Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jewropa

KOMICZNE BŁĘDY JĘZYKOWE

Polecane posty

Ciocia dobra ortografia zgadzam się z Toba co do tych dzieci :) U mnie mówiło się w podstawówce Ale skapa:P ale wez się odwal lubię:) Anussska🌻:D

Gość śniadać to jest archaizm
często w literaturze spotykany...

Gość Po prostu
stawiam na warszawskie (chyba): "w lato" zamiast w lecie, czyli konsekwentnie powinno być: w zima, w wiosna, w jesień :-))

Gość a tabletki teoretycznie
mogłyby być na kaszel bo mogłyby działać wykrztuśnie, czyli prowokować kaszel (są syropy wykrztuśne)

mi się wydaje ze z tym na kaszel na gorączkę na rozwolnienie na katar jest poprawnie

Gość nie mi się wydaje
tylko mnie się wydaje...

wyłanczać, przełanczać, podłanczać Ić stont! co jeszcze trza (lub gorzej \"cza\") zrobić? poszedłem i wyszedłem ton już się Panowie nauczyli..ale obeszłem zostało :)

Gość .pupa.
głupi debil nie bardzo potrafię wyobrazić sobie alternatywę do tego określenia :D :D :D

Ostatnio w rozmowie służbowej facet mi powiedzial \"To poprosze o telefonik za kilka minutek\". Okropieństwo...

I pamiętam jak w moim towarzystwie dawniej jak ktoś palił papierosa i druga osoba chciała aby zostawiła jej popalić mówiła \" obstaw\" :D

Gość w lecie i w zimie
się mówi...

wziete z internetu Jeżeli chcesz położyć nacisk używasz \"mnie\". Jeżeli to nie ma takiego znaczenia i nie chcesz akcentować, używasz \"mi\".

Gość halinkaa20
'osobista czy też prywatna opinia' :D

albo słowo zaś zamiast znowu... Mnie wkurzają te wszystkie boshe, jush, tesh...

Gość zapalic żarówkę
hihi, własnie zadzowniła koleżanka (kumpela - okropne słowo) Cześć Kasiula, wpadniesz do mnie? Zjemy pyszny OBIADZIK, wypijemy kawusię, mam dobre ciacho, poplotkujemy troszeczkę. okej? no to papatki Musze uważniej dobierać znajomych :)

Gość ftgnhmkcghnc b
moim zdaniem ''siara'' , ''czaisz baze'' jest ok i tak mówi młodzież a nie 40 latek . Zdrobnienia mi nie przeszkadzają. NIOM, CIOM rozumiem tak prawie każdy gada ale BIO, TIO i jszcze ma 28 lat ?:O A gAdAnIe ZnAcZY pIsAnIe TaKiMi liTerAmI mNiE nIe WkUrZa aLe ŻałOsnE jeSt tE roBieNie BłĘdów czyli jush poslam , cego nie rozumies , mooooof do mnie :O:O

Gość blink
Przypomnialam sobie wiecej... Koncowka -lismy (i domiany)uzywana w odniesieniu do grupy osob plci zenskiej. Np: Ja i Kasia bulismy tam wczoraj. W odniesieniu do archaizmow lub zwrotow, ktore nie sa juz tak czesto uzywane, musze przyznac, ze mam do nich slabosc. Mysle, ze sa slodkie i orginalne. Np. smolic cholewki lub czuc miete do kogos. Super sprawa!