Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziaaaa

Jak się pozbyć tych paskudnych wągrów z nos??

Polecane posty

Gość flirty thirty
Polecam produkty tej firmy: http://www.lush.co.uk/categories/Cleansers_1763.aspx odkad zaczelam uzywac tych kosmetykow, moze nie pozbylam sie wagrow ale zdecydowanie zmniejszyla sie ich ilosc i jakosc (kosmetyki te rozjasniaja je). Zmiejszylo mi sie tez wydzielanie loju i skora jest swietnie nawilzona i wrecz odmlodzona. Nie polecam wyciskania. Ja po wyciskaniu mam porozwalane pory i bardzo zaluje ze kiedykolwiek cos sobie wyciskalam. Chociaz zgadzam sie z tym, ze jak jakis wagire jest oblesnie wielki i rzucajacy sie w oczy to mozna go mechanicznie usunac.

Gość Brevoxyl
u mnie sie sprawdzil znakomicie. Mialam mnostwo wagrow a od kiedy uzywam brevoxylu, mam skore jak niemowle. Ale wiem ze nie na kazdego dziala.

Gość Załamana =
Witam wszytkich ! Jak większość z was mam ogromny problem z cerą, juz niewiem co mam robić ! :( Na mojej twarzy ( a dokładnie brodzie i okolicach :/ ) ciagle pojawia sie jakis pryszcz :/... Jeden zniknie to obok pojawi się drugi..a na miejscu pryszcza zostaje ślad... strasznie czerwone plamki :( wygląda to potfornie strasznie oszpeca czasami nie moge w lustro spoglądac:( wszystko było by ok gdybye własnie nie te plamki... Na policzkach nie mam pryszczy na czole tez nie no moze tam jakis pojedynczy ale tak to jest ok....Tylko ta cholerna broda :/. Codzien rano i wieczorem przemywam twarz mleczkiem do oczszczania twarzy, pojedyncze pryszcze smaruje spirytusem salicylowym (coś tam pomaga na te pryszcze),od około 2.5 tygodnia smaruje sie maścia CEPAN na te czerwone centki ;/ czytałam tutaj gdzieś na forum,że wielu dziewczynom pomogło, ale ja jak narazie u siebie nie widze postępów :(.. Czy może któraz z was zna jakiś skuteczny lek na te przebarwienia ? :( P.S wiem,że odbiegłam troszke od tematu,bo dotyczy wągrów... Z wągrami też walcze...ale jakoś da sie z nimi żyć, bardziej niż z tymi czerwonymi plamami :(.... Pozdrawiam wszystkie laseczki walczące z tym świnśtwem. Nie poddawajmy się !

Gość Rrendi
ja walczyłam z przebarwieniami skinorenem, ma też właściwości przeciw zaskórnikowe i z wągrami też sobie stopniowo radził. Przebarwienia to niestety straszne draństwo i bardzo długo się z nimi walczy niezależnie od preparatu, no ale na jakiś trzeba się zdecydować i cierpliwie stosować, czasami nawet przez kilka miesięcy

Gość Megen
ehh nie gadajcie ze sie nie tego pozbyc oczywiscie ze sie da xD :P wiem po sobie xD poprosu musicie sobie zakupi w sklepie kosmetycznym lub aptece plastry ktore sie naklada na nos trzyma chwile i odrywa ii po wagrach ani sladu, oczywiscie zabieg trzeba powtarzac raz na dwa,trzy tygodnie zaleznie od pojawiania sie wagrow Pozdrawiam :) mam nadzieje ze pomoglam

Gość ulinek
no tak te plastry sa na pewno dobre tylko nigdzie ich nie ma a na allegro komu sie chce kupywac... :\

Też mam wągry, ale wyciskam je... siadam co jakiś czas z pilniczkiem i robię sobie małą masakrę. Odnawiają się ale jest spokój na jakiś czas =]

15 lat magda- słyszałam że dobry jest zielony podkład, ja nie mam tego problemu ale kiedyś o tym trochę czytałam.

