy po prostu poprosi膰 o skierowanie w zwi膮zku z b贸lem plec贸w.A 偶e nie sta膰 mnie na prywatny zabieg mam jeszcze pytanko,wyczyta艂am 偶e na nfz robi膮 po jednej piersi czy to mo偶e by膰 prawda?A.. i jeszcze jedno czy przy zabiegu nfz jest mo偶liwo艣膰 wyboru wielko艣ci piersi czy po prostu tn膮 偶eby odci膮偶y膰 kr臋gos艂up?Z g贸ry dzi臋kuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 happy2407
Witajcie laseczki :) chwilk臋 mnie tu nie by艂o, teraz juz poczyta艂am i napisz臋 kr贸tko co u mnie: wszystko zagoi艂o si臋 elegancko "jak na psie" ;) Pionowych blizn prawie nie wida膰, te pod spodem tylko cienkie czerwone kreski wi臋c jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, 偶e to dopiero 2,5 mies od zabiegu wi臋c pewnie jeszcze zbledn膮 :) Smaruje ma艣ci膮 silikonow膮. A teraz mam WA呕NE PYTANKO do dziewczyn po zabiegu: gdzie艣 wyczyta艂am, 偶e po wykonanej operacji nalezy zrobi膰 USG 偶eby na przysz艂o艣膰 mie膰 obraz jak wygl膮daj膮 nasze piersi zupe艂nie zdrowe, gdyby wiecie, cos si臋 kiedy艣 pojawi艂o, to zeby by艂o porownanie czy to jest jaki艣 zrost pooperacyjny czy te偶 co艣 nowego do leczenia. Moje pytanie: kiedy nalezy takie USG zrobi膰? Jak szybko od zabiegu? Czy kt贸ras mo偶e by艂a informowana przez chirurga?

Udost臋pnij ten post

Hej dziewczyny! Mi艣ka ja czeka艂am 3tygodnie ale mog艂am mie膰 i po tygodniu, zale偶y kiedy tobie pasuje, kiedy masz miesi膮czk臋 (bo nie wolno w okres) i kiedy lekarze maj膮 wolne miejsce. Ma艣膰 per艂owa wybiela i pobudza tkanki do regeneracji z tego co wyczyta艂am. ja stosuj臋 ju偶 tak naturalnie jak balsam:) wybra艂am t膮 ma艣膰 z do艣wiadczenia, moja babcia mia艂a poparzon膮 r臋k臋 i zanosi艂o si臋 na brzydk膮 blizn臋, a po ma艣ci per艂owej zesz艂o wszystko i 艣ladu nie by艂o. Ja stosowa艂am na rozst臋py po porodzie i prawie ich nie wida膰, poza tym stosowa艂am na blizn臋 na stopie z tym 偶e tam by艂 do艣膰 zpory ubytek sk贸ry i nie wszystko jest pi臋knie, ale wierz臋 偶e bez ma艣ci by艂oby gorzej. nie wiem jak to wygl膮da z ju偶 takimi leciwymi bliznami bo ma艣膰 per艂owa dzia艂a najlepiej jak blizny s膮 艣wie偶e czyli jeszcze r贸偶owe. pami臋tajcie 偶e ka偶de cia艂o jest inne i inaczej reaguje ale najta艅szy krem kosztuje jakie艣 30z艂 wi臋c mo偶na wypr贸bowa膰. Ewunia ja nosi艂am szybko fiszbiny, chyba 2mc po. Hafka ja mia艂am na szypule wi臋c brodawki jak tylko si臋 obudzi艂am po operacji "dzia艂a艂y" :) sprawdza艂am bo jestem palaczem i ba艂am si臋 martwicy. do dzi艣 dzia艂aj膮 jak powinny, mo偶e nie jak przed operacj膮 ale wystarczaj膮co. Gratki pozbycia si臋 dw贸ch wielkich guz贸w na rzecz normalnych piersi:) Powiem szczerze 偶e to forum jest cudowne, faktycznie jak si臋 poczyta wpisy to kobieta od "e tam, s膮 jakie s膮, ci膮膰 si臋, nara偶a膰 na ogromne blizny, pewnie b臋d膮 brzydkie i poci臋te, zmasakrowane, b臋dzie bola艂o, trudno to za艂atwi膰" itd przechodzi szybciutko do "musz臋 to zrobi膰, inne przesz艂y super to ja te偶 przejd臋 operacj臋 dobrze, wcale nie b臋dzie tak bola艂o a piersi b臋d膮 艂adne i da rad臋 to za艂atwi膰" :D Pomagacie a mo偶e napisz臋 pomagamy podj膮膰 s艂uszn膮 decyzj臋 czy na korzy艣膰 operacji czy nie, rozwiewamy