Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalioppeeee

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW

Polecane posty

Gość kalioppeeee

Hej:) Jestem blondynką,nawet trochę ciemnawą..włosy mi niestety bardzo pociemniały i mam teraz jakis taki myszowaty kolor...jak byłam mała,moje włosy były praktycznie białe...:P Nie chce sie bawić w żadne farbowanie włosów,chciałabym jakoś naturalniej porobić w nich jasniejsze refleksy...Prosiłabym o Wasze rady,ale nie takie typu,że słysałyście ze szampony rumiankowe coś dają, tylko takie bardziej sprawdzone...myślałam też o szamponie koloryzujacym,ale nie wiem o co z nimi chodzi,bo nigdy z włosami nic nie robiłam...czy jakieś płukanki, maseczki?

Gość eciepecie
kiedyś były takie płukanki rumiankowe do włosów-trzeba pytać w zielarskich sklepach,działały!

Gość kalioppeeee
o kurcze,nie wiem gdzie u mnie sa jakies zielarskie sklepy:P a w aptece tego nie ma?

Gość podnoszeee
:)

Gość frajda
słyszałam że rabarbar rozjasnia włosy - ale nie wiem jak go stosować.. może ktoś wie - nieługo się pojawi i można będize się "rozjaśnić"

Gość jaaaaaaaaa
Ja tez mam ciemne blond włosy ;) jak byłam malutka miałam prawie białe podobnie jak ty. Jakis rok temu kupiłam w aptece maseczke do włosów Henna wax do włosów jasnych i po kilku zastosowaniach włosy mi pojasniały i zrobily sie pasemka, bardzo ładnie to wygląda. Wszysyc pytali ktora fryzjerka mi tak ładnie rozjasnila :) więc może tezx wypróbuj

Gość kalioppeeeee
stosuje wax od jakichs 2 lat i nie rozjaśnił mi w ogóle:P

tez mam wlosy blond, ktore w zimie niestety szarzeja. mi pomaga dodanie paru kropel cytryny do szamponu podczas mycia :)

Gość kalioppeeee
spróbuje z ta cytryna i wybiore sie do sklepu zielarskiego,bo juz znalazlam jeden na mieście:) macie jeszcze jakies pomysly?

Gość wszystko-ma-swoj-czaas
z tym rabarbarem jest tak, że zalewa się wrzadkiem korzenie rabarbaru :) Ale nie wiem jak to jest dokładnie :) Tez mam blond włosy (ciemny) i też dodaję kilka kropli cytryny do szamponu. Ja w sumie robię taką miksturę na włosy, żeby je wzmocnić - rozcieńczam szampon ziołami (wczoraj np. lipą i rumiankiem), do tych ziół dodaję sok z cytryny i tym myje włosy. Zrobiłam tak z lipą, rumiankiem i cytryna dopiero dwa razy i na razie zauważyłam, że się błyszczą i troche końcówki się rozjaśniły :) Nie wiem dlaczego akurat końcówki :)

Ja próbowałam wszystkich tych domowych sposobów już dawno, i efekty nie były zadowalające. Po rumianku włosy nabierają rudawego odcienia, nie polecam, Szampon rumiankowy raczej włosów nie rozjaśni, może nadać fajny połysk, lekko rozświetlić - ja polecam rumiankowy J&J. Dla mnie jedynym sposobem,żeby przetrwać zimę są spraye rozjaśniające. Teraz używam Palette, wcześniej miałam So Blonde i efekt jest super, jak po wakacjach:)

Gość yelow color
proszek rozjasniajacy o 6 tonow wlosy, eliminuje brzydki zolty... nie prubowalam, ale mozna kupic w specialnych sklepach fryzjerskich

Gość kfhdiuvidkh
spraye rozjasniajace??pierwsze slysze:P

Gość tak tak tak tak
sa takie np z joanny

Gość olka-----------------
Są takie spraye, ale słyszałam ( może się mylę) - że zawierają wodę utlenioną, a ona niszczy włosy.

Byłam dzisiaj w sklepie zielarskim, żeby kupic rumianek rzymski. Okazało się, że czegoś takiego w ogóle nie ma. Pani w sklepie też czytała o tym rumianku, ale nigdy na oczy go nie widziała. Rumianek ten wchodzi w skład róznych kosmetyków czy czegos tam :) Ale takiego samego, bez niczego nigdzie nie ma. Pozostaje nam rozjasnianie tym rumiankiem jaki jest :) Ja mysle, że jeśli ktoś będzie wytrwały, to na pewno zauważy efekty :) Wszystko wymaga czasu.

Gość no ja mysle
no A CO z cytryną? tak normalnie nalac kilaknaście kropel i spukać?

Gość a co myślisz o
sunsilk lub timoteil do blon włosów? mi nie rozjaśniły...

Gość Fraania -
Hej:) ja mam włosy koloru kasztanowego i chcę je rozjaśnić. próbuję z tym sokiem z cytryny ale nie wiem jak go użyc podczas mycia włosów pomóżcie. :)

Gość rumianek rzymski
przecież rumianek rzymski to płyn relaksacyjny do kąpieli... nie wiem czy to pomoże rozjaśnić włosy.

Gość kojohi
czyli w sklepie jak mam pytać, o rumianek rzymski czy to są jakieś płukanki ziołowe z tym rumiankiem rzymskim?

Moje wlosy sie rozjasnily przez przypadek dzieki myciu wlosow szamponem Timotei ogorkowo aloesowym, sama na to nie wpadlam ale znajomi zaczeli mnie pytac co za fajny kolor mam na wlosach...

Gość cha-cha
ja zastosowałam rumianek :) 2 razy, ale dość silny roztwór z kilku torebek i przyznam że włosy rzeczywiście takie jakby lekko rudawe, ale kosmyki z przodku faktycznie są o wiele jaśniejsze, całość nie bardzo. spróbuje jeszcze cytryny, słoneczko trochę zdziała i myślę że będzie lepiej, bo teraz to jestem taka szaro mysią blondynką o ile to tak można nazwać.:P

Gość MissMurder
jaki rumianek zastosowałaś ? zwyczajny czy rzymski ? i w ogóle co zrobiłaś ? :d

Gość Justiina .
Hej . ;** . Też mam problemy z ciemnym blondemm . Sporo czytałam na temat domowego razjaśniania wlosów . Macie racje z tą cytryną , ale inaczej się ją stosuje . Albowiem , wyciskamy 2 cytryny i mieszamy ze szklanką wody .Z taką masecznką na włosach wychodzimy na 15 minut na sloneczko . Jest to sprawdzony i niezawodny sposób na rozjaśnianie włosków . Pozdrawiam Justyna . < 3333 . !

Gość 3 woda utleniona
ale tylko na włosy średni/ciemny blond