Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość Wisienka660
Hej gość :) dzięki za podpowiedz. A czy u ortopedy byłaś prywatnie? Ja dzisiaj mam neurologa bo do niego dostalam skierowanie na cierpnace rece. Moj biust to 75I ale często nie mogę dostac swojego rozmiaru i nosze za duze pod bisutem, byle cyc sie zmiescil np 80G lub H. A na Chalbinskiego jak umawialas sie na konsultacje to telefonicznie najpierw? Pozdrawiam

Gość gość Martynka
Wisienka 660 u ortopedy byłam prywatnie i nie miało to znaczenia:) Na Chałubińskiego z konsultacjami jest masakra bo nie mam tam rezerwacji telefonicznej-po prostu jedziesz ze skierowaniem od lekarza rodzinnego do poradni chirurgii plastycznej i najpeirw stoisz w wielkiej kolejce do rejestreacji ogólnej, a później jak się zarejestrujesz to idziesz do drugiej kolejki pod poradnie, gdzie stoją osoby zarówno do konsultacji jak i zabiegów tak więc pół dnia z głowy niestety.

Gość Mała Mi77
Mam skierowanie do poradni! Młoda P. doktor o nic nie pytając wypisała. Napisała tylko że "bóle tłowia spowodowane wg. pacjentki rozmiarem biustu" a w rozpoznaniu N 62 ze znakiem zapytania.... Umawiam się do ortopedy. Napiszcie proszę czy prosić o RTG bo nie wiem czy mi coś wykaże. Od jutra gorąca linia do poradni....

Gość gość
Małą Mi gratukacje. Emilia, a co u Ciebie? Jak się goisz? wszystko ok?

Gość Emilia78
O dziękuję goję się dobrze. Mam już ściągnięte szwy. Od tej pory lekarz nazywa moje cięcia bliznami o nie ranami. I mam je zacząć masować, choć nie jest to takie proste przy tak świeżej sprawie. Nawet dziś juz położyłam się na prawym boku. To dopiero 2 tygodnie.

Gość gość
To świetnie. A z rozmiaru jesteś zadowolona?

Gość Mała Mi77
Witajcie, Po kilku próbach o dziwo dodzwoniłam się do rejestracji (Orłowskiego - Wawa), mam termin konsultacji na 02.12.2015!!!!! Mam 14 dni na dostarczenie skierowania. Nie wiem czy tyle czekać czy próbować jednak do Łęcznej. Boję się jednak że przymoich gabarytach (170cm wzostu i 70kg) zostawią mi spory rozmiar a tego nie chcę.

Gość gość
Cześć. Mam dopiero, albo i JUŻ 23 lata. 162cm wzrostu, 70kg wagi i rozmiar cycków 70M. Od ortopedy dostałam zalecenia medyczne na operację zmniejszenia piersi. Od lekarza skierowanie. Teraz mam pytanie: Jak długo się czeka na operację (jutro jadę do Orłowskiego - Wawa) i drugie pytanie, czy cycki ze zwisów zrobią się okrągłe i ładne, bez mega dziwnych, brzydkich blizn? Najbardziej się w sumie obawiam, że zrobią to na 'odwal się' bo na nfz.

Mała Mii a do kogo się zarejestrowalas? Widzę ze z roku na rok jest coraz dłuższy czas oczekiwania w Orłowskim. Gościu miałam rozmiar 75 gg teraz myślę że będzie coś koło D przy czym wizualnie są malutkie piekniutkie.

Gość Mała Mi77
Zapisałam się do dra Charytonowicza, ale kobitka w rejestracji powiedziała żeby się " nie przywiązywać" do nazwiska bo do grudnia jeszcze wszystko się może zmienić. Emilia78 - miseczka D to super rozmiar jak dla mnie.