w膮tpliwo艣ci...nikt nikogo nie ocenia, ka偶dy jest pomocny...bajka! ja przed tym forum te偶 艣ledzi艂am r贸偶ne wypowiedzi i te偶 tylko si臋 irytowa艂am dobrymi radami. tutaj w sumie te偶 mnie zirytowa艂 wpis "mam miseczk臋 80D, ratujcie, musz臋 je zmniejszy膰 bo s膮 gigantyczne". stwierdzi艂am 偶e to chyba 偶art, co to za forum dla cycastych jak ja mam 70I/J ? ale poczyta艂am dalej i dzi臋ki Bogu:) trafi艂am na wpis Senzy i AliAli kt贸re si臋 operowa艂y u dr Ryka艂y i Bratosia i tydzie艅 p贸藕niej mia艂am wyznaczony termin operacji na za 3tygodnie :) dzi臋ki 偶e jeste艣cie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Agama Lekarzem pierwszego kontaktu za bardzo si臋 nie przejmuj, powiedz mu po prostu, 偶e ze wzgl臋du na stan kr臋gos艂upa b臋dziesz stara艂a si臋 operacj臋, potrzebujesz skierowanie i tyle. Akurat jemu za du偶o nie musisz t艂umaczy膰, nie on b臋dzie Ci wydawa艂 opini臋 i nie on b臋dzie kwalifikowa艂. W zasadzie nie ma nic do gadania. We藕 od razu skierowanie do ortopedy (to tu czasami zdarzaj膮 si臋 cyrki z t艂umaczeniem). Ja mia艂am na nfz mia艂am operowane obie naraz, rzeczywi艣cie gdzie艣 na forum trafi艂 sie przypadek pojedynczych operacji, ale z tego co pami臋tam to tylko jeden, wi臋c nie wiem dlaczego tak by艂o. Poza tym jednym przypadkiem wszystkie mia艂y艣my jedn膮 operacj臋. Mnie lekarz zapyta艂 jaki bym chcia艂a rozmiar, troch臋 mnie zaskoczy艂 tym pytaniem, bo nie przypuszcza艂am, 偶e mog臋 sobie cokolwiek 偶yczy膰, powiedzia艂am, 偶e jak najmniejsze. A poniewa偶 lekarz zdecydowa艂 si臋 na operacj臋 stosuj膮c tylko ci臋cie pionowe - to ogranicza艂o pole manewru co do wielko艣ci. W efekcie teraz kupi艂am zar贸wno stanik z misk膮 C jaki i E i jest cudownie. Ja mia艂am operacje w Warszawie, w szp. Or艂owskiego, tak偶e o 艢l膮sku nic Ci nie powiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowa-K
AGMA # W moim przypadku skierowanie do plastyka dosta艂am od mojej lekarki rodzinnej. Um贸wi艂am si臋 na wizyt臋 telefonicznie do Gda艅ska ( mieszkam w Gdyni wi臋c tam mi najbli偶ej) Termin konsultacji mia艂am wyznaczony po tygodniu. Nie mia艂am 偶adnych innych dodatkowych bada艅- tylko dokumentacje o przebytych chorobach z lat wcze艣niejszych. Zakwalifikowano mnie jak ju偶 pisa艂am na 2015r. Jest oczywiste 偶e nie chc臋 ju偶 tak d艂ugo czeka膰, wi臋c um贸wi艂am si臋 na konsultacj臋 do Warszawy. Tutaj ju偶 potrzebne jest skierowanie od ortopedy. Znowu posz艂am do rodzinnej po skierowanie, tym razem do ortopedy. Bez problemu dosta艂am. Nie mia艂am te偶 偶adnych problem贸w z uzyskaniem od niego skierowania do chirurga plastycznego, opr贸cz tego 偶e musia艂am wywali膰 mu na biurko te moje" walory". Prawie s艂ysza艂am co sobie pomy艣la艂 " o matko" i da艂 skierowanie, wpisuj膮c pow贸d -zmian przeci膮偶eniowych kr臋gos艂upa (nie zaleci艂 偶adnego prze艣wietlenia) Od siebie zrobi艂am prze艣wietlenie g贸rnego odcinka kr臋gos艂upa kt贸re wykaza艂o zmiany i z tym wybieram si臋 na konsultacje do Warszawy. Bior臋 jeszcze wypisy ze szpitali, konieczne jest ubezpieczenie no i dow贸d osobisty. Troch臋 si臋 nabiega艂am, ale mam nadziej臋 偶e nie na darmo. Wyjazd ju偶 nied艂ugo. My艣l臋 偶e i Tobie uda si臋 wszystko pozytywnie za艂atwi膰.