Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisi1111

maly 7-miesieczny problemik

Polecane posty

czesc!moja dziewczynka Juleczka urodzila sie 24 sierpnia, wiec wlasnie skonczyla 7 miesiecy. Wszystko jest ok, pieknie sie rozwija, sama juz siedzi i w o ogole jest radosnym dzieckiem. Mam 2 pytania: 1) Czy to normalne, ze Julka nie ma jeszcze zabkow? 2) Ostatnio nie bardzo chce jesc mleko(karmie butelka), zjada pol dawki lub nawet mniej..Nie wiem czy cos jest nie tak czy to moze ze wzgledu na majace pojawic sie zeby? Prosze o rade jakies doswiadczone mamy. Aha i musze zaznaczyc,ze wszystko inne je normalnie(zupki,owocki,deserki), to dziwne, ze nagle mleko przestalo jej smakowac, moze sie znudzilo?...

Sisi, nie martw się! jeśli do ukończenia roku ząbki się nie pojawią, trzeba będzie skontrolować, czy są zawiązki w dziąsłach. Większość dzieci w tym wieku już pierwszy ząbek ma, ale brak nie jest niczym dziwnym! :) Mój synek też się nie może doczekać, wszystko memla zawzięcie, białe kreseczki na dziąśle na dole widoczne od tygodni, a przebić się nie mogą. Uważa się też, że ząbki które wyżynają się później są mocniejsze. Nie masz powodu do obaw. Może mleko przestało jej smakować, skoro piszesz, że inne rzeczy jada chętnie, to też nie robiłabym z tego problemu. Przy najbliższej wizycie u pediatry zapytasz! Może spróbuj innej mieszanki? A kaszki na mleku je? Może pije za dużo soczków i po prostu nie chce więcej pić?

Gość prykupryku
nie ma powodu do obaw. zabki maja prawo nie rosnac do pierwszego roku zycia.a brak apetytu moze wlasnie jejst spowodowany tym, ze cos juz zaczyna jej rpsnac.

Wszystko jest w porządku, mojej córeczce ząbki pojawiły się właśnie po skończeniu 7-go miesiąca :) I też miała wtedy problem z piciem mleka (jadła Nutramigen) a inne rzeczy wciagała bez marudzenia. A poza tym, musisz poobserwować, u nas okresy zmniejszonego apetytu wiązały się z dłuższym snem, wcześniej była faza \"dużo jem mało śpię\" a po takim cyklu wszystkie śpiochy okazywały się za małe :) Może Twoja Juleczka tez tak ma :) Pozdrawiam :)

dzieki grby misiu, mam nadzieje, ze sie w koncu doczekamy tych zabkow, bo rzeczywiscie biale i twarde w dziaselkach widac..i gryzie wszystko zawziecie A co do mleka, dolalam jej dzis troszke soczku, ktory zwykle pije(przeczytalam o tym gdzies tu na forum) i wciagnela bez zadnego marudzenia.. Choc chyba nie powinnam tego robic czesto, sama nie wiem, Julka jadla az jej sie uszy trzesly:)

Jeżeli chodzi o ząbki to nie powinnaś się przejmować. Wielu dzieciom zaczynają wychodzić ząbki po pierwszych urodzinach, ale od razu kilka na raz. Jest to bardziej bolesne. Polecam od razu zaopatrzyć się w gryzak, który można dać do zamrażarki. Zmrożony lepiej koi ból. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.