Gość iwapoz
Mała Mi77 nie sluchaj takcich opinii jako by w łecznej robili balony - osoboscie widzialam efekty i wcale nie jest powiedziane ze tam ci zrobia G a w Wawie C sama widzialam- na wplyw jaki bedziesz miala uswidomil mnie tez jeden watek gdzie wypowiadal sie lekarz - ponoc na szypule piersi zmniejsza sie i moga byc mniejsze ale jak jes opcja przeszczepu calej brodawki jest opcja ze wychodza znacznie mniejsze... Ja 28lipca ide na opercaje do łecznej na konsultacje czekalam 2 tyg bo bylam 14 maja a na zabieg 2 miesiace poprostu kazdy ucieka na stolice bo wiadomo ze tam robia a malo kto nie jest na tym forum wogole wie o łecznej a tam sa lekarze z krakowa itd

Gość anna7810
iwapoz to będziesz 2 tygodnie przede mną. Dla mnie dr Mądry kazał zgłosić się na 9 rano 10 sierpnia (upewniał się jeszcze czy zdążę). Czy to oznaczałoby że zabieg tego samego dnia? Chyba raczej nie. Czy rano na czczo? Ja mam 450 km w jedną stronę ale dam radę. Właśnie straszyli na forum, że w łęcznej tylko o 2 rozmiary zmniejszają(byłoby bezsensowny zabieg u mnie z miseczki J na H). Dziewczyny po popiszcie trochę jak jest w Łęcznej bo nie zdążyłam jeszcze prześledzić forum haha (obecnie czytam stronę 333). Pozdrawiam

Gość iwapoz
Ja mam 560km w jedna strone:) mam kom do doktora to zadzownie na ktora mam byc na oddziale bo zapomnialam zapytac:) wiem ze raczej w dzien przyjazdu robi sie badania potrzebe do operacji krew oraz krzepliwość itd ja nie wiem co beda mi robic mialam swieze badnia bo 3 miesiace temu mialam artroskopie kolana i sie z nimi zapoznawal lekarz na konsultacji teraz nosze H w freya staniku, doktor mowil ze C ale raczej D bede miala, brodawki beda przeszczepiane na nowe miejsce nie na szypule u mnie bo mam duze piersi i nie da sie inaczej, w tygodniu ide zrobic tylko usg piersi, szczepionke 2x na zoltaczke juz zrobilam, pizamki kupione - mam pozytywne nastawienie i zobaczymy:) martwie sie by tylko sie przyjely brodawki by były ladne kształtne i chyba chce nawet D nic C tylko by odciążyły kregosłup z tych baloników co mam teraz;) ps chcialam tez wyprostowac inna informacje na forum bo wyczytalam ze trzeba miec zmyty lakier .... otoz nie zawsze mialam narkoze jak robili mi noge i mialam hybrydy na paznokciach u rak i nog -pytalam anestozjologa czy moge miec i nie bylo przeciwskazan wiec nie wiem ja w lecznej pewnie bede miala zestaw to sobie zmyje ale to ze w jednym szpitalu kaza widac nie oznacza ze w drugim nie mozna...

Gość anna7810
iwapoz skoro ty masz H a ja I/J to pewnie też będę miała przeszczep. Dla mnie to wszystko jedno, dzieci mam 2 i więcej nie planuję, także nawet gdybym nie miała czucia to ok. Aby tylko wykroili te olbrzymy. Ja na konsultacji z tego szczęścia o nic nie wypytałam. Ale z forum można dużo dowiedzieć się. Czy któraś z dziewczyn też ma w sierpniu oper. w Łęcznej? Jakoś wogóle mało osób teraz jest na forum. A tych robiących w Łęcznej to tylko ja i iwapoz. Nikt (poza emilią) nie relacjonuje operacji. Urlopy czy co?

