Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Buczyna

CO mozna robic w lesie?? Zapodawać pomysły!!

Polecane posty

Można wywiercić dziurę na cm i wtedy sok spływa szybko, ale może lepiej naciąć tylko, żeby sobie powoli spływał. I gdy brzoza nie ma jeszcze liści, tylko pączki. Mam wrażenie, że Buczyna będzie zła za te konwalie i brzozę :o

Gość Ja_____a
W lesie mozna.. ...polozyc sie na trawie i patrzec w gore az w glowie sie zakreci ...pojsc skrotem przez maliniak i podrapac sobie nogi ... pojezdzic sobie rowerem po lesnych sciezkach i przewrocic sie na jakims korzeniu ...pogadac z echem ...wlozyc kij w mrowisko Dawno nie bylam w lesie.

Pięknie jest spacerować po lesie z głową uniesioną do góry i obserwować między gałęziami prześwitujące niebo. Ale jeśli idzie się grądami, tego nieba w ogóle nie widać. A nocą w grądach jest po prostu czarno, nawet przy pełni i bezchmurnym niebie.

Gość jagodaaaaa
Buczynko juz Cie lubie. Kocham las i wiąże z tym swoją przyszłość :)

Gość wlasnie przyjechalam
W lesie mozna sie bać... Ja zawsze się boje:) Bo mysle ze moze jakis morderca mnie obserwuje,albo jakies duchy są...

Hihi- Kły i Pazury- juz po północy- Twoje niecne sprawki sa przedawnione;) Miło mi jagódko że i Ty chcesz być leśna panną:) Tylko szkoda, ze rynek taki mały :( Lasu nie można sie bać, las tzreba kochać, wtedy on sie odwdziecza tym samym :) Na opał mozna brac suszki- ja tam nie widzę ;) Ide spać:) ZObaczymy co kto robi w lesie jutro :) Dobranoc Pysiaki :)

Gość jagodaaaaa
O tak,znam dobrze tą sytuacje ekonomiczno-polityczna lasów... Buczynko, jeśli można spytać, czym sie konkretnie zajmujesz? Pozdrawiam...

Studiuję:) A teraz konkretnie uczę się na akonomike leśnictwa- baaaaaaaaaaaaaaaaardzo fascynujący przedmiot - bleh :( A Ty?? :)

Gość jagodaaaaa
Ja jeszcze nie rozpoczełam studiów, ale to kwestia czasu. Buczyna, Krakow, Warszawa, czy Poznań?

Oj, widzę, że wszyscy tak głęboko zapuścili sie w las, że od paru dni nikogo nie widać. A ja byłam, śniegu już nie ma, drzewa wyrażnie puszczają soki, niektóre jakieś nawet nieśmiałe pączuszki, ale ogólnie jest mokro i jeszcze lekko ponuro. Misiu z okienka, zadbaj lepiej o swojego kotka, bo jak zapomnisz go nakarmić, znowu ugryzie Cię w palec :)

No..Coś mi sie topik zawiesil:0 Dziekuje Kły i Pazury za przywrócenie go do życia:) A my niedługo jedziemy w las robić opis taksacyjny czy coś tam.. Iadzic drzewka bedziemy.. Oj dadza nam popalic:)

Kły i Pazury, co znaczy \"zadbaj LEPIEJ...\". Po pierwsze kotek nie uszamał mnie z powodu jego nienakarmienia (co zresztą pisałem już 100 razy tytułem wyjaśnienia) a po drugie, moj kotek jest niezwykle drapieżny - poluje nawet na samochody (tak, tak) na pianę w kąpieki, i na wszystko co się rusza, a jak się nie rusza to on to wprawia w ruch i też na to poluje. A gdy jeszcze pachnie to swieżą krwią.....to już całkiem! A jak będziecie kaleczyć drzewa, łobuzy jedne, to będziecie się smażyć w piekle - w najlepszym razie. I prosze tego nie traktowac jak groźby. Znajdę i....No! ;)

Witam witam i podnoszę. Miś z okienka chce mnie gonić za sok z brzozy! Uważaj, bo mam waleczną kocicę. Za konwalie to rozumiem, nawet się zgadzam, ale za brzozę? Już się na jedną przyczajam, a dziurkę zatkam dokładnie. Buczyna, co to jest opis taksacyjny? Ja wiele w lesie robię, ale opis taksacyjny? Hm...fajnie tak zajęcia mieć w lesie. A w lasku błocko niemożliwe.

Kły i Pazyry! Jak Cie spotkam w lesie z kozikiem w ręku, to ja Tobie dziurkę dokładnie zatkam:P A Twojej kocicy się nei boją, bo sam mam kocicę waleczną, kocurek też niezły drab. Aha, jak będziesz niegrzeczna, to na koniec Cię psem poszczuję ;)

Moja kocica regeneruje pazurki... A ja chodzę po lesie. I co nowego, a może nie tak nowego można tam robić? Otóż: - chodzić długo wzdłuż leśnych rzeczek, szukając wąskiego przesmyku, by móc przeskoczyć na drugi brzeg, bo po roztopach rzeczki są zbyt szerokie, by przeskoczyć je gdziekolwiek, - można wypatryważ dzików, bo podobno w moim ulubionym lasku powyłaziły tam, gdzie lubię chodzić, - można zebrać trochę borowinek, żeby w domu było więcej wiosny, ale tak troszkę, Jest coraz piękniej. Buczyna, ratuję Ci topik, gdzie jesteś Ty? :)

Gość leśniczy
W lesie można zakopać skarby i odkopac je po kilku latach i troszke sie zdziwić, co zakopało się mając 7 lat.

Gość kronos
Nazbierałem w lesie chrustu, poszedłem po ostatnia wiązke i w tym czasie ktoś mi buchnął cały wózek, smutno było, bo babcia liczyła na moją pomoc, i musiałe wszystko od nowa zbierać

Jak miło. że ktoś odświeżył fajny topik. A ja ostatnio ugrzęzłam w lesie, po burzy. Napadało i nie mogłam wyjechać autem. Droga była przejezdna, tak że można autem wjeżdżać, ale zrobiło się strasznie grząsko. No i konwalie już wypuszczają listka, żaby złożyły skrzek, w ogromnych ilościach, większych niż w ubiegłych latach. A na koniec znalazłam w lesie chyba ze 40 butelek po piwie, teraz powoli je sprzedaję.

Gość Heartbeat
Taki kochany temat, podnosze, Buczyno, jesteś jeszcze tu gdzieś? :)

ale fajowo tu! mój kolega biegał nocą po lesie z gromadka kumpli i przybijał do niektórych drzew kapliczki- przez las prowadzono drogę, ale drzewa z kapliczkami omijano, więc jak chcieli jakieś uratować to zawieszali na nim świętą figurkę :)

Gość gość
Ok ja bym polazila po lesie chętnie!