Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziaaaa

Jak się pozbyć tych paskudnych wągrów z nos??

Polecane posty

Gość kindziaaaa

Witam, Czy ktoś wie jak sie mizna tego dziadostwa pozbyc?? Może znacie jakies preparaty, ja stosuje rozne polingi złyszczajace i nic...dalej sa te czarne dokropne kropki na nosie:(

Gość jfctgfm h
mysle ze nie ma na nie innego sposobu jak regularne oczyszczanie i peeling

Gość kindziaaaa
ale ja tak robie..czesto stosuje pilnin i maseczki i nic to nie daje...ojj jakie one sa paskudne:(

Gość jjjjaaasssmmmiiinnn
Nie myslcie sobie ze po oczyszczaniu czarne punkciki znikaja, to nieprawda. Kosmetyczka wyciska tylko na sile rope ze srodka a czarne punkciki sa nadal, do tego czerwony nos i powiklania [u niektorych osob].

Gość kindziaaaa
noo..do kosmetyczki napewno nie pjde:(, oj nie...ale moze sa jakies domew sposoby, np. przemywanie sosa rumiankiem czy cos takiego.Zele i pilingi gleboko oczyszczajace niestety nie dzialaja:(

Gość monia_007
ja stosowałam plasterki do oczyszczania twarzy Nivea, pomagało, zawsze pozbywałam się na jakiś czas tego dziadostwa, po pewnym czasie te dziurki znów się zapychają, no ale na jakiś czas miałam spokój,no ale ostatnio niestety nie mogę ich nigdzie znależć,czyżby przestali produkować :(

Gość podobno maseczka Soraya
jest dobra witaminowa terapia maskujaca-ale nie probowalam jeszcze. Ja tez mam pelno wagrow na nosie i na brodzie :( znacie jakies toniki moze do oczyszczania? ps :skora sucha wrazliwa

Meczylam sie z wagrami od zawsze. Rozne masci, peelingi, kremy, toniki, plasterki i inne dziadostwa, ktore mialy to zwalczyc nie dzialaly. Od 2 miesiecy uzywam emulsji matujacej Iwostin Purritin - wagry bardzo sie zmniejszyly i jest ich mniej. Sa prawie niewidoczne :)

Kupcie sobie mydło siarkowe w aptece i szczoteczkę do mycia twarzy. Myjcie szczoteczką tym mydłem skóre z wągrami i zobaczycie że wągry będą wtedy jaśniejsze. Podobno przemywanie tych miejsc wodą z sokiem z cytryny coś pomaga ale osobiście tego nie próbowałam. Natomiast próbowałam z mydłem siarkowym i pamiętam że było lepiej. Nie mówie że wągry znikły całkowicie ale było dużo lepiej, były po prostu dużo mniej widoczne. Natomiast co do zlikwidowania wągrów na stałe to o tym można zapomnieć bo jest łojotok to cecha skóry i to tak jakbyście chciały sobie całkiem skórę wymienić na inną.

ja tez mam okropne problemy z wagrami,na nosie a najbardziej kolo nosa cala masa!!! zaluje ze chodzilam na oczyszczanie do kosmetyczki bo teraz mam ich wiecej i sa bardziej widoczne

Gość kindziaaaa
no sprobuje z tym sokiem cytrynowym ale nie wiem czy to cos pomoze:(Znacie jeszcze jakies inne sposoby domowe aby usunac to brzydactwo w nooska???

Gość marciami
plasterki na wagry sa nadal!!!!! na allegro poszukaj:) tanio :) opłaca sie:):):)

Gość belka
Co do wagrow niestety sama nie umiem sie ich pozbyc aa wyciskanie mnie dobija poprostu nie dosc ze mam cały nos czerwony to i tak i tak widze czarne punkty.....ale mam swoj sposob na inne wypryskii gdy juz po wysciskaniu umyje dokładnie skure wykremuje ja kremem nawilzajacym w miejscach gdzie wyciskałam pryszcze smaruje pastom do zembow (mietowa) troche szczypie ale pryszcze naprawde szybko sie goja gdyz paste je wysusza.....pozdrawiam

myslę ze powinno pomóc mycie buzi conajmniej 2 razy dziennie żelem peelingującym i uzywanie toniku ściagającego. Może nie znikną wszystkie, ale część na pewno:) Nie powinno sie wyciskać wagrów, bo organizm otrzymuje wówczas informacje, żeby wypełnic to co zostało wycisnięte i tak w kóło.. poza tym wyciskanie wągrów powoduje że zostają często dziurki, sa one bardziej podatne na zanieczyszczenia i bakterie..

blu berry --> A czy ten krem nadaje się do cery naczynkowej (nie takiej typowej naczynkowej, ale skłonnej do wieczornych rumieńców np.)? Zawiera filtry? Stosujesz też krem Iwostin na noc? Mi troche pomaga Sudocrem. Na oczyszczanie do komsetyczki nie pójdę (byłam raz i mam nauczkę :() W ogóle wyciskanie to kiepski pomysł, u mnie się w ogóle nie sprawdza.