呕ycz臋 powodzenia i wytrwa艂o艣ci. Haftka Dzi臋ki za 偶yczenia powodzenia. Tobie 偶ycz臋 jak najszybszego wygojenia. 40-stka mam pytanie jak d艂ugo Ci臋 trzymali w szpitalu. Mam kawa艂 drogi do przejechania i nie chcia艂abym je藕dzi膰 co chwil臋 do Warszawy. Dzi臋ki. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny goj膮ce si臋 i te kt贸re w przysz艂o艣ci chc膮 si臋 goi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
nowa-K d艂ugo by艂am w szpitalu, w por贸wnaniu z klinikami prywatnymi. W 艣rod臋 (13.06) przyj臋li mnie na oddzia艂, w czwartek (14.06) operacja, wypisali mnie we wtorek (19.06). Lekarz ca艂y czas sprawdza艂 ile p艂ynu zbiera si臋 w drenach i od tego uzale偶nia艂 wyj艣cie. Potem na wizytach by艂am 22, 29 i potem jeszcze raz, ale nie pami臋tam dok艂adnie kiedy. Ja te偶 oczywi艣cie wol臋 by膰 w domu ni偶 w szpitalu, ale nie mam 偶adnych stres贸w w zwi膮zku ze szpitalami, mam tam by膰 to jestem nie ma sprawy; ten pobyt bardzo mi si臋 przyda艂, bardzo wypocz臋艂am i wzmocni艂am si臋, jak wysz艂am ze szpitala to by艂am ju偶 w pe艂ni si艂, zupe艂nie jakbym nie mia艂a 偶adnej operacji. Teraz by艂am na wizycie wczoraj po 4 m-cach od zabiegu. Wszystko jest ok, do p贸艂 roku mog臋 czu膰 jakie艣 k艂ucia i ci膮gni臋cia (nie specjalnie czuje co艣 takiego), mog臋 zastosowa膰 ma艣膰 na blizny, dr nie poleca艂 偶adnej, m贸wi艂, 偶e wszytskie dzia艂aj膮 podobnie, ale czy z ma艣ciami czy bez p贸艂 roku musi min膮膰, 偶eby zobaczy膰 ostateczny efekt. Kiedy masz wizyt臋 w poradni? Uzbr贸j si臋 w cierpliwo艣膰, tam nawet jak wyznaczaj膮 godzin臋 to i tak sie dosy膰 d艂ugo czeka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dorjag
Witam Was wszystkie te przed i te po. Mam pytanie czy kt贸ra艣 z Was zmniejsza艂a piesi u dr. Osuch??? Ja od wakacji czekam na konsultacj臋 u dr, Szczyta( 4 grudnia2012) ale ten czas oczekiwania na termin operacji po konsultacji od 7 do 11 miesi臋cy mnie przera偶a. Wyszuka艂am wi臋c i znalaz艂am dr. Osuch z Medicoveru. Konsultacje mam 31 pa藕dziernika czekam jak na zbawienie,jesli si臋 zakwalifikuje operacja mo偶e by膰 za 3 tygodnie. Ju偶 d艂u偶ej czeka膰 nie chce dzieci urodzi艂am wykarmi艂am. I co mi zosta艂o. Piesi do p臋pka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariiion
Witam Jaki jest koszt zmniejszenia piersi ? czy jak bedziesz po konsultacjach mozesz dac znac ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowa-K
40-stka Dzi臋ki za odpowiedz, te偶 nie mam problemu z pobytem w szpitalu. Bardziej obawia艂am si臋 o to 偶e za szybko mnie wygoni膮 i co 2-gi dzie艅 musia艂abym je藕dzi膰 na opatrunki. Nie mam nikogo w Warszawie u kogo mog艂abym si臋 zatrzyma膰, wi臋c jestem zdana na je偶d偶enie tam i z powrotem. Wizyt臋 mam 9 listopada, a w艂a艣nie - b臋d臋 bardzo wcze艣nie ( ok 5.oo do wizyty kilka godzin) w Warszawie przyje偶d偶am busem na dworzec autobusowy metro M艂ociny - w zwi膮zku z tym chcia艂am zapyta膰 dziewczyn znaj膮cych okolic臋, czy jest tam jakie艣 schronienie? - je艣li to dworzec to powinna by膰 poczekalnia. ( na mapie satelitarnej wygl膮da to na odludzie). Jakim autobusem dostan臋 si臋 do szpitala Or艂owskiego? Z g贸ry dzi臋kuj臋, bo jestem pewna 偶e dostan臋 odpowiedz. Jeste艣cie super!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dorjag
