Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwus25

pre test

Polecane posty

Gość nerwus25

zrobilam dzisiaj rano..wg instrukcji...wszytsko jak trzeba...a tu po tych magicznych trzech minutach nic a nic...zero kreski...czyli ze wynik bledny..ale ja sie kurde pytam dlaczego?????skoro wszytsko zrobilam dobrze...dopiero po jakims czasie pokazala sie jedna wyrazna krecha. o co tu chodzi?

Gość Anullka564
Ta kreseczka pojawia się dopiero po 1-3 minutach. Jesli jedna - brak ciazy. Pre test ma to do siebie, że po dłuższym czasie pojawia sie też czasem druga ( ale, to już nie jest istotne)

Gość Temperaturka
Ja wczoraj robiłam pre-test i wyszła mi słaba jedna kreseczka. Dopiero ok.piątku mam dostać @ więc test powtórzę. A ty kiedy robiłaś przed @ czy w dniu kiedy miałaś go dostać?

Gość nerwus25
zrobilam ponad tydzien po spodziewanym okresie. Ale mnie to nurtuje dlaczego nic a nic sie nie pojawilo po tych 3 minutach skoro wszytsko zrobilam jak w instrukcji. dopiero po jakims czasie wyszla jedna krecha i na tym stanelo.

Gość Temperaturka
A miałaś test paskowy czy płytkowy.Ja miałam paskowy.

Gość Anullka564
Robiłam również przed, ale to nie miało znaczenia dla mnie - i tak nie byłam w ciazy. Z tym, ze mi zawsze po dłuższym czasie pojawiała sie druga kreseczka - nie wiedziałam co mam myśleć, ale to normalne w tych testach. Jesli chcesz sie przekonać teraz to zrób test z krwi - 20 zł. Bedziesz wiedziała napewno! Jesli wynik bedzie mniejszy niż 2,5, to nie jesteś w ciazy.

Gość Anullka564
Moze za mała ilosć moczu? Tak jest czasem!

Gość Temperaturka
Wolę poczekać na rozwój wypadków.

Gość nerwus25
jesli o mnie chodzi to mialam plytkowy. zdenerwowac sie mozna...tyle stresu i dupa blada :D

Gość Temperaturka
Dałam 3 kropelki. Zresztą tak tam pisało.

Gość Anullka564
A włąsnie - czyli to dlatego - trzeba 5! To normalne!

Gość Temperaturka
To po co piszą, że 3?

Gość nerwus25
jesli o mnie chodzi to mialam plytkowy. zdenerwowac sie mozna...tyle stresu i dupa blada :D

Gość Temperaturka
Ja miałam paskowy i więcej go nie kupię. Podobno dobry jest quick.

Gość nerwus25
ja dalam 5 kropelek...poranne swiezutkiego moczulku...i podkreslam ze wszytsko zrobilam z najwieksza uwaga...po terminie spodziewanej miesiaczki...moj maly mozdzek nic nie kapuje:) dlaczego to tak sie stalo?

Gość dałas za mało moczu
i ot cały problem - zawsze trzeba dac troche wiecej - oni pisza ze trzy krople zeby po prostu ktoś tam nie lał nie wiadomo ile, bo wtedy test tez nie wyjdzie (spotkalam sie z takim przypadkiem ze laska nasikała do tego okienka i test nie wyszedł bo ga zalała:) a skoro kreska sie pokazała to wszystko jest ok i nie weim czmu schizujesz...jak jest mało moczu to on powoli wsiaka i dlatego troche musiałas poczzekac.

Gość Anullka564
Zgadza sie!

Gość nerwus25
dzieki za wyjasnienie...coprawda dalam tyle ile w instrukcji napisali(5 kropli)...no ale moze moj mocz malo wsiakliwy jakis :D i nie schizuje sie...tylko pytam o co chodzi i dlaczego tak sie stalo...zeby na przyszlosc wiedziec :) boooo...czego jas sie nie nauczy....:D Jeszcze raz dziekuje :)

Gość kiwik
LASECZKI, CZEKAM JUZ TYDZIEN NA MIESIACZKE.... WSPÓŁŻYŁAM Z PREZERWATYWAMI WIĘC NIE POWINNO BYĆ ŹLE.. POZA TYM BRALAM ANTYBIIOTYKI W TYM MIESIĄCU I MIAŁAM STRASZNĄ GRYPE... ROBIŁAM TEST CIĄŻOWY - BOBO TEST, ALE WIECZOREM, NIE MOGLAM SIE DOCZEKAC DO RANA...WYKAZAL ZE NIE JESTEM W CIAZY! CZY MOGE OPRZEC SIE NA TYM BADANIU? MAM JESZCZE PYTANIE DO DZIEWCZYN KTORE WSPOLZYJA TYLKO Z PREZEWATYWA - NIGDY WAS NIE ZAWIODLA? DAJCIE ZNAC - MAM SCHIZKE

Gość Tempi
Nerwus, przecież w pre-teście pisza ze jak nic sie nie pjawi to test jest do dupy-tzn. albo wadliwy alboxle wykonany. Ale ja pzyjełabym wersję że jest wadliwy i juz. Spróbuj Quick.

pre test jest taki sobie!!!!!!! robilam juz go pare razy i chyba mialam z trzy przypadki ze nic sie nie pokazalo po 3 min!!! nacisnelam wtedy na ten plasytk tzn na test przy okienku i wtedy dopiero mocz zaczal tam sie dostawac!!! moim zdaniem Quick jest lepszy!!! co do wieczornego moczu jak ktoras pytala, to niby jest ok, ale poranny mocz zawiera wiecej hormonu odpowiadajacemu ciazy tzn mocz jest mniej rozcienczony!!!

