Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grey

Naderwany miesien

Polecane posty

We wrzesniu 2005 mialam wycinane migdaly: bol przy wycinaniu (a raczej WYRYWANIU) byl tak okropny, ze cala sie miotalam na tym szpitalnym fotelu. Po paru dniach od wyjscia ze szpitala zaczelo mnie bolec pod lopatka. Teraz tez boli, ale mniej (minelo juz kupe czasu). Na poczatku bolalo nawet jak nabieralam powietrza. Stosowalam rozne masci w tym naproxen masc i tabletki. Na razie nie wybieram sie do lekarza, gdyz niedawno byla moja mama u ortopedy i smeich na sali: sama mowila jaka by chciala masc, a gosc nawet jej nie dotknal!! Znaczy sie nie obejrzal co jej jest :) Na prywatna wizyte musze poczekac. Moje pytanie: znacie jakas dobra masc? Podejrzewam, ze mam naderwany miesien, gdyz zaczelo mnie to bolec wlasnie po tym wyrywaniu migdalow: przez pol godziny, gdy trwal zabieg moje cialo bylo spiete do granic mozliwosci no i te nieskoordynowane ruchy. Pomozcie :)

kup sobie maść Ben-Gay zielony jest przeciwbólowy i świetnie rozgrzewa --- kosztuje ok 16 zł w aptece. Polecam

Uzywalam Ben Gay... I to ta najsilnieszja.. Niestety.. Bralam jeszcze Naproxen, plastry rozgrzewwajace (capsi plast), ziola Bittnera, masc tygrysia. Chyba jednak powinnam pojsc do specjalisty. A moze ktos uzywal tej masci: Diplac zel, nie wiem czy dobrze napisalam nazwe: reklamuje ja aktor z Klanu...

No, ale Ben Gay nie pomogl... Moze cos innego znasz?

Gość MASAZ TAJSKI WARSZAWA KURSY M
jesli to zdarzylo sie we wrzesniu ubieglego roku to bol nie jest z powodu naderwanego miesnia (mala jest tez szansa ze mogl on sie naderwac w czasie operacji) - takie bole ustepuja po kilku tygodniach. twoj bol moze miec podloze emocjonalne - z traumy ktora przezylas w czasie tej bolesnej operacji. krem/masc moga zalagodzic objawy ale zastanow sie rowniez nad jakas forma terapii.

Gość Miki21
A jak rozpoznac ze ma sie naderwany miesien??? Jakie sa objawy?? Bo na dysce zostalam kopnieta w posladek i martwie sie czy nie mam nardewanego miesnia czy po kopnieciu wposladek w dolna czesc mozna nderwac miesien???

Gość Gosia

Najważniejsze to w pierwszej kolejności nie forsować naderwanego mięśnia. Jest to równoznaczne z zaprzestaniem treningu. Koniecznie też trzeba się zaopatrzyć w stabilizator, który "zabezpiecza" miejsce urazu, zmniejsza obrzęk i często też ból. Ja korzystałam ze stabilizatora ARmedical jeszcze jakiś czas po kontuzji. Tak na wszelki wypadek.