Oczywi艣cie 偶e tak wszystko opisz臋. Szczerze to ju偶 we wst臋pnej rozmowie powiedzieli mi ze koszt to 10 ty艣 ale dochodzi stanik znieczulenie anastezjolog. Gdzie kwota ko艅cowa mo偶e by膰 14 ty艣, Ja ju偶 tak d艂ugo czeka艂am na ten moment. Wszystko napewno napisz臋. Te wszystkie wpisy przeczyta艂am tysi膮ce razy jestem nastawiona mega pozytywnie i kropka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marika2702
Witam,czytam czytam i naczyta膰 si臋 nie mog臋,dzi臋ki wam ostatecznie zdecydowa艂am si臋 na operacj臋.Mia艂am ich kilka wi臋c za bardzo si臋 nie boj臋 a wasze opisy bardziej zmobilizowa艂y mnie do za艂o偶enia konta i napisania co艣 o moich balonach.Wym.75/G'H od dawna my艣la艂am o tym zabiegu i my艣l臋 o szpitalu Or艂owskim. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marika2702
Do 40-sta Mam do ciebie kilka wa偶nych pyta艅 odno艣nie szpitala Or艂owskiego prosz臋 o kontakt.marika2702

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marika2702
Witam was wszystkie te przed i po operacji. Skierowanie do por.ch.plast......----jest zaswiadczenie od ortopedy w trakcie zaswiadczenie od neuro chyba za艂atwi臋 szybciej od ortopedy. I w艂a艣nie tu mam problem nastawi艂am si臋 na szpital Or艂owski ale b臋d臋 musia艂a zmieni膰 na Wolski,dlaczego ta sama operacja a wymagane s膮 r贸偶ne dokumenty,,,,szok jestem troch臋 w kropce. Mimimimimimi------ty mia艂a艣 zabieg w Wolskim mam do ciebie dwa pytania!!!! ile czeka艂a艣 na | wizyt臋 , po jakim czasie mia艂a艣 operacj臋. Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowiedz :(((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
Marika :) Nie, Ja mia艂am na ul Wo艂oskiej, a szpital MSWiA :) I jestem bardzo zadowolona. Smaruje tylko ca艂y oliwk膮 i ma艣ci膮. Blizny mi臋kkie, bledn膮, ale kszta艂t piersi, lekko艣膰,... bezcenne :D

Udost臋pnij ten post

Mariiion koszt operacji prywatnej to sprawa indywidualna. W 艁odzi p艂aci艂am 12700z艂 ze wszystkim, nic nie dop艂aca艂a ani za staniki ani za wizyty kontrolne, pe艂na kwota. Terminy r贸偶nie, ja mia艂am w dniu konsultacji wyb贸r terminu za 2 i za 3 tygodnie- wybra艂am za 3tyg ze wzgl臋du na okres. Wiem 偶e to du偶o kaski, ale ja nie chcia艂am czeka膰 na NFZ, zdecydowa艂am si臋 wi臋c musia艂am to zrobi膰 natychmiast, ba艂am si臋 te偶 艂a偶enia po lekarzach bo i internista i ortopeda zbywali mnie tekstami jak wiadomo -m膮偶 si臋 musi cieszy, pani jest m艂oda i jeszcze pani nie wie co to b贸l, niech pani nie przesadza itd. Piersi 70 I/J. wi臋c jak nadarzy艂a si臋 okazja kredytu to skorzysta艂a, b臋d臋 sp艂aca艂a 5lat ale nie 偶a艂uj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Ja juz teraz tez wiem, 偶e kredyt jest warty tej operacji. Ja mia艂am na nfz, ale ulga jak膮 to sprawia warta jest kredytu, sp艂at, rat lub oszcz臋dzania. Wiem to. Kiedy艣 my艣la艂am, 偶e jak nie uda si臋 na nfz to mo偶e wcale, mo偶e jeszcze nie jest tak 藕le, mo偶e jaka艣 