Gość iwonkaaa00
ja tez mam problem z tymi okropnymi wagrami ;(( ehh ale od kiedy zaczęłam używać takiego niby mydla "akneroxid" (które przepisał mi dermatolog) jest o wiele lepiej :)) w sumie to jest bardzo dobrze .. nalezy to nakladac na twarz na 2 minuty a potem zmywac jak mydlo i jest ok ;) jak zaczynalam to uzywac bylo na recepte aleteraz juz mozna to kupic bez recepty i sa szybkie efekty ;) naprawde polecam ;) a koszt tego to okolo 25 zl ;) pozdrawiam

Gość xxxpxxx
ellooo ja własnie zrobilam se to z mąką to wogole nie działa-___-. ale zrobilam rózniez z cytryną i pastą no zeczywiscie wągry są duzo jasneijsze lecz moge sie załozyc ze jutro bedą od nowa czarne jak smoła...uzywam równiez plastrów nivea i one tez nie pomagają...nie no przesadzam pomagają ale marnie jaa mam pełno wągrów na nosie czole policzkach i brodzie a te plastry to ci z 10 wągrów na 1000 wyciągną -__- spróbuje jeszcze to z tym o duzo owoców i piciu wody ..bo do kosmetyczki nie pojde bo mnie tu przestraszyliscie tą ropą czy czyms tam :)) narq jak mi cos pomoze napewno napisze

Gość ana_katia
ponowięto ocx juzpisałam na podobnym topiku... dla mnie rewelacyjna jest maseczka oczyszczajaca z herba life; droga ale naprawdę skuteczna; na allegro kupiłam za 60zl, normalnie ponad 100

Gość Zawągrowana_Nochala_xD
Coż... Wągry faktycznie paskudna sprawa...;/ Też mam z tym ogromny problem, ale co tam... Nie wygląd jest w życiu najważniejszy ;)) Mój 'nosek' a raczej 'nochal' jest tak jakby jednym wielkim WĄGREM.!!=] I dotychczas mi to nie przeszkadzało, ale niestety, chłopak, z którym bawiłam się na takiej wiejskiej dyskotece dziwnie mi się cały czas przyglądał. No i w końcu zapytany o co mu chodzi wypalił: Te twoje czarne kropy na nosie to są jakieś piegi? Czujecie?! Jak ja się wtedy poczułam... A jakiego buraka spaliłam ;/ Eghhh... Teraz unikam tego chłopaka jak ognia xD ...No ale do czego ja zmierzałam... Aha .! ;> No więc ja to tak załatwiam zawsze: Najpierw robię parówkę, później [nie zawsze tak się da] delikatnie wyciskam (przy pomocy pilniczka xD ), przemywam skórę dosyć tanim spirytusem salicylowym "Afrodyta Adonis". Po przemyciu smaruję najgorsze miejsca żelem "Benzacne" (też dosyć niedrogi)... Ściąga trochę skórę, ale wydaje mi się, że jest dosyć dobry. Bardzo wysusza, ale jak mówiłam smaruję nim tylko miejsca baaardzo przetłuszczone, mianowicie strefę T...;> Po zmyciu żelu (biała barwa, więc najlepiej robić to na noc lub na co dzień, nie wychodząc z domu) wysmarować całą twarz bardzo sympatycznym kremem antybakteryjnym nuno z Ziaja (nie znam odmiany ;P )... Na jakiś czas pomaga, oczywiście wiadomo, że w końcu się odnowią. Jednak nie lubię wydawać zbyt dużo kasy na kosmetyki... Mam inne potrzeby :) Ale radzę spróbować, koszta są niewielkie, a efekty nawet dobre =] Dodam tylko, że mam cerę skłonną do wyprysków, szczególnie zaskórników, mieszaną, naczyniową {Rumieńce to obok wągrów najtrudniejszy problem}. Dosyć suche policzka i średnio tłusta 'strefa T'. Jeśli macie jakieś pytania, to proszę maila : marta_dobrus86@buziaczek.pl Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z wągrami ;* =>

Gość Konan10
A co myślicie na temat toniku ZIaja ogórkowy???

