Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do rozpatrzenia

Dziewczyny nie-nastolatki które mają faceta. Jest taka kwestia dziołchy

Polecane posty

Gość do rozpatrzenia

Jest taka przeciętna kobitka. Wiek srednio 23-28 lat mieszkająca ze swoim facetem. Zauważyłyśmy ostatnio z koleżanką, że nie ma jako takiej uniwersalnej nazwy dla naszych mężczyzn i tak zauważyłyśmy że żadne określenie nie jest dobre, a raczej każde jest takie do którego można by mieć jakieś zastrzeżenia i tak po kolei ---> Mój: 1) "Chłopak" - pasuje do 15-letniego podlotka który został poproszony "chodzenie" Hehe..:D tak więc odpada :D 2) "Mężczyzna" - brzmi zbyt wzniośle i jakoś tak bohatersko :D, po prostu sztucznie. No i jest zbyt długie :P także odpada :P 3) "Man" - wersja angielska. Brzmi po prostu niepoważnie tak więc odpada! :P 4) "Facet" - zdecydowanie zbyt luzackie. Nie powiem przecież np. swojej Ciotce: "Ciociu odwiedzimy Cię jutro. Ja i mój facet" . Odpada! 5) "Konkubent" - w sumie by odpowiadało prawdzie, bo mieszkamy razem, ale skojarzenia budzi.. co tu dużo mówić.. meliniarskie :D najczęściej używane w oskarżeniach o stosowanie przemocy wobec dzieci. 6) "Partner" - może i partner w zyciu, ale skojarzenia budzi noo... seksualne :D 6) Hmmmm... "Mąż" ?? :D zdecydowanie nieaktualne jeszcze Hehe.. 7) "Narzeczony" ?? :D No kretyńskie po prostu! :D Dziewczyny jakie macie propozycje :D

Co prawda nie mieszkam ze swoim... P. (wybrnęłam ;) ), ale też mam ten sam \"problem\". Ostatnio powiedziałam o nim \"narzeczony\", gładko przełknął (nie jesteśmy zaręczeni). U niego w domu mama mówi na mnie \"koleżanka\" :O Jesteśmy ze sobą 2 lata...

Gość do rozpatrzenia
i tak dalej jedziemy z koksem: 8) "Kolega" - zbyt zdystansowane. Brzmi jakbym zaprzeczała jakoby mnie z nim coś łączyło. 9) "Sympatia" - jakby wyjęte z kalendarza ucznia. 10) "Przyjaciel" - tu daję do zrozumienia że traktuję go jak brata. może jeszcze jakieś propozycje ? :P

Ja w tym roku będę miała 24 lata-na co wskazuje pesudonim. I o moim Kochanie przy innych mówie poprostu mój Piotrek albo mój Piotruś, ale częściej mój Piotrek,bo nie chce żeby inni pomyśleli, że traktuję Go jak dziecko:P jak jesteśmy sami to bardzo często zwracam się Piotruś:P poprostu mów po imieniu:) Pozatym wydaje mi się, że mówienie do innych o swoim Kochanie po imieniu jest takie miłe:)to takie moje skormne zdanie:P PS. Też nie mieszkam jeszcze ze swoim Piotrusiem:P

Gość pan i władca....
.... :P

Gość też
Idealnym wybrnięciem z takiego dylematu jest ślub :)

Gość ojojojojojojojoj
Moj Piotrek to brzmi jakby kazdy mial jakiegos Piotrka, a ten jest wlasnie Twoj:) jest to smieszne i pretensjonalne, tak mowia zwykle byle despery mezatki ktore maja wypisane na czole "mam meza! widzicie?!", i zwykle wypowiadaja to niezwykle powaznie i z przekasem. Nie ma dobrego okreslenia... Co powiecie na towarzysz zycia? Nie, chyba zbyt partyjne... pozdr:) narzeczona

Gość ojojojojojojojoj
moj misiek, Dzizes co za koszmar, misiek to zaspany jegomosc ze smierdzacymi skarpetkami, dlubiacy w nosie

Gość fkgjhdiotjyh
ja mowie ziom ;)

Gość dlaczego uwazacie
ze określenie "narzeczony" gdy sie jest po zaręczynach jest kretyńskie???? przecież to określenie informuje własnie ze to cos powazniejszego niz "chodzenie"

Ja mówiłam konkubent.Taka prawda:P była , czego się wstydzić? O związku- nasz konkubinat , czyż nie uroczo?

Gość Siris
może kochanek? :D

a która to pisała \"męczyzna\"? Ananke chyba

Płomykóweczko, coś mi się wydaje, że Ty masz za dużo dziwnych skojarzeń :D

Gość Siris
aż mnie zaskauje ich mnogością :D

mnie właśnie też zaskakuje... ale jeśli tak, to faktycznie- lepiej po imieniu, będzie się jej kojarzyło najlepiej :P