rehabilitacja, mo偶e..., mo偶e..., mo偶e...Dzi艣 wiem, 偶e zmiana 偶ycia jest tak ogromna, 偶e je艣li z jakich艣 powod贸w nie chce si臋 na nfz to warto pomy艣le膰 o kredycie no....chyba, 偶e sie ma got贸wk臋. Ale my艣l臋 te偶, 偶e warto pochodzi膰 po lekarzach i poczeka膰, 偶eby mie膰 na nfz. Kr贸tko m贸wi膮c ka偶da droga jest dobra do osi膮gni臋cia tak cudownego celu. :) A swoj膮 drog膮 tych lekarzy z ich komentarzami to w kosmos by nale偶a艂o wystrzeli膰. Dobrze, 偶e ja takich nie spotka艂am na swojej drodze, ale tu dziewczyny pisa艂y 偶e niestety to sie zdarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowa-K
Zuzuzanna dzi臋ki, tak zrobi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie..
Witam.. Powiedzcie mi dziewczyny czy moze na nfz gorzej traktuja pacjenta niz tego co placi od reki? I czy jak juz bylyscie po to otoczenie Wasze dziwnie na Was patrzylo? Wiedziao w og贸le o operacji? (znajomi, sasiedzi) .. Chcialabym tez zmniejszyc.. wlasnie na nfz. Ale najpierw musze nabrac odwagi. Mam rozmiar 80GG i jak poddam sie operacji odrazu b臋dzie widac roznice.. jak by艂o u Was? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Nie, ja nie czu艂am si臋 gorzej traktowana, cho膰 np. w czasie wizyty w przychodni byli studenci, kt贸rym pan prof. t艂umaczy艂 o co chodzi. Wydaje mi sie te偶, 偶e chyba w operacji bra艂 udzia艂 - nie wiem jak to sie nazywa - sta偶ysta/rezydent na oddziale chirurgii plast., ale taki sta偶ysta ju偶 jest po specjalizacji chirurgicznej, wi臋c szy膰 umie :) Raz w czasie zmiany opatrunku tez by艂a jaka艣 pani dr, kt贸rej lekarz cos tam pokazywa艂 i t艂umaczy艂. Mnie to pasowa艂o, bo ja uwielbiam s艂uchac o takich szczeg贸艂ach, a pewnie do mnie jako pacjentki lekarz nie opowiada艂by ze szczeg贸艂ami. A tak s艂ucha艂am i jeszcze dopytywa艂am. W ka偶dym razie te moje spostrze偶enia nie stanowi艂y jakiegos problemu. Moje najbli偶sze otoczenie najpierw z zazdro艣ci膮 twierdzi艂o, 偶e schud艂am i wybranym osobom m贸wi艂am dlaczego. A dalsze osoby, jak wrzuca艂y taki komentarz to potakiwa艂am, 偶e tak, 偶e uda艂o si臋 troche schudnac i zmienia艂am temat. Generalnie bez problemu. Poza tym nie od razu mia艂am nowe, mniejsze bluzki, a te stare, szersze/lu藕niejsze nie uwidacznia艂y tak od razu ubytku tych cholernych, znienawidzonych centymetr贸w. Taki kamufalrzyk :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwonki
w mojej klinice robi si臋 operacje prywatne i na nfz - takie same warunki dla wszystkich, nie ma 偶adnego rozr贸偶nienia. U mnie prawie nikt nie wiedzia艂 i do dzi艣 wie niewiele os贸b. Szcz臋艣cie i zmiana po zabiegu tak wielka, 偶e przesta艂am mysle膰 o tym, jak inni to odbieraj膮. Trudno sobie to wyobrazi膰 przed zabiegiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwonki
w mojej klinice robi si臋 operacje prywatne i na nfz - takie same warunki dla wszystkich, nie ma 偶adnego rozr贸偶nienia. U mnie prawie nikt nie wiedzia艂 i do dzi艣 wie niewiele os贸b. Szcz臋艣cie i zmiana po zabiegu tak wielka, 偶e przesta艂am mysle膰 o tym, jak inni to odbieraj膮. Trudno sobie to wyobrazi膰 przed zabiegiem...

