Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobita......

ból w klatce piersiowej.......

Polecane posty

Witam. Z reguły nie piszę w tym dziale. Ale mam pytanko. Mam 32 latka, leczę się z zaburzeń jedzenia(od dwóch lat), na tą chwilę biorę Andepin, oprócz tego jestem generalnie zdrowa i nic mi nie dolega. No własnie...nic. Odkąd pamiętam towarzyszyły mi bóle w lewej stronie klatki piersiowej. Były to bóle nie stałe, tylko czasem bolało kilka dni i przestawało, czasem nie boli kilka tygodni, czasem boli tylko kilka godzin. To taki tępy ból nasilający się przy głębszym wdechu lub ruszeniu lewym ramieniem. Zawsze tłumaczyłam to sobie w ten sposób, że jestem zleksza znerwicowana i to pewnie jakieś nerwobóle-nigdy nie robiłam na to badań, ani ekg, nie biorę na to leków-nawet przeciwbólowych. Po prostu przyzwyczaiłam się do tego-że są lepsze dni i tygodnie bez bólu i te gorsze-kiedy boli. Powiedzcie mi -jeśli ktoś się na tym zna-czy to faktycznie mogą być bóle ....takie nerwowe? Tak mnie natchnęło, żeby Was zapytać , bo właśnie nadszedł gorszy dzień....boli od wczoraj. Co o tym myślicie?

Gość Solaria
Ja miewam podobne bóle tylko częściej między piersiami. Lekarz stwierdził że to pewnie nerwobóle. Czasem ten ból przesuwa się bardziej na lewo lub prawo. EKG nic nie wykazało, robiłam nawet prywatnie echo serca i też wszystko ok (ale to już parę lat temu).Inny lekarz stwierdził że to może być zadawnione przewianie, które tak się objawia. Dostałam kiedyś tabletki -mydocalm, ale niespecjalnie mi pomogły.

Witam o ile nadal jestes zaintersowana to pisze na temat tego bolu. Ja dostałam takich bóli jakies dwa miesiace temu na pocztaku marca , po wizytach u trzech inyernistów okazało się że to neuralgia międzyzebrowa - zapalenie takanki zeber w odcinku piersiowym.Poszłam z tym do neurloga i potwierdził to:-(.Ale to nie koniec:-(.Skierował mnie na kroterapie i pole magnetyczne i nic nie pomagalo.Środki przeciwbólowe tez nie pomagały...bolało jak diabli:-(.Dopiero pomoc kolegi fizjoterapeuty mi pomogła.Nastawił mi kregosłup i poukładał zebra- bolało ale przeszło mi po 48 godzinach od zabiegu.Potem wziełam jescze akupunkture ale bardzo bolała i zrezygnowałam z dalszych zabiegów i nie polecam:-(. Bóle miałam na tle nerwowym niestety :-(...powracaja jak mam gorsze dni lub sie zdenewuje:(. Jezeli mozesz to szybko idz do prywatnego fizjoterapeuty lub rehabilitanta- popytaj znajomych czy kogos nie znają.tylko on ci pomoze bo trzecba przyczyny bólu zlikwidowac a skutki mozna tylko zniwelowac tabletakami. Moje bóle były w lewej czesci jakby od serca i reka tez mi dretwiała no a potem to i strasznie bolała.Jestesmy w tym samym wieku :-)...ale to zbieg okolicznosci :-) Pozdrawiam i życzę zdrowia

Gość domini87
chyba mamy podobny problem, tez lecze sie z chorego odchudzania, a bole o ktorych piszesz mialam pierwsze chyba w wieku 14 lat. Powiedz o nich swojemu psychiatrze, napewno Ci cos poradzi. Ja dostawalam zawsze jakies na rozluznienie, uspokojenie i pomagalo. Po dluzszym czasie pomogla psychoterapia i leki, biore lexapro na depresje i doxepin na sen i od juz dlugiego czasu nie mam ich. Z perspektywy mysle, ze byly to nerwobole w stresie i depresji.

Gość jak dziala andepin
bo mam od lekarza ale mi nie wytlumaczyl czy po nim bede miala wiekszy apetyt czy mniejszy ? bo ja mam napady glodu albo tak ze nic nie jem wiec w tym wypadku jak on podziala ?

Gość 423423423432434
nie bierzcie psychotropow to trucizna! spalem ciągle to straszne jak potem przestają dzialac trzeba przeczekac! jezeli pojawilyby sie mysli samobojcze marsz na pogotowie udzielą wam pomocy od razu dadzą coś co zbije działanie psychotropow przetrzymalem dzialanie

Gość 423423423432434
po jaką cholere wam psychiatra :> ? slyszycie glosy czy jak jesli nie nieleczcie nerwic psychotropami zrobi z was to warzywa. poinformujcie na wszelki wypadek rodzine ze cos zlego moze sie po nich dziac