Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problema mam

mam bardzo powazny problem pomóżcie

Polecane posty

Gość problema mam

Otóż w koncu znalazłam prace biurową 5 dni w tygodniu do 16 super rzecz w tym ze to w fabryce gdzie misza sie lakiery i bejce, magazyn z sekretariatem dzielą tylko drzwi i w biurze jest zapach lakierów. Powiedzmie mi prosze jak zapachy lakierów stolarskich wpywają na zdrowie człowieka. Czy moge stać sie bezpłodna, albo moge miec marskorść wątroby, albo raka czegos,bardzo prosze powiedzicie mi czy bo tak dlugo szukam pracy i w koncu cos znalzałam koło siebie....

Gość jakaś taka bylejaka
No to jest problem. W zasadzie wszystkie te lakiery są toksyczne.Od kilkudziesięciu lat mamy rodzinny zakład meblowy i od 10 lat zaprzestaliśmy używać lakierów ze względu na toksyczność. Stosujemy tylko naturalne politury i woski.

Gość ZYR
A co maja powiedziec ci ktorzy tam pracuja, przeciez ty jestes tylko w biurze. Jakis moj daleki znajomy umarl w wieku 30 paru lat, pracowal w lakierni, dostal raka

Gość problema mam
cholera tak sobie własnie myslałam

sam zapach to raczej może wpłynąć bardziej jakbys się nacpała. bliższy kontakt ewentualne choroby. oczywiście nie znam się i tak tylko spekuluję

Gość Teflon zabija
A zobacz jak duzo korzystasz z patelni codziennie.

a czy w takim miejscu w BHP nie jest wymagana odpowiednia wentylacja i ochrona przed oparami? Wydaje mi się, że tak... Sprawdź czy właściciel przestrzega przepisów.

Gość problema mam
firma ma 4 miechy i mają zakładac wentyalcję ale magazyn gdzie sie mieszka lakiery i sekretariat dzielą jedna drzwi. Jak daje panu edkowi karke co i jak musze je otworzyc i zamknac wiec zapach dostaje do biura, no nie wiem co robić, kurcze musze za cos zyc, moze wietzyc biuro radzicie ludzie radzcie

Gość problema mam
prawde mowiąc po godzinie boli mnie nos

Gość no to już wiadomo
czemu akurat ta posada była wolna.. :O

Gość problema mam
ech ludzie praca 8 godzin do 15 5 dni w tygodniu urlopiki, wolne weekendy ech 10minut od domu płakać mi sie cholera chce nie moge tam pracowąć

Gość problema mam
dziś zadzwoniłam i wyjaśnilam czemu nie mogę podjąc pracy nie mniej podałam numer koleżance, która chce spróbować, zal mi tej roboty,ale chce miec dziecko wtym roku bynajmniej staram sie zajsć i taka praca toksyczna odpada to mur beton

Gość gość
trochę przesadzasz, ale Twoje prawo na zimne dmuchać Toksyny jadasz, promieniowanie wchłaniasz itepe itede Jak nie masz ciśnienia na pracę to odpuść, coś innego się pojawi, ale nie schizuj-życie jest toksyczne:)