Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalioppeeee

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW

Polecane posty

Gość gacuś
hej dziewczyny !! ja rozjaśniam włosy rumiankieim zwykłym i widze efekty i kolor wcale nie jest rudawy :/ to chyba zależy od naturalnego koloru włosów... i nie robimy tego z rumianku w torebkach tylko kupujemy taki nie paczkowany w torebki- tylko luzem taka średnia paczka (25g) kosztuje 2,5zł mi to wystarczyło na 5 razy... rozjaśnianie rumiankiem ma efekt dość subtelny dlatego trzeba powtórzyć płukanie kilka razy, po każdym myciu... przygotowanie: gotujemy pół litra wody i gdy wrze wrzucamy garść rumianku i gotujemy na wolnym ogniu przez 15min potem przecedzamy i gdy wystygnie płuczemy włosy po kazdym umyciu...

Gość MAdzix141
no jasne że nie taki w torebkach. Ten co sie kupuje w sklepach normalnie to tylko do picia sie nadaje bo to nie jest czysty rumianek tylko z herbatą albo innymi ziołami i dlatego sie włosy rudawe robią. Ja osobiscie rozjasniam rumiankiem i całkiem fajny efekt jak narazie:) ha a moja kolezanka sobie wodą utlenioną polewała i teraz ruda jest hahaha:)

Gość gacuś
rozjaśnianie wodą utlenioną nie jest naturalnym sposobem rozjaśniania włosów... woda utleniona jest głównym składnikiem rozjaśniaczy - niszczy bardzo włosy natomiast rumianek nie dość że rozjaśnia to jeszcze dba o włoski z tą tylko różnicą że po rumianku efekt jest subtelny a po H2O2 bardziej widoczny

Czytam i czytam i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.. wszędzie ciemne blondynki chcą być jasnymi. Ja mam zupełnie inny problem, mianowicie mam naturalnie ciemny brąz a bardzo chciałabym mieć intensywny RUDY [najlepiej coś w kolorze logo kafeterii ;) ] jak to zrobić? w grę wchodzi rozjaśnianie i farbowanie, byle nie było to zbyt inwazyjne np rozjaśnianie po 4 razy z rzędu czy coś w tym stylu.. da się coś takiego uzyskać? wiadomo-najlepiej w domowym zaciszu, bo na fryzjera to musiałabym odkładać wieczność, żeby mi w ten sposób włosy zrobił.. baaaaaardzo prosze o rade, męczy mnie to już od wieków :)

Gość kasia22200
JA miałam ciemny bląd ale koleżanka mi powiedziała o kremie który rozjaśnia włosy wieć go zastosowałam i podziałał bardzo dobrze jest to krem z avonu

Gość Refi
Płukanka rumiankowa: 1/2 szklanki suszonych kwiatów rumianku 4 szklanki wody Gotować 5 minut, przecedzić, ostudzić i spłukać włosy. (Ktoś rude chciał? Cebula. Jakąś płukankę. Osobiście nie potrzebowałam nigdy. Ale zasada działania jest zapewne jak farbowanie jajek na Wielkanoc poprzez gotowanie je z cebulą.. Jak ktoś nie wie o co chodzi to nabierają one potem kasztanowego koloru)

Gość raspbarry
Dwa lata temu byłam brunetka. Teraz mam włosy koloru ciemny blond i to bez żadnego farbowania ;] Przez to, że spędzałam wakacje w Egipcie i Turcji tak mi się włosy rozjaśniły.

Gość Rabarbara
Ja jako dziecko byłam blądynką teraz jestem brunetką nie wiem jak to sie stało ale od 7 roku życia włosy zaczęły mi ciemniec teraz chciałabym je znowu rozjaśnić tylko nie wiem jak(dodam że mam bardzo ciemne włosy)

Gość radio_killa
Witam.od dłuższego czasu mam ten sam problem co większość 'mysich blondynek' i sledze wątek od samego początku. hm...próbowalam z cytryną,-efekty bardzo malo widoczne. Zamówiłam rumianek rzymski w sklepie zielarskim-spróbuję ..może podziała lepiej niz cyrtyna.Natomiast sprayów czy pianek rozjasniających nigdzie nie potrafię znaleźć.(przeszukalam juz chyba 5 drogerii).czy to wygląda tak jak lakier do wlosow?.chyba powinno być obok farb do włosów.poprostu nigdzie(chyba ,że bardziej od sprayów potrzebuje okularów ;P). Ps.Do koleżanki powyżej)bardzo ciemny blond chyba potrzebuje jakiegoś mocniejszego rozjaśnienia..hm.Ktos ma jakis pomysl? poszukam informacji i postaram sie cos doradzić;) pozdrawiam.

