Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasa12

przebarwienia

Polecane posty

Gość fasa12

W ciąży pojawiły mi się na twarzy plamy. Niestety po porodzie nie zniknęły. Zimą bledną, a latem są intensywnie brązowe. Wygląda to nieładnie. Poradźcie coś. Czy znacie jakiś skuteczny sposób na pozbycie się tych plam.

fasa witaj :)) walka z nimi to jak walka z wiatrakami . Mam to samo .. niestety do tej pory zaden krem , eliksir , zluszcanie mi nie pomoglo :(( uzywam filtrów 80 i nic :(( to nic nie daje. Latem nie wychodze nie nałozywsze na twarz tego białego mazidła .Efekt zerowy :(( powinno chronić a guzik . Uzywałam kwasów< drogich > zresztą i tez nic :((pozostaje tylko płakać

Gość Elemelka
Na tego typu zmiany skórne radziłabym odżywić skóre. Chyba najlepszymi preparatami odżywiającymi są preparaty firmy Vision. Nie są one tanie ale jeżeli bardzo Ci zależy na pozbyciu się problemu to znajdziesz te kilka złotych. Kosmetyki znalazłam na stronie www.suplementy.sklep.pl http://www.suplementy.sklep.pl/sklep/index.php?cPath=16_17 Ja używam i wg mnie są to najlepsze kosmetki na rynku. Pozdrawiam

skorzystaj z uslug kosmetyczki, jesli chcesz moge ci poradzic pare zabiegow. Przede wszystkim nie wystawiaj buzi na sloncu zanim ja odpowiednio nie zabezpieczysz przed promieniami UV bo bprzebarwinia moga sie opalic i beda bardziej widoczne,

witaj justa :)) to krem firmy la roche posay :(( nic nie pomoglo .. skóra się opalała i co dziwne w tych miejscah gdzie sa przebarwienia .Stały sie bardzo mocno widoczne .Dzisiaj przywlokłam do domu próbke kremu firmy Bioderma -Photoderm max SPF 100 , nie wiem moze to zadziała . Jestem już zrozpaczona ..Kiedyś przestudiowałam stronke dr Różańskiego na temat trądziku, plam etc. Podobno wszelakie kremy z fitrami zawierają w sobie cynk. To on nie przepuszcza promieni slonecznych ... co o tym sadzisz ? Różański doradza zwykłą pastę lazara < pasta cynkowa> to grosze kosztuje , zaszkodzić pewnie nie zaszkodzi🌼 jesli zas chodzi o typowe kremy wybielajace stosowałam i preparaty flosleku ,erisa , mela-d z La oche i ostatecznie kwas glikolowy z firmy Isis:))pozdrawiam

czyli fotostabilne filtry, to dobrze. a nakładasz je w odpowiedniej ilości? na całą twarz i szyję powinno iść 2,5 ml - odmierz sobie np. miarką od syropu ;) tlenek cynku to tylko jeden z możliwych filtrów, nie dający pełnej ochrony, dlatego krem z filtrami powinien oprócz niego zawierać Tinosorby lub Mexoryle - LRP i Bioderma je zawierają, więc powinno być OK, jeszcze tylko kwestia ilości nakładanych filtrów i ich ewentualnej reaplikacji w ciągu dnia (jeśli się zetrą itp.). a jeśli na te filtry nakładasz podkład lub puder, to najlepiej, żeby nie zawierały talku ani miki (łatwo je rozpoznać w składzie kosmetyku - talc, mica), bo osłabiają filtry (Parsol). chyba, że używasz filtró Avene, to można stosować podkład i puder z tymi składnikami (Avene nie zawiera Parsolu). no i jeszcze trzeba uważnie nakładać podkład - tak, aby nie zetrzeć filtrów - nie wiem, czy używasz kolorowych kosmetyków, ale na wszelki wypadek piszę.

justa , dzieki za rady :)) mam 37 lat i bardzoł adną cerę :(( nie wspominajac o przebarwieniu nad górną wargą < na całej jej dlugosci >okropieństwo:( brrr nie jestem maniaczka makijazu , nie mam takiej potrzeby.moja cera poza tymni przebarwieniami jest naprawdę bardzo ładna . Rozswietlam ją tylko odrobiną pudru w kul;eczkach i nic poza tym :(( przyznam szczerze że nie lubię sie malować:((jestem luzacką osóbka i pacykowanie się nie jest w moim stylu. Dziekuję ci za porady.. jesli masz jakiś wypróbowany specyfik , ktory usunąłby moje niedoskonałosci to wal prosto z mostu :)) pozdrawiam :))i jeszcze raz dzieki za rady :))))