Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me

Domowe sposoby na wywolanie porodu.

Polecane posty

no od 37 tygodnia lekarz powiedział że moge rodzić bezkarnie i że już będzie ok. A dziecko jest już duże i nic mu nie powinno się stać!

Gość 38tc ...............
wszystko ok ale przeciez to dziecko ma dojrzec do porodu - a nie ty jasne, ze jakby sie zaczelo cos dziac, to sie interwniuje

moge tylko powiedziec że przećwiczyłam wszystkie znane metody. dziecko i tak sie urodzi kiedy zechce. masaż brodawek nawet przynosił efekt w postaci skurczów....które niestety po jakims czasie mijały:( na własnej skórze sieprzekonałam, że nic nie działa- szkoda sobie robić nadzieję

Gość help me
Tez mi sie tak wydaje.Wczoraj popralam recznie, umylam podlogi, i wzielam ciepla kapiel.W nocy obudzily mnie bole, ktore nad ranem przeszly jak reka odjal.

Gość Doti39
A ja bym proponowala spytac sie wlasnych matek kiedy was urodzily- czy jestescie przenoszone czy nie. Dwie ciaze o obie przenoszone- 1-dwa i pol tygodnia a 2- poltora tygodnia. Urodzilam szybko i bez komplikacji. Duzo ruchu- spacery ,sprzatanie, sex. A jak nie to lekarz powinien pomasowac czop i samoistnie wszystko sie zacznie. A dziecko i tak sie urodzi jak dojrzeje. Zycze powodzenia

Gość help me
czop to sluz , nie mozna go pomasowac:) masuje sie szyjke macicy, dosc bolesne.

Gość natamabo
dziewczyny nie wariujcie

Gość agula32
Słuchajcie,jeżeli macie wrażenie że twardnieje wam brzuch,i tak jakby lekko podnosił sie do góry to mówi się na to że stawia się macica,a to znowu oznacza że poród nastąpi już niebawem.Obserwujcie siebie a będziecie wiedzieć.

Gość pampatuła
uprawianie seksu pod koniec ciąży powoduje wcześniejszy poród. nawet lekarze zalecaja się kochać, jak sie dziecku nie śpieszy...

Gość no ale
Agula pytanie nie dotyczylo objawow porodu.

Gość do Doti
CZOP SLUZOWY_-no sama nazwa wskazuje,napisalas, "czop to nie sluz, mialam na mysli czop sluzowy i to lekarz masuje."ej kochanienka:)

Gość do Doti
Dla wiekszego zobrazowania dodam: lekarz masuje szyjke macicy po to by przyspieszyc rozwarcie, i kiedy ono nastepuje uwalnia sie owy czop sluzowy.I zapewniam Cie ze ten czop to wlasnie sluz.

Gość dokladnie

mi lekarz zalecał seks, i spacery.. duuuzo spacerów.. tylko że to powoduje u mnie rozluźnienie i przerwanie bóli.. czyli nie wiadomo co działa..

Gość podnoszepodnoszepodnosze

Gość help me
Wyprobowalam sprzatanie, mycie podlog, kapiel , pilamm herbatke z mali i nic.Poddaje sie .Poprostu czekam, tylko ze jestem juz tak zmeczona, rozczarowana, ze w tej chwili nie mam na nic sily.Mam juz dosc.Wegetacja.

Gość agula32
No ale-to nie są objawy porodu,ale objawy zbliżającego się porodu.Nipisałam o tym dla tych które tak mają,bo wtedy już nie muszą się martwić,bo będą wiedziały że poród nastąpi niebawem.A tak na marginesie,ciekawa jestem czy któraś z was ma takie objawy,bo jeśli nie no to z tym będzie gorzej.

Gość no ale
agula , objawy ZBLIZAJACEGO sie porodu, moga miec miejsce nawet na miesiac przed rozwiazaniem.to sa bardzo indywidualne sprawy.Przynajmniej te objawy ktore ty opisalas.

Gość agula32
No zgadza się,ale myślę że to jest częsty objaw.Nie pisałam o innych bo czasami je sie ma lub też nie.

