Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłaaa mamaaa

depilacja w ciąży?!?!

Polecane posty

Gość przyszłaaa mamaaa

Mam pytanie: od zawsze miałam kłopoty z nadmiernym owłosieniem. Depiluje się od dwóch lat woskiem u kosmetyczki. Poza "standardowymi partiami" jak nogi, depiluję też brzuch i bikini, bo tu mam straszne owłosienie. Teraz jestem w 2 m-cu ciąży. I tu pojawia się moje pytanie- jak sobie radzicie z depilacją w ciązy, szczególnie tej zaawansowanej? Boję się , że zrywanie plastrów z woskiem z brzucha może być niemiłe dla płodu, a wracać do golenia nie mam sił....u mnie to koszmar! Będe wdzięczna za opinie mam i przyszłych mam jak rozwiązałyście taki "problem" dziękuję!

depilowac woskiem mozna nogi ale brzuch niestety nie!!!

ja też uważam, że musisz sobie niestety \"odpuścić\" brzuch. takie szarpanie i zrywanie plastra może przerazic płód...a to może się róznie skończyć.... Nie straszę , ale radzę. Nogi depiluj sobie spokojnie, tylko kosmetyczka będzie miała trochę gimnastyki, bo przeciez nie obróci cię już na brzuch , żeby depilowac tył ud i łydek :)

Gość ajajaja
ja depiluje sie sama przez całą ciąze,nie depiluje brzucha,bo nie mam na nim włosków,ale za to całkiem golę sobie miejsca intymne(od lat)i nie mam z tym najmniejszego problemu,choc wcale nie widze tego,co golę...Po prostu robię to na wyczucie i nie ma szansy,zebym sie zacięła.Co do brzuszka moze lepiej na ten czas zwyczajnie rozjasniac włoski,jesli Ci przeszkadzają..

Gość przecież nie wolno
depilować pachwin w ciąży. I nie wolno też stosować kremów do depilacji. Tak słyszałam od dziewczyn,ktore już rodziły.

Gość ajajaja
a ja sie depiluje całkiem i to nie woskiem,tylko pianka nivea i maszynką jednorazowa.Nie jest to nijak zabronione,czy nie wskazane,choc niektórzy staroswieccy lekarze,a zwłaszcza lekarki przezegnaja się na widok tak ogolonej kobiety.Ja na szczescie mam faceta ginekologa,więc nie mam takiego problemu.Nie wierzcie,ze ma to cos wspólnego z tym,ze niby włoski pozwalają zachowac czyste wejscie do pochwy,bo od tego jest higiena,płyny do niej,oraz kładki.Reszta to względy estetyczne i indywidualne-prywatna sprawa kazdej z nas.

Niestety ale ciąża jest przeciwwskazaniem do depilacji ciepłym woskiem. Radzę więc pianę i maszynkę.

Gość przecież nie wolno
Mi chodziło o depilację ciepłym woskiem-NIE WOLNO. Co do maszynki-no to jak najbardziej.Sama tak robię i nie zamierzam przestać.

moja kosmetyczka powiedziala ze jesli bede w ciazy to bede mogla zapomniec o depilacji bikini woskiem...tak samo podczac miesiaczki nie wolno.. paszki,nogi owszem..ale nie bikini a tym bardziej brzuch

Gość maszynka_
Ja depiluję miejsca intymne w 100% - po prostu tak lubię i nie wyobrazam sobie zeby było inaczej. Przed ciążą korzystałam z depilatora. Jednak z uwagi na ból (niestety nie jest to zabieg bezbolesny) w ciąży zamieniłam depilator na jednorazową maszynkę. Całą ciążę byłam estetycznie wydepilowana, mimo że brzuszek przysłaniał co nieco ;) Ciepły wosk podobno niewskazany.

hehe... Wiem cos o tym:) Ja ostatnio robię to na \"czuja\":) Nic kompletnie juz nie widzę. Mam zaawansowaną lustrzyce:)

Gość przyszłaaa mamaaa
Hej :) Pomysł z rozjaśnieniem mi się spodobał! Może spróbuję tak długo przemywać brzuch wodą utlenioną aż włoski się rozjaśnią i wykruszą? Idę dziś do kosmetyczki - zobaczymy co ona powie na depilację woskiem. Nogi podobno można- no problem :) a z brzuchem i bikini sobie jakoś poradzę ....

Nogi możliwe że Ci zrobi jezeli oczywiście ciąży nie towarzyszy obrzęk nóg, popękane naczynka czy żylaki:) Możesz być bardziej wrażliwa na ból.

A może zainwestujesz krem do depilacji? Ja mam bardzo fajny, który nie jako hamuje porost owłosienia. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Na pewno będziesz zadowolona z jego działania.