Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandi17

czy bafdanie USG wykaze ze nie jestem dziewica?

Polecane posty

witam mam cos z jajnikami i chyba bede musilam isc na usg czy to wykaze ze nie jestem dziewica?? bo sie boje a nie mzoe sie o tym mama dowiedziec.... niby jest to badasnie brzucha ale chyba bedzie widac ze nnie mam lbony? czy nie? co o tym myslicie?

Gość Nie wykaże bo jak

Gość sand17
na pewno????? czyli jak mam cos z jajnikami albo b. boli mnie brzuch przed okresem i jak zrobie usg to nitk sie nie dowie ze juz nie jestem dziewica? nawet lekarze nie beda tego wiedzielo???

Usg nie, ale z tego co pamietam, to lekarz ginekolog przed pierwszym badaniem pyta się czy jesteś dziewicą, zeby wiedziec jak badać.

raczej sie wyda bo USG jajników to jest usg dopochwowe ktora polega na wprowadzeniu takiego a\'la penisa przez pochwe wiec ginekolog na pewno zapyta czy jestes dziewica bo inaczej nie bedzie mogl tego wprowadzic :P

Gość sand17
ginekolog do ktorego chodze wie ze nie jestem dziewica tylko ze na usg bym szla do osrodka zdrowia a po skierowanie do rodzinnego... a jeszcze 1 pytanie czy pobranie krwi albo badanie moczu wykaze ciaze???????

A dlaczego to taka tajemnica?? Ja sie mojej pochwaliłam. Też mialam 17 lat

ale mam pomysl powiesz ze jestes dziewica wiec nie zrobia Ci dopochwowego tylko takie zewnetrzne a wtedy raczej sie nie wyda a zreszta - jak sie boisz to sie przyznaj mamie przed badaniem i tyle - przeciez Cię chyba nie zabije :)

Gość sand17
to nie jest tajemnica tylko ze niecche zeby moja mamuska sie dowiedziala ... a oboawiam sie o ciaze nie powinnam raczej byc czy ktos mzoe bedzie wiedzial czy bol owulacyjny moze wystapic w 12 dniu po okresie? bardzo boli mnie brzuch zawsze bola mnie tak 4 dni przd okresem ale nie 14 :/ a kochalam sie bez zabezpieczenia i sie obawiam najgorszego ale nie mam zadnych innych objawow procz tego....

badanie krwi moze wykazac ale nie taka zwykla morfologia tylko juz kierunkowe Beta CG czy jakos tak :P a badanie moczu to juz chyba na 100 % wykaze

heh ginekolog wie ale rodzinny chyba dopochwowoego mi nie bedzie robil nie?? bo z ginekologiwm to luz jest tajemnica lekarska... no a jak z tym moczem i pobraniem krwi czy to moze wykazac ciaze? tak ok 1 meisiaca? ale chyba w niej nie ejstem przecyztajcie poprzendi post...

nawet jezeli go wczesniej pzed 4 lata okresu nie odczuwalam???? az 2 tygoenie rpzed tak i silny jak przed okresem? to dla mnie dziwne i podejrzane zwlaszcza jak sie naczytalam o objawach ciazy ze moze on wystepowac a ja sie wlasnie tego obawiam i teraz rpzezywam... ale ile on moze trwac bo boli mnie juz 2 dni bruch a to taki bol ze nie mgoe go wytrzymac :(:( czy ktoras z was miala taki przypadek ze 14 dni przed okresem miala taki silny bol? ile on trwa?

Grzywa ty nie demoralizuj :P Co do badania.. zalezy jakie ci zrobi.. Bo jesli zrobi ci przez powloki brzuszne to nie bedzie widac czy jest blona czy nie.. Ale jesli lekarz zdcyduje sie na badanie dopochwowe.. no to z samego tego juz bedzie wskazywalo na to ze nie jestes.. bo lekarz nie ma prawa ingerowac w twe cialo i sam dokonywac \"rozdziewiczenia\" z tego co mi wiadomo... Poza tym.. przeciez przy badaniu nie musi siedziec twoja mama..!!!! sama wchodzisz i cie dr bada ..dziekuje i dowidzenia.. po 2.. musisz isc z mama??? jakby to bylo badanie ginekologiczne na fotlu to tak..z osoba dorosla ale jamy brzusznej nie potrzeba.. no chyba ze to typowo ginekologiczne badanie..czyli za pomoca cienkiego nazwijmy to \"narzedzia\" - wygladem przypomina cienki blender :D na ktory dr zaklada prezerwatywe i po czym wprowadza go w twoje cialo - do pochwy - podejrzewam ze przy takim badaniu musisz byc z osoba dorosla.. Ale rownie dobrze moze to byc kolezanka pelnoletnia czy siostra... nie koniecznie rodzic... Dowiedz sie wszystkiego lepiej..albo zobacz na skierowaniu jak ci pisze.. usg ginekologiczne czy usg jamy brzusznej.. i wszystko bedzie wiadomo :D

yen bol jaki odczuwasz moze byc spowodowany wedrujacym jajeczkiem.. tez tak nieraz miewalam :) oj.. a co do obaw.. no to chyba na nie troche za pozno.. nie sadzisz..? Jak jestes w ciazy to jak nie teraz to pozniej..ale sie dowie czy to mama czy lekarz.. Wiec na 1 wyjdzie .. niestety :(