Gość iwapoz
Z tego co ja zauważyłam to mi sie kazdy dziwi ze na NFZ to robia wie tez malo kto pewnie o tym wie ze mozna...dziewczyny co maja zrobione to juz raczej malo wchodza...ja nie rodzilam i nie mam ale tez nie chce dzieci (nie jestem matka polka widac:) i to bylo 1 pytanie czy mi to odpowiada z cala stanowczoscia powidzialam ze wiec dla mnie sutki to najmniejszy problem wazne by ladne piersi byly:) hahah

Gość anna7810
iwapoz a pytał lekarz jaki chcesz rozmiar? bo mnie nie

Gość iwapoz
mnie zapytal czego oczekuje jaki rozmiar i jak powiedzialm to powteirdzil ze tak samo c,d i ze mam realne oczekiwania

Gość nowiutkapanienka
cześć :) trzymam za was kciuki :) czytam wpisy na bieżąco, a pisać nie mam co bo czekam... Konsultacje w orłowskim w sierpniu, jednak czas mi szybko ostatnio leci i zostały niecałe 2 miesiące, mam nadzieję że się zakwalifikuję

Gość gość
Witam Miałam zabieg w Łęcznej w maju 2015 r. z 85 H na 85 D-E, z przeszczepem . Jestem bardzo zadowolona. Dr Mądry tak mi powiedział przed zabiegiem i taki rozmiar jest . Myślę, że zostały zachowane proporcje do mojej sylwetki, no i zakładam normalne ubrania, całe swoje dorosłe i młodzieńcze życie marzyłam o tym, nie mówiąc już o bólu pleców, ramion itp. Lekarze, pielęgniarki i cały personel w Łęcznej są wspaniali . Pozdrawiam i dziękuje wszystkim.

Gość gocha68
Witam,ja siedzę jak na szpilkach,do operacji w Łęcznej został mi miesiąc z ogonkiem:-).Planowany termin to 22 lipiec.Napiszę co i jak,jak tylko się pozbieram,pozdrawiam

Gość anna7810
Gocha 68 koniecznie potem relacja musi być. A jaki masz obecnie rozmiar i jaki chciałabyś mieć?

Gość Mała Mi77
Gocha 68 - mnie też interesuje rozmiar. Ile się teraz czeka na konsultację a potem operację w Łęcznej? Mam jeszcze 12 dni na dostarczenie skierowania do Orłowskiego w Warszawie ale w grudniu dopiero konsultacja. Boję się że na operację będę musiała czekać rok lub dłużej.....nie umiem podjąć decyzji....

Gość Mała Mi77
Zapomniałam dopisać że w sobotę mam ortopedę. Czy do Łęcznej oprócz skierowania od lekarza ogólnego muszę coś jeszcze mieć?

Gość anna7810
Ja do Łęcznej miałam skierowanie od lekarza rodzinnego i usg piersi. Konsultacje miałam 21 maja (choć jest dużo wolnych terminów) a dzwoniłam zapisać się ok. 8 maja. Na konsultacji lekarz ustalił mi termin operacji na 10 sierpnia i prosił o dostarczenie wtedy zaświadczenia od ortopedy. I to wszystko. Byłam u dr Mądrego

Gość anna7810
Małami77 myślę że do grudnia to będzie u ciebie w Łęcznej już po wszystkim

Gość Mała Mi77
anna7810 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź - to różnica w terminach między Łęczną a Wawą ogromna!

Gość iwapoz
gość wczoraj Witam Miałam zabieg w Łęcznej w maju 2015 r. z 85 H na 85 D-E, co mialas operacje mozesz odezwac sie do mnie na maila mam kilka pytac a chcialabym zadac na priv iwona mail: grajowa@gmail.com

Gość gość
Do Mala Mi77: Jakim cudem masz termin na grudzień w Orłowskim? Byłam wczoraj się zapisać na konsultację i mam na listopad. Pozdrawiam, Marta

Gość iwapoz
Moze ktos wypad z kolejki i kolezanka Ciebie wcisneli... wiesz jak to jest:)

Gość gość
Ostatnio jestem zakręcona. Fakt, nie pomyślałam o tym.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się