Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę napiszcie

Jakie stosowałyście podkłady poporodowe, jakie podpaski???

Polecane posty

Gość proszę napiszcie

Mam prośbę. Na rynku jest mnóstwo podpasek, zastanawiam się jakie kupić, zawsze używałam tamponów i nie jestem najlepiej zorientowana....a teraz będą potrzebne porządne podpaski...Napiszcie proszę jakich używałyście, które się sprawdziły w trakcie połogu...Z góry dzięki

Mnie położna doradziła podkłady poporodowe bella. To są takie jakby pieluchy, a raczej oggggromne podpaski. Ponoć najlepsze.

Gość proszę napiszcie
A jakas konkretna nazwa, firma? Byłam w kilku aptekach, proszę o podkłady poporodowe a babki mi mówią: -nie ma -dają ceratę na pościel albo -ale o co pani chodzi? pieluchy czy duże podpaski :O :O :O nie wiem czy ja mam pecha i trafiałam na jakies niekumate, czy co? No bo skąd niby mam to wiedzieć? Napiszcie proszę!!!

to są chyba te bella maxi. Pamietam ze kiedys takie były.

Gość proszę napiszcie
dzięki chimera!🌻

Gość przeminiki
pytaj w aptece o podklady ginekologiczne sa w bialym opak waniu takie same jab bella baby -pieluchy jedne od drugich niczym sie nie roznia tylko opakowaniem, uzywalam i tych i tych tylko sie nie zdziw bo one nie maja pod spodem warstwy kleju tak jak zwykle podpaski :)

Gość przeminiki
to zalezy jak bardzo leci ja 2 tyg uzywalam bo bylo mi tak wygodniej bez majtekmsie wietrzyc ( zeby do rany powietrze dochodzilo) w domciu a na wyjscie normalne podpaski ale dziewczyn np tylko pare dni albo odrazu zwykle podpaski

Gość przeminiki
moze trwac nawet 6 tyg. ale moze krocej zalezy od kobiety ja ponad 6 tyg.:(

Gość georginia
napiszcie proszę jak to jest po cięciu, czy wtedy też krwawi sie bardzo intensywnie? Jak to wygląda w szpitalu - pielęgniarki wymieniaja podkłady?

Gość abrygo01
Absorgyn - są to podkłady poporodowe. 1 opakowanie zawiera10 sztuk. Podkłady poporodowe są niezastąpione po porodzie podczas połogu. Są tysiąc razy lepsze do zwykłaej podpaski gdyż sa bardziej chłonne. Podkłady posiadaja wkład celulozowy pokryty delikatną włókniną nie powodującą reakcji antyalergicznych. Pytanie teraz ile kupić ????? Przynajmniej 3- 4 opakowania dla dostatecznego komfortu. Gwarantuje że jest to odpowiednia ilość.

Gość mamcia194
u mnie sprawdziły sie podkłady firmy hartmann. Naprawde są rewelacyjne, mięciutkie, chłonne i wygodne. Później stosowałam je przy pierwszej miesiączce.

Gość jagusagus
Ja używałam podkładów ginekologicznych bella (tych wielkich podpasek) krwawiłam 8dni, pierwszego okresu dostałam po chyba 3 miesiącach od porodu i odrazu zaczęłam używać tamponów (ale tych mini) Podpasek nienawidzę ,komfort jest zerowy wiec sie strasznie meczylam przez te dni krwawienia. teraz bedę rodziła i mam nadzieję, że tez bedę krótko krwawic bo inaczej oszaleje. Wiem że teraz bardzo polecane sa poporodowe podpaski z niemiec... firma HETMAN. wyglądaja niexle ale cena jak dla mnie za wysoka... więc pozostane przy tych BELLi

