Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k-ika

chcę pozwać dziadków do płacenia alimentów

Polecane posty

Gość koronkowa24
jak nie umieli, poza tym to chyba ty pierwsza wyciagnelas z jednego postu wnioski na temat mojego dziewictwa? ;) przygadal kociol garnkowi, a sam smali, jak mowi madrosc ludowa.

Gość alimenty
Przepraszam ale sa kraje gdzie placi sie np.na brata siostre ,ojca matke,nie pytaja tak ci oblicza ze czasami musisz dobytek sprzedawac,znam przypadki gdzie siostra mezatka z dwojka dzieci placila na brata ALKOHOLIKA ;NIEROBOLA bo byla za granica i Polska jej to policzyla ,ze dzieci dorosle i tez pracy nie mieli(bezrobocie) nikogo nie interesowalo!!!!!!!!!!!!!Jestem w obcym kraju jezeli umrze i moja jedyna rodizina beda dziadkowie ,nie bede miala polisy musza mnie pochowac.....................a ja ich, sprawiedliwe????????????????

Gość to nie dziadkowie
cię ruchali tylko koleś, a ty od obcych chcesz kasy??? a gdzie twoje wychowanie, tak cię wychowali twoi rodzice aby innych okradać, do roboty idż a nie starszych naciągaj na swoją dupę, jakoś nie dziwię się temu facetowi, że cię olał jak taka pazerna na kasę jesteś

Gość dobra rada.
do koronkowa24 Wiesz ja juz wychowałam dzieci i mogę ze spokojem powiedzieć,ze są porzadnymi i wykształconymi ludźmi,mam tez wnuki,dla których oddałabym wszystko.Nigdy nie powielałam błedów mojego ojca tyrana.

Gość jak nie umieli
koronkowa, to była ironia, ale jak widać nie zrozumiałaś tej subtelnej róznicy :o Dobranoc

Gość koronkowa24
rozumiem, ze twoje niestosowne uwagi to ironia, moje natomiast sa przejawem generalizacji i pochopnego wyciagania wnioskow? dyskuja rzeczuwiscie ejst bez sensu, jesli traktuje sie dyskutnata jak glupszego od siebie. dobranoc.

Gość koronkowa24
dobra rada, chwala ci za to. Gdyby jednak twoj idelany syn splodzil potomostwo i zniknal, chcialabys przekazywac X% swoich dochodow ne jego dziecko?

Gość tak to jest z tym lafiryndami
wpadna i zamiast usuunac jak nie stac ich na wychowanie to doja kase od uczciwych ludzi :o A zabezpieczenia? Nie stosowalo sie?

Gość to nie dziadkowie
po co jak liczą na ślub a tu dupa blada i tatuś powiedział że nie chce swoich plemników lokować w takiej szparze to teraz rękę do dziadków wyciąga łachudra

Gość Mezi
Ja wychowuję i bronię TAK ZAWZIĘCIE dziadków, ktoś pytał czy są tu takie osoby. Kiedyś ja będę babką i chcę żyć zgodnie z zasadą jak sobie pościelesz tak się wyśpisz. Autorce tego topiku życzę tego samego

Gość to nie dziadkowie
No co ty jej a byj ryj otłukała gdyby to na moich starych trafiła, tez mam brata, ale jakby taka suka chciała kasy na swoje bachory od moich rodziców to bym zdzirę pogoniła gdzie pieprz rośnie

Gość koronkowa24
Ludzie, nie mozna winic dziadkow ani li tylko dziewczyny!! ona i chlopak sa w rownym stopniu odpowiedzialni za powolanie nowego czlowieka i to oni maja prawny i morlany obowiazek zajac sie nim!!

Gość Większość
wypowiedzi na tym topiku mogłoby sie nie znaleźć, bo nie pomogą autorce. Ja jestem samotną matką i zrezygnowałam z alimentów dobrowolnie, utrzymuję dziecko zupełnie sama, bez jakiejkolwiek pomocy i wiem, że może być bardzo ciężko, dlatego rozumiem cię, kika, że bierzesz taką możliwość pod uwagę. Jednak pomyśl, czy na pewno chcesz, żeby kolejni ludzie mysleli o tobie z pogardą, może nienawiścią za to, że im coś tam zabierasz, czy podoba ci sie świadomość na co dzień, że żebrzesz, że nie dajesz sobie rady. Nie wydaje mi się, żeby sąd przyznał ci więcej alimentów niż 200 zł, nawet, jeśli oni zarabiają nieźle, bo to faktycznie nie są rodzice dziecka. W pierwszej kolejności to ty masz obowiązki w stosunku do dziecka. Czy takie 200 zł jest na pewno warte w sumie nieprzewidywanych teraz przez ciebie konsekwencji? Poza tym sąd może podważać np. twoje chęci podjęcia pracy, a wtedy masz przegrane. Znasz przysłowie o wędce i rybie? Uważam, że te 200 zł , czyli ta ryba, nie poratuje cie aż tak bardzo. Znalazłaśsięw bardzo trudnej sytuacji, ale niech to będzie dla ciebie doping, żeby odnaleźć sobie w życiu tę wędkę, bo jak juz ją będziesz miała, to wszyscy dziadkowie i cała banda wrednych ludzi będzie mogła cię pocałowaćw dupę. Zyczę ci siły, samozaparcia i mnóstwo farta. Pozdrawiam

