Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalioppeeee

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW

Polecane posty

Gość S.N.
Ja jednak wolałabym nie farbować włosów. Ostatnim razem, gdy fryzjerka używała szamponetki tam mi zniszczyła włosy, że nadawały się tylko do krótkiej fryzury lub natychmiastowego ścięcia. Poza tym nie lubię się bawić w farbowanie odrostów, a cytryna czy rumianek- bądź co bądź- daje łagodny, równomierny kolor.

Gość kaasienka_
Mam blond farbowane włosy. Niestety gdy pojawiły się odrosty postanowiłam sama się z nimi uporać i położyłam na nie jasną farbę. Niestety włosy wyszły żółte, więc żeby to poprawić po jakimś czasie położyłam na nie kolejną. Z tym że sliczny mroźny blond na moich włosach okazał się jasnym fioletem (chyba zbyt długo trzymałam farbe na włosach)!!! Tylko co teraz. Boje się teraz robić z nimi cokolwiek. Czy rumianek lub cytryna są w stanie pomóc??? POMÓŻCIE

hejka. gdy bylam dzieckiem mialam jasniutki blad wloski pozniej z wiekiem mi ciemnialy az do takiego mysiego bladu niedawno bo w wrzesniu zrobilam sobie taki sloneczny blad farba z joanny a pod spodem czarny na poczatku fajnie to wygladalo ale pojawily sie odrosty wiec jakis mies temu zafarbowalam farba z joanny palona kawa nietety ten kolor mnie postarza chce doprowadzic wlosy do naturalnego koloru bez scinania wlosow w poniedzialek polalam woda utleniona troche zrudzialy, dzis 3 raz z rzedu zastosuje polewaniw wyciagiem z rumianku. PROSZE O RADY JAK ODZYSKAC NATIRALNY KOLOREK

Gość magnolia28
Kobitki drogie- ja mam bardzo ciemny blond-farbowany, stosuje płukanke z rumianku zwyklego, nie w torebkach tylko sypanego, widze efekty po pierwszym razie. Nie ma mowy oczywiscie zeby wlosy zrobily sie jasny blond, jedynie co mozna rumiankiem na ciemnych wlosach osiągnąc to reflesy, ale piekne i naturalne. Jest tylko jeden problem, mam duzo siwych, rumianek sie ich w ogole nie tyka. Czy ktos wie jak w naturalny sposob mozna zatuszowac siwe wlosy? Oczywiscie nie chcialabym osiagnąc ciemniejszych wlosów niz mam. Doradźcie cos.

Hej Mam problem, bo moje włosy mają ładny odcień jasnego blondu. Jednak już od dziecka mi ciemnieją (bo miałam jaśniejsze jak wynika z wypwoiedzi ;P), tak jak mojej mamie i babci. Ich kolory stały się ciemne i brzydkie. Nie chciałabym kiedykolwiek niszczyć włosów farbą, więc zastanawiam się jak zatrzymać kolor moich włosów? Słyszałam od koleżanek, że włosy blond są bardzo podatne na zamiany koloru, bo "brudzą się jakoś we wnętrzu włosa" (o.O) i że wystarczy po prostu używać odżywek, czy maseczek z rumiankiem lub cytryną. Czy mam po prostu dodawać cytryny do szamponu (jak ktos napisał wyżej), czy może jakieś odżywki stosować z rumiankiem ? Proszę bardzo o pomoc :)

Ja nie wiem czy była tu już wcześniej mowa o produktach firmy sanotint.Ostatnio właśnie rozjaśniałam nim włosy i jestem bardzo zadowolona^^ <Rozjaśnienie naturalnego koloru włosów o 2-3 tony, w zależności od czasu pozostawienia produktu na włosach> Ktoś stosował farby tej firmy? Bo jestem ciekawa jak długo utrzymuje się kolor? Ktoś z was próbował?

Gość nat ;***
jaa prubowalam sobie rozjasnic wlosy woda utleniona i czekam na efekty bo narazie nic nie widze ;DD jak rono wstane mam nadzieje ze nie beda rude ;//

Gość 13latka ;**
Kiedyś czytałam na necie że sama woda utleniona dużo zdziała :D życze powodzenia w rozjaśnianiu ;p

Gość wiona345
Polecam szampon rumiankowy z potrójnej siły ziół.

Gość Kyu
Ja uzywam szampon do włosów Biosilk silver lights ... i uważam, że świetnie rozjaśnia mi włosy ... ale nadaje taki odcień bardziej platynowy :) wszyscy mówią,że widać różnicę. ^^ Polecam *;

mischele, ja używam sanotint odkąd pojawiły się w polsce czyli chyba od roku:) rozjaśniacz rzeczywiście mają fenomenalny, trzyma się go dosłownie 10-15min max! a do tego nie niszczy wlosow i love it! a farby rewelacja, mi trzyma 4 tygodnie, teraz mija mi 4 i kolor jest piekny bo testuje wlasnie ich odzywke i szampon do farbowanych, poprostu magia kolorow :) a do tego nie brudzi recznikow przy kazdym myciu, nie splukuje sie wiec jest super, jak znajdziecie coś lepszego to piszczie dziewczynki bo jeśli coś takiego istnieje to chyba dostane orgazmu na głowie!!