Gość polozna zserca
1 umiarkowany wysilek fizyczny(dlugi spacer) 2 seks 3 napar z malin lub malwy 4 goraca kapiel 5 masaz sutkow nie probujcie pic oleju rycynowego co prawdas moze on wywolac porod ale jest bardzoooo ciezko po nie dosc ze bola skurcze to dochodzi jeszcze do tego biegunka

Gość milen4
polecam 3 razy S - sex - spacer - schody

Gość milen4
słyszałam również od znajomej która rodziła we Francji, że tam po terminie położne stosują pewną mixurę na bazie olejku rycynowego. 2łyżki olejku+woda gazowana+sok morelowy....warunkiem jest dojrzała, miękka szyjka. Ten napój oczyszcza organizm i powoduje skurcze...a w rezultacie inicjuje poród. :)

Gość Cima
czesc dziewczyny!!!mam termin na 10 pazdziernika czyli na jutro i coooo....nic lipa ani sladow skurczy!!!nawet malutkich!!!spaceruje uprawiam sex wypilam wczoraj nawet ten wstretny olejek,nie szlo go przelknac ale jakos sie udalo a w rezultacie coo...tylko biegunka i nicc :((( i co mam robiccc!!!juz tak chce urodzicc :)) i miec swoja Juleczke w lozeczku!!!

Gość przetrminowana mama
Ah.pije herbatke z lisci mailin i nic.seks tez nie pomaga.mysle o tym olejku rycynowym ale sie troche boje slyszalam ze moze spowdowac oddanie przez dziecko smolki.Mam juz dosc.Co drugi dzien wizyta u lekarza,pol godziny na ktg,usg,badnie i nic ani sldu rozwarcia,no przeciez ja tak zwariuje jeszcze dwa tygodnie.Potem klinika,lezenie i czekanie.Porod wywolany bedzie dopiero jak zacznie sie cos zlego dziac z dzieckiem.Slyszalam jeszcze o wziecu czegos na przezcyszczenie jakis lagodnych tabletek.Co myslicie?

Gość Dominika 41tc
ja probowalam wszystkiego: kapiele, herabtke malinowa, winogrona, spacery, sex, masaz sutek itp I NIC.... mam regularne i mocne skurcze B-H , ale... nie ma rozwarcia (aktulanie 1 palec czyli 2 cm) i czop jeszcze siedzi... :( dzis dostalam czopki od lekarza ROZKURCZOWE... zebym mogla w nocy spokojnie spac... :(

Gość Paulina0323
Słuchajcie po co przekrzykujecie się jedna za drugą przecież to bez sensu każda z was ma racje i każda nie do końca ..... ja poradzę Tobie żebyś spróbowała olej rycynowy kosztuje on około 3.00 i kupisz go w aptece bez recepty i jest w 100% bezpieczny dla dziecka jak i matki Pozdrawiam

Wszystko co napiszę usłyszałam od lekarza: Chodzenie po schodach. Mycie podłóg. Układanie czegoś na górne półki, ale tak, że te rzeczy do ułożenia masz porozkładane na podłodze:) No wiesz, wziąć rzecz, stanąć na stołek, położyć na półce, zejść ze stołka:D Setka wódki. Sex, a właściwie to orgazm (a sex nie zawsze się nim kończy hehe :D:D) - bo powoduje skurcze macicy. PS: u mnie nic nie pomogło:o Urodziłam 10 dni po terminie, po dwóch kroplówkach, po 5 godzinach bóli.... zrobili cesarkę:o Niektóre kobiety mają przerąbaną fizyczność:D

Gość Echhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
probowalam wszystkiego i nic,dopiero moja prywatna polozna,ktora tylko dla mnie byla podczas porodu podsunela mi pomysl: czopki SCOPOLAN (recepta) plus masaz 30 minut (mniej bez sensu....) plus prysznic LETNI na dol brzucha...Z przymruzeniem oka wysluchalam rady(bo wszystko robilam i nic :P ) ok 20:00 prysznic z czopkiem masazem brodawek i polewaniem dolu brzucha.... O 00:00 odeszly mi wody i sru na porodowke:P:P:P:P:P Ja zrobilam raz i zdzialalo: ale jak nie zadziala na kogos (kazda inna) to rano i wieczorem taka sesja!!!! Powodzenia!!!!!!!!!!!!