Gość Konan10
A co myślicie na temat toniku ZIaja ogórkowy??? Jets on dobry na wągry???

Gość Klauda
Hey. Ja to mam dosc juz tych wagrow to jest doslownie okropne jak dla mnie i mysle ze jak dla wszystkich dziewczyn. I wkoncu postanowilam ze cos bede szukac na to jakis spobow. I zaczelam dzialac. Dzis wyprobowalam ten sposob z maka i woda a jutro mam zamiar wyprobowac to z cytryna. Mysle ze te takie sposoby domowe sa nalepszym sposobem na te wagry. Bo do kosmetyczki napewno nie pujde bo to nie ma sensu jeszcze ze strata kasy bo i tak pozniej beda One od nowa to jeszcze bede miala cala czerwona twarz. Juz wole zeby mi tak normalnie jakos pojasnialy niz zeby miec czerwona twarz.A wlasnie ten sposoob z maka mozna powidziec ze cos mi nawet pomogl nie powiem jakos mam takie wrazenie jakby wlasnie prejasnialy te wagry.. Kiedys stosowalam masc cynkowa, ale jakos na mnie nie dziala albo ja sie myle. Jeszcze ja sproboje zobacze jakie beda efekty. Jesli macie jakies sposoby domowe to piszcie na e-maila Moze teraz cos podziala bo wtedy jakos nie zwracalam uwagi na wagry, ale na pryszcze. klaudia474@ibteria.pl bede probowac wszystkiego aby sie tego pozbyc na zawsze .. Z daleka naszczescie tego nie widac, ale jak sie przyblize do lusterka to MASAKRA! .. moze przesadzam, ale serio to nie wyglada za dobrze u mnie. Kiedys mialam problem z pryszczami i teraz mam, ale malutki. Tam wyskakuja mi co jakis czas na twarzy kolo "brody" i ust i wlasnie w tym miejscu jak wyskakuja to mam problem. Wiecie moze jak mozna sie ich pozbyc tak zeby nie bylo przynajmniej tego widac jak wycisne czy cos.. ?? Prosze o jakies wiadomosci i e-maile. Dzieki i Pozdroo :) xD

Gość kwiiitnaca
Ja tez mialam kupe wagrow ale udalo mi sie ich pozbyc! Kiedys raz usiadlam przed lustrem na dziennym swietle i wycisnelam caaale paskustwo i z nosa i z brody zdarlam sobie troche skory - noc coz mam bardzo sucha skore bylo ciezko, pieklo mnie i bolalo - no coz, ale wiecie co? Pomoglo! To byl 1. etap, drugi polegal na tym ze oczywiscie dokladnie umylam twarz peelengiem i innymi bzdetami, nastepnie poszlam z moim chlopakiem do aquaparku spedzilam tam conajmniej 5h i wiecie co? wrocilam do domu z IDEALNĄ CERĄ! Resztka wagrow ktora zostala w mojej skorze po prostu się wyplukala - ta mocno chlorowana woda zdzialala cuda! Wszystkie dziutrki po wagrach, wszystkie pory sie wysuszyly idealnie omknely! Kupilam sobie krem VISHY NORMADERM kosztuje ok. 70zl - zalezy gdzie, i po tym zabiegu > wyciskanie, aqua park i myju myju stosuje go od ponad 3 tygodni i wiecie co? Moja skora jest nadal boska, nie mam zadnego pryszcza ani wagra, ten krem po prostu przywraca skorze zdrowotnosc, pory zostaly oczyszczone, zatkaly sie i dzieki temu ze codziennie rano przemywam twarz tonikiem + ten krem i wieczorem myje twarz peelengiem, pianka Loreal Haapy Derm + ten krem jest super! To naprade zdzialalo cuda DZIEWCZYNY DO DZIELA! :D

Gość Anetka129
Mi pomógł AVON a dokładniej seria pure-pore-fection z solutions(dla tłustej i mieszanej cery). Zdecydowanie najlepsze kosmetyki dla mnie chociaz troszke wysuszaja skórę. Co do kupowania na allegro to nie lepiej na stoisku z kosmetykami Avonu ?