Gość sylw
no mi też pomaga krochmal!!! I to nie tylko na wągry ale na wszystkie zanieczyszczenia skury! Jest to woda z mąką. Jakby ktoś nie wiedział to napisze jak sie to robi: Trzeba zagotowac wode, a w szklance wymieszać make ziemniaczaną z wodą i jak sie będzie woda gotować to wlać do tego tą mąke i mieszać aż będzie gęste. poczekać aż ostygnie i nałorzyć jeszcze ciepłe na twarz. poczekać aż zaschnie i zmyć. A zresztą jakby ktos dalej nie wiedział to podejzewam że każda mama potrafi to zrobić :P

Gość takajakasnijaka
Do stosowania miescowego najlepsza jest aspiryna ---- rozpuszczasz 2 tabletki Polopiryny S, lub aspiryny w lyzeczce jogurtu i smarujesz tym miejsca z wagrami - po 10 min wmasowujesz jak peeling i zmywasz. Systematyczne uzywanie maseczki z zielonej glinki tez pomaga Effaclar K -- to oczywiste A CO NAJWAZNIEJSZE ---- picie olejow Tran Linomag w tabletkach Oeparol pasta dr. Budwing (czy jak to sie nazywa) Lub dla tych co im smak nie przeszkadza --- lyzka leju z oliwek co wieczor. oczywiscie nie wszystkie na raz ---wystarczy wybrac jeden i zazywac regularnie --- wprawdzie nie zapobiega to powstawaniu wagrow tak wogole --- ale zmniejsza ich ilosc i sprawia ze sa latwousowalne. Jesli zapomne o kolejnym pudeleczku tranu to juz po tygodniu wiedze roznice (tzn. wiecej wagrow)

Ja myję twarz szarym mydłem i smaruję codziennie na noc cały nos Acnefanem albo pastą cynkową. Wągry są mniej widoczne;)

Gość ciekawaaaaaa
Sylw, a nie powinna to być mąka pszenna?

Gość martyna ppp
o rany dziewczyny czy w y to naprawde stosujecie ??? przreciez niekore z tych srodkow maja całkiem inne zastosowanie chocby ta psata cynkowa ..... a nie lepiej robicc sobie regularnie pilingi i maseczki oczyszczajace ? ja tez miałam takie problemy i jakos pomogło :)

Gość sylw
nie! to ma być mąka ziemniaczana. :P

a czy stosowalyscie brevoxyl? masc do kupienia w aptece za jakies 20 zl. mi to pomoglo :) nie mialam ropnych syfow, tylko takie podskorne krostki no i wagry! o boze ile tego bylo.. a teraz lux :) zreszta wpiszcie w wyszukiwarke na kafe i poczytajcie troche o brevoxylu, dziewczyny ogolnie polecaja. buziaki!

Gość madziulka--
ja wieczorem robię sobie peeling i na noc smaruję całą twarz penatenem-to taki krem dla niemowląt i mi to pomaga. pryszczy jest mniej ale wągry pozostają. byłam u kosmetyczki, ale wągry szybko powóciły. a w dzień ok. 2 razy myję twarz mydłem. co mogę jeszcze zrobić

Gość ppppp
szczerze mowiac ja nie mam juz zadnego wagra...a mialam duuuzo.zaczelam myc twarz...plynem do higieny intymnej...

Gość a czy ta woda
z mąką wyciąga wągry na wierzch przez co pojawiają sie pryszcze czy tak jakby wchłania je spowrotem i znikają niewiadomo jak? Prosze o odp.

Gość strusiu
Fakt wągry na nosie są wkużające można też zrobić inhalacje z np rumianku po czym je wycisnąć paznokciami

Gość dnfdfln
ja sie wągrów juz pozbyłam dzeki brevoxylowi ale teraz mam puste dziurki i tez to brzydko wygląda wiecie moze jak sie tyhc dziut\rek pozbyc tzn zamknąc je

Gość niunia007
trudno pozbyć sie czarnych kropek.ja chodze na saune i to naprawde pomaga, oczywiscie ze znowu wracaja, ale na jakis szas ma sie spokoj. produkty z garniera czysta skora wogole nie pomagaja wrecz przeciwnie jest ich znacznie wiecej. dlatego zeby nie miec buzi jak truskawka polecam saune.