Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linkk

Moi starzy zmuszają mnie żebym chodziła do kościoła

Polecane posty

Gość lubię Cię
:)

Gość ja wolę te godzinke
poświęcić na rozmyślanie nad pięknem świata na spacerze po lesie... niż stać w tłumie wystrojonym w najlepsze garsonki i słuchać o polityce... i nikt mi ktoś nie powie że taki kontakt z Bogiem jest lepszy!

Gość THE TRUTH WILL SET YOU FREE
Ja wole zgadzam sie z toba !!!!!

Gość szkoda gadać
no rzeczywiście jesli sie chodzi do kościoła tylko żeby zobaczyć jak kto sie wystroił i po to by pogadać o polityce to może rzeczywiście lepiej tego nie robić za 20 lat to już nikt nie będzie tam chodził, smutne :( śluby chrzty bierzmowania i komunia będą to nic nie znaczące dla obrządki normalnie straszne 😭

Gość malutenka
We Francji prawie nikt nie chodzi do kosciola i jakos od tego swiat sie nie zawalil...

Gość szkoda gadać
czy aby na pewno :P byłaś w Francji i widziałaś jak ludzie tam żyją? przepraszam wegetuja

Gość malutenka
pod jakim wzgledem?

Gość koniec z ogłupianiem narodu
obyś miała rację, szkoda gadać

W przeszłości religie często dzieliły ludzi, zamiast ich jednoczyć. Nieraz pod płaszczykiem pobożności popełniano najokrutniejsze zbrodnie. Ich upadek będzie pozytywnym zjawiskiem.

Popatrzcie na nasz kraj. Religia bardziej nas dzieli, niż łączy.

Gość faktycznie we Francji
religia nie ma większego znaczenia, do świątyń różnych wyznań chodzą tylko Arabowie, Polacy itp obce elementy :P A żyje się Francuzom bez religii świetnie, sam myślę o emigracji do tego raju, bo w Polsce jest jak jest każdy widzi :P

Gość Nie daj się zmuszac i już
Ja równiez niechętnie chodze do kościoła - nikt mnie nie zmusza, idę jak chcę, ale juz na samym początku mszy człowiek od razu dostaje obuchem w łeb, zaraz robią z ciebie wielkiego grzesznika ... zaraz jesteś winny/a pewnie tez dlatego, bo oddychasz ... Tak niestety jest w polskich kościołach kat. ...

Gość szkoda gadać
upadek będzie pozytywnym zjawiskiem? a więc upadek takich wartości jak te zawarte w dekalogu? czyli czeka nas piekło na ziemi , każdy będzie żył w myśl zasady róbca co chceta a potem sie dziwią czemuż to w Wielkiej Brytani i Niemczech będzie więcej Arabów itp niż rodowitych mieszkańców Ich religia bynajmniej nie dzieli , wręcz przeciwnie A jak ma łaczyć chrześcijan skoro coraz więcej ludzi ma do religii taki stosunek jak wy 🖐️

Gość Mnie wkurza ...
jak 3/4 wiernych przystepuje do komunii św. ... Wiara przeklina, zazdrości, ubliża jeden drugiemu, ludzie są zawistni, obgadują się ... ale to komunii idą ... Wiara dzisiaj a 20 lat temu to zupełnie cos innego... Ja odnoszę takie wrażenie, że nie ważne czy wierzysz ważne, że przychodzisz do koscioła i dajesz na tacę - tylko jak najwięcej , pamiętaj ...

Gość ale głupoty gadasz
upadek kościoła to nie upadek etyki. jakby co najmniej katolicy byli dobrymi ludźmi a niekatolicy amoralnymi degeneratami. dobro nie jest zalezne od religii.

Gość foxylady
nie martw sie Autorko topiku, starzy to kwestia czasu, przestana gadać jak będziesz całkiem dorosła. pytanie tylko czy nie będziemy zmuszani przez państwo do chodzenia do kościoła? Wszak rządowa telewizja to już ta toruńska...

Gość malutenka
nie rozumiem ?CZy aby byc dobrym czlowiekiem trzeba byc katolikiem?

Gość dobra raba
Do------> Szkoda gadac Czy uwazasz ,ze pozytywne wartosci sa tylko w kosciele katolickim? A co z homoseksualizmem wsrod ksiezy. Z jednej strony kosciol odrzuca hiomoseksualistow ,a z drugiej akceptuje ich jaka ksiezy . Jak to wyjasnic dziecku ?

Gość ale głupoty gadasz
i jeszcze jedno. piszesz: "a potem sie dziwią czemuż to w Wielkiej Brytani i Niemczech będzie więcej Arabów itp niż rodowitych mieszkańców" rzeczywiście tchnęłaś samym dobrem i miłoscią bliźniego... skąd ta pogarda dla innych nacji?