Ja polecam takie firmy hartmann http://www.abcmalucha.eu/243,hartmann-wklady-poporodowe-anatomiczne-midi-14szt.html Bella ani absorygen sie u mnie nie sprawdziły.Koleżanka w szpitalu pożyczyła mi hartmanna i to były najlepsze podkłady jakie widziałam.Bella i absorygen rolowały się i przesiąkały więc wydaje mi sie, że zwykła podpaska jest lepsza. Naprawde warto zainwestować w dobre podkłady unikniesz nerwów!

ja zakupiłam az 2 paczki, Absorgyn i z Bella, a nic z tego nie użyłam bo w szpitalu wygodniejsze były tamtejsze podklady ligninowe, byłam po CC, nie leciało mi jakoś dramatycznie, łatwiej było wymieniać, nie szeleściło i nie sprawiało wrażenia jakiejs mega poduszki między nogami. Jak wyszłam ze szpitala to już mi nie leciało prawie wcale, wystarczyły 2 podpaski a potem ze 2 tampony.

Gość oliw_83
Ja polecam też firmę hartmann. Są droższe od belli ale naprawdę warto.Nie rolują się, nie odparzają i są bardzo wygodne i chłonne.Kupiłam jedną paczkę w sklepie internetowym a drugą na allegro.Szczerze te ze sklepu lepsze te z allegro jakieś oszukane. http://www.abcmalucha.eu/242,hartmann-wklady-poporodowe-anatomiczne-mini-14szt.html Polecam też majteczki tej firmy naprawdę na długo wystarczają i spokojnie wystarczą 3 pary bo można je prać.

ja byłam bardzo zadowolona z Bella mama. Szpital oferował również za darmo fajne wkłady przyklejane do bielizny,firmy nie pamiętam.Bella mama jak dla mnie-godne polecenia.

a jeśli chodzi o podpaski,już przy mniejszym krwawieniu jak i okresie-Allways na noc.W każdym bądź razie są długie i ze skrzydełkami.

Gość dorocia191
Dziewczyny ja kupiła 2 rodzaje - Bella Mamma i Hartmann. Hartmann są o niebo lepsze. nie kupujcie Podkładów bella - nie wchłaniają, nie mają paska kleju więc nie trzymają się majtek i generalnie są beznadziejne. Po porodzie będziecie potrzebować komfortu i dlatego polecam Hartmann, które dobrze się trzymają dopasowują do kształtu ciała dobrze wchłaniają i nie odparzają.

Gość gość
Ja też polecam Hartmann. Mimo że droższe,to duuuużo lepsze od Belli. Bella źle wchłania i ma slaby klej. Polecam Hartmann kupić na Allegro-taniej.

Gość gość
ja rodziłam 20 lat temu i nie pamiętam czy miałam podpaski ze sobą, ale za to najlepiej się sprawdziły jednorazowe pieluchy (takie jak wielka gruba podpaska bez skrzydełek), ale jeśli jest coś takiego jak podkłady poporodowe to pewnie będą jeszcze lepsze

Gość gość
Ja używałam podkładów Matopad - Absorgyn, miękkie i chłonne. Radzę tylko kupić największe :)

Gość lucjunia
Rodziłam miesiąc temu i stosowałam podkłady Hartmann - Molimed (kupiłam na allegro). Uważam, że są najlepsze. Kupiłam Midi i Mini, początkowo stosowałam Midi ale już po dwóch dniach Mini (są nieco większe niż normalne podpaski a dobrze wchłaniają). W szpitalu dali nam podkłady bella, ale dla mnie te były tragiczne, czułam się jakbym miałam pieluchę w majtkach;/ dlatego polecam Hartmann.

Gość gość
MAMA BELLA GENIALNE W KAZDEJ APTECE KUPISZ

Gość Marzena

Niedawno urodziłam, zuzylam 3 paczki podkładów poporodowych różnych firm, od droższych do tanich i powiem szczerze że wszystkie są podobne i nie ma sensu przepłacać.... wybierzcie najtańsze, ja gdy już więcej chodziłam zakladalam duże podpaski ze skrzydelkami bo z nich przynajmniej nic nie wyciekało bokiem....