Gość hmmmmmmhmmmmmmmm
kiwik mi sie spóznił trzy tygodnie i w koncu dostałam. a jak po terminie okresu wychodzi ci brak ciązy to nie masz sie czym przejmowac. aha - i tez jade tylko na gumkach - dotąd nie zwiodły a to juz prawie dwa lata

Gość hdfh
Może położyłaś go na lekko pochyłej powierzchni i mocz nie spłynął tam gdzie trzeba. Ja tak kiedyś miałam.

Gość tez tak kiedys mialam
przy pre tescie dalam 3 krople moczu a tu ni c i nic zadnej rekacji, wydaje mi sei ze zamalo kropelek wpuscilam moga to byc trzy ale takie duzoe. nastspenego dnia kupilam kolejny no i w ciazy nie bylam. a tak wogole to juz robilam kilka razy testy ciazowe, jak pierwszy raz mialam kupic to strasznie bylo pozniej sie przyzwyczailam jakos bardziej i z wieksza swoboda ide do apteki. a tak kupuje te testy bo po prostu schizuje ze jestem w ciazy. uzywalam juz z trzy razy pre - test raz jakies taki z bocianem i dzieckiem na opakowaniu tego eni polecam jakis taki dziwny jest no i Quickview ten bardzo szybko wskazuje wynik.

Gość nerwus25
zadna z was nie miala dziwnych przygod z pre testem? a moze polecicie jakis najlepszy? :) bom niedoswiadczona w testach:)

NO WIEC JAK JUZ WCZESNIEJ PISALAM JA ZASTOSOWALAM BOBO-TEST. ROBILAM GO WIECZOREM, Z 6 DNI PO TERMINIE MIESIACZKI...WYSZEDL NEGATYWNY.... POCZEKALAM JESZCZE 2 DNI I DOSTALAM MIESIACZKE.... SLUCHAJCIE KOCHANE, MI TESTY ZAWSZE WYCHODDZILY...ZA KAZDYM RAZEM KUPUJE INNY - ZAWSZE WYCHODZI....\\ TRZYMAM KCIUKI, PA I PAMIETAJCIE BY PO 4-5 MINUTACH TEST WYRZUCIC - NIE ZAGLADAJCIE DO NIEGO PO GODZINIE I NIE DOPATRUJCIE SIE DRUGICH KRESEK - NAWET JAK BEDZIE TO ONA WCALE NIE WSKACUJE CIAZY...PRZECZYTAJCIE ULOTKE, TAM JEST TO SZCZEGOLNIE ZAZNACZONE,PA

Gość --Mo--ni--sia--
3-5 minut i test laduje w koszu - inaczej można nerwicy się nabawić!

Gość nadzieja_
Słuchajcie mam problem. Biorę tabletki Logest. Problem pojawił się kiedy pierwszą tabletkę po 7 dniowej przerwie przyjęłam 16 godzin po godzinie zwykłego użytkowania. Normalnie nie bała bym się tego ale w dwa dni przed tym dniem spałam z narzeczonym, nie uprawialiśmy co prawda seksu (byliśmy za bardzo zmęczeni) ale on ocierał się o moje narządy penisem i choć nie doszło do wytrysku to podejrzewam że płyn wydzielający się z niego przed mógł pozostać przy wejściu do pochwy. I teraz się boję. Zrobiłam pre test w sześć dni po tej pechowej nocy i test był suchutki :( paseczek nie namókł mimo, że dałam 5 kropli. Po odczekaniu 4 min dokropliłam jeszcze 5. Paseczek namókł (chyba nawet za dużo:D) i od razu pokazała się 1 czerwona kreska. I teraz nie wiem. Czy to jest wynik który wcześniej się nie pokazał tylko pasek był zbyt suchy bym go zobaczyła bo sie pokazał od razu bez żadnego czekania (to tak jakby tam był już). I jeszcze jedno pytanie: Dzień zapłodnienia to ten dzień w którym była ta feralna noc czy dzień w którym tabletkę wzięłam z ponad 12 godz. opóxnieniem? Bo teraz nie wiem czy ten test nie zrobiłam za wcześnie. Powtórzę ten test napewno ale chciałam znać wasze zdanie na ten temat. Jak myślicie? Proszę nie śmiejcie się. Mnie nie jest do śmiechu :(

Gość --Mo--ni--sia--
Jeśli płytka nie była zamoczona, to wynik wyszedł wiarygodny!

Gość nadzieja_
Co znaczy jeśli była zamoczona? Zamokła moczem - za dużo kropel dałam za drugim razem. Wczoraj powtórzyłam test - tym razem wkroplnęłam 6 kropel (chyba też za dużo) i paseczek za chwilkę zamókł (nie minęły 3 minuty) pokazała się od razu niewyraźna czerwona krecha. Odczekałam jeszcze 3 minuty ale nie pojawiło się nic więcej, tylko ta krecha zaczęła być bardziej wyraźna. Czy taki wynik jest prawdziwy? Proszę odpowiedźcie. :(