Gość Kicurek
Mój naturalny kolor włosów to średni blond (taki mysi trochę). Zawsze farbowałam rozjaśniaczem i tak mi było najładniej. Coś mi jednak strzeliło do głowy i pofarbowałam na brąz... Teraz żałuję ale mam taki kolor juz od ponad roku ... Ostatni raz jednak pofarbowałam we wrześniu (co też było błędem , kolejnym zreszą). Postanowiłam schodzić na blond ... Ale znów coś mi strzeliło do głowy i pofarbowałam się na czerwono ! . Na szczęście szamponetką. Następnie na bordo (bo jak iść w takim wypłowiałym kolorze na bal...) Po wszystkich imprezach wymagających conajmniej poprawnego wyglądu zaczęłam ostro brać się za rozjaśnianie. Ostro? Cóż , ładne słowo ale moze nie do końca własciwe jeśli chodzi o naturalne zejście z koloru... Nie rozjaśniam rozjaśniaczami .... moje włosy nie wytrzymałyby tego , katowałam je regularnie przez dobrych kilka lat na różne sposoby. Poza tym - hoduję włosy a i tak muszę ściąć bo pewnie nie wytrzymają ostatecznego etapu(pofarbowania). Narazie używałam cytryny , rumianku i miodu. Dokupiłam odżywkę Garnier do włosów blond . Trzymałam całą noc , dziś wypłukałam je w soku z cytryny , znów w rumianku , i znów ta odżywka. Bordo mi zeszło ... Teraz siedzę w ręczniku i zaraz osuszę włosy by zobaczyc czy wzięło coś też ten brąz. Od września kolor mi wypłowiał więc teraz jest to wyblakły średni brąz. Fryzjerka dotknąwszy moje włosy powiedziała , że przydałoby się je ściąc , poza tym pokręciła głową jak wspomniałam o zejściu na blond. Pewnie dlatego , że kolor był za ciemny. Dlatego rozjaśniam , ale wezmę się za to dobrze , Jako że używam naturalnych sposobów - bedę pisała co jakis czas czy to pomaga. Podobno mozna też płukać włosy w occie winnym , H2O2 nie polecam .... To juz lepiej chyba rozjaśniaczem ...

Gość mxmx
Też mam ten problem .. W lato zawsze mam jasne, a później na zime ciemnieją ; / Od jutra zaczynam płukanki w rumianku i cytrynie i kupuje szampon rumiankowy. Będę pisać rezultaty ;)

Gość Natari
Witam, sama sobie rozjaśniam włosy rumiankiem i naprawde dziala. ale nie robi sie tego parzona herbata rumiankowa jak niektorzy probuja poniewaz ona nie ma 100% rumianku i daje rudawy odcien. Trzeba kupic koszyczek rumianku ale w wersji ziolo w jednej duzej torebce - same kwiatostany-sa dostepne w aptekach za jakies 3-4zl. parzymy pol szklanki rumianku zalewamy 4 szklankami wody doprowadzamy do wrzenia i parzymy 15 minut pod przykryciem. czekamy az ostygnie i mozemy potraktowac tym wlosy.

Gość matylda_a
Witam ja miałam żółty kolor ,bo taki mi wyszedł u fryzjera po rozjaśnieniu z ciemnych włosów i nie ma nic lepszego jak kąpiel w ocenie lub morzu śródziemnym dosłownie dwie kąpiele i mialam jasny kolor więc sól ma najlepszy w sobie utleniacz lecz uwaga wysusza włosy po umyciu włosów płukanka z soli i gotowe a po umyci dobra odżywka nawilżająca

Gość TheLenkka
Super sposób na rozjaśnianie włosów-NATURALNE!! Do miski lejemy piwo(z dużą ilością chmielu) moczymy dokładnie wszystkie włosy i wychodzimy na dwór na słońce i czekamy do całkowitego wyschnięcia zabieg można powtórzyć... To samo można zrobić i moczyć w samej wodzie tyle że zabieg częściej powtarzamy... Polecam:)

jak am już na słońcu te włosy zamoczone w piwo całkowicie wyschną to rozumiem że potem nalezy je znów umyć tak?? bo potem pewnie włosy strasznie piwem śmierdzą?

Gość yeyeye
też mam ciemny blond,niezbyt ciekawy odcień :/, chce rozjaśnić ale cytryna??..może przesuszać ..., czy ten rumianek działa? i czy z ciemnego blondu nie zrobi sie jakiś rudawy?