Gość oko loko
Ja myje po prostu szamponami rumiankowymi. Do naturalnych sposobów można zaliczyć tylko płukanke z rumianku, płukanke z rabarbaru, cytryna i jak to ktoraś dziewczyna napisała szampon ogorkowy. On może naprawdę działać, bo ma właściwości wybielające. Czesto stosowany jest na skórę w celu rozjaśnienia. Do dziewczyny która chce mieć odcień rudawy: Zbierz łupiny po cebuli,zalej, pogotuj aż woda nabierze intensywnego koloru i płukaj po każdym myciu.Działa. Do dziewczyn, które chcą w intensywny sposób przyciemnić: najlepsz jest kora dębu. Rownież działa. Przyciemnia i nadaje połysk. Kore dębu zalewa się, gotuje,robi wywar i płuka wlosy. Przepisy sprawdzone-działają!

Ja mam podobny problem. Kiedy byłam mała to miałam włosy koloru miodowy blond, ale mi jakoś przyciemniały i teraz jestem brunetką. Marzę o truskawkowym blondzie x3. Chociaż wiem że to prawie niemożliwe. Ale jak ktoś ma sprawdzony sposób na naturalne rozjaśnianie to podzielcie się wiedzą ;). Osobiście to wczoraj użyłam soku z cytryny. Wycisnęłam sok z 2 i pół cytryny, dodałam szklankę wody, zamoczyłam tym włosy i wyszłam na słoneczko na 40 min. Efekt taki sobie. Kilka wierzchnich pasm jest nieco jaśniejszych (trochę rudawych można by powiedzieć) ale to wszystko. Kiedyś używałam szamponu rumiankowego (Palmolive mi się wydaje) i rzeczywiście efekt był całkiem niezły. Włosy zrobiły się lekko złociste. Tylko że trzeba było bardzo długo czekać, a mi się teraz nieco śpieszy. Niedawno czytałam, że w starożytnych czasach używano popiołu z buku do rozjaśniania włosów. Jaka jest wasza opinia na ten temat?

Gość czu czu
polecam odżywkę timotei złote refleksy, ja mam ciemny blond naturalnie a odkąt zaczełam używać tej odżywki mam taki średni blond wygląda trochę jak po jasnym baleyagu.Jest tylko jedno ale...nic to nie da jesli bedzie się ją stosować po umyciu minuta i spłukać. Trzeba sobie zrobić z niej conajmniej 3,4 razy w tygodniu tzw sałne. Jest to trochę czasochłonne. Po umyciu włosów lub przed nakłada się obficie(odżywki jest dłużo więc nie żałować sobie) odżywkę na włosy nie rozsmarowując, na tą papkę zakładasz torbę foliową albo taki czepek jak pod prysznic lub inną folię i jeszcze owijasz ręcznikiem. 40min chodzi się w takim turbanie i potem zmywa wodą jesli sie robiło przed umyciem( to wersja gdy sie ma przetłuszczone włosy) to potem myjesz szamponem normalnie. Można przyspieszyć czas noszenia susząc przez folie suszarką póki nie poczujesz że pocą ci sie włosy i zmyć. polecam efekty rozjaśnienia 100 procent!

w takim razie lece po tą odrzywke i tak zrobie... ostatnio próbowałam z wodą utlenioną i nawet się rozjaśniły ale chciałabym spróbować bardziej naturalnym sposobem... tzn wydaje mi sie ze woda utleniona mimo wszystko niszczy troche włosy. Chociaż ja tego niezauważyłam bo MOJE WŁOSY SA NIEZNISZCZALNE ! Tak mi mówią fryzjerzy ;D Ale to prawda... mam wyjątkowo mocne, grube włosy, zero wypadania...Dobra lece do sklepu i potem napisze jak wyszło...

Gość pararelna
i co wyszło?

ja tez mam takie wlosy a w dziecinstwie tez prawie biale byly i mialam fajne naturalne pasemka alee.. tez mi sciemnialy a to ze mam troche cienkie wlosy tzn mialam uzywalam szamponu ziolowego ze skrzypu polnego wiadomo wzmocnil wlosy no i rozjasnione byly a do plukanek polecam wlasnej roboty.. np 2 saszetki rumianku na malym ogniu grzac do lekkiego zagotowania oczywiscie torebke z ziolami trzeba rozerwac i przesypac te ziola a druga to pokrzywe naturalna podgotowac i plukac niezle wzmacnia wlosy i tez rozjasnia ogolnie odradzam szamponetki bo to jest dobre na jakis czas a ja korzystam z farb w podobnym kolorze wlosow by wygladac naturalnie :)

Używam szamponu rumiankowego i odżywki rumiankowej Timotei. Rzeczywiście, jak się by przypatrzeć to włosy mają złociste refleksy, w słońcu mają kolor ciemnego miodu. Ale tak na co dzień to minimalne zmiany T-T Mam zamiar szampon i odżywkę nadal stosować, bo mimo wszystko to całkiem naturalny sposób, daje troszkę rudawy połysk ale to i tak lepiej, bo włosy wyglądają naturalniej. Więc trzeba uzbroić się w cierpliwość i sumienność. Efekty dobre daje, ale po dłuższym czasie. Całkowicie naturalny (i 100%) efekt daje także słońce. Te dwie rzeczy (rumianek i słońce) wspomagają siebie. Jak najbardziej polecam, chociaż rzeczywiście ślamazarne są i po długim czasie można mieć mizerne, niestety, efekty.

