Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik...

kawa a ciśnienie

Polecane posty

Gość pytajnik...

witam! pomóżcie mi rozwikłać "problem" jak to w końcu naprawdę jest. 1. osoba z normalnym ciśnieniem + niskie ciśnienie atmosferyczne = pić kawę czy nie? 2. osoba z niskim ciśnieniem + niskie ciśnienie atmosferyczne = pić kawę czy nie? 3. osoba z normalnym ciśnieniem + wysokie ciśnienie atmosferyczne = pić kawę czy nie? 4. osoba z niskim ciśnieniem + wysokie ciśnienie atmosferyczne = pić kawę czy nie? bo ja już sama nie wiem niby mam normalne ciśnienie... dzisiaj ciśnienie jest niskie... rano piłam kawę... teraz czuję się senna... i znowu chce mi się kawy ale czy warto? bo jakoś nie mam ochoty na ból głowy poradzicie coś? rozsądnego ;)

Gość kawka mniam
kawa podnosi ciśnienie krwi tylko na krótko

Ja także mam bardzo niskie ciśnienie:-oGdy w ciągu dnia czuję sie senna nie odmawiam sobie kawki;)Myślę,że nie zaszkodzi jeszcze jedna kawa o ile dobrze się po niej czujesz i wiesz,że Ci pomaga.Pamietaj jednak,ze kawa wypukuje magnez z organizmu a jej nadmiar moze powodowac bóle żołądka:-oPolecam zieloną herbatę,też działą pobudzająco i jest łągodniejsza i zdrowasz dla organizmu niz kawa.Jednak gdy masz ochotę na kawke to nie odmawiaj jej sobie,pamiętaj tylko,że wszystko z umiarem;) Pozdrawiam🖐️