Gość szkoda gadać
nie trzeba być katolikiem :) ale czy dobrymi są Ci którzy własnie chodzą do kościoła a potem piszą o nim takie rzeczy :0 ? niech nie biorą ślubów kościelnych nie chrzczą dzieci itd jeśli nie mają zamiaru ich wychoiwywać w duchu tej religi bo jesli to mimo wszystko robią to czyż nie udają? ja wiem , że wiara powinna wypływać z głębi człowieka a nie z przekonań wyniesionych z domu Aler przynajmniej nie uważakcie ludzi którzy to robią za gorszych , a takich co dziwnie patrzą na człowieka który mówi jestem wierzący i ( uwaga) praktykującyto niestey jest coraz więcej

Gość szkoda gadać
to nie była pogarda , raczej podziw dla szacunku jaki mają dla swojej religi :)

Gość ale głupoty gadasz
nie dotyczy to mnie. nie biorę udziału w żadnych obrządkach.

Gość szkoda gadać
sorry za błędy :] widze że moje opinie są tu niepopularne ale każdy ma swoje zdanie nie chcecie chodzić nie chodzcie ja przecież nie zmuszam :) 🖐️

Gość Arab i tym podobny
to jak o rzeczy, nie o człowieku takim samym jak Ty

Gość dobra raba
Muzulmanie maja taka religie ,ze jakby chcieli z niej wystapic to grozi im kara smierci. Katolicy maja to za soba. Ja zycze muzulmanom , aby tez doczekali sie tolerancji i wolnosci wyznania

Gość ale....
linkk.....dziwnym jesteś przypadkiem, bo większość moich znajomych, ktorym rodzice kazali chodzić do kościoła wbrew ich chęciom, ..po prostu spedzali ten czas gdzie indziej;) chyba, ze mieszkasz na wsi - gdzie jest jeden kościół, a moherowe babcie sokolim wzrokiem lustrują kto z sąsiadów był, a kto nie:) ten motyw niestety jest chyba wszystkim znany:( Ale nie o tym chciałam powiedzieć:) Po prostu moim zdaniem Kościół i cała Liturgia powinna zostać unowoczesniona pod względem ceremonii - nie ejstem tak głęboko uduchowioną osobą, aby przez 22 lata życia przezywać mszę śwętą jako coś wielkiego - żałuję, bo wiem , że tak być powinno, no ale.... Tydzień w tydzień to samo...homilie, ktorych albo nie rozumiem, albo się wyłączam po dwóch zdaniach... pieśni, których już nie moge słuchać....nuda W Kosciele czułam się dobrze na mszach młodzieżowych - z muzyką gospel, homilią dla nas,..pielgrzymki...msze na łonie natury...Boga mozna chwalić na tyle różnych sposobów, muzyką, tańcem, rysunkiem Takie msze prowadzili młodzi księża, a takze nieliczni starsi (ale młodzi duchem:):), za co jestem im bardzo wdzięczna - inaczej dawno bym rzuciła Kosciół - taki, jaki obecnie wszem i wobec się prezentuje:) Stąd moja rada - poszukajcie inspiracji dla swojej wiary, pogadajcie z księdzem na religii, stwórzcie chórek gospel, bierzcie przykład z katolików w Afryce - gdzie msza sw trwa poł dnia, a oni cieszą się, tańczą i śpiewają:) to jest prawdziwa wiara, a nie smętny tłum czekający, aż ta godzinka się skończy:) Aaaa..i porozmawiaj o tym z rodzicami, niech wiedzą że nie chcesz zostać satanostką ani nic z tych rzeczy;) powinni zrozumieć bo przypuszczam ze sami też mieli swoje kryzysy:) pozdrawiam wszystkich wątpiących:)

Gość szkoda gadać
jesli już sie czepiacie tego "Araba" to było to w stosunku do posta >> faktycznie we Francji no ale oczywiście lepiej najechać na mnie bo to ja mam nietypowe przekonania szkoda gadać więc już nie zawracam głów

moze zakapuj rodzicow do trybunalu w Strasbourgu , lub komitetu praw dziecka i tego leworekiego i praworekiego i wszystkich tak takich , ktore to istnieja dajac pasozytowac roznej masci pierdzistolkom. teraz donosicielstwo jest trendy podobnie jak w latach 50 niejaki Paszka milioner doniosl na swego ojca , ze ten sprzeciwil sie wladzy radzieckiej i uchowal sobie worek zboza by rodzina i ten Paszka rowniez mieli co jesc.