Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakub.X

Czy dobrze wykorzystaliśmy ten czas? Co teraz przed nami?

Polecane posty

Gość jakub.X

piszę artykuł na temat Rocznicy śmierci Jana Pawła II o tytule jak powyżej. chciałbym zachęcić do wypowiedzenia sie na ten temat - osoby wierzace i niewierzace. moze to nie ejst dobre miejsce ale wiele materiałów mam już przygotowanych ale odczuwam ze to jest za mało i szukam inspiracji- że tak powiem.

Gość arenbi
Moim zdaniem, niestety, w najmniejszym stopniu nie wykorzystaliśmy tego czasu. Jest tak jak było albo i gorzej bo juz nie ma nikogo ktoby nam palcem pogroził i powiedział, że źle robimy. A co będzie? Bagno!

Gość mysle
ze niestety chwilowa akcja

Najtragiczniejszym przykładem obłudy z tym związanej było to morderstwo kibica w Nowej Hucie. A rok temu jakże pieknie szalikowcy się jednoczyli i bla bla bla :o:o:o

Gość tja..
no i politycy wznieśli się na najwyższe poziomy...

Gość radosna dziewica
za kilka lat zapomna wszyscy o JP2 , beda noi idole , nowe problemy juz dzis w jedynce w poscie i szczegolnym czasie idole mlodziezy : "piekna" D. Wellman i ten z MTV niuniuś madrzyli sie nt. seksu zeby jeszcze madrze cos wniesli ale oni pieprzyli. nadejda nowe trendy i mody , nowe Dody i Mandaryny i problem kluczowy w naszym zyciu : czego jestem warta/ czy dezodorantu za 30 zl czy perfuma za 150zl. juz TV zadba bysmy mysleli jak tu upiekszyc sobie zycie czyli byc piekna juz teraz zaraz [ choc czesto nie pomoze juz nic ] a nie lepsza i madrzejsza.ale pragnelabym sie mylic. berdzo pragne .pozdrawiam

Gość Ten wielki
szum, ktory robi się wokół rocznicy śmierci JP II mi się nie podoba. Nie wiem czemu maja służyć te wielkie msze na wolnym powietrzu, ogromne ołtarze ... to nie sprzyjka zadumie i przezywaniu odejscia JPII ... to jest dla mnie chore ... Jestem wierzącą i praktykujaca katoliczką i dlatego mówię tej obłudzie NIE

a co twoim zdaniem sprzyja zadumie? cisza? milczenie? jeżeli tak to tak zrób! ja to robie w domu! i na żadne festyny nie idę. bo co sie buntować przecież nie zmienisz tego że niektórzy sa ekshibicjonistami emocjonalnymi, a zwłaszcza jesli idzie o JP2 albo wybory na Białorusi - po Polacy to taki naród troche na pokaz. zastaw się a postaw sie nie dotyczy tylko (moim zdaniem) urządzania imprez slubów itp. oznacza również takie zastawienie czy obwarowanie emocjami żeby się postawić, a co niech swiat patrzy. p.s. dla mnie papiez był wielki ale nie chce przez manifestowanie uszczknąć od niego jego mocy, niech ten cały splendor spłynie na tych co im się tak wydaje że im blizej swiecy tym cieplej...pytanie jak rozpalic takie ciepło jakie miał ON - w SOBIE tu i teraz.

jakub.X - to bez sensu - to co piszesz - będziesz tak każdego roku odliczał czas - od jednej rocznicy śmierci papieża do następnej? :O:O:O dla mnie kazdy nowy rok zaczyna się 1 stycznia