Gość Anetka129
Mi pomógł AVON a dokładniej seria pure-pore-fection z solutions(dla tłustej i mieszanej cery). Zdecydowanie najlepsze kosmetyki dla mnie chociaz troszke wysuszaja skórę. Co do kupowania na allegro to nie lepiej na stoisku z kosmetykami Avonu ?

Gość Klauda
Ja wlasnie mam taki zamiar kupic sobie to w AVONIE od wagrow tylko wlasnie nie wiem czy to mzoe cos pomoc.. Ostatnio robilam sobie zabieg domowy, ale z pasta i rzeczywiscie szczypalo i to strasznie wiec nie wiem czy to bylo jakies dzialanie na te \"wagry\" ?? Jeszcze chce wyprobowac tak jak pisalam ta masc cynkowa to sie zobaczy co bedzie z tego. I zrobic sobie z bialkiem i z ta cytryna i bede przeczmywac twarz woda z cytryna i zobaczymy czy to cos sie przyjasni. Moze ktos mi powiedziec jak ja moge sie tego wszystkiego pozbyc juz nazawsze ja nie chce zeby ktos sie mnie przestraszyl czy cos?? :(:( kwiitnaca: To Ty sie pozbylas tych wagrow dzieki wyciskaniu ich?? Przeciesz wyciskanie prawie nic nie daje bo i tak jak to wycisniesz topozniej zowu pojawi ci sie w tym samym miejscu i jeszcze w dodatku bedzie sie mialo czerwona twarz wiec to nie jest dobry sposob. Przynajkmniej ja tak mysle. Lepiej zeby leczyc twarz jakimis lagodnymi rzeczami .. A z tym aquaparkiem. To pojechalas tam na ten basen taa? I spedzilas tam 5 h i ci pomoglo? W ogole nic nie mialas zadnych odrazajacych rzeczy na twarzy?? A Ty przebywalas w jakims szczegolnym miejscuu?? .. :)

Gość Matiik
hejka, dziekuje za ten pomysl z wodą i sokiem z cytryny, jutro go wyprubuje, bo osobiscie mam dosc tych głupich wągrów, najwiecej ma ich na policzkach i brodzie, sa ochydne, ciagle myje twarz spirytusem ale to niezabardzo pomaga. ciekawe czy cytryna pomoze, oby xD :) dzieki

Gość Aaarlenkaaa95
Czesc dziewczyny.. Ja też mam taki sam problem... Te ochydne wągry... Chce wam powiedziec, byscie nie wyduszay syfów ponieważ i tak za pare dni bedzie strup a potem pod tym zniowu ropa;/;'/ Dlatego syfy smarujecie kremem benzakne (nie wiem czy dokladnie naopisalam nazwe) . Jest skuteczny gdyż dokladnie wususza syfy... Polecam;)

Gość Izu
Hmmm... Wyda się to trochę dziwne, ale tak robiłam i działa... Jest to maseczka z popiołu... Potrzebne składniki: -pół szklanki popiołu przecedzonego przez sitko -pół szklanki piwa bez alkoholu, lub poprostu wyparowanego -jedno żółtko Sposób prezygotowania: Wymieszać wszystkie składniki bardzo dokładnie, substancja musi być gęstsza ad miodu, jak jest za gęsta to dolać piwa, a jak za rzadka to dosypać popiołu. Maseczke nakładamy na wilgotną twarz płatkiem kosmetycznym i zostawiamy ja na twarzy na 20-30 minut. Gdy czas upłynie maseczke należy spłukać letnią wodą i wytrzeć twarz ręcznikiem. Jak nie wiecie z kąd wziąć popiół to możecie go wziąć z ogniska lub pieca, albo jak macie inne pomysły z kąd go wziąć to prosze.