Gość chcem byc jasna blondiii
heja

Gość Milla83
A ja platynową jasną blondii a mam średni/ciemny blond... załamka:(

Gość aguxxxxx
hej, mam pytanie.. mam włosy ciemny blond..i chce zamalować je na czarno farbą 24 mycia z palette. Ale boje się, że wyjdą niebieskie lub, że podczas każdego mycia gdy kolor się spłukuje, będzie robił się niebieskawy, albo jakiś fioletowawy. jak myślicie ? Może jednak zamiast tego czarnego, bezpieczniejszy jest jakiś ładny ciemny brąz ? ;> :)

Gość 6rf
słuchaj, najpierw powinnas pofarbowac kolorem czekoladowym, lub czarnym ale szamponetką , zeby rozaczyc czy dobrze ci w tym kolorze... potem dopiero odpowiednio dobierz sobie kolor :}.

Gość 6rf
a no i. ja pofarbowałam tą faba 24 myć włosy. kolor trzyma mi sie 3 miesiąc, jest brzydki, wyblakły, nie farbuje juz tym kolorem, poczekam do marca i ROZJAŚMIAM TO! ;} naprawde najpierw pomaluj szamponetka, bo ciemny kolor postarza.

Gość julu_x3
Przeczyłam wszystkie posty. Sposoby okazują się ciekawe. Mam tylko pytanie: Czy działają również na włosy farbowane? lub na odrosty?

Gość 6rf
działają jeżeli masz dość jasne włosy, a efekt jest lepszy na nie-farbowanych.

Gość julu_x3
Dziękuję. ;-)

Dzisiaj bylam w aptece i zaopatrzylam się w intensywnie regenerującą mseczkę do wlosów blond WAX a także szampon i odżywkę Timotei zlote refleksy. Mam zamiar również robić sobie plukanki z rumianku, nagietka i soku z cytryny :) Jeśli zaatakuję moje wlosy wszystkimi możliwymi metodami to może coś wreszcie zadziala. :) Napiszę niedlugo czy widać jakieś rezultaty :)

Gość bellatriks
Nie rozjaśniajcie rumiankiem z torebek! Faktycznie, włosy robią się od tego rudawe. Ja mieszkam na wsi i co lato zbieram rumianek i suszę, a jak mi pociemnieją włosy to mam zapas odłożony :) Parzę garść w 0,5 litra wrzącej wody, odcedzam, studzę a potem myję głowę i płuczę wywarem. Wystarczy jakieś 5-6 dni i włosy ładnie jaśnieją :) A jak blond się znudzi to można pociemnić włosy wywarem z łupin orzechów włoskich. Odcień zależy od tego, ile płukań zastosujemy. Jeśli jasna blondynka chce mieć ciemny blond wystarczą 2 a nawet jeden dzień, a jeśli jasny brąz - około 4-6 dni. Ciemne blondynki mogą pociemnić włosy, płucząc je takim wywarem 2 dni - wtedy wyjdzie jasny brąz, a jakieś 3-4 dni to taki ciemniejszy. Jasne blondynki, choćby nie wiem jak się starały, nie uzyskają ciemnego brązu. Wtedy to tylko można użyć farby. Nic na to nie poradzę :)

Gość Lady Blond
Witam wszystkich. Chcę uzyskać z ciemnego blondu jak najjaśniejszy kolor. Mogę spróbować z tą cytryną i rumiankiem. Ale co myślicie, żeby zrobić maseczkę z ogórka? Niedawno farbowałam szamponetkami. Nic nie dało:( Kupiłam też farbę garnier kolor&shine 24 mycia, jednak boję się użyć. Chcę, żeby kolor wyszedł w miarę naturalny. Prosiłabym o sprawdzone i w miarę szybko działające sposoby. Dodam, że moje włosy są bardzo delikatne, cienkie i wypadające.

Gość 6rf
pofarbuj , nie kombinuj :D

Gość S.N.
A ja mam z kolei inne pytanie: Czy cytryna nie niszczy włosów? Pytam, bo moja mama zawsze wylewała sok z cytryny na zlew, jak się pokrył kamieniem albo jakimś trudnym do usunięcia brudem... I zawsze schodziło XD

Gość 6RF
możliwe, wszysko ma jakieś skutki uboczne, a cytryna wbrew pozora też niszczy włosy ;) nie bój się pofarbować włosów, myślę że to będzie lepsze rozwiązanie niż kombinowanie na własną rękę.