Rusałka a Ty sie nie powtarzaj :P :D przeciez ja jej to badanie już dokładnie powyżej wytłumaczyłam :D Sandi ---> może Ci sie jakieś paskudztwo na jajniku zrobilo nie wiem jakis torbiel albo stan zapalny i dlatego Cie boli mimo ze nigdy nie bolalo a moze to tak na wiosne ?? :D

Rusałka ---> p.s gratuluję dzidziusia tak przy okazji :D :D :D i trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie

Gość sand17
no ale skoro nie mam innych objawow tlyko ten obl brzucha to przeciez to nie chiaza chyba nie?> chlopak zapewnia mnie ze nic tam nie wplynelo bo kurde boje sie isc na badanie ze wyjdize ze moge byc w ciazy matka mnie chyba zje... tak to zawsze chodizlam sama p,acilam za leki sama bo nie chcialam jej mowic bo sie ze mna ciagnie a jak jej powiem zeby nie szla ze mna to i tak polezie dlsateo mam problem ale jakos se poradze. z tymi badaniami. bo przed okresem mnie bolal jajnik potem przestal dostlan normaly okres a potem nzow zaczal bolec jajnik i potem bol owulacyjny chyba tka jkabym miala okres vco chweile chdoze di kibelka sprawdzqc i nic a boli bardzo.. tylko ile dni to mzoe trwac??

Toeria.. Dziekuje :) A co do wypowiedzi.. to zaczelam sie drukowac po wypowiedzi grzywy i nie widzialam twoich... No ale skoro 2 madre ;):P pisza to samo to znaczy ze troche w tym prawdy jest ;):D To ze ci chlopak mowil ze nic nie wlacialo to nic nie oznacza. A moze tam sie wydostal jakis rozbojnik i z sluzem sobie poszybowal :D no nie chce straszyc.. Jak dla mnie to masz bol owulacyjny... wiec spokojnie idz... i nie nakrecaj sie..bo to tylko powoduje twoje skupienie sie na bolu..i wiekszy wrazenie jego odczuwalnosci... A ten chlopak to moze obiecywac... Jak ma ze 30 lat.. bo we wczesniejszym wieku to u nich wiecej testosteronu niz wlosow na glowie ;):P:D

Gość sand17
ohhh oby to bol owoulacyjny a rpzy tym moga boelc tez jajniki?? bo mnie bola :( czy to moze jakas choroba bo mam wydzieline o dziwnym od tego to moze byc? w srodku wszyskto mi sie porurcyzlo :(

rusałka ----> :D :D :D sandi ----> może masz nadżerkę jakąś albo jakieś zapalenie tudzież grzybka :) bo jesli masz jeszcze te upławy to na bank jakieś choróbsko a i jajniki mogą wtedy boleć leć do lekarza i sie nie zastanawiaj

nie mam uplawow tlyko dziwny zapach i wydzieline przezroczysto-biala gesta.... ... ... hmmm a psozlam do gin. powiedzialam ze bola jajniki kazala mi isc na badanie moczu... chyba pijde...

no tak ale gdybys miala tylko uplawy to bylo by ok a skoro piszesz ze jest jeszcze \"dziwny zapach\" to juz nie jest ok

Gość sand17
a co to moze byc? bo slyszal;akm ze zapalenie bakteryjne czy jakos tak ale ze bola jajniki brzuch czy to od tego? aha i w srodku jakas gulke mam i ona tak jakby sie przyblizyla jak bylam zdrowa to byla ona glebiej i tak nie odstawala jakby sie powiekszyla... czy mam isc do ginekologa z tym czy na badanie moczu? lekarz rodiznny na to tez moglby mi da cleki czy nie>? bo z jajnikami gin pwoeidzial ze mam isc na badanie moczu

ja bym radziła do ginekologa jednak bo jak masz jakiegos syfa to dostaniesz globulki i powinno przejsc a badanie moczu nic nie da bo ono jest po to zeby zapalenie pecherza, drog moczowych i nerek wykluczyc a u Ciebie to wyraznie jest cos z pochwą a nie drogami moczowymi czyli najlepiej idz do gina i niech Ci cytologie zrobi bo ona daje dokladny obraz jakie masz bakterie

Gość sand17
takkk....

1. Prawdopodobnie sprzedał Ci jakieś świństwo:o 2. Nie powinnaś ufac facetowi jeżeli nie jesteś pewna co do jego umiejętnści. Zadbaj o antykoncepcje. 3. Jeżeli to była jednorazowa przygoda, to zawsze z gumą!!!