Gość Izu
Znaczy te piwo nie powinno byc wyparowane, ale żeby alkohol był wyparowany... Ta maseczka ma dobre zastosowanie, ale używa się ją tylko raz na tydzień.. I raczej i dziewczyny i chłopcy mogą jej używać...

Gość Klauda
Izu myślę że to dobry preparat z twojej strony i że zadziała coś.. Wypróbuję to i zobaczymy czy akurat zadziała na moją twarz. A Tobie? A jeśli można wiedzieć skąd znasz taki preparat na te wągry? Ostatnio czytałam w gazecie że dzięki pomidorom też można się pozbyć, ale pryszczy takich niezbędnych. Nie wiem jak się to dokładnie stosuję, ale chyba trzeba pokroić pomidory w plasterki i położyć na twarz i jakiś czas trzymać. Ale nie jestem pewna że to tak. Ja sama jeszcze tego nie stosowałam, ale chyba to zrobię zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam :)

Gość kocica32
ej dziewczyny jak to czytam co wy piszecie to mi ręce opadają!!!!!!!!!!!!!!! wągry będą wam zawsze wychodzic ale można to zmniejszyc . jeśli chodzi o oczyszczanie u kosmetyczki to jeden zabieg wam niepomoże niewierzcie w códa kosmetyczka to nie magik! kosmetyczka robi to w sterylnych warunkach i w rękawiczkach dezynfekuje wodą utlenioną bądz prądami a wy jak bendziecie to same wyciskac to se tylko rozniesiecie zmiany . pozatym są też inne zabiegi kosmetyczne oczyszczające ale bez wyciskania np. kwasy AHA są super oczyszczają buzie pochłaniają martwe komórki a zostawiają te nowe zamykają pory wybielają przebarwienia ale oczywiście też wam niepomoże jeden zabieg tylko serje czeba już zrobic aby wyprowadzic tą buzie poza tym jest też piling kawitacyjny który oczyszcza skóre głeboko i też bez wyciskania można też kwasy połonczyc z tym pilingiem kawtacyjnym ja miałam ostatnio taki zabieg i jestem bardzo zadowolona .

Gość kocica32
dziewczyny nieużywajcie preparatów czyli kremów toników czy innych preparatów które zawierają alkohol na buzie bo to jeszcze bardziej podrażnia skóre i nadmiernie ją wysusza!!!!!!!!!!!!!!

Gość kocica32
bardzo dobry jest tonik benzakne bezalkoholowy jest dostępny w aptece. niemyjcie twarzy wodą i mydłem!!!!!!! od tego są mleczko i tonik.

Gość katyyy
hej dziewczyny...niestety ja też mam ten problem :( używam różnych peelingów ale moja skóra na nosie i czole i tak obrasta w te okropne wagry... hmmm ciężka sprawa niedawno postanowiłam wyprubować jedną z oczyszczających maseczek do twarzy ale to na nicccc...

Gość sunkas
hej dziewczyny!!! spróbujcie tego: dwie łyżki płatków owsianych, zalać ciepłym mlekiem lub wodą. po napęcznieniu płatków (tak żeby były miękkie), wmasować w buzie - głównie w nos, czoło i brodę (strefa T). bardzo fajnie działa. zdecydowanie zmniejsza wągry. dwa razy w tygodniu. po zmyciu specyfiku najlepiej przemyć twarz zimna wodą. pozdrawiam!

Gość nie moge
zadna z was nieslyszala o mikrodermoabrazji, pellingu kawitacyjnym, medycznym czy jonoforezie?!!! owszem, mozna sobie jeszcze twarz g... posmarowac jak kto woli , ale zamiast domowe szamanstwo uprawiac i buzie maltretowac lepiej oddac swoja twarz w rece specjalisty ktory zrobi z nia porzadek. Tylko regularna pielegnacja skory da efekt pieknej cery. Powalajace sa komentarze typu- bylam u kosmetyczki i po jakims czasie wagry znow sie pojawily. To tak jakby raz polozona farba na wlosy miala zapobiegac dalszemu powstawaniu odrostow!!!