Udost臋pnij ten post

Pytanie... hehehe masz GG ja mia艂am I/J z przewag膮 na J, teraz mam zgrabne D i NIKT nie zauwa偶y艂 r贸偶nicy! jedynie 偶e 艂adnie schud艂am:) tylko m膮偶, mama, siostra i przyjaci贸艂ka- czyle te osoby kt贸rym powiedzia艂am wcze艣niej i kt贸re mnie wspiera艂y. reszta, nawet bliskie kole偶anki, s膮siadki, ciotki, wujki itd nie zauwa偶y艂y, ba nawet nie zwraca艂y uwagi 偶e co艣 jest inaczej. Rzadko si臋 zdarza 偶eby tutaj kto艣 pisa艂 偶e zauwa偶yli zmniejszenie piersi, raczej albo wcale albo 偶e si臋 schud艂o. R贸偶nice na NFZ i prywatnie s膮, cho膰by w d艂ugo艣ci operacji a tym samym narkozy i utraty krwi. Prywatnie 1,5h max 2h- NZF d艂u偶ej. Po operacji wychodzi si臋 do domu nast臋pnego dnia rano b膮d藕 tego samego dnia wieczorem (minimum 6h po narkozie) a na NFZ troch臋 si臋 le偶y. Prywatnie s膮czki wyci膮gaj膮 przed wyj艣ciem czyli po 6h a na nFZ troch臋 si臋 w nich chodzi, przez d艂ugi czas operacyjny cz臋艣ciej zdarzaj膮 si臋 powik艂ania chocia偶 to zale偶y od lekarza i pacjenta. Generalnie zale偶y kto ci臋 b臋dzie operowa艂. Ja rozmawia艂am z lekarzem kt贸ry pracuje w szpitalu w 艁odzi i takie operacje wykonuje. Powiedzia艂 偶e NFZ za tak膮 operacj臋 p艂aci grosz臋 wi臋c rzadko chirurg si臋 zgadza 偶eby j膮 wykona膰. zazwyczaj bierze m艂odszego koleg臋 偶eby si臋 uczy艂 a ten do艣wiadzcony tylko nadzoruje, instruu艂uje, itd. PONO膯. W 艁odzi operacja na NFZ- nie polecam chyba 偶e cudem uda si臋 wpakowa膰 na operacj臋 wykonywan膮 a nie nadzorowan膮 przez dr Bratosia czy Ryka艂臋. W innym wypadku szukaj innego miasta b膮d藕 prywatnie. Dziewczyny pisa艂y o dobrych szpitalach w innych cz臋艣ciach kraju gdzie na NFZ robi膮 艂adnie i fachowo:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 happy2407
U mnie te偶 nikt nie zauwa偶y艂 r贸偶nicy, jedynie - tak jak u Natal艁odz- osoby kt贸re wiedzia艂y, a reszta, 偶e chyba z 10 kilo musia艂am schudn膮膰 :)) i to jest najlepsze, bo zmniejsza艂am z 75 E/F na C/D a r贸偶nica w og贸lnym wygl膮dzie MEGA! co zreszt膮 cieszy, 偶e wygl膮dam jeszcze szczuplej (wa偶臋 57 kg i zdaje si臋, 偶e dopiero teraz wida膰 t臋 prawdziw膮 wag臋, przedtem pewnie wygl膮da艂am na 70 kilo) Ja robi艂am pryw. i operacja trwa艂a - uwa偶am - bardzo d艂ugo, w narkozie by艂am 6 godzin. Dziewczyny ponawiam te偶 moje pytanie - czy ktora艣 wie ile po zabiegu nale偶y wykona膰 USG piersi??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pytanie..
NatalLodz tak mam a co? Mnie nie stac na zabieg prywatny.. :-( Jakbym sie zakwalfikowala to myslalam o Szczecinie.. Nie mam w sumie zadnego wsparcia i trudno mi zaczac cos w tym kierunku robic chociaz bardzo bym chciala. Wstydze sie i boje ze sie nie uda. A Ty prywatnie robilas? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