Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Buczyna

CO mozna robic w lesie?? Zapodawać pomysły!!

Polecane posty

Można zbierać chrust na ognisko pod pieczonki, a później, na \"pieczonkach\" można się nieźle zawieruszyć w lesie.

Buczyna, mój pies ma nieproporcjonalnie krótkie nóżki tzw. \"krzywusy\" :D, więc wynik jest łatwy do przewidzenia :D

uwielbiam łazić po lesie...............od tak sobie grzyby zbierać ..............jeść nie lubię(o fuj,slizga sieto po zębch

Czasami lubię się kłaść na wilgotnym mchu i tak długo wpatrywać się w niebo, aż odniosę złudzenie, że korony drzew się nade mną pochylają :classic_cool:

noooo Ty w ogóle nie lubisz nic obślizgłego? Ani grzybków ani robaków? A pajęczyny, które można na głowie zbierać w lesie? Czasami też są obślizgłe, jak dostaną troche wilgoci.

Gość Wojtek 23
ja kochałem sie na kocyku jak szalony:D

Gość guy smiley
mozna nakryć w gaju gajowego na gajowej

Chyba że się jezdzi slalomem, wtedy prawopodobieństwo zderzenia z drzewem jest trochę mniejsze :)

Hehe:) Oj Kły i Pazury..coś masz niewiarygodne przygody w lesie...:) A gajowych juz ni ma- powiedziałam:D A grzybki sa PYSZNE Szczególni emarynowane do...vodeczki;)

W lesie można: - zaglądać do lisiej nory, - raz do roku zapalić znicz na ukrytym grobie partyzanta z II wojny, - siedzieć na ambonie i puszczać chmurkę, - siedzieć na ambonie i czekać aż dziki sobie pójdą.

Jak byłam małym dzieckiem to zaglądałam do każdej dziupli i sprawdzałam czy nie siedzi tam Dziubal Bury :D

Gość borowik ponury
1. Pozwolić się zjeść komarzycom :( 2. Szukać poroża jelenia lub innego wieńca :) 3. Kosą prawdziwki kosić i ładować widłami na wóz drabiniasty :) 4. Ściąć krzew jałowcowy siekierą i wędzić na nim kiełbaskę :) 5. Zdobywać sprawność 'trzy korony' zakazaną obecnie :) :) 6. Ze żmijami się zaprzyjaźnić powiedzmy ostatecznie :) 7. Żywicę zbierać z sosen i butapren z niej zrobić :) 8. Głowę przytulić do kory brzozy i energię z brzozy pobierać :) 9. Hustkę wrzucić do mrowiska i niech nasiąknie-to dobre na katar:) 10. Z zającem się pościgać :) :) 11. Przed lorą z małymi (samica dzika) zwiewać na drzewo :( 12. Lisa wygonić z nory :) 13. Sarny podziwiać na polanie o świcie :) 14. Podziwiać jak durny łoś zwiewa na widok człowieka :) 15. Nasiona z szyszek zbierać :) 16. Dać się wpuścić w maliny i jeżyny leśne :) 17. Z brzytwą na poziomki pobiec :) 18. Zbierać te czarne jagody i nie pomylić z owczymi jagodami :) 19. Znaleść ciszę, wyluzować się i odstresować :) 20. Nakopać w cztery litery każdej osobie, która las zaśmieca :)

Gość mozna...
sie zakopac samochodem... po same klamki ;) szczegolnie o tej porze roku...

Kochany borowiku:) Samica dzika to LOCHA;) Łosie są cudne..Nie chciałąbym by ode mnie uciekały:) Chustke w mrowisko?? Na katar?? Ja myślałam ze na reumatyzm..Ech ta medycyna ludowa.... Hihi- owcze jagody;) A do kopania się przyłączam..ALe chętniej wlepiłambym surowy mandat :D Jeszcze, jeszcze!!:D

można pić wino jabłko-mięta podczas burzy:]

Gość Koleżanka Janka
Zakopać nawiedzone i chore na władzwe moderatorki.

Ad powiatowy- radzę zadzwonić na policję, a najlepiej do nadleśnictwa o popełnieniu tego czynu... Po co męczyć zwierzynę i robic pozywkę dla wścieklizny?? DLa wspólnego bezpieczeństwa i komfortu. Dziękuję.

Buczyna>>> policja była, a sarenke zabrali do utylizacji, Dobrze jej tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hmm..hmm..
- zbierać grzyby - zbierac szyszki - zbierac śmieci.... eeeeee -spacerować -kochac się -całować -słuchac spiewu ptaków -chowac się za drzewami ......

Ja Wam dam!! Trawa żubrówka jest pod ochrona prawną i na wyginięciu tej!! Do tej w sklepie dodaje się jakąs inną trawkę..coś podobnego do t..coś tam wonnej... Musiałabym sprawdzić;) Spryciula :D

Gość gigi54
wykopać ziemiankę założyć szkółkę podglądać łosia odrapywać korę

pewnie i można szukać tej trawy, ale ona, faktycznie pod ochrona, rośnie gdzieś pod Białowieżą, a gdzie mi tam, za daleko.

a ja bym chciała poleżeć między drzewami, dotknąć mchu, poczuć zapach kory i usłyszeć spiew ptaków - to najpiękniejsza melodia :-)