Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamama 55555555555555

krew podczas zaparc

Polecane posty

Gość Zalamama 55555555555555

JEstem troche zmartwiona poniewaz mam zaparcia:( jednak najbardziej martwi mnie to (dzis zauwarzylam) ze podczas poddawania stolca jest tam krew :( nie wiem o czym to moze swiadczyc . jKA wiecie to pomozcie :(:(

Gość afle
o różnych schorzeniach, poproś lekarza o skierowanie na badanie kału, koniecznie

Gość hoya
moga to bys hemoroidy ja mialam takie objawy dlugi dlugi czas i pozniej wyszedl mi hemoroid:(. trzeba unikac zaparc jesc duzo pokarmu bogatego w blonnik np same otreby ciemne pieczywo. dobre sa terz sliwki i kiszona kapusta. no i duzo pic. idz do internisty powie ci to samo. lepiej zglosic sie do proktologa on sprawdzi czy nic zlego sie nie dzieje bo moze to doprowadzic do raka.

Gość afle
dieta jest bardzo ważna przy zaparciach, tabletki nie pomagają tak jak prawidłowe odżywianie. Oprócz tego, co pisze Hoya, jedz jogurt naturalny, kefiry, maślankę, pij herbatke z senesem, ale ostroznie, unikaj orzechów, ogranicz mięso, szczególnie czerwone, i zrób badanie, jest coś takiego jak badanie na krew utajoną w kale. Może to nic groźnego, ale zaparcia na pewno nie są dobre dla organizmu

jeśli ma to miejsce tylko podczas zaparć, to najbardziej prawdopodobne są hemoroidy.

Gość ollllllllllllla
Tak to hemoroidy

Gość Solaria
Nieprawda, to wcale nie muszą być hemoroidy, a pęknięte naczynka odbytu. Najlepiej poproś o skierowanie do proktologa, który cię dokładnie zbada. (choć to nie jest przyjemne, ale to przecież lekarz)

Gość kiedys
miałam to samo i okazalo sie ze to pekniety hemoroid leczylam sie 3 tygodnie i juz 6 miesiecy mam spokoj idz do lekarza to na pewno hemoroid

Gość niekoniecznie
to hemoroidy. Miałam tak samo. Diagnoza lekarza rodzinnego brzmiała, że ma nowotwór jelita grubego. Po 3 miesiącach pobuty w szpitalu i po nieprzyjemnych i czasami bolesnych badaniach okazało się, ze mam drażliwe jelito. To jest oczywiście na tle nerwowym Ale koniecznie musisz z tym iść do lekarza rodzinnego, nie mozna lekceważyc tego typu objawów. Powodzenia:)

Gość niekoniecznie
po 3 tygodniach maiło być, sory