Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga19lat

Drożdżaki-pomożcie nastolatce

Polecane posty

Gość aga19lat

witam, postanowiłam napisać poniewaz dosyć mam chodzenia do gina - zreszta on chyba też ma mnie dosyć...i dlatego chciałabym dowiedziec sie od Was czy na Waszym zdaniem nastąpił u mnie nawrót drożdzaków. Niecały miesiąc temu miałam robioną cytologię - II grupa. Ostatnio zauwazyłam na wargach sromowych taki białawy nalot oraz wydobywajacy sie ze środka pochwy taki gęsty ciągnący śluz z domieszką białego koloru.Chciałam zapytać czy to już świadczy o nawrocie tych bakterii ???? Ostatnio nie podmywam sie tak czseto bo raz na tydzien płynem do higieny intymnej i tak sie zastanawiam ....moze powinnam czesciej :? bo jak podmywałam sie co 2-3 dni to nie bbyło tego biłego nalotu na wargach . Prosze o jakaś rade? Tak bardzo chciałabym uniknąc odwiedzic u gina ...

Gość Kiara
jak mozna sie kurva nie myć codzień..dwa razy dziennie...nie łaska?//to za dużo na Ciebie??teraZ sie nie dziw ,że się znowu tego nabawilas..za duza higiena też nie jest dobra..ale żeby raz na tydzień??nie jebie Ci z cipy brudsie..bez urazy ale nie mogę czytać takich topikow...ręcę opadają..:D:)

Gość idz do innego
ginekologa to może być nawrót

Gość aga19lat
Podmywałam sie co 2-3 dni ale ostatnio jak byłam u gina to on mi powiedział ze irygacje częstsze niż 2 razy w tygodniu mogą naruszyć flore bakteryjną i moze to powodowac zakażenie pochwy. Wychodzi na to że źle go zrozumiałam...nie wiem czemu myslałam ze irygacja znaczy to samo co podmywanie sie...:/ nie wiedza moja w tym temacie jest jednak wielka ...dlatego dzieki za odp. i mam jeszcze jedno pytanie...skoro ostatnio podmywałam sie raz na tydzien (zaznacze ze uzywałam chusteczek do higieny intymnej codziennie) i zauważyłam białawy nalot przy wejsciu do pochwy to czy to oznacza ze powinnam juz isc do gina? Przez 3 dni podmywam sie codziennie i nie zauwazyłam tego biłąego nalotu więc nie wiem....

Gość Miareczka22
Dziewczyno a rozróżniasz irygacje od podmywania się? Myć nalezy się conajmniej 2 razy dziennie! Płyn do higieny intymnej!

Gość mmmmmm
Wystarczy podmywac sie raz dziennie. Raz na tydzien to stanowczo za malo. czuje w tym watku niezla prowokacje.....

Gość aga19lat
To jeszcze raz ja...chciałam nappisac ze dzieki temu ze podmywam sie codziennie nie zauwazylam wiecej na swoich wargach białego nalotu o ktorym wczesniej wspominałam - I to mnie cieszy Jest niestety jedno ALE:( Gdy wsadziłam sobie paluszek do środka pochwy zauważylam na palcu ...biały nalot..takej konsystencji jak śmietana bez zapachu...(przypuszczam ze nie jest go duzo bo nie wydostaje sie na zewnatrz-nie zauwazylam tego ) Boje sie ze to nie powinno tak być..że na zewnątzr wszytsko wyglada ok bo sie teraz czesto podmywam a w środku...coś sie dzieje...Czy myslicie ze to z czasem minie czy powinnam sie juz martwic i coś ....no własnie co ??....robic .Prosze o rady.

Gość aga19lat
To jeszcze raz ja...chciałam nappisac ze dzieki temu ze podmywam sie codziennie nie zauwazylam wiecej na swoich wargach białego nalotu o ktorym wczesniej wspominałam - I to mnie cieszy Jest niestety jedno ALE:( Gdy wsadziłam sobie paluszek do środka pochwy zauważylam na palcu ...biały nalot..takej konsystencji jak śmietana bez zapachu...(przypuszczam ze nie jest go duzo bo nie wydostaje sie na zewnatrz-nie zauwazylam tego ) Boje sie ze to nie powinno tak być..że na zewnątzr wszytsko wyglada ok bo sie teraz czesto podmywam a w środku...coś sie dzieje...Czy myslicie ze to z czasem minie czy powinnam sie juz martwic i coś ....no własnie co ??....robic .Prosze o rady.

Gość aga19lat
Prosze o odpowiedź co sądzicie o tym co napisałam...tak sie boje nawrotu tych drożdżaków ...:/:(

Gość Poraroku
Myśle, że taki nalot wewnątrz i w dodatku bez zapachu jest zupełnie normalny.Ja też tak mam. To minie. Jeśli wierzysz w medycyne alternatywną to masuj sobie receptory pochwy na jednej i drugiej stopie, kazda po 5 minut zaczynajac od lekkiego masazu, przez mocne uciski i przed koncem znowu lekki masaż. Receptory te stanowia mniej wiecej ukośną linie pod kostką po wew stronie stopy.Znajdz dokładnie w internecie gdzie sie znajduja. Tez miałam drozdzyce i pomoglo mi to bardzo,leki zawiodły. Jeśli odczujesz bol w tym miejscu to bardzo dobrze, rozmasuj go-conajmniej tydzien i wystarczy.Powodzenia!

Gość aga19lat
Dziękuje za radę ...juz znalazłam wiadomosci na temat masażu stóp..obawaim sie tylko czy bede potrafiła to prawidłowo robic ...Dziekuje :) i pozdrawiam

Gość littleblackdress
wydaje mi się ze masazem stóp raczej drożdżaków nie przepędzisz... drożdzaki to grzyby - kobiece ciało jest tak skonstruowane ze w zasadzie jest otwarte głęboko do jamy brzusznej i podatne na wszystkie czynniki agresji środowiska zewnętrznego - zakażenia bakteryjne, grzybicze. O takie rzeczy trzeba dbać i chyba w tym wieku powinnaś to wiedzieć. Idź do dobrego ginekologa - zapisze Ci globulki działające miejscowo, które powinny usunąć problem. Brak higieny a przede wszyskim brak leczenia może mieć fatalne skutki.

Gość moj lekarz powiedzial
chcociaz nie lecze sie na drozdzaki, ze zdecydowanie jakiekowliek plyny g\do higieny intymnej odpadaja.Stosowac zwykle mydlo dzieciece, papier toaletowy bezzapachowy i to wszystko.Myc sie oczywiscie codziennie , nawet pare razy dziennie jesli jest miesiaczka ... najwazniejsze by nie zaburzyc nartrulaneg ph pochwy co robimy przez sotosowanie czeste srodkow kosmetycznych nawte tych z niby ph przyjaznym dla skory, Nie wierzcie w nie

a faceci lecą na nastolatki bo niby takie świeże, delikatne, jędrne i pachnące heheheeehehehe

Gość Poraroku
Nie zgadzam sie apropos zdania poprzedniczki na temat masażu. Jest to bardzo skuteczna metoda,ja i moja mama zawsze sie tym leczymy, o ile nie jest to juz cos powazniejszego.Masując sobie receptory wysylasz impuls do mozgu,ktory powoduje wysylanie tam wiekszej ilosci przeciwciał.Naprawde polecam i nie obawiaj sie,ze zrobisz to nieprawidlowo-to bardzo proste.pozdrawiam!

Gość ale wkręca was he he

Gość Poraroku
Uważam,że osoby, ktore nie maja żadnego pojecia o metodach leczenia nie powinny wygłaszać swoich opinii.