Gość ludzie idzcie do
psychologa, bo chyba macie problem

Gość to nie dziadkowie
no tak tylko zapytaj owej dziewczyny czy zapytała tego chłopaka czy chce być teraz tatą, a może jak większośc powiedziała dzisiaj można, a póżniej ciąża i kasa od dziadków zdzira

Gość od kiedy to dziakowie sa
wrednymi ludzmi? Ja swoich bardzo kocham :D

Gość to nie dziadkowie
ciekawe czy oni ciebie by kochali gdyby twoja mamuska od nich kase na ciebie przez sąd załatwiła???

Gość zljatujcie mysie pysie
idzie wiosna, a wy zli jak osy. Spokojnie :)

Gość to nie dziadkowie
Przecież to kurestwo chcieć od obcych kase za ruchanie!!!!!!!:D:D A ty założycielko tak właśnie postępujesz:D:D Najpierw dupy dajesz a póżniej chcesz za to kasy :D:D

Gość to nie dziadkowie
Co noc wymykam sie z obórki, gdzie nocuje z kozami, by podglądać moją stryjenkę w trakcie kapieli w balii :classic_cool:

Gość to nie dziadkowie +++
A od nas kasy za ruchanie nie chcesz???? Może i nas wszystkich z kafe pozwiesz??? Bo ci obcy ludzie z twoim bachorem mają tyle wspólnego co my :D:D

Gość to nie dziadkowie
Ostatnio jednak poślizgnąłem się na oborniku i naroniłem takiego rabanu, że stryjenka oblała mnie zawartością nocnika :classic_cool:

Gość to nie dziadkowie +++
i dostałem 3 żelazne krzyże na drogę :classic_cool:

Gość buahahahaha haha

Gość koronkowa24
to nie dziadkowie- wyluzuj. "zapytaj owej dziewczyny czy zapytała tego chłopaka czy chce być teraz tatą" a czy on jej pytal, czy ona chce byc matka, jak na nia wlazil? oboje sa odpowiedzialni, dziadkowie nie sa. Koniec, kropka.

jak znam życie to chłopak pyta, bo raczej żaden nie chce być ojcem dziecka latawicy ;:D:D:D:D:D a to w większości przypadków dziewczyny mówią że dzisiaj nie moga , albo żeby nałożył gumkę no nie???

Gość koronkowa24
to nie dziadkowie, to chyba w jakis dziwnym srodowisku sie obraczasz? jezeli chlopak sie z nia kocha, to MUSI sie liczyc, ze seks prowadzi do ciazy. jezeli on sie nie zabiezpiecza i ona tez nie, to odpowiedizalnosc a ciaze jest taka sama po obu stronach. I ty jako kobieta powinnas to jasno rozumiec.

Gość a mnie wychowywali dziadkowie
i co w zwiazku z tym? matka byla jeszcze wiele lat na ich utrzymaniu, potem zerwala sie ze smyczy i nawet grosza na moje utrzymanie nie dala, jeszcze alimenty od mojego ojca zabierala... i pewnie ta zdzire bede musiala na starosc utrzymywac, bo nawet na emeryture nie zarabia... a dupa, jak bedzie trzeba to na ksiezyc polece, a grosza jej nie dam:/ i powiedzmy sobie szczerze, latwo powiedziec ze nie moze byc az tak ciezko bez tych 200zl, a ja mam na swoje utrzymanie od ojca tylko 200zl, bo studiuje, a stypendium nie dostane, bo nie chce grosza od tej chorej pizdy zwanej potocznie matka... jesli rodzice wychowali by synalka na odpowiedzialnego faceta, to wstyd by im bylo za jego nieodpowiedzialnosc i sami by zaproponowali pomoc. ale niedaleko pada jablko od jabloni, wiec pewnym jest, ze to madrzy rodzice wpoili synkowi takie wartosci:/ dlatego niech placa za swoje bledy wychowawcze, bo wypuscili z domu chora jednostke:O tak moi dziadkowie placili za swoje bledy. i chwala im za to, dziekuje .

To niech w takim razie płacą też jego byli nauczyciele oraz były zastępowy w drużynie harcerskiej :D Za to że źle przyłożyli się do kształtowania jego osobowości ;) A skoro dobro dziecka jest najważniejsze, to co stoi na przeszkodzie żądać alimentów od zupełnie obcych ludzi? Np. od sąsiadki albo listonosza? :D